Stretla som bývalú kamarátku a zmenila sa

30. aug 2024

Celu ZS a SS sme boli velmi dobre kamaratky, aj keď beriem že tie kamarátstva vtedy boli detské. Na VŠ sme potom išli každá inde a prestali sme sa kontaktovať postupne úplne, aj sme študovali každá v inom meste. Odkedy sme sa bavili naposledy prešlo už možno aj 8 rokov. Úplnou náhodou sme sa stretli v meste, kde očividne obe bývame už nejaký čas len sme o sebe nevedeli. Tak jasné že sme boli prekvapene a že wow musíme sa stretnúť (ona bola aj s priateľom tak asi chcela že aby sme išli len my dve), tak sme sa dohodli kedy sa stretneme atď. Boli sme von, prekecali pár hodín, všetko fajn, že môžeme skočiť znova von niekedy. Len teraz ako sme sa bavili a mi povedala že čo a ako, že dokoncila skolu s vyznamenanim (ja som ukoncila vs a nemám ani bakalara), ze ma priatela uz pár rokov (ja som teraz uz dlhsie sama), ze ma pracu ktorá ju baví v banke na nejakej technickejsej pozícii (nie ta pozicia kde je clovek na pobočke), cize predpokladam že aj dobre zarobí, aj jej priateľ, že plánujú brat hypo na byt, vela cestuju. A ja naopak robim taku robotu co by mohol robit hocikto lebo netreba specialnu kvalifikáciu. Pritom ja nechcem aby ti vyznelo zle ale ja som v škole mala lepší prospech, išlo mi viac veci ako jej. Aj bola celkovo trochu mimo kolektivu a zrazu som ju skoro ani nespoznala, tak dobre alebo teda skôr inak teraz vyzera. Nie že by som jej to nedopriala len ma začína stvat tá nespravodlivosť ze ja sa pomaly ani nemam cim pochvalit...

mikitilik29
30. aug 2024

Vysokú školu si vieš urobiť aj teraz s nájsť si lepšiu prácu

abbey1
30. aug 2024

Aká nespravodlivosť?

jana_eyre_2
30. aug 2024

Nespravodlivosť v čom akože? Každý má iný život a to, ako sa chopí príležitostí a smeruje jeho zivot.. to, že ste boli kamarátky neznamená že sa musíš s ňou porovnávať..

ella1234
30. aug 2024

Nezavid.
V škole si mala z coho lepšie znamky? Z diktatov? Z dejepisu?
Zjavne ked dospela, nasla svoju vášeň a robi to co ju bavi a zjavne jej to aj ide.
To ze bola mimo kolektivu ako dieťa? Tak v dospelosti nemoze mat dobre vzťahy a partnera?
Ona sa možno nezmenila, len dospela... a ty nie.

autor
30. aug 2024

Akoze v tom zmysle že ona nikdy nemala nejake ambicie alebo vysoké ciele, ze by si za tym išla, skro mam pocit ze jej to len nejako vyslo

letfenixa
30. aug 2024

@autorka len tak skončila VŠ s vyznamenaním!

lienka.7
30. aug 2024

@autorka cize jej zavidis alebo aký je zmysel tvojho príspevku?

ella1234
30. aug 2024

@autorka A nemyslis ze len nemala potrebu to vešať niekomu na nos?
Ako mozes za ineho človeka povedať ci ma alebo nema ambície a ciele?

melanta
30. aug 2024

Čo jej "nejako vyšlo"? Že skončila VŠ, zatiaľ čo ty si ju nedokončila? Že má dobrú prácu, vďaka čomu môže riešiť bývanie a cestovať? Nie, to nevyjde len tak nejako. To vyjde tým, ktorí sa o to posnažia. Ty si mala lepší prospech na ZŠ a SŠ, no potom si zaspala. Ona zamakala vtedy, keď sa bolo potrebné pobiť o lepšie vzdelanie a prácu. Tie ambície evidentne mala, na rozdiel od teba. Nemáš 60, ešte vždy môžeš zapracovať na svojom vzdelaní a profesii. Ona nemôže za to, že ty sa nemáš čím pochváliť. Ono nie je povinnosť mať VŠ, dobrý príjem, cestovať. Veľa ľudí to nemá a vyhovuje im to. Teba to evidentne štve. Ale v tom prípade si uvedom, že ona nemôže za to, že ty nemáš to, čo ona. Máš taký život, aký si ho urobíš. Stačí sa prestať vyhovárať na nespravodlivosť a začať pracovať na zmene.

