Ahojte chcela by som poradiť ohľadne vzťahu ak máte niekto skúsenosťi , áno viem vzťah by si mali riešiť iba dvaja ale verte mi že sa to nedá stále je to isté do okola ,tak aby to upresniť som s priateľom rok a dva mesiace a nejako neviem nadviazať kontakt s jeho rodičmi jeho otec je strašný povrhni ale to je vedľajšie chcela by som mať aspoň nejaký ten vzťah s jeho maminou čo on s mojou maminou má je u mňa podstate ako doma čo ja u neho nemôžeš povedať s jeho otcom sa iba pozdravim jeho mamina má pozdraví sem tam fakt že minum so mnou prehovorí a potom je ticho snažím sa komunikovať s ňou ale to nula bodov tak radčej idem do izby riešili sme to aj s priateľom že či im tam prekážam keď tam chodím alebo podobné a ona že nie že im to nevadí že má majú radi a priateľova veta že to na nich si zvykneš, a keď po poviem ako by si sa cítim keby ma moja mamina jednanie také stebou a on že blbo neviem ja už som s toho reálne na prášky.
Nedávno mala jeho mama apríli 50ku oslavu čo má prekvapilo že ma pozvala ale nebola moc komunikácia s ľuďmi ale tak aspoň som sa snažila, tuto sobotu mala jeho teta tiež oslavu s ňou práveže vychádzam a prekvapilo ma že ona má nepozvala ani nenapísala , nejde mi o oslávi ale o princíp.
Chcem vedieť ako to vidíte vi s vašeho hľadiska všetci iba čas ale ja už na ten čas nejako prestávam veriť.😔
@domcik00 ahoj, ty si cudzinka? Máš strašný pravopis. Celé je to jedna skomolenina bez bodiek, čiarok a je tam toľko chýb, že sa to ťažko číta.
Možno sa im nepáči, že syn si vybral ženu s takým jednoduchším prejavom. Ale ťažko povedať, neviem, či aj rozprávaš tak zle ako píšeš a či si Slovenka. Možno sú len chladnejšie typy a nechcú si s nikým budovať bližší vzťah. Nevnucovala by som sa im a zaplatila by som si doučovanie SJ, nielen kvôli potenciálnym svokrovom, ale celkovo, aby som si nerobila hanbu a mala lepšie pracovné možnosti.
U nás v rodine sa priateľka brala len ako niekto kto môže hocikedy odísť, čiže nič ešte vážne a zásadne sa nepozyvali na oslavy a pod. Mne to vždy dosť vadilo, ale čo už. Bolo mi smiešne ze sa všetko zrazu zmenilo keď ta osoba bola už zasnúbená. Akoby sa to nedalo zrušiť. Možno aj oni to tak beru, ktovie ci už to aj nezažili, že proste niekto prišiel a potom sa rozišli. Ja by som tomu dala čas.
No, podľa nadpisu som čakala teda väčšie rodeo. Však sú k tebe slušní, čo od nich chceš?
Ehm, ja som s muzom takmer 20 rokov a nemam s jeho rodicmi taky vztah, ako on s mojimi. A ani nikdy nebudem mat. Proste sme si az tak nesadli. Respektujeme sa, vedieme skor zdvorilostne rozhovory, ale nikdy ma nebudu brat ako dceru, ani ja ich ako rodicov. Ludia su rozni, treba to akceptovat a nerucat sa z takychto prkotin.
Vy sa idete brat, ked ich nazyvas buduci svokrovci? Oni sa k tebe spravaju slusne, proste Ta pozdravia a tym to konci. Toleruju Ta, to je vsetko. Nikde nie je napisane, ze s ich synom ostanes do konca zivota. Si s ich synom kratko, co Ti maju hned okolo krku skakat? Nie kazdy je taky srdecny clovek hned od zaciatku a ani netreba.
