Som zúfalá sama zo seba

dory94
24. aug 2024

Už som zúfalá z toho, že som ukecana osoba. Každý večer si zakaždým preberiem celý deň a sama pre seba si poviem že " od zajtra sa zmením! Budem rozprávať len keď bude trebalo niečo povedať! " ..A bum na druhý deň zase...kecam kecam kecam, stazujem sa ,stále musím o niekom rozprávať...a neviem sa proste v tej chvíli ako keby ovládať. Najmä keď na niekoho niečo poviem..hneď po tom si sama pre seba poviem že " načo si si otvárala usta, načo ideš riešiť také veci, načo sa do toho staráš "...pracujem v nemocnici ako zdravotná sestra takže mala by som byť Komunikatívna, ale ja som až príliš. Najmä ma mrzí na sebe samej že väčšinou poviem skomolenú vetu a neviem sa uz spisovne vyjadriť.. a hlavne to, že poviem niečo o niekom a potom žijem v strachu, že ten človek príde za mnou a vynada mi. To sa mi stalo aj pred par dňami, že sa ma pýtal cudzí chlap na iného muža a moja reakcia že: samozrejme poznám toho idiota atď atď a opísala som ho ako netvora, kriminálnika, násilníka...potom som sa zľakla, a vravim že vy ste nejaký kamaráti ? A ten pán že: "nie ,nie aj ja ho poznám ako drzeho človeka.." ale aj tak..mohol to povedať len tak a teraz mam strach ze ten dotyčný príde a vyčistí mi žalúdok😥
Ja sa vážne chcem zmeniť ! Už som unavená aj z toho ako som ako keby ohlupla..všetko mi dochádza pomaly a neskoro..predtým som také problémy nemala..ľudia sa somnou bavili radi, vždy som patrila medzi tých obľúbených, rozumnejšich, múdrejšich, inteligentnejsich..A teraz? Opak, katastrofa...cítim kolegyne,rodina, priatelia sa ma stránia... prosím pomoc 🙏

majka16390
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sashka22
24. aug 2024

@dory94 tiez mám takú susedu a keď vedia ostatní,že má prísť,radšej odídu skôr. Tiež mám čo robiť vydržať, keď baba do každej témy 'ma čo povedať ' 😏 ale ona si to vôbec neuvedomuje a je skvelé,že Ty áno 😍😍 ako prvé ma napadla joga, nejaké dychové cvičenia sa naučiť, ku tomu príde aj meditácia, tak by si sa mohla naučiť vydržať nehovoriť ale na druhej strane môže byť toto aj obsesia. Skúsila by som na začiatok pridať aj psychológa. Držím Ti palce a som veľmi rada,že chces so sebou niečo robiť!

0silvia0
24. aug 2024

@dory94 velmi ocenujem, ze sa chces zmenit, lebo pravdu povediac, ludia s takymto ukecanym stylom mne osobne vysavaju energiu.
Asi musis prikazat svojim ustam aby boli ticho. Vazit slova, hovorit, ked je co povedat, naucit sa pocuvat. Jednoducho naucit sa netliachat.

roja01
24. aug 2024

Lahko sa hovori a odsudzuje druhy clovek, ovladanie seba sameho je naopak najtazsia praca.
Keby kazdy nesudil, len povzbudil a pochvalil ak sa da a staral by sa o svoj duchovny rozvoj, hned by sa vsetkym zilo lahsie a radostnejsie. Zacni a vydrz, pomozes tym vsetkym ludom, drzim palce.

eliska13
24. aug 2024

@dory94 máš výbornú sebareflexiu.Pracujes na mieste kde je veľa ľudí, informácií, denne veľa rozprávaš a hlava ti ide ako perpetuum mobile.Skus o druhých nerozprávat môže sa ti to škaredo vypomstiť.Nadych, výdych a s rozvahou.Temperament nezmenis.Vzdy budeš taká, ale aspon neklebet🤣ja mám sestričku asi introverta máš pocit, že žije z posledného, žiadny úsmev mimika, rovnaká tonina, keď komunikuje mladá žena, ale žiadna energia

