Stretnutie s bývalým po rokoch

28. aug 2022

Niekedy nám život prinesie situácie ako z románu a to sa presne deje mne.
Niekolko rokov späť som spoznala muža, stretávali sme sa niečo cez rok. Potom ani neviem prečo sme to ukončili. Myslím, že to vyplynulo z toho, že sme obaja svojské povahy a v tom obdobi sme všetko prežívali príliš “temperamentne”
Dlhšiu dobu sme neboli v kontakte, potom mi napísal, zavolal, ale ja som mu všetko vyčítala. Takze sme opäť prestali byt v kontakte.
Asi pred 2 -3 mesiacmi mi napísal po rokoch opäť, že to všetko ľutuje a často si vyčíta, že to pred rokmi medzi nami skončilo.
Tentokrát som mu nič nevycitala. Ale ani tomu neprikladala vážnosť. Nakoľko mi odvtedy napísal v priebehu mesiaca asi 3x, že by sa chcel stretnúť aspoň na káve, ale v deň keď mal prísť neprišiel. Odôvodnil to autom v servise, pracou a pod. Neriešila som, napísala som mu, že som to očakávala a že považujem za vrchol neslušnosti nedať vedieť, že neprídem.
Napísal mi len, že opäť si domyslam a tým naša komunikácia na pár týždňov skončila.
Nedávno večer napísal, či si nájdem čas, že príde a ak áno o koľkej.
Odpisala som, kľudne, doobedu môžem. Prišiel…
Videli sme sa po 8. rokoch.
Boli spolu na káve, pokecali sme a pár hodinách rozlúčili.
Ešte z auta mi písal, že by chcel byt naďalej v kontakte a že si vie a chce so mnou predstaviť život. Že som dokonalá žena a je v šoku, že nečakal ako po toľkých rokoch vyzerám a ako sa mi darí. Podotýkam, že on mi tiez zľahka vybil dych, čakala som bežný priemer. No on aj napriek svojmu veku vyzeral a pôsobil neskutočne dobrým dojmom. A k veci… on je brutálne ťažká povaha. Extrémne náladový. Príklad …
Keď ma náladu je vsetko Ok. Keď ju nemá, neodpíše aj 2 dni. Po dvoch dňoch napíše akoby sa nechumelilo ak mu niečo k tímu ako sa správa poviem, nasleduje analýza môjho zmýšľania a dedukcia toho ako si všetko zle vysvetľujem a nemám pre neho pochopenie, toto sa opakuje dokola. Ked sa tak zamyslim, vlastne to bol aj spúšťač našich hádok predtým.
Teraz to zobral skokom. Je dosť pracovne vyťažený, ale napriek tomu za mnou príde aj z opačného konca SK i ked len na 2 hodiny. Chce sa stretávať, chce dokonca dieťa a tlači na mna, aby sme spolu spavali bez ochrany. Vraj ak otehotniem on sa konečne usadí a chce so mnou žiť.
Mame už svoj vek, on je starší o 10 rokov. Obaja sme samostatní so slušným zázemím a príjmom.
Je príťažlivý, inteligentný proste až na jeho tvrdohlavu, svojskú povahu úžasný muž.
Odkedy sme sa videli, premýšľam, či to ukončiť a znovu sa zbytočne citivo “nezamotávať”, pretože si uvedomujem, že ani jeden z nás sa meniť nebude a nechce. Pritahujeme sa navzájom ale je tu stále to váhanie …
Mne by nevadilo sa stretávať len proste riskovať tehotenstvo lebo on si to takto zobral do hlavy mi príde pritiahnuté za vlasy. Ak sa budem brániť nechránenému styku, viem presne, čo bude nasledovať. Výčitky ako mu neverím, že to neberiem dostatočne vážne a večné zduvanie sa s následnou ignoráciou.
Ja fakt neviem, prečo priťahujem zrovna tak komplikovaných mužov.
Čo by ste urobili na mojom mieste ?

janetinka27
28. aug 2022

sorry, to sa ani nedalo citat, kolko mas rokov, ze uvazujes nad chlapom, ktory ti diktuje ako bude vyzerat vas vztah? ci vari preto, lebo vyzera lepsie ako si cakala?
otrasny prispevok, sorry, posobis v nom ako ocarena patnastka, toto nemoze byt real

aliziana
28. aug 2022

Nie

evinku
28. aug 2022

Ahoj... Dieťa musia chcieť obaja, nie len jeden,preto ak si není rozhodnutá a necítiš to ako on, tak určite do toho nechoď... Povahu nezmeníš, preto ak chceš s nim byt, musíš ho brať takého aký je, alebo ho nechať tak... I keď sa vraví, že človek ak miluje zmení sa, ale nie každý to dokáže... Držím palce v rozhodovaní 😉

autor
28. aug 2022

@janetinka27 prepáč, ale nepíšem tu kvôli odpovediam tohoto typu. Nemám náladu si vymýšľať fake príspevky. Nie je to iba o jeho vzhľade, je to normálny, slušný, pracovitý muž akurát s extrémne blbou, nsladovou povahou.

