Ahojte,potrebujem sa vyrozprávať a počuť aj niekoho názor.je to trošku na dlhšie takže ďakujem každému kto to prečíta až do konca.takze s manželom sme dlho spolu ostali sme bývať u jeho rodičov má jedného brata ti sa odsťahovali po 13rokoch prerabania starého domu do svojho.svokra ma hlavne staršieho syna v obľube a môj manžel teda jej mladší syn ako keby bol vždy vzduch mame 4rocneho syna a keď mal dva roky sme sa odsťahovali na bytovku.nakolko to doma už dosť vrelo(svokra mala hubu zdutu len zato že som išla so synom na pol dňa k mojej mame,stále sa starali do výchovy keď malý začal plakal nabehli mi do izby čo sa deje a tak)bolo toho viac.lwnze manžel začal byť na maródke a jednoducho to nevedel vydržať na byte často sme sa hádali az to došlo k tomu že asi pôjdeme od seba.potom svokrovci navrhli že si môžme prerobiť z garáže jednu izbu.a že nebudú sa do abs starať.po dlhom uvažovaní som NATO pristúpila.zoz sviatku fajn prerobili sme si a dohodli sme sa že švagra vyplatime z domu a dom sa prepise na nás.takze sme brali hypotéku a a zobrali sme si aj navyše aby sem mohli zatepliť a opraviť strechu.uz to ten dom potreboval ale svokra ostala úplne iné.manzel ostal zasa na PN s druhým ramenom musel ísť na operáciu.a zrazu svokra stále len do neho rypala že jaký je nervózny a tak.ano manžel bol nervózny ale aký mal byť keď on povedal že sa dá zatepliť takto ale hneď svokra že ale M.( jej starší syn) povedal že by to malo byť tak.jednoducho čo povedal jej obľúbený syn to je sväté ale čo povie manžel to je nič..jak keď by sme boli dementi..ale.manzel to vždy len prekusol a bolo dobré.dnes má už neskutočne vytočila lebo zasa začala do manžela rýpať tak som jej povedala že nebol by taký keď by nevidela len svojho staršieho synčeka.a zze to není pravda..a nakoniec. znejú vyšlo že ona vidí že manzsl nenávidí brata.manzel ostal jak obarený hovorí že čo veď to není pravda.a aj keď po výmene názorov a to sme jej povedali pravdu tak povedala že ona sa nezmení veď len ona má pravdu .tak to manžela zamrzelo je dosť citlivá povaha len vždy všetko duši v sebe.
@vamajka veď to viem
.vedela.som že to nebude úplne tip top..ale toto som naozaj nečakala.nehovorim že mi sme dokonalý ale dnes jednoducho excelovala.a už NATO prišiel aj manžel že to bola neskutočná chýba.ale už s tým nič neurobíme.len neviem ako sa má teraz správať neskutočne ma to mrzí.
Pekne ráno začni hľadať podnájom. Prvý krát beriem vyskúšali ste ale z akého dôvodu ste sa tam vrátili tomu už nerozumiem.
Taketo prispevky by tu vobec nemusli byt, ak byt ludia mali dostatok financii. Nemas horsiu svokru ako ja alebo pani od susedov. Kazdy je induvidualny a ma svoj postoj k majetku a vychove. Univerzalna rada je iba jedna. Odstahovat sa.
Pokial to neurobite, budes bojovat so vsetkymi alebo sklopis hlavu a prisposobis sa. Nenadarmo sa hovori, postav dom, zasad strom a splod syna a nie naopak.
Ahoj, ste v tazkej situacii a je to úplne na zbláznenie. Ak budete v tomto dlhodobo, nielenže vám to ovplyvní vzťahy, zdravie, tok financií, zvýši sa pocit nespravodlivosti. Mozno by som hladala nejakeho nezaujatého profesionálneho kouca, terapeuta alebo mentora, ktorý by Ti pomohol ujasniť si v sebe čo ďalej a ako sa dostať z tejto situácie.
