Ahojte len mi tak napadlo ze sa skusim opytat vas na nazor. Predvcerom sme oslavovali 30tku mojej dobrej kamaratky. Vsetci na oslave uz sme boli s muzmi, s detmi skratka s rodinami. Kamoska je so svojim priatelom najdlhsie z nas vsetkych - dali sa dokopy ked sme boli este na strednej a mala 17. No on ju za tych 13 rokov ani nepoziadal o ruku ani sa nikam neposunuli. Davnejsie sme pred nou vytiahli tuto temu a povedala ze ona by chcela aj svadbu aj deti. Co k tomu moze chlapa viest takto dlho cakat? Viem ze ma do toho nic a je to ich vec len mi to vrta v hlave ze o co mu ide... a mimochodom on je od nej starsi skoro o 10 rokov cize nie je to tym ze by mal hromadu casu na taketo veci. Vzdy ked nanho tieto temy niekto vytiahol tak to zahral do outu
Nie je ta pravá alebo nevidí v tom zmysel keď aj tak žijú ako keby boli manzelmi
Je to ich vec. Nech si to vydiskutuju medzi sebou
My sme tiez boli tolko spolu,kym sme sa zobrali a dovod? Mne sa do toho nechcelo,svadba je pre mna nepodstatna. Pre svadbu som sa rozhodla viacmenej pre to,aby som mala konecne pokoj od hlupych otazok a konecne sa okolie moze zacat zaoberat svojimi zivotmi a nemusi ich trapit,preco nie som vydata. Vobec to nesuviselo s tym,ze by som cakala na nieco lepsie,hladala toho praveho...aj toto si poniektori o nas mysleli.
Má 30 a sú spolu 13 rokov? Chlapec zistil, že si v živote vlastne poriadne neužil a ak je aj on tridsiatnik, tak možno uvažuje, že by mal... To je jedna z možností🙂 Každopádne si to musia vyriešiť oni dvaja. Len nechápem tvoju kamarátku...
Niekedy je o zvyku. Ale zase moj ocko vzdy hovori, ze ked chlap ma zabezpecenu starostlivost o domacnost, pravidelny sex, pravidelne navarene, tak vlastne nema akoby dovod naco k tomu este aj papier, chlap casto nema potrebu sa posuvat vo vztahu, pokial je spokojny tak ako je. Zena sa vacsinou potrebuje poistit vo vztahu, chlap si naopak rad nechava zadne dvierka a vaha a odklada zavazok.
@tiezjedna nie nema 30 pisala som ze je skoro o 10 rokov starsi
Prezila najkrajsie roky so starym chlapom.
Ked si 27r najde 17r tak je to take divne. Popravde sa cudujem ze spolu tak dlho vydrzali bez posunu. Mozno spadla do stereotypu, mozno v nom hladala skor otca-rodica ako partnera, ktovie.
Ak chce rodinu a deti s ním sa ich nedočká.Ako kamoška by som jej to priamo povedala.Ale je to jej život.nestarala by som sa až priveľmi .Možno to pochopí.kym nebude neskoro
Kamoska tak randi roky dokonca aj zasnubena je roky a nic. Zoznamili sa pred jej 30tkou, uz ma po 40tke a nic. Vecne zasnubena, byvaju kazdy zvlast. On ale vzdy tvrdil ze sa zenit nechce a deti tiez nie, ze takto viac usetri ked je sam😃. Kupuje si nove auta, chodia po dovolenkach. Ona s nim zabila roky nemala tu silu ho opustit lebo sa bala, ze ostane sama a nikto ju uz nebude chciet. Jej teoria bola vzfy ze chlapovi netreba nic vycitat nic ziadat a len pekne okolo neho a ze vsetko pojde ako po masle.
To v dnesnej dobe musí byť pár hneď zobratý byť v manželstve? Nemôžu žiť a mať rodinu bez toho aby boli manželia a bez papiera?
Ja som takto mala od 17rokov priateľa a po 11rokoch sa začínal posúvať ale napriek tomu som sa s ním rozišla o 2roky som už bola vydatá a čakala dieťa a sme šťastný už 15rokov. On sa ženil v 42rokoch a o rok tragicky zomrel a zostala po ňom tehotna žena takže s tým jeho užívaním si života mu to bohužiaľ nevyšlo 😢 ona si musí zariadiť život aký chce žiť a hlavne sa nebáť vykročiť za tým... ale ja si myslím že jej to takto vyhovuje.
Tie mam taku kamosku, chyba u nich je v komunikacii. Ona by sa aj vydavala, ale ked teda sa jej spytam ci vobec otvorila tuto temu, tak jej odpoved je, ze nie, ze to muz ma s tym prist a ked neprisiel tak nechce... asi.
No tak nememu ani vlastna mater nerozumie, ako sa hovori.
Kazdy z nich chce nieco ine . On je happy takto. Nezaujima ho co chce ona. A ona len čaka na nieco coho sa pri nom nemusi dockat, maximalne ze ju nahodou oplodni., a az potom zisti co je za cloveka a ci je ich vztah dobry a hlboky. Nema ale zmysel sa tym trapit. Ich zivot ich problem.
