Spoločný čas vo vzťahu

youngkaja
19. máj 2024

Ahojte, dievčatá.
Hneď na začiatok aby sme predišli nedorozumeniam, profil som si tu založila nový a prvý krát presne aby som mohla diskusie aj zakladať. Chcem vás tu poprosiť o taký nestranný názor keďže som už asi nad situáciou premýšľala až veľmi. Po dlhšej dobe bez väčších skúsenosti som sa rozhodla "vhupnúť" do vzťahu (momentálne 3/4 roka). Z dotyčného som začala mať zvláštny pocit už niekedy po troch mesiacoch, začala som sa o neho viac zaujímať a po pol roku (relatívne krátka doba vzad) sa potvrdilo že naozaj nebol úprimný čo sa týka vernosti. Vtedy som sa mu rozhodla dať druhú šancu, zabudla som na to, veci sme si vysvetlili, keďže nemám dôkaz že došlo aj priamo k sexu. Zároveň to bol moment kedy sme si vysvetlili čo hľadáme (najmä ja jemu). Za mňa vzťah, spoločne bývanie, jednoducho každá z nás keď nájde nový vzťah, predstavuje si pomaly svadbu 😅. Jasné, že potrebujeme aj čas osamote. No mám pocit, že sa mi občas vyhýba (najmä verbálne). Keď sa bavíme o spoločnom bývaní do budúcnosti (či je to vôbec reálne) tvrdí že on momentálne potrebuje svoje súkromie a že by ma obmedzoval. Keď sa bavíme o tom, že z času na čas u neho prespím, hovorí že to nie je vhodné tak často, keďže by to stratilo čaro. Podobné je to ak sa bavíme o predstavení rodine v budúcnosti, zatiaľ nevie, nechce to riešiť. Keď volá s mamou (veľmi často, mala by sa k nemu nasťahovať na cca mesiac) nechce aby mala čo i len tušenie že u neho doma niekto je. Na druhej strane ak sme spolu, venuje sa mi, občas mi kúpi darček (ten vianočný zatiaľ) ale pozýva ma on a väčšinou platí. Myslíte že som slepá, alebo príliš preháňam? Myslíte že hľadáme niečo podobné? Vďaka a ospravedlňujem sa za nedostatok informácií 😅

ckocka
19. máj 2024

Neviem čo ti je nejasné, chce priateľku, neuvažuje o tom že by sa už teraz viazal.

medda_beda
19. máj 2024

@youngkaja Tak podľa mňa všetci čo potrebujú čas, priestor toto nie a hento nie, nie sú stvorení pre seba a je to nejaký technický vzťah.
Pre mňa osobne ak ten vzťah má mať zmysel tak ľudia ten čas spolu tráviť chcú, ale to je len môj osobný názor.Ja by som takého muža už dávno nechala.Nebavilo by ma počúvať keci o čare prespávania.Pre mňa je to jasný signál na čo potrebuje ženu.

maxalla
19. máj 2024

Ten sa este nechce viazat. A mozno aj caka na nieco lepsie. Sorry.

melanta
19. máj 2024

Nie je úprimný, nikto nesmie o tebe vedieť - chce len niekoho na stretávanie a sex. Že nebudete si vzácni , ak u neho prespíš - chlap, ktorý miluje a chce, chce byť so ženou čo najviac. Mama k nemu príde na mesiac - top výhovorka aby si tam nemohla mesiac chodiť a mal pokoj. Toľko signálov, že viac už nemôže byť.

barbora0308
19. máj 2024

@youngkaja Ak mas zaujem o vazny vztah, ktory niekam smeruje, tak nema zmysel ostavat vo vztahu s chlapom, ktoremu ocividne vyhovuje menej viazany vztah...

lenicka999
19. máj 2024

Je mi to ľúto, ale si naozaj slepá a nechceš vidieť že s tebou nepočíta a čaká na niečo lepšie. Hľadaj ďalej a nestrácajú už ani minútu pri ňom. Držím prsty.

