Ahojte,
Uz dlho sa s muzom trapime,kvoli nasim rodicom.svokra aj moji rodicia nas nerespektuju v otazkach vychovy,ci inych dolezitych veciach.neustale musia poucovat,rozdavat nevyziadane rady,zhadzovat a zosmiesnovat.
Len upresnim,ze nie sme ziadny mladi rodicia,sme uz xy rokov spolu,obaja pred 40tkou,3 deti.obaja mame stabilnu dobre platenu pracu,mame dom,vsetko sme si sami bez pomoci zariadili,dokoncili.manzel je v praci uspesny,pracuje na sebe,ale je aj obetavy manzel,otec.ja sa snazim detom na 100%venovat,detom nic nechyba,su sikovne no obcas neposedne a vymyslaju..
S manzelom mame super vztah,v otazkach vychovy sme jednotni..no stari rodicia nas neustale beru ako deti ktore nevedia co robia,vzdy vsetko zhejtuju lebo to nie je tak ako sa "patri".ci uz krst-deti sme pokrstit nedali kedze ich v tejto viere vychovavat nechceme,nesuhlasime s tym aby sa krstilo len preto lebo sa to patri,a aby boli babky spokojne..babky su z toho pohorsene,nedaju si to vysvetlit.a pritom,nikto nechodi do kostola,ani sa nechovaju ako krestania,moj otec sa nevie ani prezehnat🙈 tak isto ani svadba sa im nepacila,pekne nam ju pokazili cim len mohli (hadka kvoli zakuskom,styl svadby atd).
Nepomaha nikdy ani pekne vysvetlit,ani raznejsie, vzdy to skonci hadkou a aj tak o tyzden riesime to iste dokola...nejake rady ako im to vysvetlit raz a navzdy bez toho aby sa rozputalo peklo?
Dakujem
Vysvetľovali ste im stokrát, nepomohlo. Neexistuje nič, čo by si im ešte mohla povedať a oni by zrazu pochopili. Takže len jedným uchom dnu, druhým von. "Áno, mami." "Dobre, oci." a ideš ďalej po svojom.
Isť von, ( lepšie by to bolo v lete, vonku, v prírode... aby hádky neboli v dome, lebo to zostáva v stenách a nerobí to dobrotu) , na kávu a povedať im, že je to VÁŠ život (ty, tvoj manžel, deti) a neprajete si, aby zasahovali doňho. Budete sa stretávať, ak to nevyústí do hádky. Inak si budete lne písať ... za vyskúšanie to stojí. Vy sa tiež nemiešate do ich života.
Malé deti sa nerodia s hriechom. Dospelí sa môžu pokrstiť.
Deti sú i neposedné... majú menej možností v dnešnej dobe vyjadriť svoju kreativitu, radosť,,, Keď to porovnávam... chodili sme von, do prírody, v lete do lesíka, zahrali sa, aj vymýšlali a domov prišli kľudní,,, v zime na sánkovačku. domov o tme.. Do večera sme sa hrávali na ulici- bolo nás viac detí... loptové hry, na schovávačku.... cukor, káva, čaj rum bum-to sme ťapli na bránu, na sochy.. nikomu to nevadilo.
Doma hrali spoločenské hry, -celá rodina, karty, skladačky, vystrihovali sme z papiera (hoc vtedy mamina trochu nahnevane " zas bude plno strihancov pod stolom )😉 , modelovali z plastelíny, kreslili, farbičkami, vodovými farbami....
Ak starkým vadí, že sú deti neposedné, nech sa s nimi hrajú, čítajú im rozprávky, rozprávajú im aké bolo ich detstvo, čo oni povymýšlali.
Držím palčeky, aby sa to urovnalo, pre dobro všetkých zúčastnených.
Kúpila by som rodičom malú Bibliu, alebo modlitby ženy a modlitbu muža - ak nútia pokrstiť deti, nech začnú od seba rozmýšlať tak, ako treba. "Miluj blížneho, ako seba samého "
@h2 len ono su to casto dost podstatne veci,do ktorych zasahuju.napr.dcera je multialergik,ked bola babo a v ramci imuno okna som zavadzala potraviny a kvoli alergiam som vsetko dopodrobna zapisovala aby som na alergologii vedela pivedat ako reaguje na potraviny,tak ma svokra oznacila za sibnutu co detom vymysla diagnozy a dcere dala daco co nesmela a skoncilo to silnou reakciou.moja mama takisto,dceru za nieco vyhresim a ona ju ide polutovat,lebo zla mama,a potom ma dcera nerespektuje..
