Je to už takmer viac ako 10 rokov čo sme sa s ex priateľom rozišli. Ešte v to leto som spoznala už teraz môjho manžela. Máme dieťa, rodinu, a samozrejme od narodenia dieťaťa, večne problémy a hádky.
Problém je, že ja 10 rokov mávam pravidelne sem smojím ex priateľom. A čím viac sa my hádame tým viac sa mi sníva s ex.
Plne si uvedomujem čo bolo príčinou nášho rozchodu, aj to že sme sa na ňom obaja zhodli. Rovnako si uvedomujem že to je minulosť, mám žiť pre prítomnosť a budúcnosť. Tiež som si vedomá toho, že spolu by sme už byť nemohli, aj keď on síce nemá ani manželku ani dieťa doteraz neviem prečo, nie sme ani v kontakte, ani sa nestretavame hoc bývame blízko seba. Náhodné na seba narazime možno tak raz za rok
On bol moja prvá láska, veľká, intenzívna, temperamentna, vášnivá, ale aj bolestivá a trvala až 8 rokov.
Neviem ako ovplyvniť to aby sa mi s ním už nesnívali sny
Alebo to je podvedoma predstava, túžba?
Je už potrebný na to psychológ ?
Už neviem čo s tým mám robiť
Ďakujem
Tvoj ex-priatel je v tych snoch len symbol. Nie je to v skutocnosti on, ale skor archetyp alebo symbol niecoho, co bolo pre teba intenzivne a dolezite. Moze to byt symbol vasne, slobody, alebo niecoho, co vo vztahu s manzelom momentalne chyba. Tvoje podvedomie moze cez tieto sny hladat rovnovahu alebo riesenie pre tvoju frustraciu a nenaplnene potreby vo vztahu. Je tu dost malo informacii a moze to byt aj ako napisala @vanilkovazmrzka (aj ked po 10 rokoch je pravdepodobnost mensia) – v tom pripade neodporucam stretnutie, ale mozes si v sukromi napisat list svojmu byvalemu, v ktorom vyjadris vsetko, co ti este ostalo na srdci (ci uz pozitivne, alebo negativne). A samozrejme ho neodoslat.
Trebalo by viac informacii o intenzite, co je v tom sne, ci sa opakuje presne, ake su tam obmeny, ake su tam ine osoby, ci mu vidis do tvare a pod.... Pozri, ak ti to vadi a nevies to vyriesit – presne na to su psychologovia (nie psychiatri). Nikomu nic nemusis hovorit, proste chod. Ak by sa niekto pytal, tak povedz, ze sa necitis dobre. Len si vyber dobreho psychologa - to je dolezite. Prajem peknu noc 🙂
tie sny ťa nejako ovplyvňujú? radšej nevedieť čo sa sníva mne 🤭 je to ok, sú to len sny, takto si to v sebe spracuj
@bystrozraky ale ja som to nemyslela tak, ze by s nim mala nieco nevyriesene z minulosti, ale ze ho ma zapamataneho ako toho idealneho mladika, a keby ho videla vo svetle sucasnosti, tak by ho hned prestala vnimat ako unik od svojho problemoveho manzelstva 🙂 v podstate uplne suhlasim co si napisal. Hladat psychologa mi v tomto pripade pripada trochu prehnane, skor si treba riesit a davat dokopy manzelstvo 🙂
S exom si ani za 8r nemala manzelstvo dieta .. s manzelom mas ovela viac len si nejak neviete vazit jeden druheho ked sa hadate. A s exom sa ti sniva nie Preto ze by si chcela jeho alebo vratit cas .. ale chces taku zalubenost vasen ., pocity ktore ti chyba ju vo vztahu k manzelovi . S ex vas vztah bol na jednej rovine 8r nikde sa neposunul tak mas pocit ze tam bolo dlhsie to pekne obdobie . Keby si mala s ex dieta je mozne ze by ste sa hadali este viac ako s manzelom . Sny o ex znamenaju len tvoju tuzbu uniknut realite. Zobud sa a zacni pracovat na vztahu ktory mas .
Ja som mávala niečo podobné a mne dosť pomohlo keď som sa časom s ex znovu skamaratila. Keď sme sa potom párkrát stretli ako kamaráti, uvedomila som si všetko to pre čo sme sa rozišli a že je to fakt dobre, že spolu nie sme, dokonca aj to, že k nemu fakt nič necítim, že to boli len také pekne spomienky.
Mozno sa s nim potrebujes porozpravat dlhsie a hlbsie, nez ked na seba raz za rok nahodne narazite. Uvidis ho v sucasnom svetle a prejde ta to.