Stále máme návštevy

28. máj 2024

Ahojte, som na RD, malý má 11 mesiacov.
Od ako som doma, stále máme návštevy.
Hamba ma je aj povedať ale jeden čas som mala stále zamknuté dvere a keď niekto prišiel boli sme ticho.
Klamala som že som u susede na káve, že som na prechádzke s malým, idem na úrad.....
Zlepšilo sa to ale teraz sa to začalo zasa.
Manžel pracuje do 16:00 a tešíme sa na neho a potom sa niekto zasa nasáčkuje.
Chodia hlavne mojí lebo manželova strana žiadny záujem.
Moji sú rozvedený a tak návšteva ktorá mohla byť jeden deň, koná sa striedavo.
Keď by tu sedeli hodinu tak je to ok ale nie, či prídu o 13:00 alebo 17:00 počkajú si na kúpanie malého a uspávanie.
Už mám toho plné zuby.
Dnes ráno som šla s malým na ihrisko, stretla som tam mamičku ktorá bola celkom fajn na rozhovor ale v tom mi zvoní mobil že kde sme, veď prišiel som vidieť vnuka a nieste doma?
Tá mamička je suseda a tak to okomentovala že dosť často máme návštevy, až som sa cítila trápne.
Keď ím poviem že máme na pláne niečo, odpoveď je veď vy si robte čo máte, my sme neprišli k vám ale malému. Tak čo robiť? Poraďte mi, hádať sa nechcem a nechcem ani uraziť niekoho ale toto už normálne nie je. Ďakujem 🙂

janinah
28. máj 2024

Dedkovci nechodia zle je....
Dedkovci chodia zle je...
Výhovorky nie sú hodné dospelého človeka..dohodnite sa.. vtedy príde ten.vtedy onen a vtedy sme sami...
Nikdy nechodím k vnukom bez ohlásenia a bez dohody....a to bývajú v mojom dome..ja inde .

sofia_sim36
28. máj 2024

Normálne by som si s nimi sadla a vysvetlila im,že chcem aby mi dopredu oznamovali kedy prídu. Povedz im,že máš aj iné povinnosti a starosti,svoj program a chceš mať čas aj na svojho muža a chcete byť spolu sami ako rodina. Ak to nepochopia tak by som sa podľa toho začala správať aj ja.

jarnajar
28. máj 2024

Mala si rovno pozvať na ihrisko, veď nech sa dedko pohrá s vnukom. Časom ho môže brávať aj sám

0silvia0
28. máj 2024

keď sa s nimi normálne nedá porozprávať, tak si vypínaj zvonenie a keď budeš na ihrisku, tak budeš na ihrisku, dedo sa bude musieť naučiť ohlasovať.
Alebo využi ich ponuku, nechaj dedovi vnuka a ty s mužom si vybehnite do kina.

autor
28. máj 2024

@janinah nie, nie je zle ale tak si predstavte že mama keď nerobí a to je 4 dní do týždňa je u nás od 16:00 do cca 22:00.
Ja ju mám rada ale predsa tu trpím ja lebo nemám čas na seba, trpí manžel lebo sa osprchujeme a môžeme ísť spať, trpí vzťah otec-syn lebo babka keď príde tak je ona s malým nie môj manžel otec.
Môj otec má prácu blízko nás a teda tie zvyšné tri dni do týždňa príde on.
My nemáme už ani kamarátov a o vlastných koníčkoch ani nepremýšľam....
Myslím si že máme aj vlastný život, či?

slobodnamaminaj
28. máj 2024

Treba im obom otvorene povedať a dohodnúť si jeden dva dni v týždni, kedy prídu a jasne im povedať, že najdlhšie do 7-8, lebo chcete mať s manželom súkromie, ideálne na rovinu : počuj oco, mama, nemala som sex kvôli vám dvom už ani nepamätám, lebo u nás sedíte do 10večer 😁 , možno sa zahambia a pochopia.
Držím palce 🍀

cialota
28. máj 2024

treba sa o tom porozpravat, ked ti nieco vadi, lebo im to proste same nedojde. normalne im povedz, ako to vidis ty, mne ak nieco vadi, tak to proste dam najavo, lebo inak by som vnutorne trpela jak pes a potom akurat tak vybuchnem.

