Som uväznená v kruhu svojich štyroch kamarátiek. Som normálna?

20. jan 2024

Ahojte. Už dlhšie sa cítim ako uvaznena v kruhu svojich štyroch kamosiek. A zároveň kolegyn. Sme spolu nonstop denno denne v práci. A potom aj po práci na online chate na messenegeri, Viberi, instagrame. Proste vkuse odniekiaľ pipaju upozornenia denno denne. Mňa to už naozaj unavuje. Ja viem ze mi môžete povedať ze si mam odstaviť upozornenie ale neda sa všade, bude to okate. A aj tak vidia ze tam som, alebo som bola. A potom stále prídu otázky ci sa hnevám prečo nič nereagujem prečo sa medzi ne nezapajam. Potom sa bavia o tom v práci smejú sa na témach ktoré rozoberali v chate, na videách a ja sa cítim vedľa jak ta jedľa. A som odstavena bokom lebo stále povedia však sme to tam písali. Oni už majú odrastene deti takže zrejme nemajú čo robiť a ja dieťa ešte nemám. Je normálne ze mam už na to alergiu? Alebo som len uhundrana ?

domka222
20. jan 2024

Tiež si neviem predstaviť nemať svoj kľud. Ako jasné, sem tam si napísať, ale nie každý deň. Však sa môžte vyrozprávať v robote. Myslím, že je v poriadku mať čas len pre seba bez kamošiek

lindous
20. jan 2024

Ja by som z toho mala podobné pocity, tieto rozhovory o ničom, preposielanie “vtipných” vecí a reakcie na ne v skupinovom chate je aj podľa mňa otravné 😄 povedala by som im asi, že nech si to neberú osobne a nech si nemyslia, že sa hneváš, ale budeš menej reagovať, lebo si si uvedomila koľko času ti žerú sociálne siete a potrebuješ si dať od nich trošku pauzu a detox… nemusia vedieť, že v skutočnosti je to od nich 😅 väčšinou som za úprimnosť, ale v tomto prípade mi to pride takto schodnejšie ako im povedať, že ťa vlastne otravujú 😄

majamat
20. jan 2024

fuha, no blba situacia.
jedien sa s nimi skusit porozpravat na tuto temu. aj ked je tu riziko, ze to nepochopia.
no ale vzdy lepsie, akoby mali mat podozrenie, ze s nimi nechces nic mat.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majamat
20. jan 2024

este mozes do toho pridat aj trosku taku zalezitost, ze by si chcela redukovat pouzivanie techniky, ze ta technika otravuje, ze to stale neico codi a tak. proste zvlait to na toto. snad to takto lepsie zoberu, teda spon tie upozornenia tym zredukujes.

autor
20. jan 2024

Ja s nimi nemám problém občas si preposlat niečo na zasmiatie ale denno denne na takmer každej platforme mi už príde fakt ubijajuce. Nemám problém osobitne s nimi po práci si niečo napísať ak sa niečo deje alebo čokoľvek. Ale tie skupiny ..niekedy to je o Tom že fakt pozriem sa na messenger a tam mám 92 správ neprecitanych, pozriem na Viber tam je 14 v priebehu toho istého dňa na insta 9 nových filmových pásov. Niekedy mi ani neprídu vtipné tie veci. Ale tak každý máme iný humor to im vyčítať nemôžem. Len neviem ako z toho vykľučkovať aby bolo dobre. A nechcem aby si mysleli že sa hnevám alebo proti nim niečo mám. A aby som bola tak, že odstavena . Mne vadí veľmi ta denno denná intenzita ešte aj po práci. Pol hodina čo som doma a už to začína. Cez víkend to isté. Od rána od pol ôsmej obrázky na dobre ránko. Ako je to milé ale na mňa už veľa. A neviem sa zo vsadial od nich odhlásiť ani im povedať že mi to vadí to sú moje pocity nechcem aby oni sa kvôli tomu cítili nejak zle. Alebo by si to zle vysvetlili.

moonlight1210
20. jan 2024

Nastav si, ze sa ti text zobrazi na ploche (na nacitanie face id). Ty vidis, co sa pise, oni nevidia, ci si to uz citala.