anna_anicka83
19. máj 2024

@youngkaja Si slepá. Alebo veľmi chceš vzťah, predstavuješ si budúcnosť, ale za mňa nie s týmto partnerom. Jeho rodina o tebe aspoň vie? Ja neviem, my sme síce boli mladí, ale ako sa dalo tak sme riešili spoločnú izbu na intráku a žiadne čaro z toho nezmizlo. Predstavenie prišlo po pol roku, ale rodičia o nás vedeli a veľa😀Svoje súkromie znamená čo? Lebo svoj priestor chápem (kamoši, koníčky, len tak), ale to sa predsa dá zariadiť aj vo vzťahu. Ani my nie sme typy, čo chodia všade spolu. A ešte za mňa, je dosť podstatná aj tá "nevera" a neuprímnosť na začiatku. Z teba nemám pocit, že by si bola veľmi zaľúbená a z neho, že je s tebou, ale tiež len preto, lebo mu v nejakých ohľadoch vyhovuješ.

enmery
19. máj 2024

A ja ešte doplním. Prvé cca 2 roky sú ovplyvnené chemickými procesmi a ľudia sú zamilovaní, lietajú na obláčiku.A presne v tomto období ty už riešiť možnú neveru🫡A ze sa s niekym nevyspal?Nevera nie je sexuálny akt-tomu vždy niečo predchádza.Komunikacia s danou osobou až sa to pretaví do sexu.Ak nevyznavávate polyamóriu, tak je pre mňa nepochopiteľné, že na úplnom začiatku, kedy máte byť šťastím bez sebe a chcieť byť stále spolu, ty toto akceptuješ. Veď to je red flag ako sviňa🤣To ostatné ani nekomentujem-tento Ti verný nikdy nebude, ani nechce vzťah, výhovorky a klamstvá a ja sa fakt divím, ze to nevidíš.

youngkaja
autor
19. máj 2024

V tomto smere mi zamotal hlavu, na jednej strane to čo píšete. Na druhej strane to že sa aktívne zaujíma, volá mi, píše mi stále, čo som mala na obed, na dobre rano atď.. a kvôli týmto veciam mi je ľúto pustiť sa toho vzťahu. Vraj, vraj odinštaloval aj zoznamky, na jednej som ho už nenašla a na druhej vidím že bol posledný krát prihlásený pred tou poslednou debatou a o nevere

ckocka
19. máj 2024

@youngkaja Ale to že sa s tebou nechce hneď oženiť alebo žiť s tebou neznamená že teraz nie je rád že ťa má, tak ti to aj dáva najavo.

youngkaja
autor
19. máj 2024

@ckocka to je good point, len aby to nebolo ako píšu dievčatá že je za mňa iba rád a to je všetko, čaká na niečo lepšie.

enmery
19. máj 2024

@youngkaja Hej, dobre , tak mu ver🙂 on Ti určite neklame🫣Zahoď s ním pár rokov a uvidíš. Čo Ti vadí teraz, bude o pár rokov ešte horšie. Už na začiatku Ťa klame a podvádza, nechce s Tebou nič-si dobrá len na ten sex. Láska nie sú zaľúbené sms ale činy. Je jedno, že Ti napíše dobré ránko a čo si jedla, keď jeho činy hovoria o tom, že si Ťa neváži a ako píšem a to je len začiatok vzťahu, kedy máte byť najšťastnejší!A bez akýchkoľvek problémov. Kde vy na tie kusy chodíte a ešte veríte, že kvôli vám sa zmení. Osobnosť človeka sa formuje tak do 6tich rokov. V dospelosti sa už nikto zásadne nezmení na úplne opačný typ osobnosti.

