Ahojte,mám pocit,že veľa ľudí v mojom okolí má toxické vzťahy.Žena muža narcisa al.nejakého psycho manipulátora a naopak.Prídu deti,otvoria sa oči,mnohokrát finančná závislosť a bum.Nepohnú sa z miesta a znášajú...kvôli deťom.Som z toho rozladená.Len taký výlev,lebo je toho nejak moc.
Vždy to tak bolo podľa mňa. Neidealizujem si minulosť. Len vtedy bolo väčšie % ľudí, ktorí boli jednoducho nútení spolu ostať. No o moc šťastnejšie tie manželstvá neboli. Tak sa v tom zbytočne nerýpali, keďže vedeli, že tak to je a amen. /Financie, rodinné zázemie, prípadne dedinské prostredie, kde by dostali "Nálepku" a už by len živorili/
Šťastných vzťahov nebolo v minulosti viac, len to "nešťastie sa nevynasalo" von z domu, čo sa dialo za zavretými dverami, to tam aj ostalo. Konečne už niektorí dokážu veci pomenovať aj riešiť, netrpia vo vzťahu, lebo sa to tak patrí.
@jozeffezoj @mikadooo @viestta Myslím, že pravdu máte všetci traja - rýchla doba plná povrchných "možností" v kombinácii s väčšou slobodou v konaní, prejavovaní sa je živnou pôdou pre problémy vo vzťahoch všetkého druhu, nielen v partnerských. V niečom to je prínos, ale vo všeobecnosti to prináša mnoho rizík, na ktoré sme zrejme ešte mentálne nedospeli. Sloboda vyžaduje najmä zodpovednosť a empatiu od každého jedného človeka, čo v našej spoločnosti je žiaľ menšinový úkaz.
Poznam vela stastnych vztahov. Patrim do tej skupiny. 😊netrap sa pre druhych žijeme pre seba a podla seba, Uplne zbytocne si rozladena.
@miadi Som rada,že sú aj také,to sa len v mojom okolí nejak asi nakopilo,že už začínam uvažovať,že láska a úcta sú ťažšie nájdeným diamantom.
okolo mňa zase žijú šťastne, už dlhé roky spolu žijúce páry. raz sú dole raz hore ale všetko spolu. Ako už písali hore,áno v dnešnej dobe je omnoho viac problémových párov, viac rozvodov, preto že sa už o tom konečne začalo hovoriť. Aj v minulosti boli problémy ale tie problémy ostali medzi manželmi a v tichosti sa trpelo. Je to ako s fotkami. Voľakedy boli len albumy s fotkami ktoré videli len najbližší, dnes sú soc. siete a každý vie o všetkom. Nie je dobrá a i prílišná otvorenosť a i uzavretosť. Myslím si, že dnešná doba je pre mnohých ľudí o hľadaní seba samého. a kde to skončí je na každom z nás.
Rýchla doba = rýchle výsledky
Každí chce všetko a hneď.
Ak šťastie neprichádza, údajne máš ísť ďalej.
Bojovať je klišé. Vzdať sa a ísť za lepším nie.
Povrchna doba. Instagram, FB, OnlyFans, Badoo, tinder, tiktok, umelý svet
Ľudia strácajú sudnost a samich seba