Napisem Ti z vlastnej skusenosti, mala som dlhorocneho partnera, jeho rodicia ma tolerovali, brali si odo mna darceky k sviatkom, ale ziadny vrely vztah tam nebol. A to som s nim bola roky. Neriesila som to, boli to taki ludia.
Na začiatok by stačilo dospieť a neriešiť návštevy celej rodiny po roku. Budete asi veľmi mladučký a jeho rodičia sú k tebe slušný. A po roku ich nazývať budúci svokrovci je smiešne.
tvrdis, ze o oslavy ti nejde ale podla textu to vyzera inak 😅😅 ak spolu aktivne neriesite spolocne byvanie, svadbu ci deti tak ver, ich spravanie je uplne v poriadku po roku randenia.
@domcik00 Si s ním rok a pol. Nevieme ani koľko máš rokov. Ja keď som bola s mojim mužom rok spolu, oslavovali jeho rodičia 50 tku a nebola som tam. Mali sme 21 rokov (zaľúbená som bola veľmi, ale boli sme na VŠ, ani sme spolu nebývali) a úprimne aj mne to ešte prišlo skoro. A to mám s už teraz svokrovcami vynikajúci vzťah, sú pre mňa ako druhá rodina. A potom musíš zohľadniť aj povahy, môj otec je fakt divná povaha, ale viem, že muža má rád a on zas akceptuje aký je a nevylieva si srdce ako si so svokrom nepokecá, nejdu spolu niekam a bla bla bla. Pozvali ťa na oslavu, čiže rešpektujú teba a váš vzťah , to po roku a pol stačí. Ale musíš rátať aj s tým, že keď budete spolu dlhšie, nemusíš byť s nimi kamoška, parťáčka a neviem čo ešte. Oni si ťa nevybrali. Čiže ak budete mať rešpektujúci vzťah, aj to je celkom výhra.
Nie každý je komunikatívny, priateľovi rodičia ti nič zlé neurobia, nemajú nič proti tebe, to buď ešte rada, lebo občas tu na koníku čítam také príbehy o svokrách a svokroch, že hrôza! Ešte aj na oslavu ťa jeho mama pozvala, tak neviem, či si čakala, že sa tam bude práve s tebou nejako zvlášť baviť.
K tomu, že ťa nepozvala jeho teta, tak to je podľa mňa úplne normálne. Priateľova teta nie je tebe nikto blízky.
Mne je zvláštne, že teba pozvanie od jeho mamy prekvapilo, lebo si ho nečakala a nepozvanie od jeho tety ťa prekvapilo tiež, lebo toto si práveže čakala. 🙃
Základná info. Koľko máš rokov? Ako často ste u priteľovych rodičov?
jáaaj, dievča, no tak asi nie sú tebou takí nadšení ako tvoja matka tvojím priateľom. To sa stáva. Ale keď dospeješ, dozreješ a zlepšíš si písomný (asi aj ústny) prejav, bude to lepšie. Alebo ťa možno berú tak, že takých tu už bolo a ešte bude, načo sa zas až tak zbližovať, čo je v poriadku - podľa tvojho prejavu si ešte veľmi mladá a keďže priateľova matka má 50, bude mladé ucho aj on. To, že sú to tvoji budúci svokrovci, si asi myslíš len ty
@domcik00 budeš musieť trošku dospieť a pochopiť, že ludia sú rozni a nebudú splňať tvoje predstavy a očakavania. Priatelova mama je k tebe slušná, to ti vo fáze randenia musí stačiť. Tiež by si mala pripustiť, ze priatelovym rodičom (mmch po roku už "nastávajúci svokrovci"?!) možeš z nejakého dovodu "nesediet".
A byť "reálne na prášky" len preto, že sa u frajera necítim ako doma...to už je trochu moc.
A že ta teta nepozvala na oslavu...no a? Nie si člen rodiny a evidentne má inych blízkych ludi.
Skus trochu ubrať a netlačiť, nerobíš dobrý dojem.