Starí rodičia a vnúčatá v období puberty

19. aug 2023

Ahojte,a jvám sa zdá, že ich vzťah v období puberty už nie je taký ako bol? Možno máte aj skúsenosť z vlastného detstva. Teraz to možno ovplyvnil aj covid, keď sa istý čas nebolo v užšom kontakte.

janage
19. aug 2023

Vzťah v období puberty je prirodzené iný aj voči rodičom a okoliu😉

luliu
19. aug 2023

Nemám ten pocit, vzťah je stále rovnaký, možno ešte aj lepší a bližší

veronikaszabova
19. aug 2023

Nemam ten pocit

simik22
19. aug 2023

V puberte som snáď vychádzala lepšie so starkou, ako s mamou

olimuc
19. aug 2023

V puberta som uz ziadnu babku ani dedka nemala … v podstate som sa len pomahala starat ca 2-3 roky …ked som mala 14, uz nebol nikto. Je mi to luto, pretoze sme si perfektne rozumeli, ale ine podstatne starsie vnuca ju svojim spravanim priviedlo do hrobu. U mojich neteri to vidim tak, ze od puberty zaujem o babky/ dedkov nemali. Teraz su dospele … ostali len babky a jedna nema zaujem ani o vlastnu matku a ta druha … no este ako tak.

aceris
19. aug 2023

Co sa tyka vlastnych deti sa este vyjadrit nemozem. Ale co sa tyka mojho detstva, tak v obdobi puberty bola moja starka mojou najlepsou kamaratkou. Hovorila som jej vsetko. Kazdy den po skole sme spolu dve hodiny telefonovali. S babkou som taky vztah nemala. Nebolo to ani z jej strany take. Nedokazala sa so mnou zhovarat, nepytala sa. Podstatne bolo jedlo a aby som sa najedla. No po 19tich som k nej niekolkokrat do tyzdna chodila a snazila som sa jej pomoct ja. Ci uz nieco doma spravit, doniest nejaku drobnu pozornost alebo sa len s nou pozhovarat kedze byvala sama. Lenze ja som bola k tomu vedena od mala. Ucta k starsim, starsim treba pomahat, nie po nich nieco chciet.

mrva
19. aug 2023

Pubertálni nemajú k nikomu rovnaký vzťah ako predtým. Aninto nejde. Začínajú to byt dospeli, samostatne uvažujúci jedinci. Sadnúť si ba kolena babke a nechať sa škrabka po chrbátik a spievať pesničky by v puberte bolo fakt divne 😁
Naše staršie deti (17 a 15) majú uplne iba vzťah k starým rodičom ako mali, keď boli malé. Maju ich stále radi, ale už ich nepotrebujú tak často navštevovať, tráviť tam prázdniny. A zvyčajne k ním chodia bez nás. Len tak na kávičku sa zastavia po škole na kus reči.

autor
19. aug 2023

Ďakujem za vaše odpovede.

simik22
19. aug 2023

Nemáš zaco.

denithestrange1993
19. aug 2023

Vztahy sa prirodzene menia casom. A ked sa jedna o deti a mladistvych vo vyvoji tak to plati uplne. Myslim ze aj pubertiakovi moze nieco priniest vztah so starymi rodicmi. Mne dedo v tomto obdobi casto rozpraval o minulosti,o politike a o svete ako takom. Takisto nas braval na vylety a vsemozne nam pomahal (aj my jemu).