Som zlá voči priateľovi?

13. nov 2024

Ahojte, píšem sem, pretože potrebujem názor nezainteresovaných ľudí. Ide o to, že som s priateľom rok cca. Ja bývam sama na byte a on býva u rodičov (presťahovala som sa sem kvôli prácu a on je tu domáci). Pracujem v dosť časovo náročnej práci (24hod služby, atď...), on v it firme s flexibilnou pracovnou dobou, home office atď... Takže asi nechápe, čo to obnáša. No ale ide o to, že vždy keď mám voľný víkend alebo nejaké voľno, tak chce ísť ku mne prespať, čo mi nevadí, chcem ho pri sebe. Tento víkend budem mať voľný a potom ďalšie 3 víkendy som v práci. Takže sme sa dohodli, že príde ku mne z piatka na sobotu a v sobotu pôjdeme s jeho rodinou niekam. no napísal mi, že by chcel u mňa ostať aj zo soboty na nedeľu. Ja som sa ale tešila, že si spravím taký deň pre seba, vstanem o 11, budem sa motať po byte v pyžame, poupratujem si, no chápete asi čo myslím. A keď som váhala, tak sa asi urazil, lebo mi dnes ešte nenapísal, riešili sme to včera večer. Teraz keď to navrhol, mám pocit, že ho nemôžem odmietnuť, ale keď si predstavím, ale fakt by som chcela byť sama, som introvert, práca s ľuďmi je náročná, no cítim sa ako xantippa, ktorá neznáša svojho priateľa. Keď som sa mu snažila povedať, že potrebujem v nedeľu upratať atď... Tak že on ráno zmizne preč a neviem čo, ale ja by som ho nedokázala vyhodiť chápete. A on aj skoro ráno vstáva, takže sa ani nevyspim, no celé zle. Čo poviete?? Vy by ste sa urazili? Mám právo na deň osamote? Cez týždeň tiež spolu trávime čas, len nespí u mňa, lebo vstávam ráno o piatej do práce a to sa mu nechce vstávať lol

anna777115
13. nov 2024

A, to budete takto fungovať, do konca života, že stravite spolu sobotu a padla.Partnerský vzťah, je o niečom inom.

rozculena
13. nov 2024

ty neuvažuješ,že by ste niekedy vzali? To tiež budete bývať oddelene?

biba_18
13. nov 2024

neviem či si zlá, čo to znamená? zjavne máte obaja odlišné požiadavky na trávenie času spolu, ale jedna noc pocas mesiaca mne tiež príde malo na dvoch dospelých ľudí…

janai1
13. nov 2024

Koľko máte rokov a ako dlho ste spolu?

zic
13. nov 2024

No, pride mi divny cely vztah a situacia hlavne 🙂
Upratovat by mohol pomoct (ked mas toho vela)... v pyzame ta hadam moze vidiet... vikend by ste mohli stravit aj spolu (hocako, aj lezanim na gauci)... A teda, ze spolu nebyvate uplne je nad moje chapanie... sorac 🙂 (ste spolu rok a ste dospeli a zamestnani)...

lindous
13. nov 2024

Nemyslím si, že si zlá, len že by ste mali vážne prebrať ďalšie smerovanie vášho vzťahu… nevidíš to niekedy v budúcnosti na spoločne bývanie?… ja si viem predstaviť motať sa celý deň v pyžame, upratať si, porobiť svoje, oddýchnuť si a zároveň tam mať priateľa, ktorý si tiež môže robiť svoje… kým sme spolu nebývali, fungovali sme aj takto, keď sa dalo, hlavne že sme boli spolu, mohli sme pri sebe zaspať a zobudiť sa, aj keď sme zrovna nešli na nejaký výlet alebo robili niečo spolu extra zaujímavé… tiež som introvertnejšia a potrebujem si niekedy oddýchnuť od ludi, ale pri priateľovi tento pocit nemám a aj podľa toho som vedela, že je to ten pravý

januska12323
13. nov 2024

Neviem ako často ste spolu a prečo by si nemohla behať v pyžame a on ti pomôcť upratať ak to teraz potrebuješ. Však asi u teba trávi dosť času tak by mohol pomôcť viac ako obyčajná návšteva. A to skoro vstáva myslíš v nedeľu? Prečo by si mala aj ty vstať skoro? Môže robiť čo chce len nech ta nechá spať. Ideálne navariť kávu a obed, potom môžte lenosit spolu.

