Som z ničoho nič smutná

25. jún 2023

Ahojte . . Niekedy mám taký stav, že si pridem z ničoho nič smutná, s naladou na nič, strašne sa porovnavam, že práve ja som na nič, k ničomu dobrá, škaredá, a nechápem prečo je môj muž so mnou, keď by mohol mať tisíckrát krajšiu a lepšiu ženu..a že deti by si zaslúžili lepšiu mamu. Zrovna dnes ma to zasiahlo, úplne som taka nijaka.. a mavam to dosť pravidelne (bez ohladu na fázu menštruácie- týmto to nie je) čo robiť? Som vďačná čo mám, ale niekedy to mam takto a neviem to ovplyvniť.. by som len revala a utapala sa 🥴

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dzulli1980
25. jún 2023

No a teraz si predstav, koľké ženy prídu skrz rakovinu o prsník, koľkí ľudia prídu skrz cukrovku, úraz o končatiny, koľké malé deti namiesto behania po ihrisku trávia čas na onkológii atď. ... krása je relatívna, každému sa páči niečo iné ... nie si vyhorená? Nežiješ v stereotype? Dopraješ si raz za čas chvíľku len pre seba? ... ľúb sa taká, aká si ... si jedinečná, nikto rovnaký na svete nie je.

buberova
25. jún 2023

Tiež sa mi to stáva, neviem prečo a dosť ma to otravuje :(

neznamaznama
25. jún 2023

Môžem sa opýtať, koľko máš rokov?

autor
25. jún 2023

@dzulli1980 pred materskou som pracovala v DSS pre telesne a duševne hendikepovanych ako inštruktorka sociálnej rehabilitácie.. ja som si plne vedomá, aké mám šťastie, že som zdrava so zdravými deťmi.. len rada by som zmenila to, že z ničoho nič príde na mňa takýto stav. Neviem, čo ma ovplyvňuje ale nebaví ma to takto. Lebo takáto nálada príde na mňa z ničoho nič, hocikedy. A to som človek, ktorý sa naozaj teší z maličkostí.

autor
25. jún 2023

@neznamaznama mám čoskoro 26

luccija
25. jún 2023

Keď si hovoríš ako si k niečomu, škaredá axstake sa porovnávas

luccija
25. jún 2023

Tak ani nemôžeš byť šťastná🙂skôr si povedz čo si dokázala, máš deti, rodinu samu seba v duchu pochval.

neznamaznama
25. jún 2023

Tak potom moja teória nie je správna. Možno by som uvažovala nad návštevou psychológa. Je normálne sa cítiť občas "zbytočná", "škaredá", "neschopná", ale väčšina z nás vie určiť prečo sa tak cítime. Keď priberieme, pohadame sa s manželom, máme ťažké obdobie v práci, nezvládne deti podľa našich predstáv. Nehovorím, že toho psychológa musíš navštíviť ihneď, ale ak by si mala pocit, že tvoje stavy sú dlhšie, častejšie a pod. a nevieš sa z nich sama dostať, asi by ti stálo za zváženie. A len tak laicky mi napadlo, či to nemôže byť aj nejakou nerovnováhou hormónov. Možno by stálo za zváženie aj vyšetrenie u odborného lekára. Prípadne sa popýtať tu v skupinke, či tam niekto nemá skúsenosť (či už ako pacient, alebo ako lekár). Dá sa tam aj anonymne požiadať moderátorky o zverejnenie bez tvojho mena.

autor
25. jún 2023

@neznamaznama ďakujem.. skúsim sa na to pozrieť aj z tohto hľadiska, môže to byť

juliacenc
25. jún 2023

To je ta dnesna doba. Zo vsadial sa vali tip-top zivot krasny dokonali, ludia krasny dokonali a vsetko. Na cloveka to dolahne

k47
25. jún 2023

Môže ísť o nejakú fyzickú príčinu. Ak nie predmenštruačný syndróm, tak napríklad aj také banality ako zlý spánok alebo zápcha či stuhnuté svaly krku a okolia, opica, fyzické vyčerpanie... A samozrejme lieky (hormonálne aj iné). Situačné príčiny sa hádajú ťažšie, keď sa nepoznáme. Ale chcem tým povedať že nálada nie je len odrazom toho, či máme práve dobrý alebo zlý život. Čo sa deje v tele to vie zafarbiť na čierno a žiadne "mysli pozitívne" vtedy nepomôže.