Chat otvor az napriklad vecer a precitaj si, o com bola cez den rec.
Kedze sa reakcie cakaju, a tebe sa nechce vzdy slovne reagovat, reaguj narychlo len smajlikmi. Odpovedaj slovne iba tam, kde sa ti chce.
Tym si stale v kontakte, ale manazujes si to ty.

guiseppinka
20. jan 2024

Necudujem sa ti. Ja tymto skupinovym chatom nerozumiem. Jedine skupiny, kde som, su zo skoly, ale nastastie tam nikto nie je extra aktivny... porazilo by ma...

danica2711
20. jan 2024

no tak si musíš vybrať, buď sa budeš cítiť "uväznená" alebo "odstavená". Mňa by šľak trafil, keby ma niekto neustále otravoval, ale ja mám kamarátky, žijúce v reálnom svete a využívajúce e-komunikáciu len na nevyhnutné účely. Vysvetli tvojim kamarátkam, do akej miery ti komunikácia s nimi vyhovuje a kde je to pre teba už za čiarou. Buď to pochopia a je všetko OK alebo nepochopia a potom nie je zas až tak čo ľutovať, o skutočnom kamarátstve nebolo ani reči (prepáč, ale aj tak mi to pripadá nie ako kamarátstvo, ale ako kŕdeľ sliepok, celý deň spolu a ešte aj vo voľnom čase visieť na telefóne a kotkodákať janeviemočom, tie ženy nemajú čo iné robiť?)

loliki
20. jan 2024

Nájdi si frajera, alebo ak si vydatá - venuj sa manželovi. Im povedz, že na nich nemáš čas, bola si v obchode.

gabika0825
20. jan 2024

Tak im to normálne povedz veď ste všetky dospelé osoby a nie deti…ja by som im v práci narovinu povedala že nech si píšu v skupine bez teba, povedz že nemáš čas odpisovať a že máš aj iné veci ako pisanie do skupiny cely deň. Nechápem takých ľudí čo nemajú iný život len písať si o blbostiach cely deň na telefóne a žiadny život v reálnom svete. Rehotanie sa na sprostých videách a riešenie blbosti o nicom v správach. Zcvokla by som sa.

evaachesa
20. jan 2024

Zaplať im nejakú spoločnú terapiu. Toto je už diagnóza. Tie sociálne siete by som si rovno odinštalovala a bol by pokoj. 🤦🏻‍♀️

babulkomale
20. jan 2024

Necitala by som a nereagovala ak mam inu pracu. Keby sa pytali, tak poviem, baby viete co nestiham tolko byt na mobile, aj mi to robi zle na oci a zle sa mi spi potom ( preposli im clanky o skodlivosti modreho svetla pred spanim).
Aaaaa co take robis, vsak nemas deti: baby, potrebujem sa trochu vyvetrat po praci, ked tam len sedime a priberame 🤪 - neviem teda ci mate sedavu pracu ale podla mentality tipujem kanclikove tety v strednom veku zavisle na sietach.
Tak zlahka, normálne, prirodzene...ak si s nimi rada nazivo, toto casom vysumi ze nie si nonstop na mobile. Nemusis hned radikalne vystupy ked na to nemas gule a chapem ze si ich nechces pohnevat...

autor
20. jan 2024

Asi to tak musím postupne robiť lebo niekedy mám pocit že som zrelá na psychológa. Toľko zlej energie je potom vo mne som podráždená. Mozno aj ja mam problém ze prečo mi to vadí. A ak si odpoviem ze preto lebo sa mi nechce s nimi zdieľať obrázky vtipy videa a rozoberať Kolenika aký je to sexos a stále to isté dookola. Ale robiť čokoľvek iné Tak potom mi hneď napadne ze aha som divná. A potom sa bojím ze si budú myslieť ze niečo proti nim mam. Už niekedy som v takom štádiu ze aj keď niekde som, a začne to pípat v tom momente dostanem zlú náladu. A už si neviem užívať daný moment. Ale áno musím to stopnúť takýmito spôsobmi aké mi píšete a necítiť za to pocit viny

gabika0825
20. jan 2024

@autorka jasne že to musíš stopnúť, veď to sa nedá takto žiť, tie tvoje kolegyne sú zrejme závislé na sociálnych sieťach a nemajú nič iné na práci. Veď ich nechaj nech si tam píšu a ty sa zo skupiny vymaž a keď sa budú na to pýtať tak im povieš že skratka tá tie správy otravovali a radšej uprednostnujes komunikáciu osobne ako takto cez správy. Na to sa nemôže predsa dospela osoba uraziť.

