Ako často ste sa stretávali s priateľom na zaciatku vzťahu? S priateľom sa stretávame 1x do týždňa, sme 4 mesiace spolu.Bývame v rovnakom meste, priateľ je workoholikom sam si to priznal ale aj tak mi to príde strasne malo. Mali ste niektorá vzťah s workoholikom? Ako ste skončili nakoniec.
@crazy_cat_lady ITckar plus ma vlastnú firmu
Mne by to bolo málo. To si nenájde čas ani na jednu prechádzku v týždni?
Na začiatku ani nie 1x do týždňa ale obaja sme boli časovo veľmi vyťažený tak ani som nemala čas o tom premýšľať, že je to málo ale v kontakte sme spolu boli každý deň takže až tak mi to nevadilo.
ja pri kazdom mojom vztahu som sa s partnerom stretavala tak casto, ako to islo, samozrejme, mali sme kazdy priestor aj pre seba/svoje konicky atd, ale neviem teda, 1 x za tyzden, ked niekoho vidis, ste spolu styri mesiace.. mas pocit, ze toho cloveka aj poznas, vies o nom tak viac do hlbky? lebo ja si neviem predstavit, ze za stretavanie jeden krat do tyzdna by som toho partnera poznala nejak blizsie..
1x cez víkend do týždňa som bola s priateľom s ktorým sme boli od seba 500km... Fungovali sme takto rok. A obaja sme tiež mali toho veľa.
Bola som s workoholikom a tam sme boli spolu každý deň, skôr som dostala kľúče od bytu a stretávali sme sa po večeroch aspoň, alebo na obedy a to mal svoju väčšiu firmu a lietal kade tade. Takže keď som bola pre chlapa prioritou, vždy som to pocítila, keď sa snažil...
4 x 4 ...takže ste sa videli 16 krát... podľa mňa málo...ja keď som začínala a bývalým...videli sme sa každý deň, aj keď len na chvíľu...niekedy prišiel len po pusu, pred prácou alebo po práci...ale človek potrebuje ten pocit, že niekto s tebou chce byť aj keď len 5 minút...
Pokiaľ ho chces na peniaze, tak ti to nemusí prechádzať. Ak však hľadáš budúceho manžela, otca detí, ruky od neho preč.
a ty chces mat vztah s workoholikom?
Na čo ti je taký vzťah? V čase najväčšej zamilovanosti sa stretávate jedenkrát za týždeň. A keď láska opadne ako často to bude? Jedenkrát za mesiac? Mne by toto nestačilo.
Kvôli práci tak raz za dva týždne tak dlhšie inak ešte tak 2-3x po nejakých 10 minútach, niekedy len ozaj pár minút vidieť sa dať si pusu a každý svojím smerom
Žijete v jednom meste a vidíte sa raz za týždeň? Mrzí ma, že ti to musím povedať, ale toto vôbec nie je o workoholizme... Proste mu nechýbaš, nemá takú potrebu ťa vidieť, stretávať sa a tráviť s tebou čas. Workoholizmus je len jeho výhovorka, ktorú mu papáš.
Ja s mojím priateľom bývame 90 km od seba, máme práce v iných mestách a sme obaja dosť vyťažení. Napriek tomu spolu trávime minimálne 3 dni v týždni. Lebo chceme byť spolu a chýbame si - to je predsa normálne.
Kto chce, nájde spôsob, kto nie, nájde dôvod.
Nenazvala by som to vzťahom..
ja tiez tak podobne, 1-2x do tyzdna, tiez workoholik, ale tak mne to aj svojim sposobom vyhovovalo, bola som predtym dlhsie sama, tak som sa mohla aspon pozvolne prisposobit tomu, ze zrazu mam vztah..
a ako ti tu baby pisu, ze ved na zaciatku je ta zamilovanost najvacsia, tak u nas to naopak postupne rastlo a chceli sme byt az postupne coraz castejsie spolu.. tieto motyle na zaciatku nie su vzdy zarukou pevneho a kvaltneho vztahu, z minulosti to bol u mna vzdy pad z vysky ked spadli ruzove okuliare.
Stretavali sme sa 3 roky 1x do tyzdna. Po 3 rokoch sme spolu zacali byvat. Po 10 rokoch sme sa vzali. Sme spolu uz takmer 20 rokov.
