Zas a znova obľúbená téma svokra. Akože ja už neviem či som vadna ja alebo kde je chyba, alebo ako reagovať? Keď sa mi narodil malý, od jeho narodenia, maličkého mala si diktovala aby ho manžel (jej syn) priviezol k nim domov, vraj sa chce s ním pohrať. Tu chodili málo pretože vraj vždy keď prišli tak mesačne dieťa buď len spalo alebo jedlo (neviem či mal už behať po dvore v tom veku alebo ako). A po novom som sa ešte dozvedela že ďalší dôvod prečo tu nechodia je ten že stále niečo vymýšľam napr. aby ho nerozbaľovali z perinky keď spí, aby ho dlho nedržali na rukách, aby ho nevyzliekali (ako vážne aj z plienky lebo oni ho nevideli úplne rozbaleneho), aby ho držali normálne a nedávali do sedacej polohy,... ja si myslím že to sú normálne veci, ktoré vadia každej matke či?
Stále sa kvôli nej hádame s manželom, on samozrejme ju zastáva a ja som ta sprostá lebo si to neviem inak naplánovať a bla bla.
Ako nevadí mi to pokiaľ ho tam zoberie cez deň na chvíľku.
Ale napríklad tento týždeň to bolo takto:
Maleho kúpem každý druhý deň, jeden deň som mala plán ho kúpať večer o 7, bol najedeny vyspinkany tak že ho okupem, no ona si zmyslela že nie, aby jej ho manžel priviezol večer o tej 7 na pol hodinku, že ešte nieje veľa hodín nič sa mu nestane a okupem ho potom (to že potom bude znova unavený a znova bude papať a natiahne sa to zasa na neviem koľko a kupala by som ho asi o 9-10 to ju nezaujíma). Zasa som bola ja ta Sprostá lebo si to neviem inak naplánovať.
A teraz už fakt sa hádame často, často často kvôli nej. A ja už normálne rozmýšľam, že či som až moc precitlivena alebo ja neviem už.
Jej proste vadí, že keď tu niekedy prišla tak malý buď jedol alebo spal. A keď je u nich, tak ho na silu drží hore aby nespal až kým nezačne riadne revať od únavy.
Ale aby bolo jasné, ja som jej nezabránila jej tu chodiť na návštevy, ani nebránim aby tam manžel sem tam toho malého zobral, ale cez DEŇ, nie večer.
Ako to vy vnímate? Je to normálne? Alebo čo jej mám na to povedať?
Ono su matky, ktore maju radi system a nejaku dennú rutinu a su matky, ktorym je to jedno. Ako napr moje deti chodia domov pravidelne o pol 7 max, lebo veceriame, sprchujeme a potom ide spať o 8. Ale su matky, ktorým je to jedno a decka behaju od obeda do 8.30 povonku a pre nich je nejaky rezim smiesny. Nevadí, ze decka spia o 11 alebo nejedia, daju im nejake keksy vonku a hotovo. Tym chcem povedať, ze tvojej svokre je to cudne, preco nemozes robit yie veci inokedy, ale ja mam tiež na to nervy, lebo mam rada systém a pravidelný rezim
Predpokladam, ze celu starostlivost alebo drvivu vacsinu mas na pleciach ty. Pokial mas aky-taky rezim s dietatom alebo dodrziavate rutiny a chces si to uchovat a mas potom opletacky ked nieco vyboci z tvojho planu, potom mas dieta orejnaveje, hladne atd a tym padom urevane, kto si to odskace? Ty. Tak pekne krasne vysvetli muzovi, nech ho tam vezme v case jeho beeleho okna alebo nech v tom case pridu na navstevu a zdvihnu ai svoje ctene zadky a pridu a snad sa s babatkom nebudes prisposobovat ty ale oni. A ked to miz nechape, nech k synovi v noci vstava a osefuje si to cele sam a potom pochopi.
