Spolužiačka a jej problém so skúškou

8. júl 2024

Mam spoluziacku ktora bola ovela lepsi student ako ja, vsetko robila na prvy pokus, ja som vzdy zo skusky letela aspon dva krat. Prisiel predmet, kde neviem aky osobny problem bol konkretne, ci sa s tou skusajucou poznala, ale proste jej povedala ze ju nenecha prejst. Danu skusajucu vsetci poznaju ako tu najlepsiu, lebo necha prejst takmer kazdeho, no nejak jej ta moja spoluziacka asi nesadla a nechala ju ten predmet prenasat, aj ked ho vedela, minimalne ovela lepsia ako ja (ano priznam si to, ze je to voci nej nefer) a ja som presla na prvy krat. Proste nejako to takto vyslo. Ona sa kvoli tomu strasne trapila, ta skusajuca k nej bola strasna, ukazovala mi konverzaciu, pisala jej, ze na to nema a ani mat nebude, pritom na kazdeho bola mila, spoluziacka to sla oznamit aj na dekanat ale nikto jej nepomohol. Nakoniec sa s prenasanim nejako zmierila a chapem ze ma z toho stres lebo ide na posledny pokus, ale zacala mat reci, ze sa somnou bavit uz nebude lebo to nebolo fer, ze ja sa z daleka tolko neucim co ona, ze sa ospravedlnuje ale ze sa proste cez to nevie preniest a je to pre nu jedna velka trauma. Volala som ju na kupalisko, napisala ze ju mam nechat na pokoji. Nechce sa kvoli tomu somnou bavit, ze som horsia studentka ako ona a ja som taky neprijemny problem nemala, na mna ta skusajuca bola mila a ju nenavidela. Chapem ze je frustrovana a ze to nebolo vobec fer lebo ja sama hovorim ze ona by si to zasluzila viac ako ja, ale tak to vyslo. Myslite ze ju to prejde? ://

dskjhfdlkdjhl
8. júl 2024

A to je co za skola, ze si vyucujuca vypisuje so studentkou maily o tom, ako dana studentka na to nema? A kamosku nechaj, nech sa uci a neotravuj ju svojimi vylevmi, to jej nepomoze.

sissy27
8. júl 2024

nechce sa s tebou baviť, tak ju nechaj. keď s tebou niekto ukončí vzťah, tak máš len jednu možnosť - akceptovať to. Možno ju to časom prejde, ale momentálne sa hnevá a teda klobúk dole pred ňou, že ti to dokázala povedať priamo. Daj jej čas a svätý pokoj.

autor
8. júl 2024

@dskjhfdlkdjhl samozrejme ze by sa to nemalo. Preto to aj riesila, ale kazdy ju odbil s tym ze preco ma taky problem si ten predmet zopakovat o rok. Toto je jedna velka chyba a mne je tiez nesmierne luto ze sa jej to nepodarilo vyriesit. Ale nas vztah by to ovplyvnovat nemalo.

dskjhfdlkdjhl
8. júl 2024

Respektuj to, ze sa aktualne nechce s Tebou bavit, nevnucuj sa jej, nema zaujem. A tu skolu neprezradis?

autor
8. júl 2024

@dskjhfdlkdjhl nechcem to tu konkretizovat, ale je to jedna z tych velkych slovenskych univerzit.

tanyan
8. júl 2024

Môžeš napísať aspoň predmet? Mne zišlo na um či to náhodou nie je tak, že dotyčná je schopná naučiť sa naspamäť čokoľvek, ale má problémy s aplikáciou v praxi. Sú rôzne typy ľudí a niektorí sa ťažko prenášajú cez takýto svoj hendikep.

autor
8. júl 2024

@tanyan bolo viac takychto predmetov kde bola aj prax aj teoria a nemala s nicim problem.

laurinka27
8. júl 2024

To mate len jednu skusajucu na dany predmet, ci ako?

simona20201309
8. júl 2024

Tak ju počúvni a daj jej pokoj. Nestojí ti za to. Toto určite nie je kamoška! Ako ty môžeš za jej neúspech??? Napisala by som jej takú správu, po ktorej by už mala dôvod hrať sa na urazenu.

januska12323
8. júl 2024

Nechaj ju na pokoji. Ona sa teraz cíti právom ublížene a závidí, že ty už máš všetky skúšky spravené.

autor
8. júl 2024

@laurinka27 nie. Je ich 5 ale prideluju nam ich podla abecedy a obe sme podla priezviska v strede abecedy takze sme mali obe tu istu a kedze ta skusajuca ma stale prideleny stred tak ju skusala stale ona.

lindous
8. júl 2024

Na kamošku to proste doľahlo… tiež neznášam neférovosť a ešte keď sa obrátila proti nej takto škaredo, no niekde si to vyventilovala, aj keď za to nemôžeš priamo… možno by ste sa jej ako spolužiaci, keď toto všetko vidíte, mohli zastať, sa to raz pri podobnej situácii podarilo, keď sme sa spojili a vyučujúci predmetu bol zmenený… nechaj ju vychladnúť, myslím si, že to prehrmí, ale teraz sa proste hnevá na celý svet… a teda kamoške, ak bude ochotná to vypočuť, poraď, že keď jej nepomohli na dekanate, nech to rieši ďalej, garant programu, rektorát, žiadať komisionálne preskúšanie so svedkom, pohroziť medializáciou, pokiaľ to má fakt takto čierne na bielom v mailoch

princezna_bosorka
8. júl 2024

nemalo, ale ludia nie su dokonali. daj jej cas, snad tu skusku spravi a vztahy sa upravia.