Som v divnom životnom období

13. aug 2023

Ahojte, som v nejakom divnom zivotnom obdobi a potrebujem sa trochu vyrozpravat. Poslednu dobu nie som vobec stastna, mam 29 vsade naokolo vidim zalubene pariky, stastne manzelstva, rodinky a ja nemam ani jedno. Ukoncila som 5 rocny vztah v ktorom ma priatel klamal a podvadzal s kamaratkou, teraz dalsi vztah, kde mi priatel znova klamal ale ohladom pitia, lebo bol alkoholik. Nechapem preco si vyberam takychto nepodarenych muzov alebo preco sa na mna vkuse taky chlap nalepi. Neviem, kde robim chybu, ze si neviem najst niekoho normalneho. Nikdy som nikoho nepodviedla, neoklamala, vzdy som sa kazdemu snazila pomoct. Nechcem tu velmi vyplakavat a viem, ze to nema zmysel a treba ist dalej…ale ako rozpoznat, ze chlap sa nepretvaruje, neklame, nemanipuluje? Niekedy sa ukaze chlapova povaha a hodnoty az po rokoch…a ja uz nechcem opat stracat cas s niekym, kto zato nestoji.

shewinka
13. aug 2023

Ahoj. Som natom podobne. Rozisla som s priatelom. Lebo ma prestal lubit. Nechcem viac so mnou zit.
A teraz som v takom bludnom kruhu, mam 32, vsetky moje kamosky stastne rodia detii a ja ani neviem kde si mam najst normalneho chlapca v mojom veku. Prihlasila som sa na badoo, no to je nula bodov, skusala som pokec…. takze uz mi neostava nic ine len sa zmierit so samotou.

autor
13. aug 2023

@shewinka podobne, mne sa uz nechce ani plakat. Chodim sice medzi ludi, do posilky, do prace. Ale vsetci chlapi sa mi zacinaju hnusit a protivit. Kazdy jeden mi pride slizky a ked ma aj nejaky v posilke oslovi ani nemam zaujem. 😒 jasne chyba mi spolocnost, laska ale taku aku som prezivala posledne roky uz ani nemam chut zazivat. Ty sa snazis, das mu vsetko a on ti len klame a ani to nim nehne, ze ti cielene ublizuje,

autor
13. aug 2023

Spolocnost muza*

vanilkovazmrzka
13. aug 2023

To nerozoznas… mozes len verit, znova to skusit, a dufat v stastie 🤷‍♀️

minenkak
13. aug 2023

Myslím ,že teraz treba len čas a kľud,nie všetci muži sú svine a myslím ,že keď príde čas obe si nájdete partnerov , možno to bude trvať ale obe ste mladé a krásne tak si to užívajte, život nie je len o vzťahu s druhým pohlavím

zmrzlinka2021
13. aug 2023

Mne sa včera vydávala kamoška v 40tke. Niekto spozná manžela ako 25 ročný, niekto podstatne neskôr.

autor
13. aug 2023

@zmrzlinka2021 mne ani tak nejde o to vydat sa a mat manzela, len s niekym zdielat radosti a starosti. Tak mozno niekde caka ten pravy

barborachors
13. aug 2023

prestan sa obzerať po bad boyoch a hladaj muza, nie chlapca. Radsej trulko v košieľke ako potetovany bad boy, co ma cundry v telefóne. Vsak uz len vzhľad odhali co je kto zač.

shewinka
13. aug 2023

Tiez som obetovala rok a pol mojho zivota cloveku, ktory mi zo dna na den povedal - nelubim ta. Boli to do dnes, lieky nepomahaju. Boli ma prist domov do chladneho bytu medzi 4 steny. Nemat sa ku komu večer pritulit, resp s kym opindat cely svet.

