Stráženie detí

18101995
23. mar 2024

Chcem len počuť názor iných , bývam u svokrovcov dole ...vstávajú skoro ,už sú vonku na dvore a len čakajú kedy pojdem s 2 ročnou vonku aj ja 🫣máme aj základné potreby ráno a rutinu svoju aj povinnosti . Mne to nevyhovuje ísť s nimi ráno na dvor ,a sedieť . Mala sa ani nehrá len mi výstrajat začína 🤗.. Ale pointa je v tom že chcú aby mala bola s nimi ale mne to príde akokeby len v prítomnosti mňa . Boli na dvore obidvaja ,oni potrebovali niečo trebalo ísť autom asi 2 minúty ,ja som myslela že mala ostane s nimi na dvore ale oni nič ,boli stotozneni ze ju beriem so sebou mala mi nechce sedieť v aute sama len preto robím drámu .Že prečo s ňou 2 minúty nebudú na dvore ? Prečo ju musím brat autom so sebou ? Raz som sa opýtala či môžem skočiť do obchodu lebo akurát sa hrala s nimi ... A oni že a zvládnem ju ???? Myslíš ? 🫣🫣 Ale keď som sama s ňou tak to robia . KED JE MUZ DOMA zrazu ju baba berie k sebe hore hrať sa tak tam ju zvláda ? Keď sme dvaja rodičia s malou vonku vtedy ona sa ukazuje... Ale v skutočnosti nevie postrážiť minútu .a mne to vadí že ju berie k sebe hore ... Keď to jej vyhovuje ... ... Stále to isté do okola ... Keď som ja na dvore tak sú starostlivý beru ju do záhrady a ja sedím jak kvoka a len sledujem čo robia .. ale neexistuje aby som išla dnu na wc už musím ju brat so sebou čo v Tom bude ? Ja nechápem .. Alebo keď sme potrebovali niekedy postrazit malú ,keď sme mali niečo vybavovať ,tak nie ale keď nič nemáme a my sme s malou vonku tak ona si ju berie k sebe hrať sa 🤣 a my len tak vonku čakáme kedy ju donesie čo v Tom je nechápem

colsami
23. mar 2024

Aky nazor chces pocut?
Malu beru, zle je. Malu neberu, tiez je zle.

Preco sa neosamostatnite a byvate u rodicov?
Ja najma nerozumiem mladym ktory byvaju za smiesny peniaz u rodicov v dome a stale sa na nieco stazuju. Ved chodte po svojom, zite svoj zivot a majte svoje byvanie. A ak byvam u niekoho, tak sucham nohami a som vdacna ze tam mozem byt a setrit.

18101995
autor
23. mar 2024

@colsami vy ste určite starsia pani ... Vy myslíte že máme prízemie zadarmo ?? Veď sme investovali a dosť splácanie to naše je prízemie oni sú hore ... Tak asi ste neporozumeli príspevku že chcú dieťa vtedy kedy netreba

mondolina
23. mar 2024

@18101995
a už si sa ich opýtala? že prečo to tak je? či sa len čuduješ

zoja1234
23. mar 2024

Riesenie: vlastne byvanie. Bodka.

cyberk
23. mar 2024

Asi som to inak pochopila - ale tebe vadi, ze si malu nezoberu len tak, aby vam aj pomohli,ked vy potrebujete, ale vzdy musite byt pritomni? - posli za nimi tvojho priatela - nech sa ich priamo spyta, ze ci si neveria, ze sa postaraju, aby sa vasej dcerke nieco nestalo alebo tak… ;)

colsami
23. mar 2024

@18101995 nie som vobec ziadna starsia pani. Len nie som frflos, ak by som byvala u druhych ludi. No jejda, ste zrekonstruovali nejaku cast, ale usetrili ste na pozemku, stavbe, aj nakladoch na byvanie. Vyrazne. Co dobre viete, inak by ste tak nebyvali. Ste stale u nich, tak si to proste uvedom a zacnite normalne komunikovat (ak komunikujes tymto stylom ako aj pises, asi je tazsie aby Ta pochopili co vlastne chces) alebo si najdite vlastne byvanie, nic ine sa na to neda povedat ci by som mala 20 alebo 60. 🤷

lia2022
23. mar 2024

@18101995 Podľa mňa sa boja strážiť malú samí..asi sú kľudjší keď ste na blízku a hoci čo by sa stalo vedia že ste tam a viete okamžite zakročiť, prípadne dieťa utíšiť. Nič iné by som ja osobne za tým nehľadala a ani ma nenapadá 🙆‍♀️.

simona20201309
24. mar 2024

@18101995 naša babka ma tiež úžasný vzťah s vnučkou. To čo s ňou ona dokáže je niečo fantastické a skoro vždy sa nechám do hry vtiahnuť aj ja, ...
Keď zrazu trebalo s malou ostať pol hodiny, babka ostala v šoku. Dokonca na začiatku to asi 2x odmietla. Ale nebála sa priamo povedať, že ma obavy a nevie ci bude vedieť reagovať, ak by niečo. Odvahu nabrala až keď mala dcérka 3r.
Takže skus to rešpektovať. Zrejme sa tiež boja, aby sa niečo v ich prítomnosti nestalo. Stačí rozbite kolienko, a mali by výčitky. Podľa mňa postupne keď ju s nimi začneš nechávať, zvyknú si. Alebo to proste respektuj.

domkakvet
24. mar 2024

@18101995 je mozne sa boja, ked tam niesi, aby sa nieco nestalo.

minenkak
24. mar 2024

@18101995 ja neviem , vieš že ju nechcú keď si ty sama s ňou, tak to akceptuj a podľa toho sa zariad .

0silvia0
24. mar 2024

@18101995 ved mas jedno dieta, nie tri-styri deti.
Nechcu sa ukazovat, len sa boja byt na nu sami, ak by sa nieco stalo. Ak spadne, udrie sa, zavolaju na teba a ty mozes riesit. Ak tam nebudes, nebudu vediet ako reagovat, vsetci budu v strese. Toto pochopis az ked budes mat vnuca. Je to ovela vacsia zodpovednost ako o svoje dieta.

18101995
autor
25. mar 2024

@mondolina áno raz som povedala že či mi ostane na 1 minútu zabehnem do obchodu a on že či si myslím že ju zvládne ,, a ja že vážne ju nezvládnete 2 minúty ? Tak že nie

18101995
autor
25. mar 2024

@lia2022 podľa toho všetkého asi nikto nepochopil pointu 😁 ale nevadí