Čo si myslíte o Tom ,keď študentka býva so snúbencom pracujúcim v zahraničí ,ale polku nájmu a stravu jej platia stále rodičia ? Nie je zasnúbenie už taký vyšší vzťah ,nebolo by vám trápne ,ak ste muž ,máte snúbenicu a polku nájmu a jej stravu jej platia jej rodičia ?
Zasnubenie je stale len frajerka, akurat ta na chvilu upratal prstenom, kym zase zacnes vymyslat 😂 takze nie je povinny ta zivit, ale ty by si mala prispievat... ci uz z brigad, alebo od rodicov
Rodičia majú vyživovaciu povinnosť kým dieťa študuje.. ale hlavne ona by sa mohla trošku posnažiť aspoň nejaké peniaze si zarobiť
Nie, zasnubenie nie je ziadny ,,vyssi vztah". Pravne maju na teba vyzivovaciu povinnost rodicia kym studujes a nezarabas, po sobasi manzel ak nezabaras.
Čo znamená vyšši vzťah
Ze ju vobec poziadal o ruku. Zatial prispela igelitkou, pipinku a klasicky partnersky cas
takéto vyžírky mám najradšej...Rodičia si plnia voči tebe svoju vyživovaciu povinnosť a ty by si to najradšej minula len na seba, lebo veď ten chudák chlap v rámci "vyššieho vzťahu" je povinný platiť za teba všetko - čo keby si zdvihla zadok a išla aspoň na brigádu, aby si aj ty sama prispela niečím do rozpočtu? Či si myslíš, že celý život je povinný ťa živiť niekto iný?
Akože si ma najst brigádu a platiť si sama ci ako?
Ja ako rodič, by som určite dcére neplatila polku nájmu a stravy ak by bývala s frajerom. Ak by bývala sama, alebo na internáte ok. Ak už je schopná bývať, žiť, spať a zdieľať domácnosť s frajerom, tak nech sa postarajú o svoju domácnosť sami. Zasnúbenie nie je žiadny vyšší vzťah, nie je to nič, je to nejaký symbolický slovný akt, ktorý nič neznamená. Stále ste len frajeri. Keď chceš s niekým žiť v spoločnej domácnosti, nájdi si zamestnanie alebo brigádu a podieľaj sa na chode domácnosti. Ak nie si spokojná, šup šup na internát a môžeš randiť s frajerom. Po ukončení štúdia môžete spolu bývať a starať sa sami o seba.
Trápne by mi na tvojom mieste bolo ťahať peniaze od rodičov aj od frajera a váľať si šunky a tváriť sa ako študujem a nič iné okrem toho sa nedá robiť.
A tej snúbenici nie je trápne, že ju musia dotovať rodičia?
A prečo by mal všetko platiť len chlap, ved on nemá vyzivovaciu povinnosť voči tebe.... Snúbenci by malo byt trápne ze stále očakáva ze jej bude niekto financovať život najprv rodicia a potom partner....
Niektorí zasnúbenu sú zasnúbeni roky, lebo chlap svadbu neplánuje ale prsteňom zavrie výdaja chtivej dievčine ústa....
Mate už aspoň termín sobáša? A také niečo ako financovanie domácnosti treba riešiť predtým ako spolu začnete bývať bez ohľadu na to ci ste zasnúbeni alebo nie, ci ste manželia alebo nie
Bolo by mi trapne voci rodicom tahat z nich peniaze a neist pracovat popri skole a spolufinancovat domacnost so snubencom... holka to ma cele neako popletene... si asi pomylila pojem snubenec a sugar daddy
Ideálne riešenie by bolo nájsť si brigádu a prispieť na chod domácnosti z vlastných peňazí (samozrejme je normálne ak ti časť prispejú aj rodičia kým študuješ).
Je normálne že ak dvaja partneri žijú v spoločnej domácnosti tak sa finančne podieľajú obaja. Nevidím jediný dôvod aby to celé mal platiť on.
Nie nebolo. Ste len frajeri. Ty tu píšeš stále dokolecka, on je tvoj priateľ a nie sponzor. Veď chod robiť do zahraničia aj Ty