anna_anicka83
19. máj 2024

@youngkaja Aktívne zaujímať sa o teba môže hocikto. My sme si s mužom nevypisovali od rána do večera nikdy. My sme spolu boli. A plánovali budúcnosť. A ľúbili sa. A presne, však nehovoríme, že ťa nemá rád. Len nie si podľa mňa žena jeho budúcnosti.

lonely66
19. máj 2024

@youngkaja koľko máte obaja rokov?

luccija
19. máj 2024

@youngkaja že sa nechce viazať a, keď je už neverný po pár mesiacoch to neveští nič dobre.

youngkaja
autor
19. máj 2024

@lonely66 17, 22. Ten rozdiel je dôvod prečo mám oči na stopkách od začiatku.

barbora0308
19. máj 2024

@youngkaja Mas 17 a ty uz rozmyslas o takych vaznych veciach ako je svadba? Podla prispevku som si myslela, ze uz asi pojde o zrelsiu zenu 🫣. Ste velmi mladi, viazat sa mozete, ja som tiez s mojim aktualne uz manzelom od 16-tich, ale tak do mojich 20-tich sme skor spolu zurovali a uzivali zivot, ako ze sme si hovorili o svadbe a spolocnom byvani. No a aj k samotnej svadbe doslo az neskor, dovtedy sme studovali, cestovali, no proste uzivali si zivot.

lindous
19. máj 2024

Nič nie je čiernobiele a je možné, že si na neho moc hrrr, obzvlášť vzhľadom na váš vek a v rečiach o spoločnej budúcnosti a v tom, že sa už pomaly vidíš pred oltárom by si spomaliť určite mohla… zase na druhu stranu, od začiatku riešiť neveru (či už bola alebo nebola fyzická je jedno) a musieť ho kontrolovať na zoznamkách je pruser… mimo toho prespávania, že tomu sa nejak vyhýba trávite spolu koľko času a ako?

anna_anicka83
19. máj 2024

@youngkaja No a ešte takí mladí. A on má odstup ako 40 ročný starý mládenec, ktorému si brutálne narušila jeho súkromie😀Si mladá, toto fakt nie je ono. Ale v 17tich neviem, či nájdeš nejakého muža, čo si už predstavuje svadbu😉Ja keď som začala s mužom v 21, som vôbec neriešila ako to bude. Len sme sa mali radi a užívali si mladosť a spoločný čas. Ani mi nenapadlo, či toto fakt bude môj muž do konca života. Chcela som skončiť výšku, niečo zažiť a vedieť, či si s tým druhým naprogramovaný aj do staršieho veku sa naozaj nedá. Lebo ja v 40tke som ešte o dosť iné ja ako napr. v 30 tke. Možno si len toho mladého muža vystrašila😀

youngkaja
autor
19. máj 2024

@lindous väčšinou tak 3-4 X do týždňa sa vidíme od poobedia do večera cca do 21. Chodíme do kina, nákupy v IKEA 😅, McDonald's, prechádzky po meste. Čo sa týka leta tam sem si plánovali že by sme radi išli spolu na jazerá a určite niečo precestovali. To je zatiaľ všetko

youngkaja
autor
19. máj 2024

Tú svadbu som myslela obrazne. Nepredstavujem si ju😅. Išlo mi o to vyjadriť že v začiatkoch si s tým človekom podľa mňa prirodzene predstavujeme budúcnosť, keďže sa zdá dokonalý

anna_anicka83
19. máj 2024

@youngkaja Tak máte stretnutia vhodné k vášmu veku. Tak sa z nich teš, užívaj si partnera. Ale, keď nebude vášeň, zamilovanosť alebo zas nejaká zoznamka, tak adio. Ste mladí.

