Stretávate sa s mizogýniou?

25. okt 2024

Neviem, či som problematiku správne pomenovala.

Predstavte si slobodného muža, ktorý má problém nájsť si vzťah a intímny život tiež nič moc. Dôvody môžu byť rôzne. Svoju situáciu si uvedomuje, no nepripúšťa a preto sa navonok tvári, že mu to vyhovuje. Vnútri ho to však deptá a namiesto toho, aby sa zamyslel nad príčinou, radšej to za vinu dáva ženám.
Často to zvaľuje a vyhovára sa na otrepané frázy, napr.:

"Ženy sú povrchné" a ide im iba o vzhľad. On síce vyzerá relatívne fajn, ale nie je žiadny model a preto má problém si nájsť ženu.
"Ženy sú zlatokopky" a on nemá peniaze, preto o neho ženy záujem nemajú a vlastne ani on o ne, predsa nechce ženu, čo ide po peniazoch.
Ženy, ktoré sa príliš starajú o svoj vzhľad /napr. cvičia, možno chodia na úpravy atď / sú "hlúpe sliepky" a okrem vzhľadu nemajú čo ponúknuť. Takú on nechce.

Často hovorí, že sú ženy naivné, hlúpe. Že to ženy majú v živote ľahšie. A on vlastne ani ženu nechce.

Poznáte alebo stretávate sa s takými mužmi?

kiki68
25. okt 2024

Ano u urcitych typov muzov, ale aj zien opacne je toto bezne. Radsej to zacnu neznasat, ako si priznat chybu v nich samych.

doriiis
25. okt 2024

Áno,stretla som aj takých mužov.
A stretávam aj také ženy,ktoré podobne zmyslaju a hovoria o mužoch.

lenkasarka
25. okt 2024

Toto mi pripomína jedného prispievateľa tu na Mk teda až na vetu,že nikoho nechce,lebo ten prispievateľ by prijal akúkoľvek ženu. Inak som sa s tým v realite nestretla u muža,ale u žien áno.

diewcatqoo
25. okt 2024

Ano, mam takeho brata. Ale tam sa to da ospravedlnit mladostou, mladost - pochabost. Hlavny vzor Andrew Tate 🙄 A osobne poznam, nastastie, len par takych jedincov. Ale v roznych internetovych diskusiach je takych typov pozehnane.

egonsk
25. okt 2024

ja poznam aj obdobne vyjadrujuce sa zeny o chlapoch 😁 ... nuz, nie kazdy ma to stastie mat v zivote vysnenu buducnost a nie kazdemu je nadelene na sebe zapracovat, aby ju dokazali dosiahnut 😉

oriesocek
25. okt 2024

Áno, je to presne môj švagor…

drake122
25. okt 2024

Veľa sklamaných ale ženami využitých chlapov, aj v strednom veku, po rozvode a podobne, z toho dôvodu začne nenávidieť ženy a radšej ostane sám akoby takú skúsenosť ešte raz zažil. U mladých relatívne neskúsených je to skôr ovplyvnenie propagandou cez internet...

bonboniera
25. okt 2024

Na zoznamkach stretneš takých mužov kvantum - človek by povedal ze sa chcú zoznámiť ale nie, v profile majú len hejty na ženy. Kto chce kam … 🤷‍♀️

vikiki29
25. okt 2024

Nepoznám takého, ale verím, že existujú. Ja poznám jedného, ktorý síce má peniaze, ale je to chodiaca nuda a výzor 0,0nič… ale je presvedčený, že má na viac ako len priemernú ženu, preto že má peniaze, dom, autá, všetko… Tak čaká už roky, bude mať čoskoro 50 a ešte stále sa nedočkal. No čo už.

ndrag
25. okt 2024

Ja sa stretavam so zenami s takymi nazormi :( Staci, ze niektora esteticky zamerana a maluje sa a pekne oblieka a hned si ju zaskatulkuju..

xili99
25. okt 2024

@vikiki29 Nuž, takíto chlapi veru padnú na hubu 😉 Skôr či neskôr. Alebo možno bude čakať do 60-tky, potom už ťažko hľadať partnera, aj keď motyka vie aj vtedy u niekoho vystreliť. 😀

zuzitko74
25. okt 2024

Áno, typický INCEL, môže sa to však zvrhnúť až do totálnej nenávisti s chuťou vraždiť.

tomasisa
25. okt 2024

U muzom sa natiska si mysliet ze je mizogyn a u zien ze je feministka...nalepka /pomenovanie vystihuje ich postoj voci sebe samym v prvom rade a v druhom voci opacnemu pohlaviu...
v prvom rade ma ten muz problem so sebou

luccija
25. okt 2024

Áno, typický nesebavedomy tutko za ktorého neúspech, chyby môžu všetci ostatní.Neznasam takých negatívnych chlapov

maranta_leuconeura
25. okt 2024

Ono vsetko je relativne. Ked nemas peniaze v 25ke po skole, je to normalne. Ked nemas peniaze v 40ke, tak je to uz fakt divne. To ze nie je dokonala postava je normalne, nie kazdy ma cas na fitko 5x do tyzdna, ale ked niekto chodi s pivnym bachorom v prepotenom tricku, tak sa nezapaci asi ziadnej.
No a tito ,,kanci" si casto nehladaju seberovnu partnerku, myslia si ze maju na viac a potom su sklamani

deti95060810
25. okt 2024

to bolo vždy.... to je staré známe...
prečo neraz zostávali mladí ľudia sami? nenašli si žiadneho partnera...
LEBO :
toho koho ja chcem - nechce on mňa
a keď už niekto chce zas mňa - tak zas toho nechcem ja. ....

autor
25. okt 2024

A ako reagujete v komunikácii s takými mužmi? Keď sa tvária ako majstri sveta a Vás jeho podprahové komentáre urážajú? (samozrejme, že sú podprahové, keďže priamo Vám do očí nič nepovie)

twinflame
25. okt 2024

@lenkasarka presne. MK je vzorkovnou mizogynov. Vedela by som rovno tagovat v tomto prispevku, ale nebudem🙂