mira0611
14. aug 2023

Ahoj, ja len tak, z osobnej skusenosti lebo aj ja som spravila tuto chybu. Mozno preto si nevies najst normalneho, lebo rada pomahas a myslis si, ze bad boy-ovi zachrani laska dusu?
Ja, som 13 rokov zila v takomto manzelstve, teraz budem mat 36 rokov a som single mama, takze viem cim prechadzas.
Nesnazim sa, najst si partnera. Vacsinou som doma, momentalne dorabam dom, este je na nom vela prace, syn teraz zacne SŠ a ja si myslim, ze asi najlepsie bude, ked sa zameram na seba a na svoju karieru a ked laska pride tak pride, ked nie tak nie.
Vo volnom case chodim sportovat, rozmyslam, ze teraz ked syn odide na intrak tak 2x do tyzdna zacnem chodit znova na pilates (dalo mi to vnutornu rovnovahu) a dokoncim si VŠ.

ivanabat
14. aug 2023

Toto je presne obdobie, kedy sa netreba nad vzťahmi zamýšľať, ale treba sa zamerať na seba. Svoje potreby, záujmy, prácu, život, zrejme aj trošku poriešiť svoje problémy u terapeuta. Naučiť sa žiť sama so sebou a mať to rada. Ak niekto príde, to je skvelé. Ak nie (lebo aj to sa môže stať), tak aspoň budeš v spoločnosti človeka, ktorého máš rada (seba). Inak tie internetové zoznamky sú podľa mňa fakt zlo. Celé zle to tam je.

Na margo Tvojej otázky v prvom príspevku, neviem aké si mala vzorce partnerského spolužitia z detstva, veľa opakujeme po rodičoch. Ak Ti nevychádzajú vzťahy, som zástanca toho, že treba terapeuta. A teda neignorovať red flags o samého začiatku, neodsúvať sa na vedľajšiu koľaj na úkor partnera a tak.

autor
14. aug 2023

@mira0611
@barborachors nemyslim, že sú to nejakí bad-boyi 🙂 s prvým som bola od 18-23, bol to skvelý priatel kym si nenasiel pracu mimo SR-vtedy sa to pokaslalo, vztah na dialku nebol najlepsi, ani najpevnejsi. zacal si vtedy s mojou kamoskou, ktora tam studovala…potom som dlho nemala nikoho, kedze som sa spamatavala z celej tej situacie.
Neskor som sa otvorila novemu vztahu, myslela som, ze je to ten pravy..abstinoval asi dva roky, lenze potom prisla recidiva, odvtedy to bolo peklo…cele to skrachovalo na jeho alkoholizme, vyhodili ho z prace, stratil vodicak. Uz som v nom nevidela silneho, zodpovedneho muza, ale trosku, ktora sa len lutuje. A predstava, ze ma caka takyto zivot…radsej byt sama. Ani jeden nebol nejaky svalnaty, potetovany fesak.
@ivanabat Nasi su rozvedeni, nemame idylicke vztahy. Chodim k psychologovi par mesiacov, len neviem ci to pomaha.

autor
14. aug 2023

@shewinka verim, ja to mam podobne. Pridem z prace a nikto ma tam necaka, teda kupila som si psa..mozno budem stara dievka s 10 mackami a psami😀skusim sa viac zamerat na seba, trebalo by mi poprerabat byt, zvazujem ze si este dorobim druhu vysoku skolu. Asi si musim dat pokoj s chlapmi a casom budem mat jasnejsiu mysel.

yanka8952
15. aug 2023

Ahoj. skús sa pozrieť na to, aký je tvoj vzťah ku tvojmu tatinovi. väčšinou sa cítime pri partneroch tak, ako v detstve pri otcovi. liečila by som čiže vzťah s otcom, potom si pritiahneš aj "zdraveho" parnera.

cocolinka
15. aug 2023

Sustred sa teraz hlavne na seba, cestuj, staraj sa o seba, venuj sa rodine, rob si co len chces, uzivaj si zivot, nauc sa byt stastna aj bez muza, nepodmienuj tym svoje stastie, v prvom rade musis byt stastna sama so sebou, ja som to tiez tak mala, tiez mi chybalo objatie obcas a tepla naruc, ale to patri k tomu, aj tymto sa ako bytost osoba vyvijas