Často tu čítam (v každej jednej diskusii) otázky tipu - a pred tým taaaký nebol? Ako dlho ste spolu chodili? Bývali ste spolu?
“Otvára sa mi nožík vo vrecku” keď toto čítam.
Tak milé dámy a páni, môžete spolu chodiť ba dokonca prechodiť vzťah a bývať spolu v podnájmoch aj desiatky rokov. Dokiaľ nemáte spoločné záväzky typu vlastná spoločná nehnuteľnosť (nie podnájom ktorý zdieľate) deti, spoločné výdavky…, tak nič nemusíte zistiť!
Muži sa ukážu až so závazkami, a keď vás už majú v hrsti. Čím viac detí, tým skôr ide maska dole. Niekedy to už muž nevydrží a ukáže sa počas tehotenstva.
Mala som dva dlhé vzťahy (jeden dokonca prechodený) a s oboma som pred svadbou bývala. Lenže každý mal svoje príjmy aj výdavky, žiadne spoločné záväzky a tak trecie plochy prakticky žiadne neexistovali a ani motivácia vzťah posunúť na solídnu úroveň.
Spoločným bývaním nič nezískate, len oddialite záujem partnera si vás vziať a vážiť si vás. Bývať spolu je výsada manželov.
Tma.
A prečo si s nimi bývala,keď je to výsada manželov?🤔
Spoločným bývaním nič nezískate, len oddialite záujem partnera si vás vziať a vážiť si vás. ... pridávam si túto vetu medzi top blbiny z internetov... 🫣
A ja si zase bez vyskúšaného spoločného bývania neviem predstaviť spoločný záväzok, náš vzťah to posunulo, určite nie zabrzdilo... ak si ťa muž neváži pred svadbou, nebude si ťa vážiť ani po a spoločné bývanie s tým nič nemá, tie vzťahy ti nevyšli, niečo tam asi nefungovalo, nie si rada, že ste na to prišli ešte pred spoločnými záväzkamI??
@domka222 lebo som si myslela, že predidem omylu pri výbere partnera. Tiež že ho, ako sa hovorí, dobre spoznám a otestujeme si, ako nám to bude fungovať.
Pritom je to úplná blbosť myslieť si, že niekoho spoznáme, len ak s ním bývame ako spolubývajúci s výhodami.
A ako to teda ma byt spravne? Nech sa viem druhy raz zariadit 🤣
... nemala si byť spolubývajúca s výhodami, mala si byť budúca manželka a bývať s budúcim manželom. Darmo teraz vyplakávať a dávať scestné rady...
Tak si s ním mala bývať ako s partnerom,nie ako so spolubývajúcim s výhodami. Už vieme,kde sa stala chyba😀
@galganka áno tak bolo. Bývali sme, “spoznali sme sa” , zobrali sme sa a keď prišli spoločné záväzky ukázalo sa všetko úplne inak.
Nikdy by som si nevzala muža, s ktorým by som si predtým nevyskúšala bývanie "nonstop" so všetkým. A na margo úvodného príspevku - toho druhého nikdy dokonale nespoznáte, pretože každý človek sa mení po celý život. A to nie len muži, ale aj ženy. A áno, najviac preveria vzťah najstresujúcejšie obdobia, čo jednoznačne je, keď prídu do vzťahu deti, pribudne xy povinností, zároveň je to finančne veľmi náročné a je to proste záhul. A nároky sa stále stupňujú, ako deti rastú.
No ale aj keby ste spolu nebývali, tak sa "nespoznáte" úplne rovnako a po až svadbe by sa všetko ukázalo... nechápem čo s tým má to spoločné bývanie a ako to tomu ublížilo 😅
Alebo len padli ružové okuliare... Chcelo by to pohľad druhej strany...
Mne sa otvára nožík vo vrecku:
-On sa zmenil
-Myslela som si, že sa zmení
-Povedal, že sa zmení
-Myslela som si, že sa po dieťati zmení
-Povedal,.že má ľúbi /po bitke, gamblingu, neverách/
-On mal svoje peniaze, ja svoje, nepotrebovala som/prestrih na materskú a žena žije z materskej, on zarába a ešte jej účtuje bločky a stravu napoly/
Asi Ťa sklamem, ale že je muž v niečom nepoužiteľný do života, sa vždy ukazuje, len ženy to nevidia. Hovoria o tom aj psychológovia. Keď sa spätne s klientkou obzrú, prídu na mnoho, aj keď maličkých výstražných
Napr Ty s tým jedným-svoje príjmy a svoje výdavky-jasný signál. Každý si žil svoj život.
