Stav núdze, fungovanie zo zásoby. Ako dlho vie človek takto fungovať?

1. mar 2024

Ak je stav núdze a musíte fungovať zo zásoby, myslím s energiou, do kedy sa to dá?
Ak nemáte možnosť na 'načerpanie novej energie', jednoducho idete neustále, ako dlho tak viete fungovať?

katkaseiner
1. mar 2024

No nedá sa prilis dlho. Kazde telo potrebuje regeneraciu, oddych, klud - teda ak ta spravne chapem

tundra
1. mar 2024

Ked si myslis,ze nevladzes,telo ma este 2x tolko energie.Overene na zakladnej vojenskej sluzbe.Denne nam to vraveli pri vycviku.S rokmi musim skonstatovat,ze mali pravdu.

veronicka88
1. mar 2024

Pri behu som sa naučila jednu vec. Je to len v hlave. A aj keď povieš že nemáš čas na oddych vždy VZDY sa d nájsť aspoň hodina či pol.hodina. Vidím to okolo seba,každý kto povie že na seba nemá čas len hľadá výhovorky nie spôsoby.

vevesh
1. mar 2024

Da sa navyknut na menej spanku ci menej energetickeho prijmu, pokial sa to deje dlhsie ci opakovane. Ale kazde telo ma svoje medze a taketo obmedzovanie ma dosledky - nemusia byt okamzite, ale mozu sa ukazat v horizonte niekolkych rokov (napr. Opotrebenie srdca a pod.)

babulkomale
1. mar 2024

Nedopúšťam taký stav. A zažila som kadečo.

viestta
1. mar 2024

Bez prisunu tekutin vydrzi telo par dni, bez prisunu potravy niekolko tyzdnov, bez spanku tiez

petra92
1. mar 2024

Kým ma nešvacne o zem 🙄už sa mi par x stalo, už to do takých extrémov nenechavam zájsť...

rorino
1. mar 2024

Veľmi dlho pokiaľ má telo stravu a pitie,ale časom sa to odzrkadli

deti95060810
1. mar 2024

@viestta bez spánku nevydržíš niekoľko týždňov..
bol robený výskum , že koľko resp. ako dlho vydrží človek bez spánku.
Dobrovolník zo zač. nemal až také problémy, aby nezaspal tak cvičil a pod. po niekoľkých dňoch museli lekári výskum zastaviť, pretože dobrovolníkovi už išlo o zdravie a život... tuším vydržal 11 dni....

deti95060810
1. mar 2024

čo myslíš pod pojmom zásoby? zásoby čoho - jedla, pitia, telesného tuku, mňa prvé napadlo zásoby v špajzi...
troška buď konkrétny

viestta
1. mar 2024

@deti95060810 niekolko je asi 2 tyzdne, nie dvadsat

domkakvet
1. mar 2024

Telo si nacerpa nejaku energiu napriklad zo spanku, tak ze by bolo lepsie to konkretizovat, ci myslis v kuse aj bez spanku, alebo ako.

ivangeline
2. mar 2024

Nvm co to znamena. Bez spanku? Jedla? Psychohygieny? Vitaminov? Coho konkretne?