Som silný introvert

12. sep 2024

Dobré ráno. Ja mam taký problém ktorý som asi doteraz nepochopila. Strašne zle komunikujem s ľuďmi a najradšej som sama. Je mi to aj dosť ľúto a trápila som sa preto no ide o to že..sme pozvaní na svadbu a ja viem ze tam budem sedieť ako myš . Veľa ľudí si somna preto uťahuje. Nema pre mňa porozumenie. Ohováraju ma a tie pohľady cítim a podotýkam sú to ľudia to z rodiny. Naozaj mam pocit že cudzí človek mňa pochopí viac.Už teraz mam z toho zlý pocit. Neísť tam alebo ?

zmrzlinka2021
12. sep 2024

Prepac, ale to ako sa spravas, ze nevies komunikovat, to nema nic spolocne s tym, ci clovek je introvert alebo nie.

Introvert nie je nekomunikativny podivin.

Rozdiel medzi introvertom a extrovertom je v tom, kde cerpas energiu, odpocinok... ja som introvert, cize po tom ako som s ludmmi, potrebujem "svoj svet". Extroverta cas osammote vycerpava, cerpa silu s ludmi.

To ako sa spravas je vhodne riesit mozno koucingom aby si sa naucila fungovat medzi ludmi.

lesna_vila
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaja9098
12. sep 2024

Absolútne si nevšímaj že ťa niekto ohovára,aj ja som introvert a kým mi to známy nepovedal tak som o tom nevedela,prišla som si vždy divná a iná,pokiaľ to neprijmeš tak sa budeš nad tým stále trápiť

mamickalisticka
12. sep 2024

Aj ja som silný introvert, a určite mám problém napr. Niekam volať, dvíhať mobil, ale pri deťoch to inak nejde naučila som sa to, tréning robí majstra, takže s tým už mám menší problém ako kedysi. Ale komunikácia je základ života, všade musíš komunikovať kam prídeš, vybavuješ riešiť. Len treba na tom pracovať. Ja som introvert, tiež poväčšine všade sedím sama, neoslovujem ľudí len tak, nemam rada small talky, ale pri svojích ľuďoch som naopak extrovertná a je ma plná miestnosť. Mama mi stále hovori, že by som bola dobrá standupička, ale bohužiaľ🤪 len súkromné vystúpenia. Určite nie si divná, ale naopak treba vystúpiť z komfortnej zóny. A posúvať svoje hranice v tom, v čom máme slabosť.

melanta
12. sep 2024

Ty nie si introvert. Ty máš sociálnu fóbiu. Introvert nemá problém ísť na svadbu a baviť sa tam s ľuďmi. Pekne to popisuje @zmrzlinka2021 Takže ako prvé je potrebné prijať fakt, že nie si introvert, ale máš sociálnu fóbiu. A s tou je potrebné pracovať. Ak nevieš sama, tak psychológ ti pomôže. Ale ak budeš naozaj chcieť, tak možno si pomôžeš aj sama. Určite vieš o sociálnej fóbii nájsť veľa informácii a venovať sa tomu/sebe.

anketkarka
12. sep 2024

Ako si uťahujú? Ako ohovárajú? Budeš sedieť ako myš. No a čo? Hádam sa nebudeš pretvarovať, keď to tak necítiš. Alebo Ti to samej vadí? Nechceš tam ísť preto, že budú ľudia ohovárať, alebo preto že sa tam nebudeš baviť? Baviť sa dá rôzne. Nie s každým musíš komunikovať. Je pekné vedieť komunikovať s každým a nemať z toho stres, ale na to treba povaha a dlhoročný tréning. Pokoj. Každý je originál.

nat_kat
12. sep 2024

Ja som dosť podobná, ale teda aby sa mi niekto smial, alebo ma ohováral, to sa mi ešte nestalo. Možno to robia poza môj chrbát tak dobre, že som si nevšimla, ale takí ľudia ma vôbec netrápia. Nemám problém napríklad baviť sa s niekým, keď na to príde, ale nie som tá, čo by iniciovala nejaké dlhé debaty v širokom kruhu ľudí.

