Ahojte, čo si pamätám od základnej školy, vždy som bola to tiché a zakriknute dieťa. Zostalo mi to do dospelosti. Čo ma veľmi mrzí. Kvôli tomu som vždy a všade outsider. Ja tam strašne túžim aby sa mi v kolektíve niekto prihovoril, potom sa osmelim a rozkecam sa. Ale väčšinou ked som ticho, si ma nikto nevšíma. V okruhu mojich kamarátok som ukecena a dokonca podľa ich názoru veľmi zábavná. Dá sa s tým niečo robiť? Onedlho nastupujem do novej práce a mám stres, že zase tam budem za divnu. To budem cely život trpieť kvôli mojej povahe?
Skus sa na to pozrieť z opačného konca. Ja ti to závidím. Ved to je super ze si zo začiatku uzavretá a ticho. Nemáš problém sa neskôr otvoriť a spriatelit tak co riešiš?
Vieš aké je to ťažké nevedieť držať hubu a hneď na začiatku vyvalit na kolegov aký majú debilny systém a nech idú dostudovat? 😆🙈
....až potom by si bola za divnu.
Vôbec to nevnimaj ako niečo zlé. Je dobré byť zo začiatku tichý, pozorovať, zistiť ako sa veci majú a postupne sa osmelit.
moj syn je extremny introvert a ja totalny opak a vdaka nemu som sa naucila jednu dolezitu vec a to ze extrovertov je vsade vela a vsetci si myslia ake je to uzasne ale realne uzasne je to co poviem ten introvert ked sa osmeli lebo to ma hlavu a patu a nie velakrat len tie blablablaaaaaaboly extrovertne. bud taka aka si, realne len spolocnost po nas chce aby sme boli strasne outgoing,deti sa so vsetkymi hned hrali,boli zdielni atd… ja uz to takto nevnimam,introverti su super ☺️
@amelia89 👌👌👌
Ja som tiez bola dlho zakriknuta. Vekom ma to preslo, ale radsej budem naspat zakriknuta ako pocuvat bezduche tliachanice a klebety nevykecanych ludi. Ako fakt, mna tieto ludske vykecy tak unavuju, ze chcem byt znova zakriknuta.
nie si zakriknutá, si introvert…
Ja som introvert (to co volas ty "zakriknuta").. Nedavno som menila pracu a teraz viac pracujem s ludmi. Vela krat sa musim prekonat, necitim sa vobec prijemne.. Ale pracujem na sebe a dufam ze casom to bude lepsie a lepsie. Zo zaciatku je to vzdy tazke, ja som stale ticho, ale casom ked spoznam ludi s ktorymi som v kontakte, tak je to lepsie.. Mam aj dost ukecanych kolegov, niekedy az prilis, a hovorim si, ze radsej budem ticho ako trepat dve na tri.... 🙂
Nesuhlasim s tým, že byt introvertom je pre niečo v zivote dobre. Prichádzaš tým o veľa (nove priateľstva, zazitky, vedomosti, skusenosti, ale ti to aj komplikuje mnohe veci v zivote, napr si niečo vybaviť,..). Tiež som taká bola, ale ako aj veľa mojich znamych, som sa rokmi vypracovala. Vychadzaj z komfortnej zony, keď niečo potrebujes zistiť, nepis mail, smsku, ale zavolaj. Nevieš niečo v obchode najst, nestracaj čas hladanim a opýtaj sa rovno predavačky (samozrejme, že sa jej podakuj, pripadne jej daj kompliment, že je mila, že dakujes za jej ochotu/cas). Bola som napriklad v Amerike, tam sú ľudia viac komunikatívni, velakrat sa mi stalo, že mi aj cudzie ženy na ulici pochvalili outfit, niekedy to aj ja urobím, keď zbadám napr. Štýlovo zladenú mamičku s dieťaťom, tak ich pochválim. Ešte ani raz sa mi nestalo, že by niekto zostal orazeny, ale bolo skôr vidno, že som im zlepšila deň a potešila ich. Všade, kde uvidis prilezitost, trenuj, pytaj sa na cestu, zakecaj sa u doktora v čakárni, chod do obchodov, chod ku kadernicke, na nechty, spytaj sa starej susedky, či jej nemas pomôcť odniesť nákup, keď ju zbadáš vo vchode a pri tom môžete dať small talk. samozrejme, treba byť taktny, su aj ľudia, ktori neznasaju ludi😀, neradi sa vykecavajú, treba to odhadnúť, ale to sa treba tiež naucit.
Minulý týždeň som šla odviezt kamaratovi auto, lebo pil a potom sme sa vracali pre moje taxíkom, kamarat je v small tallkoch majster, skvele sme sa zakecali a taxikár nám zložil poklonu, že kiež by boli všetci zakaznici ako my a že nám ďakuje, že sme mu spríjemnili službu. Takže sú aj mnohí ľudia, ktorí ocenia, že si komunikatívna a príjemná.
Ja som napriklad mala aj obavy rozprávať pred veľa cudzimi ludmi, toto tiež som musela trénovať, napr keď sme sa ako rodičia lúčili s učiteľkami a nikto sa nemal k tomu, aby začal, prevzala som iniciatívu a ostatni rodičia boli aj za to radi, že tam nebolo trapne ticho atď.
@tramtada31 Absoultne suhlasim, je to vytrenovatelne. Zaroven dodavam, ze "vytrenovany" introvert moze mat ovela spokojnejsi zivot ako extrovert - pretoze omnoho lepsie zvlada samotu.
@zelenina1 zvláda samotu lepšie pre svoj bohatý vnútorný život.
Nic, len vystupovat z komfortnej zony aj jed je to neprijemny pocit.