@stellarstar Môže, ak to vyhovuje obom. Ale autorka píše, že tá jej kamoška chce aj svadbu, aj deti. Zatiaľ čo ten jej sa 13 rokov nemá k ničomu.
Nevidim dovod preco by niekto zakladal diskusiu kvoli kamoske, vsetkym je uplne jasne ze to si ty… na rovinu sa ho opytaj ci chce svadbu a deti v dohladnej dobre a ak nie posli ho kade lahsie. Ale za mna teda ak si nespokojna a mas z toho pocit ze to nechce a iba by si ho do toho nutila nema vyznam taketo manzelstvo , iba by si sa trapila a po rokoch zistila ze to bola chyba. mozes ho poslat kade lahsie a najst si normalneho vekom primeraneho partnera a zalozit si rodinu.. myslim si ze skor o to dieta ide ako o svadbu ved to nie je take podstatne ale mladsia uz nebudes
@girl2524 nie naozaj nejde o mna neviem odkial si na to prisla. Vsak anonymne by som nemala problem napisat aj keby ide o mna. Ja som to zalozila len z dovodu ze aky nazor je na toto u zien, pretoze ja jej priatela nechapem teda vobec
Chlap necaka, on je spokojny, caka ona. Povedala by som, ze ako 27rocnemu mu mozno vyhovovala 17rocna, lebo od nej este velmi nehrozilo, ze by chcela rodinu, na co sa on este asi necitil. No a asi sa neciti ani doteraz. Keby rodinu chcel, tak to jednoznacne da najavo.
Ja neradim sa vnucovat, avsak zene ubiehaju roky akosi rychlejsie (biologicke h., sila sa naplno venovat detom atp.) a preto musi byt diplomaticka iniciatorka. Ona musi urcit hranicu do kedy a na co cakat. Ak sa neposunie vztah tam kam chce ona, mala by si rozmysliet co je pre nu dolezitejsie.
@klementinka58 čita ženske časopisy, tam sa presne tymito sprostosťami vymyvaju mozgy a tak ostane naveky slobodná
Tak ak nejde o teba tak sa na to mozes vykaslat nech si kamoska zije ako chce, ak aa do toho budes zbytocne starat este budes nakoniec ty zla
Aj my sme zacinali v 17tich a muz sa chcel zenit po 30ke, ale zenil sa skor 😀.. zas mala som kolegynu, co bola hrda, ze je uz vtedy 11 rokov zasnubena
@walentina7 17 a 27 je ok? Tak potom dobre.
@walentina7 ked je clovek mlady tak mu 10 rokov vela nepride ale ked bude mat zena 50 a muz 60 uz to take vyhovujuce nebude, uz by bol lepsi ten mlady zajo🤣
Ak kamoska chce svatbu a deti, nech teda otvori usta a komunikuje. Darmo caka, ze sa chlap vyjadri, lebo « sa patri, ze muz ma zacat prvy ». Doba sa uz davno zmenila. Moze sa stat, ze premrha cas s niekym, kto o nu vobec nestoji.
Nie každý chce mať svadbu a deti...on je jeden z tých.
no z mojej skusenosti, jednak ona netlaci na pilu, druha vec je vekovy rozdiel. Ja keby som chlapa nepostavila pred hotovu vec, ze chcem dieta (aj to patricne papuloval, reci o otm, ze sommlada, a bla bla bla... kym som nepovedala, ok, nikam sa nehybeme, tak odidem, nebudem stracat cas), tak do dnes by som ani to nemala.
V takomto dlhom vztahu, jemu to vyhovuje, zatial. Ona je na to zvyknuta, predpokladam, ze nic ine nezazila. Bude to tak, kym ona nezacne citit, ze jej biju biologicke hodiny. Pripadne sa on nezacnu uz nudit/nebude chciet rodinu ale uz s mladsou/alebo teda pride na neho ze chce dieta - neskor, alebo ze deti nechce vobec... Tam je kopa alternativnych moznosti ako to skonci. Ak ona nie je spokojna, alebo jej nieco chyba, ma si otvorit usta, nevyjde sa jej v ustrety, nema zabijat cas, lebo je to o zvyku... 25rocnej sa hlada lahsie novy partner ako 30rocnej, 30rocnej lahsie ako 40rocnej... a stale este kopa rokov do konca zivota.... Podla mna je vela muzov co sa do svadby nehrnnu, a este viac takych, ktori zenu o ruku nepoziadaju, k svadbe sa pride "dohodou". Kedysi v davnych dobach to bolo rychle a jasne, chlap prisiel poziadal zenu o ruku kludne zapar mesiacov... lebo nedostal vsetko na tacke, pred tymto ukonom. Teraz mame vsetci vsetko, kam viac sa hrabat :DD uz sa neriesi kto s kym spi, kto s kym zije na divoko, kto ma/nema deti, pirpadne ma "nemanzelske" deti.. tato volnost = musime byt aktvini vsetci, aby sme dostali co chceme.Nie cakat na princa.
Do toho teba nič a nechápem ľudí, čo sa pýtajú otázky: kedy sa vezmete, načo čakáte?