Len otázka, s vášho príspevku jasne nevyplíva, či svokrovci na vás po vyplatení švagra dom skutočne prepísali, tak ste sa dohodli, ale pri takej fúrii ako je možné všetko?
@elizabet173 veď to, ale to by fakt bola od jej svokrovcov a aj od švagra riadna špinavosť.
Bohuzial uz len cakat na svokrinu smrt. Zo schodov ju nezhodis a tou hypotekokou ste to po… i. Asi by som vyhladala nejakeho terapueta pre celu rodinu a hladala moznosti ako utiect do podnajmu. Neviem kolko ste uz investovali do domu a ci je uz na vas prepisany, ale kym by mi nepadal strop na hlavu, tak ani € naviac. Manzel potrebuje tiez otvorit oci, nejak stale na maminke visi aj ked ona ho evidentne nemusi, tiez by pomohla navsteva psychologa a mozno by sa dal dohromady a blbe reci jeho matky by ho az tak nebrali. Svokra nesuhlasi s opravou strechu ako ste povedali, perfektne, tak si ju opravi sama so starsim synom a vy sa zbavte hypo a chodte do svojho … aj ked do dvojizbaku. Ked nabuduce zacne manzel vymyslat… ide k mamicke sam … on sa po par dnoch vrati. Kym sami nebyvate, nerob te si druhe dieta, lebo skoncite v blazninci alebo rozvedeni.
@januska12323 lebo sme sa s manželom stále hádali on jednoducho nechcel bývať na byte a chcel ísť naspäť a ako som vyššie písala keď by som neustúpila neviem ako by to dopadlo..ale asi tak že by sme sa rozišli..
@mjk40 alebo by to bola od autorky a jej chlapa hlúposť...
@elizabet173 dom je predpísaný na nás..
@mjk40 dom je prepisany na nás...na Tom som trvala že nebudeme švagra vyplácať pokiaľ barak nebude na nás...peniaze sme mali už na účte ale sme mali nejaké dotahovacky s katastrom tak sme ho aj tak nevyplatilo.aj keď svokra že veď už by ste mu mohli dať tie peniaze veď raz ten barak hádam te kataster uzná vám..no reku nie pokiaľ to nemám. na papieri nič vyplácať nebudem
@erika0236 no aktualne ti ostava to tolerovat alebo odist sama
@erika0236 no tak to ste si uviazali na krk poriadne bremeno. už len vydržať, kým umrie alebo sa odsťahovať do podnájmu na ten čas.... a mimochodom... keby môj manžel skákal, že sa chce vrátiť do domu k mamičke a ešte takejto, ako opisuješ ty, tak by sa vrátil. ale sám. toto bola tvoja obrovská chyba, že si na to pristúpila. chcel by rozvod? no nech sa páči, mal by ho mať. nabalila by som mu ešte aj dieťa, však bez dieťaťa si manžela spoznala, tak nech si to užije aj on. keďže nepracuje, pekne pol na pol starostlivosť a financovanie. ale ja sa na to pozerám optikou baby tesne pred 50-kou. chápem, že ak si mladá, tak si naivná a za každú cenu si chcela zachrániť vzťah, ktorý v podstate nefunguje. inak by chlap hľadal riešenie s tebou, nie proti tebe.
@mamina7070
@panelacikova
ja viem že som bola sprostá..a manžel si to potom aj priznal keď sa pohádal s mamou že jaký bol sprostý že som ho mala s niečím obaliť aby sa prebral keď sme sa hádali o Tom že chce ísť naspäť k rodičom.a veru mala.som ho zbaliť a velice by si rozmyslel.ale bohužiaľ to už nevrátim.
@eeffka ach jaj...len to nejde len o ten dom..ide o to že ešte jaká sprostý sa vždy so všetkým chceme dohodnúť s nimi.riesili sme farbu fasády zavolali sme ich že nech sa tiež vyjadria k farbe a tak...ide o to že manžela berú jako nejakého neschopného debila..jak keby nevedel nič urobiť..a jeho to dosť vzalo..a mňa tiež..a teraz ani neviem ako sa chovať.ja sa pretvarovat neviem jednoducho..