0silvia0
13. nov 2024

No si trocha zla. Sama so sebou sa mozes v pyzamku motkat inokedy. Stacilo mu povedat, jasne, ale v nedelu vstavame az o 11tej, moze byt?

doriiis
13. nov 2024

To skôr vyzerá,že ho berieš ako kamaráta na sex a nie ako priateľa na vážny vztah

alickapusinka
13. nov 2024

To nie je žiaden partnersky vzťah ale stretavanie sa na víkend a TY domov ON domov. Víkendova láska alebo lepšie nazvem hodí sa mi to tak chcem aby tu bol ak sa mi nehodí tak nech ide k rodičom.A toto láska nie je.Nič TI nepovedal TY musiš dozrieť a dospieť na vzťah.Vzťah je spolu žiť tam uvidiš všetky nedostatky.Každy pár by si mal pred svadbou vyskúšať žiť spolu v byte alebo dome rok či vám to pôjde alebo nie.TY veľmi nechceš ako píšeš si introvert načo si si ho hľadala ked chceš byť sama.Nechápem toto.Ak by si s nim išla žiť čo ťa neuvidi za celý život v pyžame však je to normálne.Chovanie 20 ročních deti.Podľa mna toto vyznam nema a ani v tom pokračovať.

januska12323
13. nov 2024

A ešte k tomu, že si zlá. Prečo si to myslíš? On je nejaký pánboh a jedno odmietnutie ho položí?

colsami
13. nov 2024

Akoze chapem ze chces aj den "iba pre seba", ale zas, presne si viem predstavit ze keby nechcel prist, tak je tu diskusia a staznost na temu "robim 3 vikendy zo 4 a ten jediny volny vikend so mnou priatel nechce travit" 😃

mane01
13. nov 2024

Ja ti odpoviem ako clovek, ktory sa vacsinou prisposoboval partnerovi a vzdy bol chapavy… az to dospelo do bodu, ze si moj muz zacal mysliet, ze moje hobby je prisposobovat sa mu. Ked sa mi to stalo pri dalsom chlapovi, povedala som si, ze je chyba vo mne. A tak si vzdy proste poviem, co mi vyhovuje aj ked to niekedy vyznie chladne a harpyovsky… je dolezite mat priestor aj pre seba. Ja to volam byt vo vztahu slobodna. V tvojom pripade, kede ste spolu este kratko, by som to riesila tak, ze by som mu povedala, super, prid, ale ja mam takyto program, tak nech s nim rata. A teda nic na tom nemen. Ked on vstane skoro, nuz tak bude hore, ty si pospi, vsak frajer nie je navsteva, aby si sa mu venovala. Kludne upratuj a zapni vysavac… proste to, co si chcela. On ti moze urobit kavu alebo vam uvarit obed medzitym, tak funguje spoluzitie. On potom nabuduce zvazi, ci sa chce podielat na tvojom programe alebo nie.

autor
13. nov 2024

@zic no ja bývam v nájme a on nechce bývať v nájme, chce bývať vo svojom, takže býva u rodičov, pretože pre neho je nájom vyhadzovanie peňazí, takže tak
@janai1 24 a spoznali sme sa cez zoznamku a stretli sa minulý rok v novembri prvýkrát

denisa0504
13. nov 2024

Napíšem to čisto z môjho pohľadu.. Aj keď si introvert (aj ja som), tak keby ho miluješ, chcela by si s ním tráviť najviac času ako sa dá . Ak dávaš prednosť tomu byť sama a je ti jedno, že sa dlho neuvidíte a že mu chýbaš pričom on tebe nie, no je to problém. Zlá vyslovene nie si, máš svoje priority, ale tie sú podľa mňa dosť pomýlené. Toto by som ja vzťahom nenazvala, ale iba občasným stretávaním sa, ako tu už bolo spomenuté. Keď nájdeš chlapa, ktorému budeš chcieť venovať všetok voľný čas, mať s ním rodinu a žiť s ním, tak to bude to pravé. Toto ani z ďaleká nie je a asi to budúcnosť nemá. To, že si ho ranila je pochopiteľné a nečudujem sa mu, že ti nepíše...

lucka_ke
13. nov 2024

toto nie je partnerský vzťah, ale občasný sex, prepáč... ak by mal byť partner tak upracete spolu, nechá ťa v nedeľu vyspať a ešte ti urobí raňajky

autor
13. nov 2024

@anna777115 no toto je môj prvý vzťah, predtým som nemala frajera

rozculena
13. nov 2024

pre neho je nájom vyhadzovanie peňazí

jááj,tak využíva mama hotel....