Mne toto tiez vadilo, ale ako vidim, vela ludi nechape a robia a idu si svoje. Tiez som povedala muzovi ze mne sa nechce byt v noci hore a ani vstavat o piatej rano ked mam dieta rozhadzane lebo ide mimo svoj rezim.
Tak, hádam otec dieťata, vie aky režim má jeho syn, tak to má mame, lopatisticky vysvetlit, keď je dementná.Má, on sám povedať, že dieťa nie je opica na gumičke, aby si ho poťahovali a hrali sa s ním, ako ich napadne.
@autorka to vážne niekto dáva mesačné dieťa do sedacej polohy? No neviem či by som teda chcela aby tam moje dieťa bolo bezo mňa a to si teda nemyslím že som príliš precitlivelá... O mesiac bude čo, dajú mu jesť rezeň? 🙈
Tvoj muž vie dúfam aký máte režim a čo je to dať spať preunavené dieťa...
ja nwchapem tieto svokry s tymto chovanim. jak keby vsetky synov adopotovali ked boli vacsi a uplne obisli starostlivost o babatko, ze absolutne nechapu ze babatko take male vacsinou spi a papa. a este toto ze hrat sa dokym enzacne revat od unavy. no ci boha. nabuduce ked bude svokra unavena jak dobytok, tak ju posli este na autodron ze sak tvoj vnuk to zvlada. boze moj. 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Tak maličké mesačne bábätko, by som neposielala jak balik po mužovi hore dole. To čo je 😄🤷🏼♀️?
Také malé dieťa promenadovat hore dole, keby ho chceli vidieť, nech prídu na tu chvíľu. Kym muz dopravi dieťa hore dole, ten čas straveny autom tam a späť?
Nepochopiteľné.
o 7 myslíš večer? koľko ma dieta rokov? pokial viem tak pre zdravý vývoj dieťaťa ma dieta večer spat a nie aby ho babka večer naťahovala lebo jej sa zachce večer a kaslat na potreby dietata…. tie veci čo si napisala by vadili aj mne, nemá sa posadzat a podobne.
mimochodom “ako vážne aj z plienky lebo oni ho nevideli úplne rozbaleneho” - ? čo take úžasne chceli vidieť na vytlačenom dieťati? ja som nikdy nemala potrebu nikoho dieta vidieť holé silou mocou
Ja som bola ta sialena matka s rezimom, ktory si nedala narúšať. Aj na prvu dovolenku sme museli letieť v case spanku 😉. Ano niekedy si rodina tukala na čelo, ze som sialena ale o maleho som sa starala sama a po kolikach som bola rada, ze sme presli na skvely rezim, maly sa uz ukludnil, pekne spinkal cez den aj cez noc a radsej budem sialena ako kaziť rezim. Cize ja som na tvojej strane, ze mne nikto nebude narúšať rezim. Nie dieta moze zobrat v tebou určených hodinach ale nie v hodinach určených babkou. Nomralne mu to takto povedz, ze proste je nejaky rezim, nech si to vygoogli ake je to dolezite a nemudruje.
Oni su obaja mimo - aj svokra aj tvoj chlap, ktory by mal stat pri tebe a nie sa prisposobovat mamicke.
@timilv s tymto sa stotoznujem, ja by som teda dieta nedavala bezo mna sovkrovcom, ked s nim robia to co robia napriek tomu, ze ty si nieco nezelas.
Radsej by som sa premohla aj keby som maximalne unavena a isla by som tiez, povedala by som ze uz je unaveny, ide papat, apinkat atd lebo mame rezim, zodvihla by som sa a povedala muzovi ze “odchadzame” a idete prec. Potom keby mi dieta strajkuje, necham teosku muza vytrapit s krmenim, uspavanim a plakanim. Ja som to tak spravila parkrat a najma ked mala dcera rozhodeny rezim a doniesla som ju muzovi par dni po sebe o 5 rano, neboj sa, hned ho presli sproste napady.