mimirka32
12. sep 2024

Ja som podobna a svadby tiez len presedim a cakam kedy skoncia. A tiez viem, ze si niektori ludia kvoli tomu o mne myslia, ze som divna. Raz sa jeden host na svadbe, ked zistil, ze sedi vedla mna, presadil. No debil, co ti poviem. Zistila som, ze je to o tom, ze si rozumiem len s niektorymi typmi ludi, s tymi sa citim dobre, viem kecat aj hodiny. No a inych ludi proste nejako pretrpim. Chod na tu svadbu, ak musis, ak to nie je nutne, tak proste nechod. A obklopuj sa podobnymi ludmi ako si ty, z ostatnych si nic nerob

zuzinka888
12. sep 2024

Mas socialnu fobiu a ta sa riesi s terapeutom.

carolynka
12. sep 2024

Mozes mat socialnu fobiu ale aj napriklad zensku formu autizmu. pozri si nejake clanky/videa o tom na nete, ci na teba sedia aj dalsie priznaky a ak hej, riesila by som to s odbornikom.

kubkovan
12. sep 2024

Choď jasne na svadbu, zabav sa a vykašli sa na ostatných, čo si myslia, na svadbu ťa zavolali ľudia, ktorý ťa tam chcú. Uvedom si, že oni tvoj život nežijú a nemáš s nich nič, aj keby ťa priam ohovárali môžu ti byť ukradnutý. A to že si s teba uťahujú, jedným uchom, druhým von a kľudne ich odbi ako uznáš za vhodné, aj keď je to rodina.

mili2016
12. sep 2024

@zmrzlinka2021 vidím že toto pochopí naozaj len introvert aké je ťažké fungovať nám medzi ostatními ľuďmi 🤦🏻‍♀️. Autorka je mi ľúto ale tiež mám niekedy pocit že tento svet nieje ,, stavaný,, pre nás introvertov . Si introvert hneď ťa ľudia osocuju že si čudný... Dobre to poznám...ja aj môj manžel sme introverti bohužiaľ to ,, zdedil,, aj náš syn a ver mi že to má v škole ťažké. Najprv mu chceli nalepiť milión diagnóz kým pochopili že je zdravý len nepotrebuje milión deti okolo seba

zmrzlinka2021
12. sep 2024

@mili2016 Precitaj si, co pisem a pisem to ako introvertka.

mimirka32
12. sep 2024

@mili2016 presne, ludia nechapu. Aj ked niekomu poviem, ze udalosti ako svadba nemam rada, NEBAVIM SA tam, idem si to odtrpiet. Tak odpoved ludi je, ved chod, ZABAVIS SA tam🤦 ja nechodim tam kde nemusim a citim sa lepsie. Kto ma pozna, ten ma chape. Kto nechape, nech nechape a hlavne nech si svoje nevyziadane rady necha pre seba 😊

zmrzlinka2021
12. sep 2024

@mimirka32 Lenze svadba nie je o tebe. Nejdes tam kvoli sebe. Ides tam, lebo mas tam blizkych ludi, na ktorych ti zalezi.
Nemam rada tie cirkusove svadby, ani vela ludi, ale som tam, lebo mi na tych ludoch zalezhi a nikdy to nie je zle.

mimirka32
12. sep 2024

@zmrzlinka2021 hej, toto je uz lepsi argument ako to, ze sa zabavim. Presne preto na svadbu idem, ked som pozvana a zalezi mi na ludoch, ktori ma pozvali. Idem kvoli nim. Ale idem si to odrpiet, na tom sa nic nemeni. Preto autorku uplne chapem

mimirka32
12. sep 2024

@zmrzlinka2021 a socialnu fobiu nemam. Psychiatricku diagnozu hej, ale socialnu fobiu urcite nie. A nie som autista. Ja prave ludi vyhladavam, ale takych, ktori robia veci, ktore ma zaujimaju. Napriklad v nasom time v praci som ja asi najvacsi extrovert, vsetci su tam introverti, co je celkom vtipne. Niektori ludia proste nevedia komunikovat o hocicom s hocikym, robi im to problem a nie su preto chori

comi
15. sep 2024

Autorka. Nemáš sociálnu fobiu ako píšu. To by ti tam prišlo zle , fyzicky . Proste si introvert a energeticky ťa vyčerpáva byť vo veľkej spoločnosti .