Som z toho muža zmätená

romca2525
29. sep 2024

Ahojte, chcela by som poradiť, alebo skôr len vedieť vaše názory. Stretávam sa s jedným mužom už vyše pol roka. Všetko bolo krásne, naozaj si vo všetkom rozumieme. Nevšimla som si za ten čas ani jedného náznaku, že by sa mohlo niečo pokaziť. Máme sa radi, aj si to dosť často hovoríme. Odišla som na rodinnú dovolenku a celý čas sme si písali ako si chýbame a tešíme sa na seba. Keď som sa vrátila sme sa hneď stretli, celý deň aj večer bol super. Naozaj super. Ale potom sme nepohodli na úplnej maličkosti a z neho po asi 5 hodinách vyliezlo, že asi to tak necíti ale nevie na to prísť že prečo. A že ja asi budem už chcieť deti a podobne. Pretože som od neho staršia. A že či zostaneme kamaráti. Naozaj som za celý ten pol rok nedávala nijak najavo, že by som niečo z toho chcela. Dokonca som mu povedala, že to najbližšie roky ešte nemám v pláne a hlavne sa poznáme krátko na to aby som nad tým uvažovala. Moja odpoveď na to bola dobre teda, keď to tak cítiš, ja to rešpektujem. Ďalej sme sa bavili úplne normálne a rozlúčili sme sa. No neskôr sme si ešte písali a navrhol kávu. Tak sme išli. Už som ani s ničím nepočítala no on mi povedal, že sa na mňa tak strašne rád pozerá a že ma má moc rád. A neskôr či mi môže dať pusu. Od vtedy je ako najväčšie zlatíčko aké si len viete predstaviť. Celé dni mi venuje svoju pozornosť. Kúpil mi kvety. Len o sexe to nie je, ten sme mali aj pred tým a dosť dobrý takže na to ma dostať nechcel. Takže som z toho zmätená. Jasné, ako každý mám v hlave všelijaké varianty. Ale fakt netuším čo sa mu honí hlavou. Ani on na to nevie odpovedať

rorino
29. sep 2024

@romca2525 Nepíšeš koľko máte rokov,ale možno to ani nie je dôležité Dôvodov môže byť velá.Mozno sa boji vážneho vzťahu,možno je nevyzrety a možno si ťa necháva ako zadné dvierka...Či je niečo z toho pravda,alebo je to úplne inak ti vie povedať len on,ale asi nechce....

romca2525
autor
29. sep 2024

@rorino Ako zadné dvierka nie. To pochybujem. Ja som si počas toho nášho rozhovoru urobila trošku srandu, že spávať by sme spolu, ale mohli. Celkom to odlahčilo tú našu konverzáciu. Vždy mi hovoril, že zbožňuje môj humor. No keby chcel len to, tak mi nehovorí, zase tie krásne veci a nespráva sa takto.

egonsk
29. sep 2024

@romca2525 mozno len chcel si otvorit zadne vratka, ty si mu ich otvorila a tak sa tesi. Cize ak ho ina baba oslovi , tak ti to len ako kamoske oznami... ktovie, mozem sa mylit.

bluka2
29. sep 2024

Toto je ani také ano ani nie. Keď ste si moc blízki, trochu to pokazí, potom zbližovanie, potom sa zas niečo nevysvetliteľné stane. Pocity budú teda intenzívnejšie, človek prirodzene túži zas po tom peknom, ťažko sa z toho kruhu odchádza. Takze ak to ešte raz stane, rovno ho pošli do kelu. Toto je red flag!
V nemčine o tom vyšla kniha “Jain” ja/nein.
Robia to jedinci neschopní blízkeho puta, niečo sa im zvyčajne v kontexte s ich kľúčovou osobou v detstve, zvyčajne matkou stalo. Ta kniha bola dobrá, ale záver bol, že nič ine ako odchod sa v podstate nedá robiť

barborachors
29. sep 2024

ja súhlasím s @rorino, necháva si ta ako zadné vrátka. Niekto mu asi nahustil pocas tvojej neprítomnosti do hlavy, že si ho chceš poistiť dieťaťom a pod. Alebo hlada výhovorku na to, aby sa mohol *urvit a ked mu na to prides, aby mal argument, že vsak si stará a onedlho budes chciet mat rodinu. Totálny red flag.

