Ahojte, je tu nejaká z vás, ktorá má problém s dôverou? Hlavne teda vo vzťahu? V minulosti som si prešla úplne ťažkým rozvodom a bola som psychicky na dne, keďže som nečakala, že moje manželstvo stroskotá len po 4 rokoch spolužitia. Deti sme nemali. Potom mi do života prišiel druhý partner a s ním to nebolo síce ideálne, ale prišla do toho dcérka. A tým sa všetko zmenilo. Opäť to stroskotalo. Neboli to len také hlúposti. Bol tam alkohol a fyzické násilie. A teraz keď som si po roku samoty opäť niekoho našla, koho fakt ľúbim a zatiaľ všetko v pohode klape, mám strašný strach, že sa opäť niečo pokazí. Ono je to asi normálne po takej minulosti. Ale neviem, ako to riešiť. Skoro denne plačem, lebo si predstavujem ako ma opustí, cítim sa menejcenná.. s výzorom som tiež stále nespokojná a priateľ mi stále hovorí, že prečo sa tak podceňujem. Častokrát pochybujem o tom, že ma ozaj ľúbi, hoci mi to hovorí a vidieť to aj na jeho skutkoch. Ako sa dostať z tohto von? Nechcem o neho naozaj prísť časom pre tieto moje neustále pochybnosti a podceňovanie samej seba. Myslíte, že je vhodné navštíviť psychológa?
No,zjavne zle vyberas. Berieš nie toho,koho ľúbiš....ale toho,kto prejaví o teba prvý záujem a zalubis sa do neho. Či je to inak?
Vaz si samu seba,pracuj na Tom,aby si ťa muži mali prečo vážiť a ľúbiť ťa. Potom aj výber bude iný.
Hlavné je hlúposť ísť zo vzťahu,do vzťahu.
Tu ti nepomôže psychológ,keď si sama sebe nepovieš a nerozkazes,že nemusíš byť vo vzťahu s hocikým,len aby si nemusela byť sama. Buď sama,kým sa nenájde niekto,kvoli komu tu samotu rada opustis.
Musis zacat mat rada sama seba a pri tom zacat, od toho sa odvija aj vsetko ostatne.
Ludia ziju kadejako, kadejake problemy maju a treba si uvedomit, ze vela veci si komplikujeme aj vlastnym pochybovanim, myslenim.
Ja by som skusila psychologicku. Moj priatel mal tiez podobny problem, vadili mu na mne veci, ktore boli uplne hluposti, sam si to uvedomoval len nevedel co s tym robit. Chodil tam raz mesacne asi pol roka, riesil s nou vsetko mozne, robotu, rodinu, nas, ... Chodil od tial vzdy spokojny, dokonca sa uz vela krat nemohol dockat terminu. Obzvlast ked sa vyskytoo nejaky problem.
Darmo ti tu budu dievcata pisat, ze musis sa mat rada, musi byt hentaka a inaka, ak ti chyba sebavedomie, je cas vyhladat dobreho psychologa.
Nebud zavisla na nikom, necakaj, ze partner ta spravi stastnou a hlavne bud narocna na priatela. Netoleruj akekolvek formy manipulacie, agresie, sebectva. Ak sa zbali, nestoji za to. Nezabudni 😉
Ano myslim, ze je to vyborny napádad ist za psychologom.
@terezka1947 Určite neberiem prvého, ktorý príde. To, že mám dcérku s ex, ktorého som si vybrala po rozvode z čistého zúfalstva a v psychickej nepohode.. to áno.. beriem. Ale pri tomto som si dala už väčší pozor. Len tá moja menejcennosť a nedôvera je otras. Niekedy, keď mi povie, že ma ľúbi, tak mu odpoviem že áno.. áno, ale dokedy. Sprostosť viem. Ale takéto hlúposti hlavne počas MS zo mňa vylezú 🤦♀️
Neboj sa ,nič sa nestane keď stratíš aj tohto muža .Život pôjde ďalej a ty môžeš byt aj tak šťastná …Nebud NIKDY závislá na mužovi .Život môžeš prežiť ,krásny aj bez muža .Niektoré zufalky síce budú roky v nefunkčnom vzťahu len preto aby neboli samé …Skončia utrápeného,zatrpknuté aj tak samé.Mám dojem z Teba ,že život bez muža nemá cenu ,preto berieš zu zúfalstva čo príde a priam chorobne sa bojíš opustenia .Popracuj na sebe alebo smer psychológ .
Áno je vhodné navštíviť psychológa
V prvom rade sa musíš prestať ľutovať a začať na sebe pracovať, začať sa mať rada, vážiť si samu seba ... sú aj horšie osudy ... osobne by som partnera, ktorý by stále takto fňukal a nebol by vyrovnaný sám so sebou, nechcela ... čo najskôr začni na sebe pracovať, inak Ťa aj tento nechá, aj ten ďalší, aj ďalší atď.