Len som chcela napísať, že partner sa môže pod vpolyvom spoločných záväzkov a pocitu istoty že vás už má v hrsti, lebo sa staráte o deti, ukázať v úplne inom svetle a nepomôže vám niekoľkoročné chodenie ani bývanie.
... ďalšia z vecí, čo si neviem celkom predstaviť je, ako sa dá s niekým bývať / žiť a nemať spoločné záväzky, či výdavky... To každý na svojom piesočku a len na sex ste sa zgrupili? 🤔
To s tým bývaním je somarina, práveže tak sa najlepšie dá zistiť, či je ten človek ok. Napr môj bývalý si ma po roku spoločného bývania chcel vziať, no ja jeho nie, a práve vďaka tomu, že som videla ako funguje v domácnosti.
Takže spoločne bývanie pred svadbou určite ÁNO (samozrejme, nemyslím tým hypotéku na 30 rokov)
@galganka nestalo sa mi to prvý krát a nie som v tom jediná. Treba si zvážiť fakty. Len spoločné záväzky predstavujú skutočné trecie plochy a len žena s deťmi sa stane ľahko zraniteľnou pre muža ktorý ju chce ovládať. Takže vás tu všetky prosím, aby ste si odpustili blbé keci typu ako dlho ste spolu chodili, poznali sa, bývali..?
Čím viac odpovedáš, tým viac si ty ten "red flag" vo vzťahu... 🤷🏼♀️
Ty sa v tom celkom pekne motáš. V živote nikdy nie je nič isté, len smrť
Otázka je ako moc sa ukáže on v inom svetle a ako moc sa na neho žena začne pozerať inou optikou... lebo aj ona sa mení a myslím, že keď sa stane matkou, tak obzvlášť vníma určité veci inak...
Nezaškodilo by, aby ste sa len viaceré skúsili aspoň zamyslieť, či naozaj partnera spoznáte v spoločnom podnájme pred svadbou, aj keď chodíte spolu roky a ste spolu denne (bez spoločných záväzkov a detí)?
Je podľa vás ťažké držať masku dokonalosti keď všetko ide hladko? Dokonca si myslím teraz že je to naopak, že tá pravá záťaž (ten správny záťažový test) je práve oddelene bývanie pred svadbou.
Keby som bola znova mladá, isto by som takým hlúpostiam už neverila že spoločné bývanie mi preverí manžela pred svadbou a ja si dobre vyberiem.
Len toľko som chcela napísať k vašim akože múdrym výčitkám, keď tu napíše nejaká svoj príbeh.
Suhlasim. Jediny sposob ako spoznat muza je s nim mat dieta a ostat zavisla na jeho prijme. Lenze to uz je neskoro🤷♀️dieta preveri kazdy vztah.Kazdy.
Ten, kto nežije iba ako spolubývajúci s výhodami, ako si sa sama označila, alebo nemá na nose trojo ružových okuliarov, si spoločným bývaním partnera riadne okuká. V zdraví, chorobe, pri planovaní budúcnosti, pri pokazenom aute, pri spoločnej dovolenke, pri milých drobnostiach...
Pri ďalšom vzťahu sa skús netváriť dokonalo a nedeľ veci na moje a tvoje, možno budeš vidieť rozdiel... 🤷🏼♀️
lebo zeny su svate -ze ano? na akejkolvek zmene ci rzchode sa vzdy podielaju obaja a je jedno kolko si mala vztahov - to neznamena,ze ani do tretice nebudes hlupa a naivna a nebudes robit tie iste chyby ako u predchadzajucich .. hold neskusime nevieme.. spoznavat sa vzajomne tolerovat a pritahovat sa aj po rokoch je narocne ale nie nemozne
@mofa potom sa tu pustia rýpalky s blbými komentmi či hneď otehotnela, či nemá svoje zdroje príjmov, či spolu nebývali. Pritom koľko dvojíc spolu roky býva, potom sa zoberú a o ďalších pár rokov majú deti a partner ktorého tak dobre poznala je zrazu úplne iný človek.
Amen