bluka2
29. sep 2024

Pomoc so strachom zo záväzku Stefanie Stahl –Jain! Uvedomte si a prekonajte strach zo záväzku“ Takmer každý chce dlhý, šťastný vzťah – no mnohým to jednoducho nejde. Zdá sa, že niektorí ľudia sa vždy zamilujú do nesprávnych ľudí. Iným sa vzťah rozpadá práve vtedy, keď sa zbližuje. Iní žijú vo vzťahu a stále sa cítia osamelí a sami. Čo sa deje? „Strach zo záväzku stojí za mnohými vzťahovými problémami,“ hovorí psychoterapeutka Stefanie Stahl. Pomocou názorných prípadových štúdií ukazuje mnohé tváre strachu zo záväzku a vysvetľuje typické vzorce správania sa fóbií zo záväzku. Predstavuje rôzne typy „Poľovníkov“, „Princezných“ a „Murárov“ a vysvetľuje, prečo je strach zo záväzku skutočným, vážnym strachom. Vysvetľuje možné príčiny a ukazuje, ako môžete nájsť cestu von prostredníctvom sebapoznania a zmeny. Každý, kto čítal knihu, vie, ako spoznať ľudí so vzťahovými strachmi a ako sa s nimi vysporiadať. Užitočná kniha pre postihnutých a ich partnerov.

zuzanita1609
29. sep 2024

Ste kamaráti s výhodami. S ním asi téma ako spoločný život,deti nečakaj. Ak vám to obom takto vyhovuje,tak paráda,ale zdupká skôr,ako povieš vetu ,,mali by sme sa porozprávať,ako a čo ďalej?". Moc sa naňho neviaž.

romca2525
autor
29. sep 2024

Vie že to robiť nemusí. Ja som vyrovnaný človek a dobre vie, že keby mi povedal, že so mnou chce len spávať a nič viac tak s tým súhlasím. Nehladala som vzťah, keď sme sa spoznali. Proste sa to stalo. Aj keď som nad tým ani neuvažovala, či sme pár alebo nie. Je nám spolu dobre. No ten jeden deň bol veľmi zvláštny. Ale ako som s tým súhlasila akoby si to uvedomil a naozaj je to ešte lepšie ako pred tým. No samozrejme, že viac krát by som to už neakceptovala. Povedal, že nad tým stále rozmýšľa, čo sa mohlo stať a že mi to určite povie keď na to príde. Tak som zvedavá či vôbec

grof_monte_christo
29. sep 2024

Mne sa tak zdá, že ľudia po týchto kamratstvach s výhodami už načisto hlupnu.

lindous
29. sep 2024

Ja by som v takomto niečom zotrávavala, len ak by tam bola jasná, úprimná a otvorená komunikácia toho ako to vnímame, ako sa cítime a ako to vidíme aj ďalej z oboch strán, žiadne že nevie a rozmýšľa a že ty len hádaš a tápeš, to je blbosť, on musí vedieť, minimálne to či s tebou ráta aj do budúcnosti a ak fakt nevie, znamená to nie... či to tebe vyhovuje aj v takom prípade, je to na tebe, kľudne si užívajte prítomnosť, ale väčšinou to dobre nekončí...

bluka2
29. sep 2024

K tomu, že rozmýšľa. Mala som podobnú skúsenosť a nejak sa neobťažoval zdieľať výsledky svojich myšlienkových pochodov, radšej to nechal v takej neistej rovine. Ale želám ti niečo lepšie, ibaže tento tak neznie

som_realistka
29. sep 2024

Súhlasím s egonom, len pridám, že asi mal niečo vo výhľade a ked mu to nevyšlo tak ta zavolal na kavu.