Akurat ale nas delila dialka, preto sme sa vidali takto malo. Ak by bol z rovnakeho mesta ako ja a nedokazal by si najst cas na to, aby bol so mnou, tak by sa mi to zdalo divne. Nemuseli by sme sa stretavat kazdy den, ale urcite viackrat ako raz do tyzdna pocas vikendu.
Nikto ti tu nemoze dat to spravne riesenie. Proste kazdy vztah je iny. Pre kazdeho je vhodne nieco ine. A ty sama musis vediet, co si schopna akcpetovat, kde mas hranice a ako to mas. Nikto ti ani nemoze napisat, ze to mas zahodit alebo ze nie si pre neho dostatocna, pretoze o vas vieme trt makovy. Ja som sa tiez takto stretavala s manzelom, ktory bol taktiez vytazeny a rozlietany. My sme randili tak, ze kazdy tyzden sme mali jedno rande a on sam mi povedal, ze tymto sposobom nikdy nerandil a neskutocne sa mu to pacilo. Niekto ti napise, ze potrebuje byt s tym clovekom stale. My to tak nemame obaja. My sme si praveze vybudovali ten krasny vztah postupne, ako to tu niekto pisal. Ja poznam vela parov, ktore boli spolu velmi casto a nemali take hlboke spojenie ani zdaleka, ako som mala ja s manzelom, aj ked sme boli velakrat odluceni. A pozna aj pary, ktore sa nastahovali k sebe po mesiaci a do roka uz rozchod, lebo sa totalne prejedli a preskocili to caro randenia tym, ze uz o sebe vedeli behom roka vsetko. Ty musis sama vediet, ci potrebujes partnera pri sebe stale alebo si ochotna urobit ustupky. Takisto to maju aj lekari. Kazda drha by chcela takeho a onakeho muza s karierou, ale potom nevie fungovat samostatne. A tie, co ti tu pisu, ze to je len vyhovorka od toho muza, tak zrejme s takym muzom nikdy nerandili. pretoze nikto normalny nezahodi hned karieru a nebude sa teraz venovat zene. Proste ludia, co maju rozbehnutu karieru, nebudu 100% k dispozicii ako ti, co maju klasicku pracu.
Málo. Ja mám 2 deti v striedavke, priatel je vdovec a má 3 deti, pracujeme vo velkom meste, byvame obaja mimo, ale raz týzden je minimum. Sme spolu od marca, boli sme už 3x spolu na víkend, občas prespime u toho druhého.
Za mňa veľmi málo. Práveže, keď má svoju vlastnú firmu, tak sa môže uvoľniť hocikedy. Takže nejaká hodinka cez týždeň na obed/večeru s tebou napríklad by nemala byť problém a potom cez víkend dlhší čas. My sme sa stretávali s mojím každý deň na začiatku vzťahu, aj keď končil v práci o 10 večer, aj tak prišiel za mnou na chvíľu.
@romi0310 Tu nikto nehovorí o zahodení kariéry, alebo o 100% dispozícii žene, to v žiadnom prípade. Treba čítať s porozumením.
Kariéra sa predsa nezničí vyhradením si 2 hodín do týždňa na romantickú večeru, ani spoločne strávenou nedeľou... veď je toľko možností.
Ruku na srdce, "nemám čas" je len výhovorka, pre niektorých bude práca vždy dôležitejšia ako žena/rodina. Je len na autorke, či to prekusne alebo nie.
Tak u priateľa sú žiaľ iné prírody. Práca plus podnikanie dajú zabrať.
A keď ste teda konečne spolu, ako.dlho spolu v ten deň ste? Ako intenzivne sa dokážete spoznať?
Lol, už dávno by bol ex. Keď o teba nezakopne ani na začiatku vzťahu tak čo si myslíš že to bude o rok či desať? Snáď potom príde aspoň raz za mesiac domov skôr než o siedmej večer :D
Ešte by bola možno zaujímavá odpoveď na otázku, kto tie vaše stretnutia iniciuje. Vlastne či ten celý váš vzťah vo všeobecnosti neťaháš tak trochu len sama....
