Spolu s dieťaťom chcem odísť od manžela

26. júl 2021

Chcem s dieťaťom odísť od manžela. Stále sa len hádame, na dieťa tiež len kričí. Nemáme k sebe žiaden vzťah. Rozviesť sa zatiaľ nechcem. Máme rodinný dom na dedine. Chcela by som si nájsť podnájom v meste, čo viem, že bude náročné, hlavne finančne. Môže nám muž prispievať, keď budeme žiť oddelene, bez rozvodu?

nikpa
26. júl 2021

Môže, čo by nemohol. Neviem či si dobre položila otázku...

vanda323
26. júl 2021

Môže, a nemusí. No dala si tu dosť Skupe informácie, ale teda chápem, ak si chcela vedieť len to

banderaska29
26. júl 2021

a prečo musíš odíst do podnájmu ty ?
toto je problém dnešnej doby - matky utekajú z domu a otec si v ňom nažíva sám.

Skúste si rozumne sadnúť a porozprávať sa. už tu nejde iba o vás dvoch ale aj o Vaše dieťa. ak je vzťah trvalo rozvrátený, môžete sa dohodnúť aj mimosúdne. dieťa potrebuje zázemie, ak mu ho viete poskytnúť, tak nech sa manžel skúsi odsťahovať.

no a ak sa manžel dohodnuť nechce, tak súdne. ale nemyslím si, že je správne, aby ste ty a dieťatko odchadzali z domu

bosorka2302
26. júl 2021

@banderaska29 no lebo muzske ego, zena je nespokojna, zena nech ide prec. Preto zeny odchadzaju, dostat muza z jeho domu/bytu je problem. Maloktory je taky uvedomely ze prenecha dom / byt manzelke

bosorka2302
26. júl 2021

pre autorku: mne 20r dozadu pri rozvode povedal sudca ze ano mal mi prispievat na dieta, aj ked sme 3 roky zili od seba. Ale ci je to vymahatelne, tazko povedat.

mpg
26. júl 2021

Obyčajne tí muži po rozchode prispievať nechcú a prispievajú len súdom určenú čiastku, niektorí si hľadajú novú partnerku a keď si ju nájdu potom to býva ešte horšie. Ale nájdu sa aj takí, s ktorými sa dá dohodnúť.

autor
26. júl 2021

@banderaska29 rozprávali sme sa o tom. On je v tom dome doma. Ja som sa len prisťahovala. A nechcem ostávať ja v tom dome, nestojí mi to za naťahovačky. V meste by to bolo pre nás aj praktickejšie, máme tam škôlku a ja prácu...

mogaa
26. júl 2021

môže a nemusí....dá sa požiadať o výživné aj počas trvania manželstva, ale súd bude zaujímať prečo pýtate výživné a neriešite to rozvodom....samozrejme pokiaľ nie ste rozvedení, majetok je stále spoločný a aj rodičia majú rovnaké práva, čiže kedykoľvek si môže vziať dieťa k sebe....

anig
26. júl 2021

@banderaska29 v dnešnej dobe je už "trend",že muž úplne bežne vyhadzuje ženu z domu😞 mňa muž niekoľko rokov vyhadzoval z domu zakaždým,keď som si dovolila mať svoj názor...nakoniec podal žiadosť o rozvod,dohodli sme sa na niečom a vzápätí (teraz uz viem,že kvôli milenke,o ktorej mi tvrdí doteraz,že neexistuje)ma vyhodil z domu...snažila som sa vydržať,no ten psychicky teror a fyzické útoky už boli neznesiteľné,radšej som odišla do podnájmu aj s deťmi...a už mi aj kvôli milenke zakázal vstup do miesta trvalého bydliska 🙉🙊🙈 takže ono je fakt pekné povedať,že dohodnite sa,no terajší muži si myslia,že nad nich nie je,žiaľ,súdy sú pomalé,hoci momentálne on robí protiprávne,no ty sa svojho práva proste nedozijes....radšej ženy ustúpia,budú žiť z minima,ale deti uchránia pred takýmto prostredím...pre moje deti je stále nočná mora to,že nonstop od ocka počúvali ako vyhadzuje ich mamu z domu😞

banderaska29
26. júl 2021

@anig ja viem, tiež som rozvedená a prešla som si niečim podobným. neviem ale, kde som brala tú silu, ale neodišla som nepopustila som... 5 rokov som to držala, až nakoniec odišiel. ale viem aj to, že nie každý chlap je ako on a zatne sa a neodíde. len čo sú to za chlapi, že nechajú ženu s deťmi po podnájmoch a oni si veselo v dome s milenkami. to je hrozné :(

