Tak už viem aký je môj problém, som veľmi závislá na manželovi, stále chcem byť len s ním, keď je v práci týždeň tak celý týždeň čakám len kedy príde domov akoby to malo byť pre mňa vykúpenie, nič ma dovtedy nebaví, len prežívam , som smutná atď .... Uvedomujem si to , vadí mi to ale vôbec to neviem zmeniť , ako ? Kde mám začať a hlavne ako ? Rodina priatelia niesu žiadny (sťahovanie) nejaká knižka čo ma preberie? Alebo čo ? Vadí mi to samej , že neviem fungovať celý týždeň ako je preč a keď príde na 3 dni tak je chvíľu ok a keď zas odíde zas spadnem do toho istého .. máme dve deti , jedno 10r a druhé 1r ... Odkiaľ táto závislosť pochádza ? 🙈 Vôbec neviem ako to zašlo až sem. Som s ním od mojich 16... (Mám 28) Veľmi sa milujeme , vzťah máme pekný ale nedám mu dýchať .. zároveň je to zlé aj pre mňa ... Chcem začať fungovať ako normálny človek ale ja neviem ako . Poraďte mi čo mám robiť 😕 ďakujem
Nájdi si kvalitného terapeuta/psychológa, pomôže Ti ... žiadna závislosť nie je dobrá.
Podla mna si zrela na terapiu, tato nezdrava fixacia na jedinu osobu v zivote ma nejaku pricinu, a pokym ju nenajdes a neidentifikujes, sama sa z tych pocitov asi nevyhrabes.
@blonde_bella poradíte mi ako ?
Ja si myslím že je to spôsobené tým, že je celý týždeň preč a príde na 3 dni. To spôsobuje stres. Ako na maximum využiť tie tri dni a potom dlho dlho nič. Nie je to zdravé, hlavne ak to nezvládaš. To v prvom rade. Keď by Ti prišiel každý deň domov, a stále by si mala tieto stavy, potom by to už naozaj bolo na terapiu.
@kajda2211 správne som pochopila, že pracuje na týždňovky? čiže prvé dieťa ste mali, keď ty sama si bola ešte "dieťa".... neviem ako dlho pracuje takto, že na týždňovky, ale v tomto prípade je to asi normálne. ak sa máte radi a ste málo spolu, tak je úplne prirodzené, že sa naňho tešíš a každú sekundu chceš stráviť s ním (alebo spolu ako rodina). tu však prichádza otázka, ako to berie on? ak je šťastný aj on, že ste spolu, tak ani nerieš.... ak to jeho obmedzuje, v tom prípade budeš potrebovať naozaj trošku sa od neho odreagovať. hmmm.... ono sa to fajn hovorí, ale máš ročné dieťa. od neho sa asi ťažko niekde vytrepeš z domu s kamarátkou, alebo aj bez, aby si sa odreagovala... takže najprv si zodpovedz otázku, či je aj on taký žhavý "do teba". ak áno, je to v poriadku. ak nie, zrejme nejaká terapia, alebo ak máš kde sem-tam umiestniť to malé dieťa, skús si nájsť koníček, zábavku. a áno, knižky sú super vec, ak rada čítaš, zabije to čas a naplní ťa to nejakými informáciami alebo aspoň príbehom... alebo puzzle. čokoľvek, aby si naňho tak často nemyslela a nebola tak závislá. ale ja ti v podstate rozumiem. skús si to nejak utriasť v živote, aj podľa toho, ako to vníma muž.
ako to vyzera, ked je manzel doma? A ako to zvycajne aj vyzeralo? Praca, aktivity, volny cas, deti, vylety, konicky???
Ake si mala detstvo?
@lonely66 manžel sa na nás stále teší keď ide domov, chce byť aj s deťmi aj somnou lenže .... Prerábame dom, veľa veľa roboty je okolo a potrebujeme to stihnúť momentálne do cca 4 rokov a niečo do tejto zimy, takže ma toho dosť okolo domu ale keď príde na tie 3 dni domov naplánuje si xy veci a do toho ešte aj mi a deti tak ten čas tak ujde , že nakoniec urobí len 1/4 z toho všetkého čo chcel ... Do toho potrebuje aj vypustiť paru ten stres a to všetko z tej práce (vodič) , že zájde na pár hodín na ryby ... Ako vzťah je všetko ok len ten čas a to všetko
@fantaghiro21 manžel príde ... A robí okolo domu čo treba - bagrovalo sa, betonivalo atd atď .... zájde na ryby ... Je s nami , s deťmi a ujde to ako voda a zas ďalej do roboty , ja viem áno oeniaz je treba ale ja som fakt v koncoch z tej samoty 😭 kamarátky nemám , zanevreli som na všetko , všade len faloš a je mi z toho fakt zle ... Rodina žije v zahraničí ... Mám len jeho a dve deti ... Z ktorými sa teda veľmi neporozpravam ale je to aj v mojom záujem, ono ma to strašne sklučuje, neviem proste bez neho sa ani pohnúť a pýtate sa otázku aké som mala detstvo ... To je to kde si myslím, že to všetko pramení odtiaľ ... Detstvo bolo o ničom ... Starala som sa o 3 súrodencov ako veľká sestra , kamarátky som mala nejaké ale s týmto som trávila čas viac menej len vtedy keď som bola u otca (rozvedený boli rodičia od mala ) mama nebola nejako extra láskavá.. vždy som bola zodpovedná veľká sestra a keď bolo treba tak sa najhoršie zviezlo na mne .. detstvo žiadna výhra , manžel má v 16 vytrhol z toho a konečne som začala byť šťastná .... Áno otehotnela som ale vôbec to nebol žiadny problém, pretože ja som sa o dieťa vedela postarať ľavou zadnou
Práca manžel, aktivity spolu žiadne, okolo domu má veľa roboty, zájde na ryby, deti výlet žiadne , ja teda nemám žiadne koníčky 🙈 ja len varím, a som s malou ... Som hrozna, nebaví ma ani žiť fakt, čo som to za človeka kks .... Keď vidím tých druhých ľudí ako žijú, sú aj spolu, aj pracujú a ešte aj čas majú a ženy ..???? Vyzerajú pekne, starajú sa k seba o deti, chodia kde chcú kdekoľvek majú na to náladu chuť a ja takto hnijem ... Lebo nemám s kým a nemám najmenšou chut na nič ...