Kupili sme vacsie auto ked sa narodilo 3 dieta,a svokra uz rozpravala drby kade chodila,ze len deti rodim a potom jej syna sklbem o peniaze a nutim ho rozhadzovat..pritom,ja som mala matersku taku ako jej 3 vyplaty,ale som zlatokopka 🙈
Stretávať sa co najmenej, ak budú reči, povedať prečo.
Tak potom už len obmedziť kontakt na nevyhnutné minimum. A deti by som im samé nedávala vôbec. Z dôvodu, že ich ohrozujú na zdraví. (Takto by som im to aj povedala.)
@isis234 moji rodicia nikdy neboli na zabavu,od deti ocakavaju posluchanie,drezuru,robit tak ako sa patri..proste studeny odchov.deti mame male,nemozu chciet od 1 a 2 rocneho aby posluchali na slovo,su to deti,vymyslaju.skolacka mi aj pomoze,poslucha.my im robime program,maju ho habadej,ale ked su chore,tak aj mrncia,ked musia byt doma..
akože tie jej hlúpe reči by som už absolutne neriešila ... sú to aj jeho deti, nie iba tvoje ...
@biba_18 zase muz jej povie svoje,ale ona sa len urazi a o par dni opat to iste..
nie je nič lepšie ako urazená svokra, to mi môžeš veriť 😂
@autorka,, tak to, čo píšeš v 2 komente,,, to je už cez čiaru, ako sa oni správajú... Deti sa rodia z lásky, Na to treba dvoch. a ste úplná rodina. Mňa by to nahnevalo a trochu svokru uzemnila, že to, čo ona o tebe rozpráva nemožnosti, je trestné a mohla by si ju nahlásiť na polícii... (áno, je to v novej zbierke zákonov- trestné právo). Je to urážka, čo o tebe hovorí.
A mama by mala tiež rešpektovať to, čo povieš Ty. Nenavštevovala by som ich.. Príležitostne ľuďom v okolí povedať, ako sa veci majú. Prečo tam nechodíte.
Deti potrebujú aj volnosť, nielen drezúru.
..že mrnčia.. dávajú najavo, že ich niečo bolí .... Starkí nemajú cit. Nechodila by som tam a deti samé vôbec nie
tak ak ma svokra reci,ze jej syna osklbavas o peniaze len preto ze mate 3 deti, tak by som obmedzila kontakt a prilezitostne jej splechla do tvare nejaku poznamku.....ale obmedzit kontakt a nedavat im deti same.....vidis,ze podobrotky to nepojde...
Stretávala by som sa jednými aj druhými raz za rok. A keby sa pýtali prečo, na rovinu by som povedala dôvod
Ako často sa stretávate? Pri takýchto vzťahoch to treba obmedziť na minimum. Im nevysvetlíš majú vlastnú pravdu.
A naco nieco vysvetlovat? Evidentne uz vsetko bolo povedane, tak ak nechapu ich problem. Obmedzila by som kontakt na nutne minimum a pri stretnuti ak by nastal konflikt, beriem deti pod pazuchu a odchadzam alebo by som bola pripravena vyprevadit ich z mojho pribytku.
Ziaden problem nevidim 😁 mozno by im po viacerych takychto epizodach doslo, ze sice nazor mat mozu ale mna nemusi zaujimat.
No a po tom co si napisala, by som im bez dozoru deti nikdy nenechala.
vôbec o tom nediskutovať 🙂 nie sú deti pokrstené? no, ani nebudú. koniec, bodka. ja dieťaťu nedávam sladkosti a babka dáva? ak vidím zoberiem, ak nevidím neriešim, ale dieťaťu poviem keď ho z toho bolí bruško - vidíš? nabudúce babke povedz že si neprosíš ... a tak ďalej a tak ďalej .. byť dostatočne asertívna pri jednaní s rodičmi je to najlepšie čo môžeš pre svoje deti urobiť ...