autor
28. aug 2022

@evinku diera pre mna nie je prekážka. Viem, že by bol úžasný otec akurát ha som citlivá povaha on city dáva najavo svojským spôsobom. Tie jeho nálady som nezvládala a to bol dôvod nášho rozchodu v podstate

evelyn246246
28. aug 2022

.. z tvojho prispevku mam pocit, ako keby sa mu ozvali biologicke hodiny .. nic lepsie od vtedy nenasiel, s tebou to bolo celkom zvladatelne tak sa k tebe zas vratil len aby mal potomka..nemyslim, ze ma blbu povahu ..skor ju mate dost podobnu preto to nejako nefunguje ..

autor
28. aug 2022

@evelyn246246 ty si to vystihla úplne
Áno ma svoj vek a ten určite zohráva rolu.
Ja som opačný extrém ako on … príliš citlivá
Tak nejako si zo vzájomne komplikujeme

pribinak
28. aug 2022

@evelyn246246 presne, tik-tak, tik-tak

dkethe
28. aug 2022

Nikde nepises ze to bol osudovy muz, tvoja druha polovicka, ze ho roky v tichu duse milujes, si sama po 8 rokoch preto lebo ziadny sa mu nevyrovnal....
Tak neviem naco chcete byt spolu.
Lebo ste po 8 rokoch stale single? Lebo ste si zostali?

autor
28. aug 2022

@dkethe vzťahy sme mali medzitým obaja. Ja nie som žena, ktorá sa z muža dose*ka. On mi imponoval zo všetkých najviac v tom aký bol a v tom, že mame rovnaké zmýšľanie a ciele v živote. Lubila som ho, ale nie som z tých, kture po rozchode bulia do vankúša. Takze z tohoto uhla by som sa nad tým nezamyslala

lauriik
28. aug 2022

Vztah ano, dieta nie. Najprv si to spolu vyskusajte a ak by to fungovalo tak potom si mozete aj dieta spravit. Ale nepride mi z tvojho prispevku, ze by ste boli nejaky zamilovani, nevedeli bez seba zit.

lily14
28. aug 2022

Mali ste partnerov počas tých rokov? Čo ja viem osobne mne by tie nálady vasili! Akoby sa bál že mu uteká vlak a rýchlo chce zrazu vsey??? Neviem ,ako tak choď na to pomaly a nie že otehotnieť ,to budeš mať aj ty nálady a čo nebudete sa baviť týždeň???

evelyn246246
28. aug 2022

.. je na tebe co urobis ale ja osobne by som si nezakladala rodinu s niekym s kym viem v kutiku duse , ze to nieje to prave orechove ..

autor
28. aug 2022

@lauriik nepíšem, že som zamilovana. Nemám 15 a nepadnem do kolien z toho, keď mi muž lichotí a nadbieha. Ja som nikdy o mužov núdzu nemala, takze to ozaj neprežívam s hlavou v oblakoch. A nie he to ani o tom, že uz mi nič iné nezostava. Mohla by som nat aj iných a on tak isto. Ale bolo mi s ním fajn a myslím, že rokmi sa ukludnil a vie, čo chce. Akurát ide na to po hlave …
@lily14 Áno obaja sme mali vzťahy.
Áno ja by som tiež na to rada pomaly. On však argumentuje tým, že za tie roky ho už musím poznať a teda na čo čakať. Že on dieťa chce a vždy ho so mnou chcel. Čo teda je aj pravda.

mikadooo
28. aug 2022

Ukončila to. Nechápem prečo nad tým vôbec rozmýšľať. Poznáš ho, vieš aký je a vieš že ti to vadí. To že dohodne stretnutie a potom proste nepríde JE neslušné a netuším prečo sa na to uráža, keď ty máš byť tá urazená. Všeobecne,z popisu mi príde, že ten chlap nie je ok pre vzťah, proste si robí to čo jemu vyhovuje. Ja by som takého poslala do hája.

akbara77
28. aug 2022

Sama si si aj v príspevku odpovedala. Každý má to, čo vyhľadáva.

thoughtfulweirdo
28. aug 2022

Ja by som o náladového ofuklivého capa nestála. U životného partnera potrebujem vyrovnanosť, rozvahu a záujem riešiť nedorozumenia, nie aby som každé ráno čakala, s akou náladou sa milý zobudí. Ale niekto potrebuje v živote také "vzrúšo", takže ak myslíš, že ťa taký búrlivý vzťah bude baviť aj o 20 rokov, smelo do toho. Len mu hneď jasne vysvetli, za akých podmienok sa plodia deti, že to určite nie je vtedy, keď si on dupne nožičkou.