vorkola
29. sep 2024

@romca2525 ,presne ako hovori grof monte christo Kmarat s vyhodami,...To tak chces takyto zivot do staroby. ?A co ak bude on mat vaznu znamost ,novy vztah, on cinkne a ty mu roztiahnes nohy .?Pre pana krala do kde si sadostala,na aku uzoven IQ nula bodov.
.Ako mozes vediet do buducna bez vasich vzajomnych info, ci uz nie je zadany teda vo vaznom vztahu? Vsak mas vlastne aj taky nick.Ked ti neslubuje ani manzelstvo, tak by som ho poslala het

romca2525
autor
29. sep 2024

Rozprávali sme sa o tom hodiny. Od vtedy sa o tom rozprávame stále. Napadá mi, že nechce priznať, že sa zľakol vzťahu, alebo že možno nezvládol to ako sme sa nepohodli. Aj keď sme nakoniec zistili, že sme sa len zle pochopili. Na začiatku, keď sme sa spoznali mi povedal, že sa nikdy neháda a nemá rád konflikty.

marca12
29. sep 2024

@romca2525 Chlapi takto nerozmyslaju. Ich nezaujima,ci si vyrovnana. Oni chcu len dobre vyzerat v tvojich ociach a nechcu,aby si o nich hovorila skaredo. Nechapem tieto typy,co jedno hovoria a druhe robia. Cely divny je tento chlap. A to,ze sa nehada je mozno znak arogantnej povahy. Arogantny chlap sa nehada on rovno odchadza,lebo neznesie ani naznak kritiky.

oli18
29. sep 2024

Ty nevieš, on nevie, baby na MK to na 100 % vyriešia 😀

romca2525
autor
29. sep 2024

No uvidím ešte čo bude ďalšie dni. Ale naozaj hovoríme spolu otvorene o všetkom už od začiatku. Nepríde mi po pol roku vhodné rozoberať či sa niekedy raz zoberieme alebo budeme mať deti. Takto som nerozmýšlala ani keď som mala 20 a bola po uši zaľúbená. Najprv sa musíme dobre spoznať a ďalšie dôležité veci o sebe zistiť. Len sa spoznávame. No tento skrat ma prekvapil a cítim, že aj jeho.

romca2525
autor
29. sep 2024

@oli18 je mi jasné, že nie. S tým som ani nepočítala. Ale občas sem zájdem a niekedy sa tu dočítam celkom zaujímavé veci ktoré sedia aj na moju aktuálnu situáciu. Tak som vyskúšala, či sa niekto niekedy s takým niečím stretol.

jarnajar
29. sep 2024

Keď už teraz špekuluje, tak čo si myslíš, že sa zázračne znovu zaľúbi? 6 - 24 mesiacov je čas, keď opadá prvé očarenie, hladina hormónov sa zmení a ukáže sa ako je to naozaj. No tak jemu sa to stalo už po tom pol roku, hormóny opadli a neprešlo to do hlbších citov. Ale pravdaže na sex sa dá rád nahovoriť, veď si mu to vlastne aj sama ponúkla. Asi s tebou aj rád strávi čas, kým nie je iná, aj milý je, veď prečo nie. Ale bez akéhokoľvek záväzku.

romca2525
autor
29. sep 2024

Nečakám, že sa zamiluje. No prešla som si už viacerými vzťahmi a toto je úplne niečo iné. Ale na 100% viem, že keby mu išlo len o sex tak mi to povie. Takže tieto komentáre mi toho moc nepovedia. Ale ďakujem za každý

zuzanita1609
29. sep 2024

@romca2525 určite nepovie. Povie ti to vtedy,keď bude vo výhľade nový objav. A potom už vôbec nebudeš vyrovnaná. Pretože z tvojho písania a dôvod prečo si sa prišla pýtať sem je ten,že ty si už zamilovaná 😉.

romca2525
autor
29. sep 2024

@zuzanita1609 Mám ho naozaj rada. Ale zamilovaná nie som. Na to potrebujem trošku viac času, aby som to k človeku začala cítiť. Prišla som sa sem pýtať len z toho dôvodu, lebo ma kamarátky presviedčajú o tom, že sa len zlakol vzťahu. Ten pred tým nemal moc dobrý a aj zle skončil. Tak som len chcela vidieť viac názorov na danú vec. Aj keď to je asi nezmysel, keďže nás tu nikto nepozná.