la_dolce_vita
30. aug 2024

Co bolo kedysi davnejsie na zakladke alebo strednej, znamky apod, je nepodstatne..

deti95060810
30. aug 2024

asi mala kámoška viacej dobrý životných rozhodnutí ako ty...
no len aby to bola aj pravda čo všetko ti natárala...😉

janababana
30. aug 2024

Evidentne kamoska na sebe maka a Ty si mozno zaspala na ruziach ci ako sa tomu hovori? Ak chces iny zivot zacni si ho budovat po malych krokoch, tak ako to robi ona (lebo tak sa to robi, malokedy dostanes vsetko na tacke).

aurora33
30. aug 2024

Že jej to tak nejako vyšlo 😅😅😀😀😀 tak nejako proste zamakala a teraz sa má super. A ty namiesto závisti tiež makaj

aeruginosa
30. aug 2024

Prosim ta, ty zacni na sebe makat, zmen svoje nastavenie, lebo si na najlepsej ceste k tomu, aby z teba ostala stara osamotena zatrpknuta a zavistliva tetka.

mircalla
30. aug 2024

Nespravodlivost? Je skratka sikovnejsia a priebojnejsia....to, ze si ty si mala dakedy v skole lepsie vysledky je nepodstatne. Nezavid. Ze nespravodlivost...jednoducho sa stala schopnejsou a usilovnejsou ako ty
Nic nefunguje tak, ze NEJAKO to vyjde....

autor
30. aug 2024

Odkial viem že nemala ambície? Však sme sa poznali do konca strednej a to už sme cca vedeli že kto čo chce robiť, ona ani nevedela že na aku vysku vôbec pôjde, na poslednú chvíľu vyberala. Tak ma trochu stve že ja som mala predstavu čo chcem robiť, študovať a mi to nevyšlo.
Zas nehovorim ze nie som vôbec spokojna s mojim zivotom ale toto ma zobralo proste.

mircalla
30. aug 2024

@autor No tak uz tie ambicie ma a ty si naopak zaspala alebo sa malo snazila

jaskolka
30. aug 2024

A?Nechápem v podstate cely príspevok, co chceš riešiť?
Aký je zmysel toho, ze jej závidis? Aj keby jej to "len nejako" vyšlo, tak co akože ti s tým nejako ublížila, alebo zabránila, aby "vyšlo to aj tebe?"
Ani ti nezabránila skončiť školu, ani neprebrala chlapa, ani nebráni nájsť lepšiu prácu. To, ze si ty mala lepšie známky v škole, nič neznamená. Proste v živote ste každá šli inou cestou a ani jedna nemáte vplyv na tu druhu čiže tvoja závisť je úplne bezpredmetna

sissy27
30. aug 2024

Nespravodlivost? Ze ona sa do toho “obula” a tu vysku si dokoncila, dokonca s vyznamenanim, ze jej to umoznilo najst si lepsie platenu pracu? A ze ty si bola lemra a nedokocila skolu, to povazujes za nespravodlivost?? Tak ako si ty svoje ambicie zo zakladky niekde stratila, tak ona ich naopak nasla. A nie je to nespravodlive, len ty si leniva.

mircalla
30. aug 2024

@jaskolka Presne

tinalia
30. aug 2024

Každý si je strojcom vlastného šťastia a čím viac sa budeš porovnávať s inými, čo majú a ty nie, tým viac budes nespokojnejšia s vlastným životom. Ona sa nezmenila, ona rástla a chopila sa príležitostí.

veronikaszabova
30. aug 2024

Fuuuuha, zavist je skareda vlastnost...