liusa82
24. aug 2024

ja som kúsok podobná aj ked viacej introvert ale velmi dobre toto poznám ked ťa predbehne huba😀 tiež kolkokrát najprv tresnem až potom rozmýšlam čo som povedala.Ja takisto robím s ludmi v zdravotníctve mám súkromnú ambulanciu ale som doktorka takže musim si dať sakra pozor čo poviem aby som nestrácala klientelu v úvodzovkách.Takže je to pre mňa taká škola.A to je fakt ťažké občas.Ale takto inde katastrofa.Doma a medzi ludmi čo ma poznajú.Ale aj mimo ambulanciu trepnem hovadiny

rorino
24. aug 2024

@dory94 trénuje,trénuje,trénuje,skôr ako čokoľvek povieš narataj do desať,zhlboka dýchať,a uvedom si jednu vec,ako ty ohovárať druhých,možno tak isto si berú do úst aj teba,Alebo si píš denník o Tom všetkom čo chce vyrozprávať,lebo keď píšeš,ide to pomalšie ako rozprávanie,a štylizujes.Kedze si sestrička,skús sa poradiť tam u vás s odborníkom,aké metódy sa dajú použiť na sebaovládanie Alebo si nájdi kouča,videá na YouTube,knihy je toho "mrde",Hlavne je,že vieš o svojom probléme a chces s tým niečo robiť.

janickacrazy
24. aug 2024

@dory94 možno by ti prospela zmena práce, telefónna linka, call centrum, tam majú ukecanych ľudí radi, aj keď tiež tam nemôžeš trepnut hocičo 😅

dharmasanata
24. aug 2024

Mala som presne takú istú kolegyňu, stále mlela a mlela, nevadilo jej aj keď sme už odišli a ešte stále sa rozprávala sama so sebou.. všetko chcela vedieť, aby to mohla potom podať ďalej. Bolo to hrozne pretože počúvala aj na diaľku a ona keď počula len pár slov, dorobila si zvyšný pribeh. A tak vznikali rôzne drby.. mala aj problém nie raz v práci, kde jej šéf povedal nech drží hubu. Bola až nebezpečná. Neviem čo ti poradiť, možno navštíviť nejaké sedenie o odborníka. Podľa mňa, sama si nepomôžeš.

dory94
autor
25. aug 2024

Ďakujem všetkým za rady 😊 sledujem jedného pána na fb, ktorý učí ako sa rozprávať s ľuďmi a ako sa vyjadrovať..koľko krát si ho pozriem pred tým než odídem do prace a potom si hovorím "no dnes budem presne taká ako on, budem hovoriť s ľuďmi pomaly,jasne ,k veci a hlavne o nikom.." ..q co sa stane? Príde iná kolegyňa, niečo mi povie a už mi zase idú ústa..príde pacient , je nejaký problém a už som tam najmúdrejšia....ja nechápem prečo mi to ale v tej chvíli nedochadza ...proste mi to zapne až neskôr a potom to ide...strach, výčitky, depresivna nálada atď...kedysi som bola veľmi veselý človek..teraz som len ako jedna depresia s klebetnou papulou...a poriadne som sa nevyspala už ani nepamätám...v noci premýšľam nad sebou..príde zase strach z toho že niekto mi za moje reči vynada a potom ľútosť z toho že veľa ľudí sa mi už vyhýba.. premýšľala som aj nad odborníkom..kto vie či vážne nemám nejaký blok, vadu ,alebo poruchu.....dúfam, že sa mi podarí zmeniť samu seba a že ma určitý ľudia začnú mat opäť radi 😔

prvocislo
25. aug 2024

Milá autorka, skús sa pozrieť na svoje rečnenie ako na zlozvyk, či chybný návyk a pokús sa ho prepracovať na správny návyk. To znamená najprv si ho uvedom a priznaj, to si už urobila. Potom rozanalyzuj za akých okolností, v akých situáciach, z akých dôvodov sa spúšťa. Napr. či nechceš byť zaujímavá, či chceš ukázať, že si informovaná a pod. Potom sa nauč prerušiť svoj preslov hoc aj uprostred slovného toku, tým začneš rušiť aj nechcený návyk. Postupne sa naučíš nehovorit nadbytočne, alebo si nájdeš vhodné témy. Držím Ti palce, si skvelý človek