Chcela by som vedieť aký máte názor na spoločné výlety s niekym a kým už nechcete byť a komunikujete len kvôli dieťaťu.? Urobiť to pre malú aj keď sa necítim vtedy svoja? A len čakám kedy to skončí? 🙄
Pokiaľ sa nemôžete vystáť, tak to nesíľte. Bude to viac na škodu ako na úžitok.
NIE
nie
Nie, nie, nie a este raz nie
ďakujem dievčence, netuším, či mám vždy dobré názory, ale tu hovorí za mňa moja skúsenosť, už som 4 rok od svojho ex, s troma deťmi a toto je "nem dobrý nápad" 😀. Ja osobne s ex partnerom výchadzam teraz veľmi dobre. Z jednoduchého dôvodu: sme spolu asi tak 5 minút týždenne - pri odovzdávaní malého 😀.
Nie ! Dieťa musí pochopiť že matka je tiež len človek a nemusí robiť veci ktoré sú jej nepríjemné.
A ako prečo by si mala, chcela? 🙄 Určite nie, ak sa na to necítiš.
Pýtala som sa prero, že včera mi volal že príde za malou a povedala som mu že nebudeme doma lebo ideme na výlet. A on sa rozčulil že on s ňou chce na výlety chodiť tiež, volal ma aj na chatu. Odmietla som. Snáď nebudem chodiť na chatu s bývalým, je jedno aj keď máme spolu dieťa... 🙄 A že s ním na výlet nechcem ísť, no ako sorry. Po rozchode s nim budem behať akoby sa nič nestalo. Že si príde po malú a s ňou pôjde sám.. Malá má 9 mesiacov 🤔 A je na mňa neskutočne naviazaná, plus jej práve idú horné zúbky, takže je na mne nonstop nalepená. Jeho vidí skoro každý druhý deň, dve hodiny. Si myslím že je to dosť, ja na celý víkend mu malú nedám, keďže ešte aj kojím. On si všetko predstavuje strašne jednoducho.. Mám ho plné zuby.. Nebyť malej ho nechcem ani vidieť už. Len to trpím lebo je jej otec.. 😔
@sandyl07 chodiť na výlet s 9m dieťaťom a ex-partnerom, tak to nie. S malou samozrejme chod na výlet kedy chceš a nemusíš to oznamovať exovi, kam ideš a co budeš robiť. Na jeho mieste by som 9m dieťa ,,netrepala,, niekde na výlet, ale užila si ho doma v súkromí, samozrejme prechádzka niekde v parku. Malej je jedno ci je na výlete, alebo doma. Výlety si začne pamätať od vyššieho veku. Mne to skôr príde, že ex sa nudí a chce ísť s vami na výlet.
Ja v takejto situacii nikdy nebudem..ale aj on je rodič. Pride mi to strašne sebecké.. Dieťa nieje tvoj majetok..
@poopsie to sme si mysleli snáď všetky.. aj ja.. a už som 7 rokov rozvedená a aktuálne mala byť dcéra s ex.. od pondelka do nedele - podčiarkujem celých 7 dní počas 2-mesačných letných prázdnin (víkend pred tým "nemohol", lebo to bol súdom stanovený môj víkend 🙈 ale že bola cez koronu celé týždne so mnou, vtedy mu ani len na um neprišlo riešiť "jeho" víkend) - prišiel v pondelok večer.. v utorok si prišla dcéra domov pre mikinu, už sa aj naobedovala, v stredu prišla domov na hodinu, lebo on šiel nejakej kamoške kŕmiť kocúra, vo štvrtok bola doma asi tri hodiny, lebo to šiel s frajerkou reklamovať mobil.. včera sme mali doma oslavy, tak som ju volala, nech príde podvečer na koláčik a vezme aj tatíkovi.. prišla už o jedenástej, lebo mu vraj súrne volali z práce.. tak sa naštvala a už ostala doma.. a on sa cíti byť urazený, lebo ju chcel mať až do nedele a ísť s ňou kdesi na výlet.. toto by si nazvala ako?? dcéra má 13, za celých 7 rokov ju nedokázal vziať na dovolenku, či na víkendovku kdesi na chatu - boli víkendy, keď doma plakala, prečo pre ňu nepríde.. dnes už neplače, už si "zvykla" a začína mu kašľať na hlavu.. čím viac som sa mu snažila vyhovieť a prispôsobovať sa jeho nezmyselným požiadavkám len aby pre ňu prišiel, tým viac mi komplikoval život a dcéra chodila domov naštvaná, lebo nikdy nedodržal to, čo jej nasľuboval..
máš pravdu, dieťa nie je môj majetok, ani jeho.. nie je nikoho majetok, je to živá bytosť, ktorá si zaslúži lásku a prítomnosť oboch rodičov, ale sú situácie, kedy matka musí ochrániť svoje dieťa pred správaním jeho vlastného otca.. keďže si to nikdy nezažila a podľa vlastných slov ani nikdy nezažiješ, neoznačuj nás, ktoré s tým roky bojujeme, za sebecké..