takže spolu nikdy bývať nebudete.Lebo brať s ním hypo na polovicu by som nerobila

autor
13. nov 2024

@0silvia0 ok, tak sa premôžem máš pravdu

madeincssr
13. nov 2024

Podla mna, ak ste este nebyvali dlhsie spolu, mali by ste to skusit aspon formou spolocnej, minimalne 2-tyzdnovej dovolenky. Nie je to idealne, ale uz aj tam sa moze ukazat sulad/nesulad medzi vami - rezim dna, cas spanku, predstava o spolocnom/individualnom traveni volneho casu, co ktoreho z vas zaujima/nezaujima/nudi. Ukazu sa trosku vztahy k ludom, veciam, zivotne hodnoty... Jasne ze dovolenka je ine ako vsedne dni plne povinnosti, ale aj tak je to dobry uvodny test.

autor
13. nov 2024

@doriiis tak my spolu trávime dosť času, len nie s prespavanim no

lilli110
13. nov 2024

Ja zas nevidim nic zle na tom, ze chces stravit den a noc sama so sebou. Podla mna je to prirodzene, tiez to zboznujem cas len tak sama pre seba. Pre niektorych je to totiz urcity druch psychohygieny. To neznamena, ze partnera lubis malo...alebo nieco pod. To su len dogmy a predstavy, ze takto to "ma" /"nema" fungovat v zdravom vztahu. Napisala si, ze je to tvoj jediny volny vikend v mesiaci. Prave preto, kedy inokedy vies byt aj sama. Ked ten cas pre seba potrebujes, dopraj si ho. Za mna si navrhla fajn kompromis...polka vikendu partner a jeho rodina, zvysok cas pre seba. Ten je totiz tiez velmi potrebny.

bludna
13. nov 2024

@autorka Vobec by som nemenila nic na svojom vikendovom plane. Prioritizovat samu seba je ovela rozumnejsie nez prioritizovat kratky vztah, v ktorom mozno ani nevies ci chces zotrvavat. Je pekne, ze myslis na jeho pocity ale je to dospely clovek a urcite si zvladne najst nejaky program na ten cas. Uzi si svoj vikend a oddychni si 🌸

mamutka
13. nov 2024

No ale keď tak často cez víkendy pracuješ, máš potom voľno počas týždňa, nie? Predpokladám, že vtedy on pracuje a ty máš čas motať sa v pyžame a upratovať. Takže myslím, že sa mu to trochu pravom nepáči.
Lenže, ja by som sa s ním skôr porozprávala o tom, čo mysli tým, že on byva doma, lebo podnájom je vyhadzovanie peňazí …. On ma mama hotel a za tebou chodí aby si užíval? To dokedy chce tak žiť?

autor
13. nov 2024

@mamutka nie, keď pracujem víkendy,tak pracujem normálne po-pia osmičky, takže ak mám napr. Službu v sobotu, tak idem normálne do práce v pondelok do piatku

autor
13. nov 2024

@mamutka a áno, možno má tiež štve, že on býva doma skoro zadarmo, keď ja platím riadne peniaze za bývanie, ja by som tiež chcela ísť niekedy ku nemu na návštevu, lenže keď býva u rodičov a v izbe s bratom, tak sa to nedá no. Čo mám robiť 😅 a bojím sa, že keď s ním rovno pôjdem bývať, tak budem jeho druhá mama a budem mať celú domácnosť ja na starosti, lebo si nevyskúšal vlastne bývanie a samostatnosť

mamutka
13. nov 2024

No tak to sa s chlapcom fakt porozprávaj, že ty máš časovo náročnejšiu prácu a keď prídeš domov, nemas opraté a navarené, ako on ma u maminky. Ak to nepochopí, posunula by som ho do levelu kamarát ( bez výhod )

mamutka
13. nov 2024

On byva v detskej izbe s bratom, ma prácu ako IT ale podnájom by bol zbytočný? Koľko ma rokov?

marcellka32
13. nov 2024

Bývať u maminky áno, platiť spoločne nájom nie?
Utekaj 🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩

kristinka92
13. nov 2024

nie si sebecka a máš na to právo. ale jemu si tým v podstate naznačila že je chlapec na zábavu sex a potom chod domov. mna by to asi dost zamrzelo keby mi to spraví chlap že tak a teraz on chce oddychovat a ja sa mám odpratať, asi až do takej miery že by som sa zamyslela ci to je vzťah alebo kamarátstvo s výhodami a že mi to asi nevyhovuje aby som bola dievča na zábavu, tak pozor aby si nedostala kopačky