autor
28. aug 2022

@mikadooo
@thoughtfulweirdo baby ďakujem. Napísali ste mi presne to, čo podvedome cítim len akosi to v sebe potláčam. Teraz už len mu to slušne vysvetliť. I keď to predpokladám bude opäť reakcia v štýle “uragán”

janetinka27
28. aug 2022

za tie roky ho uz musis poznat? za tych 8 rokov co ste sa nevideli? boli ste spolu rok a potom zil 8 rokov bez teba.
nehovorim, ze je to jeho pripad, ale moze tam byt aj situacia, ze jeho byvala si nasla ineho a caka s tym novym dieta alebo ho uz ma. a tak on ide po hlave riesit tiez dieta. lebo je zraneny. o teba az tak nejde. keby bol zodpovedny,tak sa chce najprv spoznat, budovat stabilny vztah.a nie ist hned oplodnovat. pises, ze sa ti ozval pred 2-3 mesiacmi, potom na stretnutie neprisiel. potom sa ozval znova, stretavate sa. ako dlho? mesiac, dva? a on uz chce spavat bez ochrany a v pripade tehotenstva preberie zodpovednost. uz si vie predstavit zivot s tebou a pritom ani nevie, kym si sa stala? zrejme mu o dieta ide viac ako o vztah s tebou.
a este ked sa oduje, potom robi analyzu tvojho zmyslania... asi su zeny, ktore uvazuju aj nad takymto typom muzov

pbra40
28. aug 2022

Z toho celeho mi vychadza, akokeby ste si tak "ostali".
A kazdy chce byt rodicom este pred funusom, tak huraaaa, podme do toho 🙈

komplikovana
28. aug 2022

urcite nie, ten chlap ta nerespektuje a iba sa snazi presadit to svoje. Vztah je vzdy o dvoch. Ved sa ani nepoznate, on ti po 8 rokoch povie, iba to, ze vyzeras super a je prekvapeny kde si sa v zivote ocitla? To absolutne nestaci. Treba pocitat s tym, ak ti predtym vadili jeho vykyvy nalad, to sa nezmeni a vekom moze iba zhorsovat.

autor
28. aug 2022

@pbra40 nie nezostali sme si. Ja o mužov núdzu bemam on o ženy tiež nie. Každý z nás môže mat vzťah s iným partnerom a úprimne ja sa nad deťmi nezamýšľam. Keď budú budú, keď nie nie. Určite nemienim skončiť s prvým kto si o dieťa povie. Mám svoj život a som s ním maximálne spokojná. Ak ho zmením tak ken kvôli mužovi, ktorý mi bude za to všetko stáť. Tieto blbiny typu biologické hodiny, muži, ktorí zostali lebo nič iné lepšie nie je mi prídu fakt ako zmýšľanie detinské fuchtle, ktorá si nevie zrátať v živote dve a dve…
Preoac

autor
28. aug 2022

@komplikovana presne tak 😉

oslo1
28. aug 2022

Ukonci to a vymaz ho zo zivota.
Je to manipulator ako vysity.
Ozve sa, nemoze sa. Teraz robi love bombing, chce sa stretavat, ON chce dieta, vsak si ta s tym poisti.
On urcuje pravidla,vsetko on, on a zas on.
Kde si v tomto Ty?
A ano aj tym, ze neprisiel na rande ta manipuluje. Normalne clovek , aj keby Telefon nemal, tak by sa to ospravedlnil.
Tento to hodil na teba, ze to analyzujes.
Nechaj ho odist. Ako si povedala, je to tazka povaha, budes s Nim iba nestastna.

autor
28. aug 2022

@janetinka27 jeho vzťah som nerozoberala. Úprimne, nezaujíma na to. Áno v mnohom máš pravdu

liljana
28. aug 2022

Ste obaja tazke povahy, nevyjdete spolu. Co tam chces riesit. Vzhladova pritazlivost po par mesiacoch pominie a dalsie roky co? Zase sa budete hadat a rozchadzat? Zaklad vztahu na zaciatku je, ze sa navzajom pacite. Aby ste sa vobec dali dokopy. Ale aby malo sancu aj dlhodobo fungovat, je vzajomna kompatibilita povah.

autor
28. aug 2022

@oslo1 áno ma tak trochu direktívny prístup a rad psychologicky analyzuje človeka. On bol taký aj predtým. Myslím, že aj kvôli tomu to ma vo vzťahoch ťažké.

autor
28. aug 2022

@liljana uvedomujem si to
Aj vzhľadom na vek sa ani jeden z nás prispôsobovať nebude ľahko. Zvlášť, keď každý mame svoje zázemie, zvyky, štýl života

pbra40
28. aug 2022

Tak potom nechapem, preco nad nim vobec rozmyslas. Ukoncila by som to a vymazala ho zo zivota.

marca12
28. aug 2022

Ja som to nevedela docitat do konca az s velkym sebazaprenim a noziky mi z vrecka vyskakovali. Toto je cisty manipulator. On si spomenie na teba po rokoch,lebo asi nemal uspech niekde inde,snazi sa ti natlacit do hlavy dieta a ked odmietnes utoci na teba,neozyva sa. Boze dobry zenska maj rozum. Co z toho,ze je pekny,ked je to debil. Vycuvaj z toho,kym sa da.