Stretávanie otca s dieťaťom po rozchode

victoriab
28. mar 2022

Baby - tie, čo ste to reálne prežili/zažili/zažívate - ako ste to riešili po rozchode s partnerom? Mám na mysli stretávanie otca so synom - ako to máte? My sa stále dohadujeme a, žiaľ, nič optimálne sme nenašli zatiaľ. syn má 2 roky, doteraz sme žili spoločne v partnerovom byte, plánujem sa ale odsťahovať, som ešte na RD - jeho návrh je každý deň po robote (sama som navrhla, že môže malý prespať aj cez týždeň u neho, keď mu to bude vyhovovať), a zároveň chce s ním byť každý víkend. To mi ale príde také... Mám aj druhého syna, ten je starší a proste akoby sme nikde cez víkend týmto pádom nemohli ísť, resp. mať svoj plán s obomi deťmi spolu. Som z toho zmätená a neviem nájsť správne riešenie, obaja budeme tak či tak nespokojní... Zostávam v rovnakom meste ako on. Ako to máte vy? Ďakujem za odpovede.

mogaa
28. mar 2022

@victoriab nuž vysvetli mu že aj ty chceš byť s oboma deťmi občas aj cez víkend, že s oboma si chceš urobiť výlet....takže rozumne sa dohodnúť, ak chce byť so synom aj cez týždeň tak jeden deň z víkendu u teba a jeden u neho alebo každý druhý víkend.....samozrejme občas nie je problém dať mu ho aj na 2 víkendy ale nemalo by to byť pravidlo že každý víkend....

victoriab
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivanka0645
28. mar 2022

@victoriab V prvom rade je super že o dieťa vôbec prevajuvuje záujem a chce byť v kontakte lebo myslím že väčšina ktorá tým prešla to mala skôr naopak ;) dohodnite sa tak aby to vyhovovalo Vám obom proste mu povedz že tebe to takto proste nejde a skúste nájsť iné riešenie

victoriab
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivanka0645
28. mar 2022

@victoriab Taká otázka je tam ešte možnosť že by ste sa k sebe vrátili?

ukulela
28. mar 2022

@victoriab aj kazdy den po praci je blbost. Ked nastupi do skolky, donesie ti ho na spanie? S dietatom nebudes vobec. Budes pre neho len servis. Nakrmit, obliect, dat otcovi. Ked to nejde, chodte za mediatorom. Hodit dohodu na papier a potvrdit sudom. Ja by som neverila nicomu, ze ked budes mat program, on ustupi. Nie. 2-3 dni v tyzni, v pohide aj 1 den s prespatim. A kazdy druhy vikend.

victoriab
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
victoriab
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivanka0645
28. mar 2022

@victoriab A nechceli ste to začať riešiť cez súd?

sasitimi17
28. mar 2022

Chorý je ?
Však si to dajte cez súd tam bude mat presne vymedzený čas
2 ročne dieťa chcel odtrhnúť od teba a ty že môžeš hocikedy prísť?
Viesco väčšinou takýto čo majú plnu hubu rečí ako sa budú starať , nakoniec na tie deti sa vykašlú alebo teda vidia ich len občas

diamond007
28. mar 2022

@victoriab jeden kamoš má tiež dvojročného každý druhý víkend iba a každú druhú stredu
A druhý má od dvoch rokov syna každý druhý víkend a každý druhý utorok,streda a štvrtok do 19tej. Ale preto tak veľa lebo malý návštevuje jasle. A od dvoch rokov cez víkendy môže prespávať, dovtedy večer ho odovzdal

mogaa
28. mar 2022

@victoriab určite si nastaviť jasné pravidlá ktoré budú jasné tebe aj jemu a ostatné podľa dohody.....on má mať dieťa každý víkend a ty keď s ním chceš niekam ísť, tak ti to povolí? a čo tak že jasný bude každý druhý víkend a keď ho bude chcieť mať on mimo vymedzeného času tak sa dohodnete? normálne mu povedz že ak sa nedohodnete, tak nech to rieši súdne....súdne mu žiadny sudca nedá stretávanie na každý víkend.....a už vôbec nie pri tak malom dieťati....ty si trvaj na svojom, 2-ročne dieťa potrebuje hlavne matku, takže striedavku mu nikto neschváli......na súde len povedz že v stretávaní otca so synom nechceš brániť a si ochotná mu ho dávať po vzájomnej dohode aj častejšie ale nie byť bez neho celé víkendy.....má aj súrodenca a aj súrodenci musia mať spoločný program a nebavíme sa o teenagerovi ale o 2-ročnom dieťati ktoré potrebuje hlavne mamu.....

diamond007
28. mar 2022

@victoriab on nie je mimo realitu, iba bojuje o syna.... Súd toto vyrieši, inak tam dohodu nrvidim

victoriab
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
victoriab
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ukulela
28. mar 2022

@victoriab no mne to zavana bud pokusom casom o striedavu, alebozverenie dietata otcovi. Vsak na sude vyhlasi, ze byva u otca.... Ries ty len mediatora a sud.