Koľko má dieťa?to ozaj nemá inokedy čas, aby ho prišla pozrieť?Mne by sa nepáčilo nosiť dieťa ako opicu na pozeranie a hranie raz kúpes o nejakom čase nech to rešpektuje.A vôbec prečo by malo malé dieťa chodiť niekde bez teba.No tak spal a jedol snáď mu to prepáčiť, že nie je natoľko dôležitá, aby bol hore.Nevidim na tvojich požiadavkách nič čudné.Uprac ju čím skôr slušne, ale rázne
Vôbec nie si precitlivelá a ako tu bolo už spomenuté, problém je tvoj muž,ktorý nestojí za svojou ženou ale prvoradá je mu spokojnosť jeho matky. Chcelo by to rázny a vážny rozhovor s ním, že či bude takto pokračovať, aj keď toto chovanie škodí vášmu dieťaťu, vášmu vzťahu a tebe, jeho manželke, alebo konečne bude hlavou vašej rodiny a začne sa o vás starať ako sa má. Hľadieť hlavne na vaše dobro a rešpektovanie vás, nie jeho matky. Treba prestrihnúť pupočnú šnúru
@kristinka92
@luccija
Mesiac má to dieťa...
Neprevlacala by som ho ako balík múky je to úplne chore a na hlavu... Stará je očividne mimo a tvoj muž detto
@alchemilkazltozelena som myslela, že viac, že mesiac mal, keď tam chodili a spal🙂tak také malé dieťa by som v žiadnom prípade nikam nenosila.Inak toto robila moja svokra v nedeľu sme chodili k nim, keď mala spala začali ju rozbalovat, naťahovať po rukách, stengrovat ju s dudlom, že jej ho naschvál vyberala a hovorila, že bude mať krivé zuby ako jej deti😂keď muž povedal nech ju nechajú spat, tak bol precitlively ona vychovala dve deti musí si zvykať každá návšteva nejaky cirkus.
Maličký je ešte stále. 3 mesiace má. Ona vyslovene povie manželovi dones mi malého, nepovie príďte na kávu alebo tak. Mňa tam nechcú lebo hundrem 😂 ako je mi smiešne niekedy z toho všetkého ale aj do plaču ako sa s manželom hádame stále kvôli tomu, a on to nepochopí nikdy co ja mu vlastne hovorím.
Samozrejme ja doma robím väčšinu prác. Manžel chodí do práce. S malým som väčšinu času sama, a keď je on doma tak mamička jeho vymýšľa a tak sa my potom hádame a stále dokola to isté.
A áno, čím dlhšie som v tejto rodine, tým viac rozmýšľam že sú nejaký divný aj som to manželovi v zápale povedala 😀 .
Svagrine co majú deti, tak ich 3 mesačným pchali kukuričné chrumky, lebo však oni v tom čase už obzuvali slaninu. Tie deti boli z tých chrumiek viac dolepene ako najedene ale Budiš.
A dali by ste svoje dieťa nadojčiť vasej sestre? Lebo aj také sa tam deje ale to neviem posúdiť či je normálne alebo nie. Ja za seba poviem ze ja by som nedala a zdá sa mi to divne
To ozaj takto vlacite 3 mes.dieta ako dáku mačičku? Prepáč ale ste vy VŠETCI zúčastnení normálni?
Si si istá.ze tvoje dieťa ešte tie chrumky neochutnalo?
Malé bábätko bez mamky? A narúšať režim? Aj u nás boli také pokusy. Neprešli. Kto chce nech príde k nám, dovi dopo. Stoj si za svojim, viac ťa neznášat už nebudú. A manželovi vysvetľuj, kým nepochopí, čo mu chceš povedať. Že najprv je bábätko, potom si ty a potom je jeho mamička. 🙂 Buď ta budú rešpektovať alebo malé neuvidia, no to už je ich strata, nie tvoja
Koľko je to km ku svokre?