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marcellka32
20. jan 2024

Povedz im, že ty máš čo po práci robiť aj keď nemáš deti a partnera...ideš športovať, na návštevu, do obchodu, varíš, upratujes, učíš sa jazyk, ideš na kurz....
Veď toto ti musí brať energiu...kľudne sa odtiaľ vymaž, buď pochopia alebo nepochopia ...ale nech ťa netrápi keď nepochopia

januska12323
20. jan 2024

Natvrdo si vymaž siete alebo len ich chat a v práci im povedz, že ich máš rada ale neustále správy ti nerobili dobre, keď bude niečo súrne majú tvoje číslo a môžu zavolať aj napísať.

vevebono
20. jan 2024

toto je presne dôvod, prečo som zrušila profily a odinštalovala aplikácie. pre mňa je robota robotou. Za kamaráta tiež nepovažujem hocikoho. Preto pre mňa napríklad kolegyňa nie je kamarátka. Možno si poviete ze som divná, ale chcem mať svoj kľud 😎 Mám kde investovať svoj čas

saraxyz
20. jan 2024

Robíš to preto, aby si nebola "odstrcena"? Síce proti svojej vôli, ale aby si zapadla...?

dadka1997
20. jan 2024

Mas pravo na svoje sukromie a svoj volny cas.. jedine, coho sa bojis, aby ta neodsunuli na veldajsiu kolaj, ale nezabudaj, ak su skutocne kamosky, to pochopia ak nie tak nepochopia

autor
20. jan 2024

@saraxyz Áno v podstate aj áno . Aj sa trochu bojím aby ma medzi sebou nesudili nehodnotili. Lebo už sa to stalo ze mne jedna z tých kamosiek vravela to a to na tú druhú. A keď som ju obranila ze ja to vidím inak tak mi povedala ze som naivná a mam otvoriť oči. Preto sa aj bojím. Ze si možno niečo v hlave vsugeruje ze mam niečo proti nej a začne s inou rozoberať mňa. Pritom ja ich mam naozaj rada ale nepotrebujem si s nimi každý deň písať o blbostiach.

saraxyz
20. jan 2024

...Lebo už sa to stalo ze mne jedna z tých kamosiek vravela to a to na tú druhú...toto je kamoška? Radšej sama, ako s takou. Zažila som aj ja. Strach zo samoty. Mne nastastie odišli zo života...bolelo to. Ale som rada. Co s takou pijavicou co ta vysava? Len silou mocou aby som nebola sama? Ved to je cele zle

saraxyz
20. jan 2024

A neuveris, ak už raz rozprávala pred tebou o inej, tak na 100% už rieši aj Teba.

majlo1234
20. jan 2024

Vobec neries, ved si dospela, vobec nie si povinna odpisovat. My tiez mame s kamoskami spolocny chat, ale teda nikto neriesi kto kolko a kedy odpisuje, vsetky mame svoje rodiny a svoje zivoty, tak to berieme.

ivuska027
20. jan 2024

A teda základná otázka. Sú to vôbec kamarátky, alebo skôr kolegyne s ktorými si denne? Nie je to to isté.

ivuska027
20. jan 2024

Kľudne si všade vypni notifikácie. Riešiť to budú možno 3 dni. V robote snáď riešite aj bežné veci "v čase" , nie len čo bolo včera a čo si predtým písali. Či? Ak su to kamosky, snáď nebudú od teba vyžadovať 100% účasť na všetkom, čo sa okolo nich premelie.

autor
20. jan 2024

Ďakujem Vám baby ze ste mi ukázali ze nie je nenormálne mat voči tomu apatiu. Viem ze je to môj problém a viem ze ak nechcem môžem si to vypnúť a neprehanat. Len ja potom v hlave si idem ďalej svoje. Lebo sa bojím. Lebo sa bojím ze sa stane to a to a to. Ale skúsim urobiť aspoň ten prvý krok. Obmedziť to. Postupne menej menej a menej. Nevravím ze ich úplne budem ignorovať len obmedzovať aby som sa cítila lepšie. Nie napäto .

domkakvet
20. jan 2024

Tak to by mi tiez islo na nervy, ale vyjadri sa k tomu, tak ako to je, ze si zacala citat a ani si nestihla docitat a musela si ist hento a tamto, potom povec, ze zasa si nestihla a postupne si zvyknu.

vilma7
21. jan 2024

Sorry ale choré (divne) ste tam všetky. Aby som po celodennom kontakte v práci kolegyniam estte volvolnom čase vypisovala?