zuzanita1609
29. sep 2024

@romca2525 ale to neber teraz tak,že ťa chcem nejako zosmiešniť. Určite nie. Chalan to celé proste berie len tak "na divoko" a ty budeš časom očakávať viac. V tomto sú tieto kamarátstva komplikované, vždy jeden začne cítiť viac a potom ťahá za kratší koniec. Byť na tvojom mieste,jeho nechám "voľne plávať" a hľadám vzťah, ktorý má perspektívu. Takto stracaš len čas, ktorý my ženy ,čo sa plodnosti týka,máme obmedzený. Ale len ak uvažuješ,mať niekedy rodinu. Nájdi si všetko v jednom chlapovi.

romca2525
autor
29. sep 2024

@zuzanita1609 samozrejme, že to tak neberiem. No je to pravda, najmladšia už nie som. Ale tiež sa nechcem silou mocou hrnúť do vzťahov, len aby som neskončila nakoniec sama. Keď bude mať prísť, tak príde.

janka_23
29. sep 2024

@romca2525 ja k tomu na zaklade svojich skúseností môžem povedať iba jedno. Keď je muž očarený a vidí v zene svoju partnerku na život tak sa urcite vzťahu nezlakne ale vrhne sa do toho. Aspoň ja mam takú skúsenosť ze pri mne zmatkovanie, nevedela som poriadne na com som, nás vzťah nemal pomenovanie takže som nevedela ci sme vo vzťahu alebo sme iba kamoši s výhodami. Potom mu prišla do života iná a tam to mal jasne pomenované od zaciatku

zuzanita1609
29. sep 2024

@romca2525 tak radšej budeš na dobu určitú "len kamarátka" a čakať,že raz možno zmení názor...je to strata času,ani ten sex by mi nestal za to,radšej by som bola sama. Viac treba rozmýšľať dopredu a nebrať všetko,čo život ponúkne.

raztovsetkozmizne
29. sep 2024

Ty si dôležitá: Nezabúdaj na svoje potreby a hodnoty.

grof_monte_christo
29. sep 2024

Ach ženo, píšeš že nie si už najmladšia, máš za sebou viac vzťahov a ty sa teraz zaoberas kamarátstvom s výhodami s mladším mužom, pre ktorého si len prechodná stanica? Podľa mňa ti už nepovie nič, lebo sa mu uľavilo, že ste opäť v nezávaznom vzťahu.

babydesire
29. sep 2024

@romca2525 uz som bola v podobnych "vztahoch" ked chlap zdupkal, lebo mal svoju falosnu istotu, ze mi ide o dlhodoby vztah so zavazkami (akoby som to na zaciatku vzdy jasne nepovedala...), pricom som tie"zavazky" chcela realizovat ihned za akychkolvek okolnosti (blbost !) tak koniec...pre mna znak slabocha, nezrelosti a klamar sam pred sebou aj predomnou.. Taky muz este nevie co chce, ale vie co nechce - zavazky. Uvidis, ako sa vztah bude vyvijat dalej..no ak ma pod 30r. tak potrebuje cas..ak uz nad 30r. premysli si to, ci je ten pravy

vierkainka
29. sep 2024

@romca2525 ja som nečítala všetky komentáre,tak sa vykadrim len k tvojmu príspevku.Posobis ba mňa veľmi milym a vyzretym dojmom.Si rozumná žena.Prosim ta,neostavaj v takomto vzťahu.Si len kamaratka s výhodami.Ja pevne verim,ze caka na teba niekto,kto si tvoju lásku, prístup,ci humor bude vážiť a skutočne milovať.Ze budeš šťastná,bez pocitu zmätenosti.S tymto mužom vsak určité nie.Skonci to a zid z kratsej cesty.Chlapik ta berie ako zadné vrátka.Ukonci to cim skôr,tym lepšie.Vsetko dobré želám 💗🌸🙂