@janinah preto som tu založila diskusiu. Lebo podľa nich som nenormálna iba JA. Oni sú v pohode a ja som precitlivena krava.
Preto som chcela vedieť ako by reagovali iné, lebo ja som si už fakt začínala myslieť, že som zlá že im v tom bránim a už som nevedela ako na to reagovať. Ale teraz už viem, že to pokračovať nebude lebo pravdu mám JA.
A oni su uz drbnuti na hlavu? Ona zavola -dones mi maleho a on ako primitiv leti? Poslala by som ju do p... a aj cteneho manzela. Ja by som teda na toto nervy nemala , oni si tam vsetci vadni - to si si nevsimla pred svadbou?
3 mesačne bábätko by som nepustila samé s mužom na návštevu a už vôbec nie k tak posahanym ľuďom, ktorým príde normálne spiace bábo rozbalovat, budiť a posadzat pre ich potešenie. Zatrhla by som to a hneď. Keď chce babka vnúča vidieť nech zdvihne hnilu riť a príde ho pozrieť v normálnej hodine. Večer návštevy neprijmame ani k väčším deťom a už vôbec nie keď boli maličké. Tvoj muž nech prestrihne pupočnú šnúru lebo on bude tiež riadny chmulo
Treba sa správať diplomatický.nie hlavou proti múru.Dohodnite sa s mužom.raz za týždeň oni k vám na kávu=krátku návštevu raz za týždeň vy k nim.ale všetci celá rodina.3mes.neexistuje aby bolo kdesi bez matky... samozrejme intervaly si určite podľa svojho uváženia.
Jasne že máš pravdu....
Ale kto mi najviac príde nenormálny je tvoj manžel. On nevie normálne povedať a zvážiť čo je pre dieťa ok?
Ak raz ide kúpať dieťa a ide spať tak čo to mame nepovie? Mami počúvaj malý sa ide kúpať je 19 hodín ak si si nevšimla ak chceš príď zajtra ráno na návštevu. Hotovo, vybavené.
Pre vlastné dobro zváž či sa nie je najlepšie riešenie odsťahovať ďalej, dosť výrazne by si tým znížila takéto situácie (keď už sám muž nevie zvážiť čo je ok a čo nie).
@alchemilkazltozelena 3 mesiace? ja že hovoríme o nejakom 2-3rocnom 😳 autorka a si ty takto v poriadku? to 3mesacne pošleš ako balík múky? prečo tam nie si s ním? je ti to jedno? duplom ak nemáš dôveru v nich. hundranie by ma nezaujímalo, moje dieta bude pri mne a dovidenia
moje keď mali 3 mesiace chodili spat okolo 18:30 a spali už normálne na noc. autorka ty asi tiež nie si úplne v poriadku keď dávaš o siedmej večer maličké babo ktoré už sa chystá na spanok aby ho svokra naťahovala dokym nereve do únavy
Tvoj muz by mal pred navstevou svokry skocit do dracika, ona si vnuca evidentne pomylila s hrackou.
Ty nerieš svokru. Ona je takáto len preto, že vie, že má stále synáčika na vodítku. Problém je manžel.
Veď, to je dementná celá rodina, nie len svokra, na čele s tvojím mužom. Ja, by som raz vysvetlila svoj postoj k danej situacii a vobec sa s tym už nezaoberala. Keby, to muž nedokázal akceptovať a pochopiť urobila by som patrične opatrenia, aj s nim.
Začni tam chodit s malym aj ty. Žiadne že nechas take male babatko napospas vrtochom.... pretoze coskoro ti ho zacnu pchat slaninou, vsak pred 150rokmi sa z toho nikomu nic nestalo.... ale teda postoj tvojho muza by ma trapil viac. Ze ta má za sprostú.... este jedno take slovo by padlo a odisla by som k rodicom. A nech si stará vyvoláva.
problem je tvoj manzel, nie svokra