gejb
28. máj 2024

Neprijmat neohlasene návštevy. Stále dokola opakovať že sa majú ohlásiť a vtedy sa im budete venovať. Keď zavolajú že sú pred dverami tak smola, vy nie ste doma a nebudete tam predsa utekať keď máte nejaké aktivity alebo povinnosti vonku. Dedko/babka to pochopi Keď sa bude musieť otočiť na päte a ist domov.
Nie ste na spagate...nemente kvôli nim svoj program.

autor
28. máj 2024

@sofia_sim36 už sme takýto rozhovor absolvovali, odpoveď bola že ony nechodia knám ale malému tak že nech si robíme čo máme naplánované.
Len malý im neuvarí kávu, neuprace po ních...
A ten malý nám nie je na obtiaž, manžel by sa chcel aj sám sním pohrať.
Mojí vlastne nemajú nič, len prácu a center sveta im je náš syn ale to neznamená že ani my nič iné nemáme.
Manžel zlého slova nepovedal nikdy na nich ale ani ja by som nechcela prísť z práce domou a doma už niekto nasačkovaný a to skoro každý deň 🙂

livuska124
28. máj 2024

Ty kokos, čiže to celý týždeň máš na striedačku u seba doma buď mamu alebo otca od poobedia do desiatej večer? Veď vy nemáte tým pádom absolútne čas na seba ako rodina (myslím tým muž-žena-dieťa). Musíš to stopnúť ty - sú to tvoji rodičia. Dohodnúť sa, že jeden v týždni deň príde otec, iný deň mama a zvyšok chcete tráviť spolu a sami. A vysvetľovať kým nepochopia. Ak napriek tomu budú chodiť, nepustiť proste dnu.
Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale či už by to boli moji rodičia, alebo manželovi a sedeli u nás dennodenne do desiatej večer, tak vybuchnem po týždni. Toto je príliš. A potom sa budú čudovať, ak sa ich dcére rozpadne manželstvo, lebo však intimita nikde, keď sú im furt za zadkom.

h2
28. máj 2024

No tak na to, že oni nechodia k vám, ale k malému, povedz, že malý je váš syn a vy rozhodujete, koľko času bude s kým tráviť. Kto to kedy videl, aby otec dieťaťa prišiel z práce, chcel stráviť čas so svojím synom a nemôže, lebo 4 dni do týždňa je tam babka a 3 dedko. Úprimne, aj sa čudujem tvojmu mužovi, že ešte netresol päsťou do stola a nevyhodil ich preč.

sisa_s
28. máj 2024

Ved budte doma, telefon tiche zvonenie a neotvarat dvere...a normalne pozerajte tv, hrajte sa s malym, uvarte veceru, nechod po spickach akoze nie ste doma...a ked nepochopia, ze neotvarate, ich problem

gejb
28. máj 2024

Keď chodia za vnukom tak im ho strc do ruky a vyšikuj na ihrisko. Ty si zatiaľ porobis co treba... ved predsa prišli za nim nie za vami, nemusia sedieť na gauči a dieťa potrebuje aj na slniečko. "Dovidenia, bavte sa, čakáme vás za dve hodiny" 🤗

h2
28. máj 2024

@gejb Obávam sa, že to nepomôže. Zoberú malého na hodinku von, potom sa vrátia a budú u nich zase sedieť do 22:00. ☹️

autor
28. máj 2024

@livuska124 presne ako píšete.
Toto trvá už skoro rok a už mám dosť fakt.
A keď aj nepríde mama tak vždy zavolá a otec zas keď sa mu nehlási celý deň, večer mi vie vyčítať že kde sme celý deň že som sa mu neozvala 😁
Neviem či je toto cele smiešne či smutné 😁

anjelicek26
28. máj 2024

Dohodnite si návštevy - utorok, štvrtok, od do, plus povedz jasne mami tu vysávač tu chladnička uprac pomôž to je to,čo pomôže, nepotrebujem,aby si 4h pozerala na malého,ako spi...pokecat môžete aj pri tom...

autor
28. máj 2024

@h2 aj ja sa čudujem a preto to chcem už riešiť lebo toto nie je v poriadku...

januska12323
28. máj 2024

Čiže za 11 mesiacov ste dvaja dospelí ľudia nevedeli upratať návštevu? Čo takto vymyslieť program, ktorý vám domácim vyhovuje a návšteva sa prispôsobí alebo ani nemusí chodiť? Plus dohodnúť, že keď prídu inokedy a bez ohlásenia nie sme doma. Že ako si dovoľuješ tráviť čas s vlastným dieťaťom keď dedo prišiel kedy sa mu uráčilo 😁 no iste.