@erika0236
mozno som t rehliadla, maju svokrovci pravo dozitia?
Inak nech si teda hladaju byvanie oni. Dom je vas, vhovat sa svokra nevie, tak im oznamte, ze sa budu stahovat.
A zacnite byt egoisticky hajzli. Ano viem, je to odo mna krute, bola by som hrozne nevesta v takomto pripade 😁.
Co ti ine poradit? So svokrami ani rodicmi sa nebyva pokial uz exituju partneri a deti. Tam je max 10% pravdepodobnost, ze to bude fajn.
Ja by som ani s mojimi rodicmi nebyvala, ved mame kazdy ine nastavanie. Mame sa radi, je to v pohode ale byvanie neexist.
Muz sa mal vystahovat k mame sam, mozno by sa spametal.
Nie je možnosť sa toho domu zbaviť? Prepisom nazad na svokrovcov, švagra? S tým, že sa spraví posudok a čo ste investovali aspoň čiastočne preplatiť.
@svetlonos a svokrovci poziadaju o vratenie daru a oni ostanu bez domu a s hypo
Dúfam že máte aj zmluvne ze ste švagra vyplatili, nielen že vám dom darovali. Aby milý švagor toto pri dedičstve nenapadol.
A keď budete prerábať čokoľvek nemusíte volat a riešiť to so švagor. Je to váš dom. A keď budete chcieť dom neónovo žltý je to vaša vec. Prepáč ale do pozície neschopaka sa stava tvoj muž sam. Keď všetko potrebuje prediskutovať a riešiť
Na nič sa nepýtat,proste váš dom,vý si robte po svojom,aká bude fasáda,ako sa bude zatepľovať. Veď vy to platíte zo svojho. Treba ich poslať do prdele ak sa budú starať. A to čo rozprávajú o tebe ako matke,nech,ty a tvoj syn viete kde je pravda,treba mu vždy všetko vysvetliť prečo ho upozornis že kričí,prečo mu nedáš viac sladkosti a tak,aby ho babka s dedkom nenahuckli že si zlá mama a iba mu zakazujes.
@erika0236 čítam rada a rýchlo, hrubé knihy, ale povedala som si, ze dlhé, neprehľadné texty bez čiarok už čítať nebudem.
So svokrovcami sme chvíľu bývali, vzťahy nám zostali výborné, takže možno by som ti aj mala čo poradiť.
Škoda.
@erika0236 Ja vôbec nie som už len z princípu proti bývaniu s rodičmi. Našťastie, u nás sú skúsenosti dobré. A nie len moje osobné. Ale!!! To je možné len za podmienky, že vzťahy v rodine sú dobré, že sa navzájom vážite a tolerujete.
Vy ste vopred videli, že to fungovať nebude a išli ste dobrovoľne do vopred jasne nefungujúceho spolubývania.
Teraz už len asertívne riešiť celú situáciu s cieľom čo najmenších strát finančných a aj s rizikom zničeného partnerského vzťahu.
No asi toľko k tomu, že ste tomuto všetkému pekne krásne išli oproti.
@erika0236 a svokor jej skoro nič NATO nepovedal.a potom večer som počula ako sa bavia svokrovci že všetko malému zakazujeme áno upozorníme ho že nemá kričať lebo strašne nahlas rozpráva a už mi to hovorili aj v škôlke.zakazujeme mu skákať po gauči.zakazujeme mu sladkosti nejako extra.jako cítila som sa jak najhorší rodič.a aj to syn povedal asi dva mesiace že chce spinkať vo svojej izbe dotym spal u nás v spálni ale mal tam svoju posteľ.oni vedia že sa tam vypýtal sam ale vyrábajú že sme ho tam odstrcili.ja neviem čo mám robiť neskutočne ma to zasiahlo a aj manžela.a ani neviem ako sa mám teraz voči nim správať.