bosorka2302
26. júl 2021

@banderaska29 zas poznam aj takych co odisli a dom nechali zene aj s detmi ,len takych je pomenej

anig
26. júl 2021

@banderaska29 klobúk dole pred tebou 👍 ja som o milenke nevedela,myslela som si,ale on ma zakaždým vysmial,urobil zo mňa žiarlivu hysterku, ktorá je paranoidna,dokonca už aj vtedy mi klamal do očí,keď som mala dôkazy 🤦 ale on dotrepal veselo milenku aj s jej detmi ku nám domov,keď tam boli aj naše deti,tie to veľmi zle vzali a keď ešte ku tomu nakoniec mne zakázal vstup do miesta trvalého bydliska,tak to bolo na deti moc a otecko roka sa čuduje,že ku nemu nechcú chodiť 🤦
Pre mňa je táto doba veľmi divná,rodina naozaj už neznamena nič 😞

elizabet173
26. júl 2021

@banderaska29 v tomto prípade mám pocit, že dom je manželov a vlastnil ho ešte pred uzatvorením manželstva, keď píše, že sa prisťahovala

banderaska29
26. júl 2021

@anig počkaj ja si to chcem iba zosumarizovať - tvoj muž dovliekol milenku ku vam domov ? a ty si bola tiež prítomná? pane na nebi. to ja som veľmi akčná... nehovorím že nikdy, lebo chlapi sú nevyspitateľný, ale ak by si ten môj nejakú rajdu našiel, tak by sa pratal. dom nedom, byt nebyt....deti nemôžu poznať smútok a dospelácke nedluhy. ak sa v nich stratí detstvo, stratí sa v nich všetko. to ten tvoj deb*l je ešte asi sám nedorastené decko. mrzí ma čo si si musela prežiť.... :(

anig
27. júl 2021

@banderaska29 nie,on ma vyhodil pred pár mesiacmi,s tým,že sa neviem ja správať a podobne kecy...ja som mala podozrenie,že má milenku,no doteraz tvrdí,že nemá,hoci dôkazy mám 🙂 pred mesiacom som s deťmi prišla domov (vtedy som už vedela,že má milenku tu susedu od našich detí,bo keď boli u neho na víkend,tak ju tam dotrepal aj s jej detmi),to že prídeme,vedel dopredu,len nevedel presný čas(aby si chápala,takto som tam bezne chodila aj s deťmi,on nám dovolil sa chodiť kupat do bazéna),našli sme ich spolu na záhrade a pani je taká arogantná,že mňa ani deti neodzdravila,správala sa ku nám akoby sme tam my nemali čo robiť (stále sme manželia)a urazila sa,keď som sa jej opýtala,že prečo do vzťahu s mojím manželom pletie aj naše deti...a ona sa urazila.V ten deň bolo s mužom ešte ok komunikácia,na druhý deň mi už zakázal vstup do miesta trvalého bydliska(kde mám ešte osobné veci),s odôvodnením,že som nezostala pred bránou do domu,keď som videla,že on má návštevu...obvinil má aj,že som sa hrábala v cudzích veciach,hoci on sám mi vravel,že si mám nájsť svoje veci v dome a iné kecy...len ja mám väčšie deti,staršia veľmi vníma čo sa dialo a rýchlo pochopila,že má vyhodil kvôli milenke...

anig
27. júl 2021

@banderaska29 inak,aj ja som si kedysi vravela,že ak zistím,že muž ma milenku,tak sa bude on pratat z domu ...no nie,to sú silní manupulatori,on úplne všetko otáča tak,že ty sa ešte cítiš fakt vinná 🙊🙉🙈 on je chudáčik....aký asi to je človek,keď vlastné deti s ním nechcú byť....pre mňa je táto doba proste divná,keď otec obhajuje nevhodné správanie sa svojej milenky pred vlastným dieťaťom so slovami,že za jej spravanie môže vlastne jej matka(ja)...to bolo na našu dcéru už moc a hoci ocka má stále rada,tak pri ňom byť nechce...je pre mňa divné,že dnešní muži dokonca aj vlastnú krv zapredaju,len aby si mohli užívať...ale potom tu vypisuju ich nové zenusky,že aké sú ich deti hrozné,že chudáčik otecko sa tak staral a oni ho nechcú ani vidieť...a samozrejme nezabudnú dodať,že ich ex štve proti otcovi 🤦 že otcovia sa nesprávajú ako otcovia,že ničia detstvo vlastným deťom,že tie deti si to nesú do svojho celého života,to už nikoho nezaujíma 🤷 dnešný svet dospel do pozície,kedy manželka nemá žiadne práva...a deti sa musia iba prispôsobovať ako to vyhovuje rodičom...