januska12323
28. máj 2024

Smutné je akurát to, že si ich doteraz neupratala.

cicimon
28. máj 2024

a kedze maly (este stale a dlho este bude) byva s vami, tak jasne, ze pridu aj k vam a vas isty sposobom obmedzuju.....LEN za malym budu chodit, ked bude byvat sam 🙂 takze nech sa pekne dopredu ohlasia a ked ti to nebude vyhovovat, povedze , ze nie si/nebudes doma a pod...

mamutka
28. máj 2024

Tvoj muž ma svätú trpezlivosť. Keď si ich teda nemáte vsimat, lebo chodia za vnukom, nie za vami, tak to urobte. Muž nech vychádza zo sprchy kľudne holý, ved je doma, nech si da maximálne trenky a ide robiť jest, pekne okolo svokry sa motať. A skúsiť vysvetliť, že musíte mať súkromie. Že nemáte dom na to aby bol ako verejná herňa

autor
28. máj 2024

@januska12323
Toto je super napísať.
Mne keď niekto dá čo i len náznak že u neho nemám čo robiť tak si dva krát premyslím či a kedy pôjdem na ďalšiu návštevu.
Ony to proste nechcú pochopiť.
A ja nehovorím že ím dvere otváram usmiata a že stále otváram.
Klamem stále ale už to nechcem robiť.

natalka13
28. máj 2024

pride muz domov, vezmite dieta a chodte von, obchod, ihrisko, uplne mimo bydlisko.
povedz ze mate iny program.
Mali sa ohlasit. ked nebudes tvrda, neporadis si.
zavidim ti muza, fakt ma trpezlivost.

autor
28. máj 2024

@natalka13 asi takto aj bude na koniec lebo inak to podľa mňa ani nepôjde. 🙂

livuska124
28. máj 2024

Musíš to rázne stopnúť TY, autorka. Píšeš, že sa nechceš hádať, ani nikoho uraziť, asi to však inak nepôjde, keď doteraz nepochopili. Rozmysli si, či ti je prednejšie manželstvo a tvoje psychické zdravie, alebo to, či sa tvoji rodičia na mesiac urazia. Proste nepustiť dnu, aj keby išli dvere vylámať a trvať na dohodnutých časoch a dňoch. Zámerne by som neutekala z bytu, iba kvôli tomu, že majú prísť. Pokojne by som bola aj doma, len jednoducho neotvárala a napísala sms, že dnes sme neboli dohodnutí na stretnutí a chcete mať súkromie s manželom a synom.

autor
28. máj 2024

@anjelicek26 raz som jej to povedala od vtedy sa ponúka že príde postrážiť a nech si ja robím čo treba v kľude 😁

h2
28. máj 2024

Autorka, niektorí ľudia nepochopia, kým im nedáš ochutnať ich vlastnú medicínu. Aby sami pochopili, aké nepríjemné je to, čo oni robia tebe. Čiže v dni, kedy má mama voľno, sa vychystaj s malým tak, aby ste boli u mamy predtým, než by stihla ísť k vám. Samozrejme, bez ohlásenia! A seďte u nej do večera. A na druhý deň zase, a zase, a zase... S otcom detto. Ak chodieva po práci, tak v tie jeho dni ho čakajte s malým pred prácou, že idete k nemu na návštevu. Na každej návšteve, u mamy, aj u otca, si pekne sadni, nechaj si urobiť kávu, čaj, jedlo... nechaj im malého, nech sa pohrajú a relaxuj. Ak už ani potom nepochopia, tak už neviem.

cimage
28. máj 2024

Ked to nechapu, tak treba ist tvrdo na nich. Je uzasne, ze maju zaujem o vnuka, ale toto je prilis. Kedy mate byt s muzom a synom? Ja by som to okresala na 2dni mama a 1den otec, dalsi tyzden opacne. Max do 17:00, potom by som ich vyprevadila. Ak by dosli v nedohodnuty cas, tak by som ani neotvorila.

klementinka58
28. máj 2024

nabal im maleho a vecer si po neho pridi, ked neprisli k tebe ale k vnukovi

deti95060810
28. máj 2024

však sa vyberte všetci na prechádzku a vybavené...
ak je babka - dedko schopná tak jej daj dieťa a nech sa idú prejsť -a ty oddychuj.