Stratila som samú seba vo vzťahu

8. mar 2024

Čo mám urobiť pre to keď som vo vzťahu stratila samú seba 😞😞 úplne to vidím aká som bola na začiatku a aká som teraz

mabenn
8. mar 2024

no tak...samu seba stratit nemozes...mozes stratit nadej, iluzie, sebahodnotu, ale niekto tam v tebe, kto vytvoril tuto temu a je pricetny, tam existuje...treba sa pozbierat, a ist dalej

kaktusik007
8. mar 2024

@mabenn mylis sa... je to mozne.

@autorka - ostava ti iba sa najst --- a treba zacat rozchodom vo vztahu.... A potom to pomalicky pojde. Mne ta cesta k sebe samej trvala rok --- ale nasla som sa 💖

mabenn
8. mar 2024

@kaktusik007 ked sa mylim, tak mi popis, co je to "najst sa"

kaktusik007
8. mar 2024

@mabenn predstav si vztah s manipulatorom, psychicky chorym clovekom.... on ta "vari" ako zabu --- postupne, pomaly..... odstrihava ta od okolia, priatelov... neskor stracas samu seba, si uz tak zmagorena, ze pochybujes o svojom zdravom rozume, lebo on a jeho rodina ti tvrdia ine.... ty citis ze to co tvrdia nie je v poriadku, ale si tak stratena, ze to nevies vyhodnotit.... a nemas silu...... a potom raz sa nieco stane, proste impulz, a ty si mimo vztah. No stale v podvedomi je z teba ta uvarena zaba, stale si si neni usta sama sebou..... to pride az casom, ako dlhsie budes zit bez magora..... a potom sa ti kludne aj o rok stane situacia, kedy si uvedomis --- ako by si reagovala ak by si stale bola s magorom, a ako reagujes realne --- lebo si to ty... A toto je ten moment, kedy si sa nasla --- kedy tvoje reakcie su uz cisto iba tvoje a nie je v nich ani zrnko zmanipulovanej zeny, co si bola roky predtym. Nasla si opat svoju osobnost a ta vysla bez obavy z dosledkov na povrch. Toto je to najdenie sa.

mabenn
8. mar 2024

@kaktusik007 s manipulatormi mam (bohate) skusenosti (dokonca mam narcizmus detailne nastudovany)...moj komentar viedol autorku k tomu, aby nezufala a zbytocne nepodliehala tazkym emociam pre niekoho, kto za to nestoji

autor
8. mar 2024

@mabenn ja ani neviem povedať či mi za to stojí alebo nie, či som na vine ja alebo sme si nesadli a či by vôbec prišiel vzťah kde by som si s partnerom sadla viac, vôbec neviem nespoznávam sa (ale on nie je manipulátor) on má koníčky a ja už mám pocit že sa neviem bez neho ani pohnúť…bývame spolu zo dva mesiace ale mám pocit že je to horšie a horšie, nebola som taká vážne…kedysi mi intuícia hovorila že my spolu nevydržíme ale zase aj by sme mohli, sme spolu vyše roka ale asi ja to kazím, neviem či je to kvôli mne alebo vážne sa trápim lebo sme si nesadli

autor
8. mar 2024

Vôbec nebývam už taká veselá, každú chvíľu mi niečo pokazí náladu, zato on je taký pozitívny že si hovorím či nemôže byť niekedy aj negatívny

autor
8. mar 2024

Ja mám dobrú náladu fakt asi len keď si dám pohár vína 😅😅 smejem sa…

luccija
8. mar 2024

A čo je vlastne problém nepochopila som z toho čo píšeš.co znamená, že sa nevieš bez neho pohnúť?si naňho príliš naviazaná?prečo nie si vesela?

deti95060810
8. mar 2024

na zač. vzťhu sa takto trápiš. ?
.tak to je ozaj na figu...

autor
8. mar 2024

@luccija áno naviazaná
@deti95060810 Nie je to tak úplne na začiatku, sme spolu vyše roka

vanilkovazmrzka
8. mar 2024

Musis sa najst.

katie253
8. mar 2024

Podla mňa ťa priateľ vyciciava z energie, môže byť energetický upír , prečítaj si o tom niečo...

autor
8. mar 2024

@vanilkovazmrzka áno ale ako…

autor
8. mar 2024

@katie253 ja absolútne neviem, celé zle…zmätená som

anketkarka
9. mar 2024

Vo vzťahu stratíš samú seba, len ak to dovolíš Ty. Zmenila si sa? Za to môžeš len Ty. Druhý človek človeka nezmení. Ak sa vo vzťahu meníš k horšiemu, tak to nie je ten pravý človek pre Teba. Alebo Ti vzťah s ním ukazuje niečo v Tebe na čom máš popracovať a budeš šťastná. Je to len na Tebe odhaliť čo to je. Ak na to neprídeš, tak možno si do života budeš ťahať zasa podobných partnerov, aby si pochopila.

neviditelnypes
9. mar 2024

Depeche Mode to vnímajú inak, "len keď sa v niekom stratím, vtedy sa nájdem".

https://www.depechemode.sk/media/text/only-when...

https://www.youtube.com/watch?v=l35XzUD8GGU

jazula
9. mar 2024

Mala som podobný vzťah, akoby som žila len keď sme boli spolu (a to tiež nebolo nič moc, lebo som nebola presne taká, ako si on predstavoval a tá nevôľa ma ničila a ticho ma ničilo ešte viac). A keď sme spolu neboli, tak som len nejako existovala v očakávaní, čo príde a či to bude ok, alebo zasa nebudem tá dokonalá… Skrátka som to ukončila pomerne skoro, aj keď som bola veľmi zaľúbená. Trvalo dlho, kým som znovu začala spoznávať samu seba. Vlastne dlhšie, ako trval samotný vzťah.

mabenn
9. mar 2024

hlavne sa neutiahni k alkoholu, lebo to sa uz fakt nenajdes

domkakvet
9. mar 2024

Treba sa s nim rozist, lebo to bude este horsie.

ruxandra
10. mar 2024

Mne pride z tvojho opisu ako manipulator, len ty to proste nevidis, na to treba trochu odstup aby si si to uvedomila. Uz len to, ze si na neho tak velmi naviazaná, je jedna z príčin manipulovania. Ak si si vsak teraz uvedomila, ze nieco nie je v poriadku, odíď od neho. Cim dlhsie zostanes, tym to bude horsie.

thoughtfulweirdo
10. mar 2024

Všetky komentáre som prečítala a nerozumiem, kde je problém 🤔 prestala si sa venovať svojim koníčkom a stretávať s kamoškami, aby ste boli stále spolu s frajerom? Riešenie je jednoduché, na to sa netreba rozchádzať, normálne sa niekomu ozvi, začni sa stretávať. Opráš staré koníčky alebo si vyskúšaj akýkoľvek nový. Alebo ti to frajer zakazuje?