Správame sa k sebe hnusne

monikabotosova
12. júl 2024

Ahojte, akoze, ja viem, že niekto si povie, mať tak moje problémy a prezidentov plat 😃😃 už ma to ale strašne irituje, jak sú ľudia v diskusiách na nete hnusní a odporní. Nemusím ísť ďaleko, vidím to aj tu na MK, ľudia sa tu zveruju so svojimi problémami, a keďže to robia, očakávajú asi nejakú radu, ale často tu vidím, že sa my matky len urážame, osočujeme, vysmievame. Keď neviem poradiť, tak kašlem na to a idem ďalej. Včera som šupla nejaké veci nazvyš čo mám doma, do jednej skupiny na FB za nejaké výživy/kaše/kapsičky pre malého, a už padali vysmechy, urážky, načo som si robila decko, keď mu nemám čo dať jesť 😵🙈 ako halooo.. ale to je jedno o akú sociálnu platformu ide, lebo je to proste všade. Nebudeme si klamať, aj tu.

No, ak si to aspoň jedna osoba uvedomí, tak tento prípravok bude mať zmysel 😃😃 všetkým prajem pekný a usmiaty deň 🙂

hellwant
12. júl 2024

Bohužiaľ takí sme my ľudia. Mnohí su frustrovani a soc. siete aj napriek tomu, že si tam daš fotku, či napišeš niečo o sebe umožnia vybiť emócie, často škodoradosť, hnev a hlavne nechuť k istým skupinám- veď ho nestretnem, čo my môže a bohužiaľ, mnohých práve toto ukľudní - na ľuďoch ktorých nepoznaš. Vieš, že ti to v rámci tvojho okolia neuškodí, či nenaštrbí vzťahy.

marianarem
12. júl 2024

@monikabotosova Tiez to nechapem a hlavne.medzi matkami. Vsetky vieme, ake narocne to je a kvoli vsetkym nasim detom by sme sa mali vediet navzajom podrzat, nie tu do seba kopat. Ale teda musim povedat, ze nastastie vacsina odpovedi mi pride vzdy k veci a kopaciek je mensina, aspon to je moj dojem. Ale vzdy mam z toho pocit, ze prave ta kopacka si o sebe mysli, ze je dokonala mama, ktora vsetko zvlada na vybornu, pricom tu rovno pred ocami vsetkych ukazuje nieco, co by sa deti teda naucit nemuseli.

miggy
12. júl 2024

Minule sme sa zhodli s kamoškou, že matky k matkám sa správajú najhoršie. Ja si to všímam na ihrisku - väčšina "dokonalých" matiek má "dokonale" deti a nás ostatné, normálne, v teplákoch, s deťmi, ktoré sa hádajú o hojdačky, plaču, lebo spadnú a majú svoje nálady..majú neustále potrebu poučovať, resp.komentovat ale slovami "toto našťastie moja XY nerobila, hneď som jej nastavila hranice". Našťastie, ja som typ človeka - jedným uchom dnu, druhým von. Ale úplne súhlasím s príspevkom.
Tu mám niekedy pocit, že niektoré ženy chcú presvedčiť aj samé seba o svojej dokonalosti 🙂

h2
12. júl 2024

@monikabotosova Takáto diskusia sa tu objavuje pravidelne, ale konečne ju autorka založila pod svojím vlastným nickom a nie, ako anonym. 👍
Ja si hlavne v poslednej dobe všímam zmenu v tom, že zatiaľ čo predtým sa baby zvykli pohádať keď tak v diskusii, ale teraz je trend spojiť sa a spoločne "dať dole" autorku diskusie, ako tú najhoršiu. ☹️

beasy
12. júl 2024

@monikabotosova uplne najlepsie je keď je MK robeny pre akehokolvek cloveka, a premotivovane mamicky tu do teba zacnu utocit ako nemas pravo vyjadrit svoj nazor len preto ze si si rodinu este nezalozila, a to svoj nazor len vyjadris a nikomu ho nevnucujes. A su schopne ti napisat ze TY Nemas pravo mat na nieco nazor pokial nemas rodinu. Akoze halo to kde sme? Pokial viem tak su tu admini ktori prispevky aj komentare kontroluju, a pokial vidia nieco co porusuje pravidla zmažu to, a tak isto ako sa tu nachadzaju muži slobodni a bezdetni, tak sa tu nachadzaju ženy, slobodne a bezdetne, na to aby mal človek nazor na vychovu alebo chod svojej rodiny, pripadne mal nejake osobne zasady si zakladať hneď rodinu naozaj nemusí, takže niekedy je menej viac a považovať sa za “bohyňu” len preto že už rodinu má, je pekná blbosť, nakolko moj nazor a nazor hociktorej mamičky je si rovny, to by si na tejto stranke mali vsetci uvedomiť ako prve 🙏🙂

dismonika
12. júl 2024

@monikabotosova akurát včera som sa nad tým pozastavila, keď som čítala pár diskusií. Niektorí dospelí sa správajú stále ako deti a niektorí chcú podpichnúť za každú cenu. Je to tak stále a nemusí ísť iba o modrého koňa.

miadi
12. júl 2024

@h2 pred par dnami sa tu jedna stazovala ze jej pokazila vyrocie kamoska ze koli nej musi ist zas vypovedat ako svedok toho scim sa jej kamoska zverila pred 8r. Chcel ju znasilnit matkyn druh. Urobil sa jej na brucho a videla autorka temy ze mala kamoska modriny. A hnevala sa autorka ze sa stym este po rokoch chce zapodievat a riesit to . Pisala tak hnusne o kamaratke na voziku fyzicky aj mentalne postihnutej … Ze vraj sa nemala promenadovat pred nim v gatkach a mala mat vzdy podprdu. Tak mi nehovor ze do takej autorky sa nemali zeny pustit. ? Nie je vzdy autor temy obet ci chudak co potrebuje poradit.Casto sa len chcu stazovat na druhych hoci nemaju na to narok.

h2
12. júl 2024

@miadi Tú diskusiu som nevidela a jasné, že takéto prípady nemám na mysli. Tých tu je len kvapka v mori iných, kde to osočovanie, urážky, prípadne výsmech nie sú na mieste.

miadi
12. júl 2024

@h2 zmazala ju autorka. Lebo si uvedomila ze nevyzera to dobre pre nu. Nemala ju anonymne. Urazky su skoro v kazdej jednej teme ( nie od kazdej ) na rozne osoby v pribehoch.

tamta
12. júl 2024

@miadi mne najviac vadi ked popísaný problém autora diskusie niektoré diskutujúce zámerne prekrutia za ucelom zosmiesnenia a zbierania lajkov...