mogaa
28. mar 2022

@victoriab ešte sa ho spýtaj keď je taký múdry že ho chce všetky víkendy, či s ním bude ostávať doma z práce keď bude chorý....teda po nástupe do škôlky či je ochotný s ním bývať na OČR ob týždeň....."tudy cesta nevede"...stretávanie otca s dieťaťom si dohodnite súdne lebo to nie sú len víkendy, ale sviatky, prázdniny, Vianoce....mne pripadá že len nechce platiť alimenty, dieťa bude rálne zverené tebe, všetky starosti na tebe a on si ho vezme kedy sa mu zachce....

victoriab
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
victoriab
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivanka0645
28. mar 2022

@victoriab Väčšinu žien ktorú poznám vôbec ich muži po rozchode nemali záujem o ich dieťa takže fakt neviem poradiť :( Možno tak že počas týždňa dajme tomu každý druhý deň si po neho príde po práci bude s ním vráti ti ho a dajme tomu v piatok bude s tebou sobotu s nim a možno ak chcete spolu tráviť čas tak v nedeľu všetci spolu

victoriab
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
victoriab
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivanka0645
28. mar 2022

@victoriab jasne chápem

matullienka
28. mar 2022

Určite nie každý víkend a každý deň poobede teraz si s ním doma tak tvoje by bolo doobedie a keď nastúpi do škôlky tak s ním budeš potom kedy? Keď bude chorý čo pri nástupe do škôlky je minimálne 2 týždne v mesiaci bude on na ocr? 2-3x poobede v týždni a každý druhý víkend a dosť. Aj ty si matka a chces tráviť čas so svojími deťmi.

matapo
29. mar 2022

...neviem, ale muzi maju silne reci. Moj trval na striedavj starostlivosti, tyzden u neho tyzden u mna, lebo vsak aj jeho su a bla bla bla. Sa mi to zdalo uplne divne, kedze dovtedy ho deti len obmedzovali, nikdy nemal za potreby sa one nejako starat, nikdy nenavaril, nenakrmil, neopral, hracky neupratal, skratka nic, vacsinou len svoje zaujmy, a ked tak tak nejaky teda spolocny vylet alebo sport, inak nic. A zrazu tolke chcenie a plany. Bolo mi to proti srsti ale rychlo som sa s tym v hlave vyrovnala a dosla k zaveru ze je to vlsatne super ze tak ziskam priestor aj sama pre seba co vlastne chcem a potrebujem. Nakoniec z toho nic nie je. Lebo aj muzik si medzicasom nechal prejst hlavou a prisiel na to ze takto obmedzovat sa nechce a ze to tak fungovat nemoze. Takze nadalej je to prilezitostny otec kt. ich sem ta niekde vezme, dopraje im co si zazelaju a tym jeho povinnosti koncia ☹ A koho poznam v podobnej situacii tak zial vsade rovnako, najskor silne reci a realita potom uplne ina ☹ Neboj dohodnete sa casom, a je nezmysel aby trval na svojom ze chce vsetky vikendy, dohodnite si kazdy druhy alebo mu ho kludne nechaj aj na cely tyzden aj vikend a potom si ho zas ty zober na tyzden a vikend. Aj ty budes mat volnejsie. Zacni chodit aj ty do prace, maly ma dva, kym sa vsetko akotak utrasie bude mat tri, bude skolkar, dopraj otcovi nech si uzije starsotlivost o male dieta so vsetkym co k tomu patri.

sense
29. mar 2022

Každý parný víkend on, neparny ty, a nech ma malého ešte napr štvrtok piatok. Ale nie pol dna po práci ale celý deň, nech aj ty môžeš pracovať alebo mat čas pre seba. Dosť vyspekukivane z jeho strany. Alebo nech si dá striedavku, lebo to nie len sa s dieťaťom par dni pohrať... Ale o dieťa sa treba starať aj keď je choré, aj v noci atď nielen sa na dve hodiny poblaznit a zahrať na super rodica

mamkalentedkova
29. mar 2022

Tomu,že sa prispôsobí by som neverila ..Myslím,že každý druhý víkend je úplne ok,každý si bude vedieť veci dopredu naplánovať ..prípadne sa dohodnúť ,že sa víkend prehodiť a bude dva víkendy s ním a dva doma s vami .Cez týždeň už je na vás ako si to prispôsobíte .Zatiaľ neriešia prácu ,ani škôlky tak tam je dostatočný priestor .

liljana
29. mar 2022

Ziadna kasa sa neje tak horuca, ako sa vari. Rychlo ho prejde kazdy vikend sa starat o dieta od rana do vecera. Ty mas tiez pravo mat deti cez vikend, tak sa vo vikendoch musite striedat. Moze si zobrat dieta cez tyzden na par noci, to sa mu samozrejme nebude pacit, lebo musi chodit do prace. Ale casom budes chodit do prace tiez a budete na tom rovnako.

victoriab
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
caray
29. mar 2022

ani ten každý deň po práci nie je podľa mňa ok, chlapec v tom bude mať taký mišung, že až. hlavne to neriešte takto hneď, treba si všetko nechať prejsť hlavou a vychladnúť. najlepšie je takéto veci deliť ob týždeň - jeden tam a druhý zas tam