@dahlia25 ale ona predsa nikde nepíše, že spolu netrávia žiaden čas. Iba že je to raz do týždňa. 4 mesiace je krátka doba na to, aby sme tu vedeli robiť ortieľ nad tým. On jej sám povedal, že je workoholik a ako to má, takže on ju nevodí za nos. Proste jej dal na výber. Buď ma zoberieš aj s týmto alebo sa nám cesty rozídu. To neznamená, že keď v začiatku vzťahu ju nemá zatiaľ, ako prioritu, že to neskôr nebude inak. Pokiaľ by tu napísala, že s priateľom sa stretávaju 3 roky iba 1 x do týždňa, vtedy by to bolo úplne o inom. Treba si uvedomiť, že sú aj introvertní muží a tí si púšťajú ľudí do života pomalšie. 4 mesiace je len spoznávanie. Tam môže byť úplne iný problém. Ja dedukujem len z toho, čo napísala. Môže to byť aj tak, že ona to berie ako vzťah a on to berie len ako situationship. Pre mňa sú 4 mesiace krátko na to, aby som tlačila na muža s tým, aby mi venoval viac času, keď sám povedal, ako to má hneď na začiatku. Niekedy je oveľa viac kvalitne strávený čas 1 deň, ako sa stretávať 3x do týždňa na hodinu, aby mi dal partner len pusu pred prácou. Určite by som ja radšej zvolila alternatívu, kedy by si na mňa vyčlenil 1 deň, ale bol by strávený plnohodnotne a so zážitkami a nie pri tv. Ako píšem, každý to má inak. A nie je všetko len čiernobiele a ihneď odsúdené na zánik.
@laurita285 mojej najlepšej kamoške sa rozbehol vzťah až po roku, nakoľko jej partner bol introvert a k nemu sa musela doslova prebiť. teraz hovorí, aká by bola hlúpa, kebyže to hneď vzdá, lebo je to jeden úžasný muž. Každý je iný, pokiaľ si rozumejú a venuje jej kvalitne ten čas, ja v tom problém nevidím, pokiaľ to nebude tak roky. Ja som mala tiež takých nápadníkov, ktorí mi venovali čas, nosili kytice, pozývali na večere a boli ochotní prísť za mnou aj o polnoci :D ale z tých sa väčšinou vykľuli neskôr veľmi toxickí muži. Ono sa to nedá zovšeobecňovať. Každý randí iným tempom
Na to, že ste na začiatku, raz do týždňa je málo. Vlastná skúsenosť, nedopadne to dobre, ani viazanie nemôže prebiehať
Toto nie je spôsobené workoholizmom ale malo lásky. Aj workoholik si vie nájsť čas a ITckar je predpokladam flexibilnehsi...nechodí do firmy presne na čas ako na úrade.
Minimálne by to malo byť 2x týždenne.
Tu na MK je mnoho žien, ktoré majú mužov workoholikov, ktorí sa nezaujímajú o vlastné deti ani o ženu...žijú svoj život a domov chodia len prespávať.
Dávaj si pozor. Zamilovaný chlap potrebuje prítomnosť priateľky oveľa častejšie.
Ako často si tolefenujete, chatujete? Možno si to nahrádza virtuálnym životom...ale ani to nie je dobré.
Nerob ústupky len aby si mala chlapa.
Tento nie je dostatočne zamilovaný...4 mesiace je dlhá doba na to, aby svoj prístup zmenil. Stalo by sa to vtedy, keby ťa hlbšie spoznala a zamiloval sa. City tam absentujú.
Čo sa týka intimity, ako ste na tom ?
Tak toto je veľmi slabá frekvencia stretávania.Očividne moc po tebe netúži a nechce ťa vidieť častejšie.Workoholizmus je len výhovorka.Zamilovaný muž pôjde aj cez pol sveta len aby ťa mohol na chvíľu vidieť .Toto je také, len aby som niekoho mal keď nič lepšie momentálne nieje.Až by prišla taká, do ktorej by sa úprimne zamiloval aj práca by išla.bokom.Určite to cítiš, aj preto si tu zadala túto otázku .
Mám workoholika za manžela.... Záleží od teba- ak máš veľa záujmov a nevadí ti byť sama, tak ok, inak to radšej ukonči. Mňa to stálo veľa energie a sĺz a hlavne všetko bolo na mne po celý čas ako moje dieťa rástlo. Treba to naozaj dobre zvážiť.
aku pracu ma priatel? no nato, ze byvate v rovnakom meste mi 1 x do tyzdna pride dost malo.., ved prave ten zaciatok vztahu je taky, ze by ste mali chciet byt spolu co najviac, ked este pretrvava ta prvotna zamilovanost, motyle v bruchu atd..