@sandyl07 - hore som ti napísala stručné nie.. teraz som sa rozpísala a opakujem ešte raz NIE.. taký malý drobec môže ísť na výlet s ockom aj do parku či do zoo, dve - tri hodinky mu na nové zážitky bohato stačí.. a pokiaľ sa ty na spoločné výlety necítiš, tak na ne nechoď a vôbec sa nad tým nepozastavuj.. držím ti prsty, čaká ťa ešte neľahká cesta 💙
@nikaeli tvoj vyzerá, že sa skor vyhyba ako zapája.. No ja na tom nevidím nič zlé keď si otec chce budovať vzťah s dieťaťom v najvacsom moznom rozmedzí .. Nie som zatrpknuta voči chlapom, mali určite dôvody na rozchod ale nemusí byť za tým to, že je úplný idiot a nezvlada sa postarať o dieťa či sam o seba...
@taga 9 mesacne kojene dieta, ma PRIKRMY.. Neviem o akom rezni tocis ty.. A on by chcel na vylete podla textu aj matku, len ta sa zdraha... Ja som iba vyjadrila svoj nestranny nazor.. O ktorý mala zaujem zakladajuca.. A ostatne zvasty ma nezaujímajú.. Ak majú takýto vzťah ako malé zduté decká, dieťa bude vzdy trpieť, vzdy si budú vybavovať účty cez to nevinne dieťa ... Ty do mna chlebom, ja do teba kameňom... Vsetky tu sudia podla seba..
9mesacnemu je to suma fuk....ci je to vylet cez pol republiky alebo park za rohom...
Nepises ci mate stretavanie nejako osetrene sudne alebo len na vzajomnej dohode... ale ak otecjo chce ist na.vylet tak by som mu dieta nabalila na dve tri hodiny a nech ide na vylet sam s dietatom....
Vobec by som toto nerobila, dieta bude zbytocne mat v tom chaos a vam to nebude prijemne :/
Chcela som dodať, že môjmu ex umožňujem stretávanie, každý druhý - tretí deň. Aj dve hodiny. Od rozchodu to jest 4 mesiace mi na malú neplatí. Z materskej zaplatím 130 € nájom a ostatné mi zostáva iba na dieťa. Aj to mám šťastie, že mám rodinu ktorá mi pomáha, tiež kamarátky. Prečo mu mám umožňovať stretávanie PLUS výlety, keď o malú síce javí záujem, ale ona tiež nežije zo vzduchu, to si asi ocinko neuvedomuje. Nehovoriac o tom psychickom vydierani z jeho strany. Momentálne sa mi vyhráža že keď s ním nepôjdem na výlet malá skončí v deckom domove 😔😔 Asi mu ide skôr o to aby ničil mňa ako o to byť s malou. Keďže stretávanie mu umožňujem toľko koľko zvládam aj ja. Zas keď si on zmysli že niekam ideme s malou, ja narozdiel od neho nesedím celý deň na riti (keďže je nezamestnany) takže nech toleruje aj to že ja sa o malú aj starám a tiež potrebujem mať čas pre seba a ešte raz AJ PRE SEBA. Odmietla som ho, že už sa k sebe nevrátime, od vtedy vyhrážky že o malú prídem
nerobila by som to, po prvé, dieťa je zbytočne zmätené, nevie, či sa znovu dáte dokopy alebo nie, z jeho pohľadu mu dávate nádej, že to tak môže byť. A po druhé - tá napätá atmosféra - tú je proste cítiť, aj dieťa ju vycíti, aj keď to nepovie priamo, koľkokrát samotný výlet vyprchá dieťaťu z pamäti, ale to ako sa tam cítili psychicky, to mu ostane v hlave. A po tretie, môže to vyvolať po čase trenice medzi ex partnermi, čo zase len negatívne ovplyvní všetkých, aj samotné dieťa.