lindous
19. máj 2024

@youngkaja tak to je úplne normálny mladý vzťah, spoznávanie sa, randenie…. ja by som v 17 od vzťahu nič viac ani nečakala, žiadne veľké sľuby, uz vôbec nie spoločné bývanie… možno by ma trošku trápilo, prečo ma tak veľmi zatajuje pred rodinou, či sa boji reakcie na tvoj vek alebo o čo ide, ale o tom sa viete proste porozprávať

lonely66
19. máj 2024

@youngkaja tak v tomto veku sa chlapcovi ani nečudujem. máš 17 a chceš sa viazať. on má 22, ešte "nezažil" svet a má sa viazať... jasné, že sa bojí aj mame povedať, čo tebe lieta hlavou. byť ty moja dcéra, tak sa ťa opýtam, či si normálna, ísť v tomto veku do spoločného bývania a svadby. veď mu daj čas, poriadne sa spoznajte, užívajte si spoločne, ale áno, ešte aj osamote. však ste nič poriadne nezažili... keby si napísala, že máte cca 24 a 27, a že chodíte spolu 5 rokov, už by som uvažovala, že áno, ďalší krok je logický. ale takto? chalan má pravdu.

maranta_leuconeura
19. máj 2024

To je krasne, ze sa neprihlasil do svojho konta na zoznamke... Si myslis, ze ma len jedno a ze je taky hlupy aby ho nadalej pouzival? 😄 Ale neriesim teraz neveru.
Je uplne normalne, ze 22rocny chlapec ani len nepomyslel na spolocne byvanie ci svadbu, na to je jednoducho este veeeeelmi skoro vo vasom veku ale aj v trvani vasho vztahu. Ked chces tieto temy preniest do reality, budes si musiet najst niekoho 30+.
Druha vec je vek, mas 17, nie si este oficialne dospela, mozno sa ani on nechce dostat do problemov a vyzerat ako nejaky uchyl pre rodinou. Ked budes mat 20 a on 25, bude to uz trochu ine.

januska12323
19. máj 2024

Je to tvoj úplne prvý frajer? Lebo píšeš o ňom akoby bol pomaly tvoja posledná šanca na svadbu v 40 a pritom ledva končíš strednú školu. Užívaj si život a takéto debaty pusti z hlavy.

youngkaja
autor
19. máj 2024

@maranta_leuconeura čo sa týka neveri, priznám sa občas ho náhodne poprosím aby vyhľadal na app store nejakú zoznamku a je to zatiaľ ok. Čiže som si už povedala že snáď to bolo naozaj jednorazové.

zmrzlinka2021
19. máj 2024

@youngkaja
Tvoj kamarat ta nelubi, aby si mu stala za spolocny vztah a aj spolocne zavazky. Ano, ak mas s nim strach hovorit aj o manzelstve, ten vztah nie je OK. Ak ste spolu 3/4 roka, uz by ste mali vediet, kam chcete smerovat a mali by ste tuzit travit co najviac casu spolu. Ano, vztah prinasa aj urcite obmedzovanie, obety, riesenie problemov, roznych situacii, ale tak to proste je. Ja som toho nazoru, ze urcite veci by mali byt vydiskutovane uz pred chodenim. Lebo potom tu citame, ako zeny mali uz x partnerov, cize x krat neuspesne a neperspektivne vztahy, lebo nemali vopred vydiskutovane vzajomne predstavy, hodnoty, smerovanie.

h2
19. máj 2024

Nieee, tento chlap absolútne nespĺňa to, čo ty vo vzťahu hľadáš.

barbora0308
19. máj 2024

@zmrzlinka2021 Ale ved maju 17 a 22 rokov...v ich veku som riesila s priatelom na aky festak ideme a kde zozenieme tolko prachov, aby sme ani jeden nepremeskali 😅. Ak ma autorka zaujem o chlapa, ktory s nou v dnesnej dobe v 22 rokoch bude chciet "vazne" debatit o planovani spolocneho byvania, detoch a svadbe, tak by sa mala poobzerat o minimalne 5 rokov starsom rocniku ak nie viac. Ano, v tom, ci spolu "vazne" chodia a budu k sebe verni si musia oni sami spravit poriadok...ale to je asi vsetko.