Spoznala som muža, ktorý je asi emocionálne nezrelý

30. aug 2024

Ahojte, rada by som sa spýtala na objektívny názor.
Mám 28 a nikdy som nemala normálny vzťah, lebo sama nie som normálna.
Spoznala som muža a on sa mi zdá rovnako ako ja emocionálne nezrelý.
Ja by som chcela emocionálne dozrieť, ale bude to stáť prácu, keď ste si 28 rokov žili pochabo.
Mám otázku. Už od momentu od ktorého sme sa spoznali mi rozprával o jeho bývalých. Zo začiatku som si len pomyslela svoje a neriešila. Nechcela som s ním nič mať. Bol úplný opak muža, ktorého by som si dokázala v živote vážiť. Hovoril o ženách, brala som to ako prejav toho, že chce zaujať, hoc to pôsobilo práve odpudivo pre mňa.
A nejako sme to domotali a už sme spolu ďaľšie leto. Za ten čas sme si rozprávali miliónkrát o bývalých. Ja občas z trucu a podpichovačna, on neviem. Má to tak, že je to súčasť jeho života, ale začínam na sebe vnímať, že mi to vadí. Že aj ja by som mala prestať. Že je to jednoducho už minulosť a netreba sa k tomu vracať, možno len sám pre seba. Asi by som mala začať od seba. Otázne je, že či aj on prestane. Lebo zakaždým, keď som mala nejaké výhrady, prišlo síce vysvetlenie, ale žiadna zmena. Mala som pochopenie, že je to jeho minulosť a rád rozpráva o sebe, ale už by možno bolo na čase prestať. Myslíte, že to bude hlúpe z mojej strany mu povedať najbližšie, že mi je nepríjemné počúvať o jeho bývalých? Mám dosť, že aj pozerá neustále po iných ženách a už sme sa o tom miliónkrát bavili. Povedal, len že si toho nie je vedomý. Že či ja si tie ženy nevšímam viac ako on. Že mám oči a môžem sa tiež pozeraž. Rozumiem, vždy je kus pravdy v tom, čo mi povie. Len si hovorím, že či to má niekto i inak, alebo som len príliš citlivá na seba. Lebo ja môžem mlčať a potláčať to v sebe ako doteraz. Ďakujem.

taktotedanie
30. aug 2024

Mlcanim a potlacanim nic nevyriesis akurat si privodis psychiatricku dg, mas 28 co je dost, mas svoj zivot,pozbieraj sa , utried si co je v zivote dolezite, jemu narocinu povedz co sa ti nepaci a bud sa to zmeni alebo dovideni, bud si jeho prioritou ty alebo spomienky na jeho byvale- co to je proste za blbost to furt riesit?!

tinalia
30. aug 2024

Nepotláčaj a povedz to. Ak v tom bude pokračovať, tak bohužiaľ, asi bude čas to ukončiť. V súčasnom vzťahu rozprávanie a vyťahovanie veci z bývalých vzťahov nepatrí. Raz na úvod, keď ťa to zaujíma tak ok, ale nie rok o tom počúvať.

11beautygirl11
30. aug 2024

Na základe svojich skúseností a skúseností kamošiek toto nemá význam.

danica2711
30. aug 2024

najprv obidvaja popracujte na svojom emocionálnom dozrievaní (najlepšie každý zvlášť) a potom hľadajte nejaký perspektívny vzťah

i_vu_li_cek
31. aug 2024

Zdravím. Ja som mala pred rokmi tiež krátky vzťah s mužom, ktorý sa rád "chválil" svojimi predošlými skúsenosťami. Lenže on bol do seba zahľadený po každej stránke. Skús sa aj ty zamerať na iné témy, ktoré rozoberá a na to, ako sa vyjadruje o druhých. Možno zistíš, že ťa namotal absolútny egocentrik. A ak sa to potvrdí, kopni ho do zadku.