Stretávanie sa s kamarátkou

22. jún 2024

Mam kamaratku od strednej skoly. Momentalne byvame daleko od seba, v inych krajinach. malokedy sa vidame, vlastne len vtedy, ked sa obe ocitneme v rovnaky cas na Slovensku. t.j. raz za rok, niekedy aj za dva.
Ked sa chcem s nou stretnut, tak vzdycky pride aj so svojim priatelom. Zajtra sme sa mali stretnut, tak mi napisala, ci mi nevadi, ak pojde aj jej priatel. Uz som jej to teda slusne napisala narovinu, ze by som sa chcela s nou porozpravat o nasich veciach, v slovencine, ze ju uz skoro vobec nevidam. Nic ine ako toto som jej nenapisala.
Totizto, jeho ani poriadne nepoznam, je to pre mna cudzi chlap, a kazde nase spolocne stretnutia su potom len take small talks. Proste mi chyba sa s nou poriadne porozpravat, ako kedysi. Cize dnes som sa rozhodla jej to povedat narovinu.
Ona sa urazila, a napisala mi, ze ju mrzi, ze som single, ale ze on je tu teraz na SK s nou a nebude ho nechavat doma sameho. Ze mi zela vela stastia, aby som si co najskor niekoho nasla a neziarlila na jej priatela.
Dost sa ma to dotklo. A ani neviem co jej na to odpisat.
Ja na priatelov mojich kamaratok neziarlim. Mam vela kamosiek a casto sa stretavam aj spolu s ich partnermi, manzelmi. Lenze sa stretavame casto, nie raz za rok ci dva.
Poradte mi, prosim, ako na to reagovat?

medda_beda
22. jún 2024

Nijak.Treba ti takú kamarátku?
Tiež mám kamarátku najlepšiu, málo sa vidíme a manželia sú doma.

pralinka25
22. jún 2024

vies co v dnesnej dobe si mozete pokecat bezproblemov o comkolvek aj ked je na opacnom konci sveta. mam naj kamosku od detstva. prestahovala sa na druhy koniec sveta pred 25 rokmi. nase priatelstvo prezilo 10 rokov bez fyzickeho kontaktu pretoze nebol mozny, dokonca v tom case bolo mozne pisat si len klasicke dopisy pricom cesta mu trvala 2 tyzdne. teraz sa stretavame max raz za 5 rokov a vzdy pride aj s muzom a detmi. ja mu chudakovi vobec nerozumiem. ani on nam. ale nikdy by som od nej neziadala aby prisla sama. aj ked to bol len frajer. bola som stastna ze sa vidime. a bolo mi jedno ze je to small talk. v dnesnej online dobe si pokecame aj cez messenger o com len chceme a kedy chceme. kludne aj pol dna keby bol cas.
ja si neviem predstavit povedat jej nech necha muza a deti na hoteli.

autor
22. jún 2024

@pralinka25 To co pises by muselo fungovat obojstranne. Ona nikdy nemala zaujem o nejaku hlboku komunikaciu online. Ked sme si volali, tak vzdy to bolo, len ked varila a mala na mna prave vtedy akoze cas. Cize vela toho online nenakomunikujeme, tak zial naivne toho ocakam od osobnych stretnuti viac. Ale ako som precitala tvoj prispevok, vlastne som si uvedomila, ze taku kamaratku, ktora so mnou komunikuje len vtedy, ked ma cas ani nepotrebujem.

h2
22. jún 2024

Vidíte sa raz za rok či dokonca za dva a ona na stretko s tebou potrebuje dotrepať frajera (predpokladám, že cudzinca, s ktorým v tom zahraničí žije) a urazí sa, keď ti to vadí?! Asi by som také kamarátstvo ukončila.

pralinka25
22. jún 2024

tak vidis aj to nekedy pomoze uvedomit si ako to v skutocnosti naozaj je.

viestta
22. jún 2024

Mozno si konecne dosla na to, ze ty si ju povazovala za naj kamaratku a ona teba nie. Aj to sa stava.

marcellka32
22. jún 2024

A o čom sa bavíte, keď hlboká komunikácia online neprebieha, v skutočnosti v podstate len small talk, načo ti je taká kamoška? To je len známa, kamoška je niečo ine

andrea_82
22. jún 2024

Napisala by som jej to presne tak, ako si to napisala sem. Ze ta mrzi, ak si mysli, ze ziarlis, ale ze si si s nou chcela pokecat o babskych reciach a v slovencine. Ale inak di tiez myslim, ze uz ste proste kazda niekde inde a kamaratstvo sa skoncilo.

hopsas
22. jún 2024

Tiež sa mi to stalo. Mojej kedysi najlepšej kamoške po svadbe preplo a na kávu alebo na prechádzky sme išli len vtedy keď.jej manžel.orave nemal službu a mohol ísť s nami. Vydržala som to presne dvakrát aj napriek tomu že je to dobrý chlapec. Ale akože ak vaša kamoška ťahá na kávu s vami zakaždým aj manžela to je too much. Isté veci pred ním aj tak nepoviem a strácať čas na káve môžem aj s niekým iným..za mňa veľmi divné čo niektoré ženy robia.

muchotrafka298
23. jún 2024

Ja som sa takto prestala s jednou kamaratkou stretavat, lebo vsade s nou chodil manzel, este ju aj odprevadzal na cvicenie, do prace, domov z prace mala cas vyhradeny a ked neprisla, tak peklo na zemi, isiel jej normalne oproti. On bol ale psychopat, co sa ukazalo az po svadbe (zli spolu niekolko rokov). Ja nepotrebujem mat niekde chlapa, co chcem osobne veci s kamoskou preberat, co nechcem aby niekto dalsi pocul.

