Šťastné vzťahy

13. aug 2023

Ahojte,mám pocit,že veľa ľudí v mojom okolí má toxické vzťahy.Žena muža narcisa al.nejakého psycho manipulátora a naopak.Prídu deti,otvoria sa oči,mnohokrát finančná závislosť a bum.Nepohnú sa z miesta a znášajú...kvôli deťom.Som z toho rozladená.Len taký výlev,lebo je toho nejak moc.

jozeffezoj
13. aug 2023

Rýchla doba = rýchle výsledky
Každí chce všetko a hneď.
Ak šťastie neprichádza, údajne máš ísť ďalej.
Bojovať je klišé. Vzdať sa a ísť za lepším nie.
Povrchna doba. Instagram, FB, OnlyFans, Badoo, tinder, tiktok, umelý svet
Ľudia strácajú sudnost a samich seba

mikadooo
13. aug 2023

Vždy to tak bolo podľa mňa. Neidealizujem si minulosť. Len vtedy bolo väčšie % ľudí, ktorí boli jednoducho nútení spolu ostať. No o moc šťastnejšie tie manželstvá neboli. Tak sa v tom zbytočne nerýpali, keďže vedeli, že tak to je a amen. /Financie, rodinné zázemie, prípadne dedinské prostredie, kde by dostali "Nálepku" a už by len živorili/

viestta
13. aug 2023

Šťastných vzťahov nebolo v minulosti viac, len to "nešťastie sa nevynasalo" von z domu, čo sa dialo za zavretými dverami, to tam aj ostalo. Konečne už niektorí dokážu veci pomenovať aj riešiť, netrpia vo vzťahu, lebo sa to tak patrí.

rawmamka
14. aug 2023

@jozeffezoj @mikadooo @viestta Myslím, že pravdu máte všetci traja - rýchla doba plná povrchných "možností" v kombinácii s väčšou slobodou v konaní, prejavovaní sa je živnou pôdou pre problémy vo vzťahoch všetkého druhu, nielen v partnerských. V niečom to je prínos, ale vo všeobecnosti to prináša mnoho rizík, na ktoré sme zrejme ešte mentálne nedospeli. Sloboda vyžaduje najmä zodpovednosť a empatiu od každého jedného človeka, čo v našej spoločnosti je žiaľ menšinový úkaz.

miadi
14. aug 2023

Poznam vela stastnych vztahov. Patrim do tej skupiny. 😊netrap sa pre druhych žijeme pre seba a podla seba, Uplne zbytocne si rozladena.

autor
14. aug 2023

@miadi Som rada,že sú aj také,to sa len v mojom okolí nejak asi nakopilo,že už začínam uvažovať,že láska a úcta sú ťažšie nájdeným diamantom.

pkgirl30
14. aug 2023

okolo mňa zase žijú šťastne, už dlhé roky spolu žijúce páry. raz sú dole raz hore ale všetko spolu. Ako už písali hore,áno v dnešnej dobe je omnoho viac problémových párov, viac rozvodov, preto že sa už o tom konečne začalo hovoriť. Aj v minulosti boli problémy ale tie problémy ostali medzi manželmi a v tichosti sa trpelo. Je to ako s fotkami. Voľakedy boli len albumy s fotkami ktoré videli len najbližší, dnes sú soc. siete a každý vie o všetkom. Nie je dobrá a i prílišná otvorenosť a i uzavretosť. Myslím si, že dnešná doba je pre mnohých ľudí o hľadaní seba samého. a kde to skončí je na každom z nás.