Ako byť viac asretívna a sebavedomá. ?
Mám strašný problém s komunikáciou s cudzími ľudmi, najmä keď niečo od nich potrebujem. Podnikám s manželom asi 3 roky a najviac na svete neznášam telefonovať s cudzími ľudmi. Prinútiť sa im zavolať je pre mňa nadľudské úsilie. A môj manžel to vôbec nechápe. Snažím sa vždy keď sa dá veci vyriešiť prostredníctvom emailu a sms ale nie vždy sa to dá.
Napríklad tento týždeň ma čaká dosť neprijemne stretnutie s jedým členom mestskej rady. Mali sme celkom dobré vzťahy až do minulého roka keď vznikli medzi nami nezhody (to nie je podstatne) ale nedvíha mu telefón ani neodpisuje na správy, takže mi neostáva nič iné len sa za ním vydať a riešiť nejaké situácie zoči voči. A ja mám už teraz takú nervozitu, že neviem na nič iné mysliet a nechutí mi jesť.
Poradíte mi ako v tomto nabrať sebavedomie a jednať ako rozhodná podnikateľka ?
A prečo za ním neide tvoj muž?
@rina272 Musíš veriť tomu, že keď budeš milá a v pohode, tak aj ľudia budú k tebe milý a v pohode. Pokiaľ budeš milá a v pohode a niekto sa bude správať ako blbec, tak je to jeho problém. Tiež som mal s týmto problém... mne pomohli prezentácie na vš a potreba mať prácu. Ako doteraz nie som úplne nadšený z telefonátov, ale beriem to ako potrebné a nevyhnutné.... pravda je taká, že každý ďalší a ďalší kontakt s rôznymi osobami je ľahší a ľahší. Na druhu stranu je pravda, že to začínam vnímať, tak že prestávam cítiť taký rešpekt k ľuďom a občas sa aj bojím, že sa to nezasekne na takej zdravej miere... Ono asi všetko čo v živote robíš a nemáš k tomu povahu a talent sa dá vypilovať tréningom a opakovaním.
@rina272 Sociálna fóbia? Poradiť? Možno najprv niečo pochváliť, vyjadriť kompliment, proste začať s niečím pozitívnym. A usmievať sa. 🙂