0silvia0
23. jún 2024

Ja tiez som zrusila stretavacky s manzelmi a frajermi mojich kamaratok. Ja to neznasam, ja sa potrebujem porozpravat uvolnene, s kamoskou. Neznasam take tie parove, partnerske stretka, takato komunikacia ma nebavi. Ja som introvert a potrebujem na plnohodnotny pokec jedneho cloveka.
Prezijem aj ked k nam pride nejaky partnersky par, ale nie je to ono.

eva8
23. jún 2024

Stretla by som sa aj s jej priatelom aspon na tie small talks. Nic nemozes stratit.

maminkadeticiek
23. jún 2024

Nijako,odstrihla by som ju v tom okamihu.Takuto kamaratku ti treba.Davno nie.

eva8
23. jún 2024

Ked odstrihneme kazdeho, kto sa nesprava podla nasich predstav, ostaneme same

lauricka
23. jún 2024

Malo ti dôjsť, že ona sa nepotrebuje s tebou stretávať sama a rozoberať vaše témy. Píšeš, že máš veľa kamošiek, tak si vyber inú a pochop, že tamtá nemá záujem.

esteris
23. jún 2024

Mrzí ma, že takto zareagovala. Asi by mi bolo smutno a cítila by som sa nepríjemne. Jej reakcia bola proste hlúpa. Už len myslieť si, že je to kvôli žiarleniu je podľa mňa divné a keď ti to rovno ešte napíše, tak asi veľa empatie nemá. Tak ona to ukončila s úplnou pohodou vlastne. Btw. chlap potrebuje chodiť na taketo babske stretká? To nevie ostať chvíľu sám? Tak na toho by som určite nežiarlila, ale to jej radšej nepíš :D

jana_eyre_2
24. jún 2024

"dosť sa ma dotkla tvoja reakcia.. pytala si sa ci mi to vadí a ja som bola uprimna.. chcela som sa s tebou rozprávať medzi 4rmi očami, možno zdôveriť s osobnými vecami, ktoré prepáč nebudem hovoriť pred tvojím priateľom, ktorý je pre mňa defacto cudzí, aj keď proti nemu osobne vôbec nič nemám.. viem že si zamilovaná a ja ti to prajem, ale dúfala som že keď sa vidíme raz za rok, tak sa budeme môcť porozprávať dôverne.. naozaj neviem prečo by som mala žiarliť, ak to vidíš takto a máš o mne takuto mienku, tak je naozaj zbytočne sa stretnúť.." zhruba tak nejako by som reagovala ja..

lintu
24. jún 2024

Keď to tak čítam, kto vôbec inicioval vaše stretnutia posledné roky? Snažila sa aj kamoška? Lebo o nejaké hlboké kamarátstvo s tebou jej už, zdá sa, veľmi nešlo.

lavender273
24. jún 2024

Ona si to vysvetlila uplne zle 🤣
Ako popravde tiez by mi netrebalo taku kamaratku. Aj moj muz je cudzinec a netaham ho na stretnutia s kamaratkami.

matrioshka333
24. jún 2024

Daj jej prečítať tento výlev na MK. Je dosť obsiahly, nesrší z neho ani žiarlivosť ani zatrpknutosť či zloba, len to, že ti chýba kamarátka. Možno to na prvý krát nepoňala zo správneho uhla.

lalu_sk111
24. jún 2024

zazila som nieco podobne..ja som sice nebola single ale sla som do mesta kde zije moja kedysi najlepsia kamoska... to, ze sa tam zoznamim s jej niekolkorocnym chlapom (v tej dobe ex, zili od seba ale on ku chcel) som vedela ale necakala som, ze to bude na cely vikend.. sice som ju priamo nekonfrontovala ale vymenila som si v hlave nase role a ako by som sa zachovala ja. Keby prisla ona ku mne, viem, ze by som snou stravila cas sama a mozno neskor pocas navstevy ju zoznamila s ludmi, kt.su mi blizki..stacilo mi to..v podstate ani neviem ako sa poriadne ma lebo to bolo vsetko small talky, povrchne..mala som pocit, ze mi robia program (v tom meste som studovala a zila 7 rokov, nepotrebovala sok program) ... prisla som domov a zostala znechutena ale je to jej volba a ukazala mi, ako sa veci maju a nejak viac rozvijat to priatelstvo uz netuzim