Tak je logické, keď máš len muža a deti a ešte je aj cez týždeň preč, že si naňho dosť upnuta.Nie si tak celkovo vyhorena, že už to všetko ide na nervy?možno to nevieš rozlíšiť či ti chyba on, či ti to ide doma na nervy ..ako dlho pracuje v zahraničí už si si mohla aj zvyknúť či?Keď si pracovala bolo to tiež takto?či len teraz, keď si s malou doma?
Tak más dve deti, domácnosť a si na to sama nemáš príliš priestory na koníčky, ale aspoň neviem knihu si prečítať, ideal by bol nájsť si kamaratku
@luccija pracuje tak stále, je to tak od začiatku ... A áno stále to bolo takto z mojej strany ... A ako píšete, neviem už vôbec kde je problém lebo vo všetkom som stratená už má nič nebaví ...nič a áno mala som kamarátku takú ozaj "dobrú" ktorá bola len povýšenecká a nakoniec mi dala.dobre pocítiť , že mi sme stále len samé, nikam nechodíme, a že jej manžel sa im stále venuje keď je doma, stále niekam chodia atď atď ... Zrušila som celú komunikáciu , to vôbec nemalo zmysel.
odpovedlaa si si... prameni to z rodiny, detstva,.. a na druhej strane, nebolo by zle premoct sa a najst si nejaku aktivitu.Naplni ta to novymi myslienkami, prekyslicis mozog.
JA som to uz viackrat odporucala-ale ked si manzel moze odbehnut na ryby, tak si odbehni ty niekedy na 1-2 hod .Manzel si odpusti ryby a ty sa budes venovat sebe. Ja ked mam cas, odbehnem na kurz,kizomba , salsa, aerail hoop, pole dance,,,
Alebo sport, bike, beh...
Zajtra je nedela, vyrazte spolu len do prirody... do zoo, na vylet, do zabavneho parku, cokolvek
Mate doma ponorku,
@fantaghiro21 veľmi rada by som išla, ale auto nemám zajtra doma , a bus to nehrozí , od nás ide tak 2 x za deň 😕 uff
@kajda2211 a nemas doma manzela? ved ked budete vsetci doma a budes mat auto, tak sa vyberte niekde, ci? U nas chodia autobusy nejak podobne... Nemusis hend teraz alebo zajtra...ale tie zmeny su pomaly ale nech su..
ale houby si zavisla.. si normalna.. len zivot zijes nenormalny.. muz je cely tyzden prec a ked pride domov, tak takmer vsetok cas venuje praci okolo domu a relaxuje sam na rybach.. na teba a deti zostane minimum casu.. a to ti ma stacit? hej, mozno nejakej zene by to stacilo, co ma sto zaujmov a dvesto kamaratok a muz jej staci na pat minut.. ale to neznamena, ze je to norma a ked ty to mas inak, tak si nenormalna.. ano, je uplne normalne, ze ked mas niekoho rada, tak chces s nim byt.. a su aj ludia, ktorym staci jeden vztah.. ten je pre nich podstatny... a nie je to zavislost..
mali by ste s muzom prehodnotit vase vzajomne fungovanie, lebo takto je dost mozne, ze vam to dlho nevydrzi.. a ty si dovol citit sa, ako sa citis a neobvinuj sa za to.. ved ty si si toho muza ani nemala kedy poriadne uzit, ked v podstate od zaciatku fungujete takto.. a hned v osemnastich dieta
@personality nemyslím si, že je to spôsobené tým, že je týždeň preč a 3 dni doma. Keď si to zoberieš, podobne funguje väčšina pracujúcich ľudí. Teda aspoň u nás je to tak, že muž je od rána do večera v práci, príde domov a o 2hod ide spať. Počas toho sa len míňame v kuchyni a pri deťoch. Vidíme sa a normálne fungujeme spolu iba cez víkend, čiže ani nie ze 3 dni ako autorka. Podľa mňa je takato chorá fixácia spôsobená niečím z minulosti, čo nemá autorka ešte vysporiadané.
ja si myslim, ze ta fixacia vychadza z toho, ze ste sa dali dokopy v tvojich 16, co este nie je zrela dospela osobnost a rokmi sa ta vazba posilnovala....mala si s nim dieta vo svojich 18tich...podla toho, co pises, manzel sa stal akoby tvojim "osloboditelom" z povodnej rodiny, kde nemas doriesene traumy
@kajda2211 toto si daj do poradne tu na koňa pre začiatok.
Aj dobre mienené laické rady môžu byť viac na škodu ako na úžitok.
Držím ti palce!