xux
30. aug 2024

Su dva typy ludi, ti ktori pre seba a svoj zivot nieco robia a potom ti, ktori len cakaju ze im vsetko padne do lona

diewcatqoo
30. aug 2024

Ja neverim, ze niekto riesi to, aky mal kto prospech na ZS a SS a z toho usudzuje, ze uspechy, ktore ten clovek dosiahol v pracovnej sfere, mu len tak nejak vysli, lebo ten prospech nemal az taky uzasny.
Kamoska nemoze za to, ze si nedokoncila VS a ani nemoze za rozhodnutia, ktore si v zivote urobila.
A ze nevedela na strednej co chce robit v zivote... to som nevedela ani ja v tomto veku.

autor
30. aug 2024

Tu sa fakt neoplati nic napisat, hned vsetky proti mne. Hej vnímam ako nespravodlivost to, ze tu časť života sme mali podobnu (ja čo sa prospechu týka som na tom bola dokonca lepšie, plus rozne sutaze atd) a v konečnom dosledku vysla o pár rokov z toho ona lepšie. Nemyslím že to je závisť, skôr mi možno prišlo ľúto že ja som sa ani nemala čím pochvalit v porovnani s nou

hankab
30. aug 2024

Autorka, ludia sa menia, niekedy aj v priebehu roka sa z nich stane uplne iny clovek. 8 rokov je velmi dlha doba. Mozno mala v detstve narocnejsi zivot ako ty, a to ju donutilo v dospelosti viac makat. Nezavid jej, urcite jej nepadali pecene holuby z neba.
Ja som tiez bola na strednej zakriknuta oproti sebavedomim spoluziackam, nemala som kamosky, malokto sa so mnou bavil lebo som introvert. Ine baby boli horenosky, ukecane, velke plany do zivota ako pojdu studovat pravo, medicinu a neviem ake prestizne odbory. Dokoncili aj vysoke skoly, vydali sa, maju deti a kariera isla bokom. Ja deti nemam, nedokoncila som vysku, byvam v dome a zarabam viac ako vacsina z nich. To sa nepovysujem, proste kazda mame ine ambicie a sny v zivote. Ony si vybrali tu svoju mat rodinu a kvoli tomu si nasli pracu, castokrat slabo platenu, aby sa mohli venovat rodine a vyzdvihovat deti zo skol/skolok. Ja mam dobry plat, nehnutelnost, ale rodinu este nie. Ziadna z nas nie je o nic lepsia ako ta druha, len sme sa kazda vybrali inym smerom. Takisto keby ma stretli, tak si mozno povedia urcite “to henta sa tak vysvihla a ma taku dobru pracu? Ved bola cely cas seda myska utiahnuta”. A mozno aj nie, kazdemu to moze byt totiz ukradnute. Ked si spokojna, zi si svoj zivot a neporovnavaj sa.

trinityf
30. aug 2024

Ako sa to častuješ? Kamoška? Teba ani zadarmo. Had.

rozculena
30. aug 2024

😂😂 aká nespravodlivosť? Voči komu?
Ty jej jednoducho iba závidíš.

mircalla
30. aug 2024

@autor No tak sa nemas cim pochvalit a ona ano...Mala si sa viac snazit....Pripadne si mala robit lepsie rozhodnutia....Kazdy si je strojcom svojho stastia aj nestastia. Ona sa dakam posunula, ty naopak nie. Porovnavat vysledky zo ZS ci SS je dost mimo. Tiez som urobila par rozhodnuti, co lutujem, ale neporovnavam sa.
Nechapem preco ta vobec zaujima, ze sa mala cim pochvalit....Malo by ta skor zaujimat, ze ty si nespokojna a zatrkpnuta a zmenit to. Normalna kamoska sa tesi z uspechov priatelov

nini1978
30. aug 2024

Autorke-máš sa čím pochváliť a síce ZÁVISŤOU
neslýchané ,že sa jej darí,to svet nevidel niečo také
Podľa všetkého makala,snažila sa viac ako ty a normálne sa vypracovala,ti neprišlo na um?
Mala by si byt spokojná a šťastná,keď sa jej darí ,možno ti aj poradí,kde zapracovať a mať sa lapsie
Ale to musis bez závisti