Som sebecká, keď chcem odísť od manžela?

bociandy
4. mar 2022

Ahojte, chcem sa opýtať na váš názor ohľadom mojej situácie, či si myslíte, že som sebecká, ak chcem odísť od manžela. Tu je môj dôvod:
S manželom sme spolu 13 rokov (ako manželia len 2,5 roka). Pred tým ako sme sa spoznali, sme si obaja prešli ťažkými rozchodmi a myslím, že obaja sme boli radi, že sme natrafili jeden na druhého a začali budovať vzťah. Problém na mojej strane bol ten, že som sa doňho nikdy nezaľúbila, nikdy tam nepreskočila tá povestná iskra... bol to skôr taký vzťah z rozumu, resp. "lepšie je mi s ním, ako keby som mala byť sama". On je veľmi dobrý človek, rozumieme si, v podstate sme nemali nikdy problémy, žiadne hádky... nič. V minulosti som sa chcela 2x rozísť, aj som odišla do podnájmu, ale vždy som sa po niekoľkých mesiacoch vrátila (nepýtajte sa prečo, sama neviem, riešim to aj s terapeutom...). Neskôr som otehotnela, na bábo sme sa veľmi tešili. Ale prišlo pre mňa veľmi ťažké obdobie materskej. Ja som bola dovtedy veľmi aktívna, spoločenská, mala som veľa koníčkov a zrazu som ostala doma zavretá s dieťaťom, ktoré mizerne spalo a ja som plakala od únavy. Časom som sa zastabilizovala a mne napadla super vec, urobiť si druhé dieťa (s človekom ktorého neľúbim), aby dcérka nebola jedináčik. Tiež som vybavila svadbu. Manžel je v podstate skvelý otec, deti má veľmi rád, ale je tu jeden obrovský problém a síce to, že je neskutočný workoholik a trávi s nami minimum času. A tak som si zvykla žiť svoje stereotypné dni na materskej, až kým som minulý rok nespoznala muža, do ktorého som sa bláznivo zaľúbila. Pre mňa je to ako splnený sen, že som niekoho takéhoto spoznala a že sa do mňa tiež zaľúbil. Dlhé mesiace som netušila ako z toho von, nechcela som rozbíjať rodinu, ale už som ani nechcela žiť bez lásky. Samozrejme, že to nakoniec prasklo, všetko som priznala a manželovi potvrdila aj to, že chcem od neho odísť. Odvtedy neprejde deň, aby mi nevyčítal, že som najväčší sebec a že deťom zničím život. Tak sa teda pýtam, dá sa žiť bez lásky len kvôli deťom? Môže byť takýto život šťastný? Stála by tá obeta za to? Ja už fakt neviem...
PS: ešte ma napadlo, že s manželom sme spolu intímne takmer nežili, odkedy prišli deti...

babulkomale
4. mar 2022

@bociandy no dpč, chudák manžel 🤦

simsalabim
4. mar 2022

@bociandy nemozem si pomoct, mam pocit, ze hlavny problem vo vztahu si ty 🤷‍♀️ Ano, aj manzel ma zrejme svoj podiel viny, ale ty… ty ho mas vacsi.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
loginexistuje
4. mar 2022

@bociandy a tvoj milenec ma aky vztah k tvojim detom ? a oni k nemu ?

lindous
4. mar 2022

Sebecká si bola celých tých 13 rokov a stále aj si, ale myslím si, že váš vzťah už asi plne funkčný nebude a vyrastať vo vzťahu, kde sa rodičia neľúbia nie je tiež úplný ideál... myslím, že manželovo tvrdenie, že deťom zničíš život je teraz jeho sebecký spôsob ako ťa pri sebe udržať... Ale jeho na rozdiel od teba dokážem pochopiť

ckocka
4. mar 2022

A čo tak rozviesť sa, vstať na vlastné nohy, a až si budeš istá že máš svoj život pod kontrolou hladať nového partnera. Tvoj sposob beriem čo sa naskytne a teraz milenecké pobláznenie má prirodzené dosledky, a život naplnený láskou to veru nie je.

oli2782
4. mar 2022

A čo si čakala od manžela? Pomôže ti zbaliť kufre a nabalí desiatu? On ťa 13 rokov miloval, založil si stebou rodinu v domienke, že sa ľúbite. Spravil pre vás podľa opisu všetko čo mohol a ty mu po 13tích rokoch povieš, že si ho nikdy nemilovala ale konečne si našla lásku tak ho opúšťáš? Veď si zničila všetko pre čo žil, všetko čo budoval a miloval. Fakt nechápem, čo si čakala.
Sebecké nie je to, že chceš žiť život plný láskou ale to, že jemu si to nedovolila. Namiesto toho aby si sa rozišla hneď na začiatku a obaja našli iného, dávala si mu ilúziu, že je milovaný. Vieš čo je horšie ako nemať lásku? Myslieť si , že ju máme a následne zistiť, že to celé bolo hrané.

nnnuuunnn
4. mar 2022

Nie si sebecka, kľudne odíď.

suezana
4. mar 2022

@bociandy neviem, či a koľko ste sa s mužom rozprávali....on to nevie pochopiť? Nevidí? Necíti? Veď keď medzi vami nie je pochopenie, láska, nič....tak načo byť spolu a zároveň každý sám ? Pre mňa strašné. Išla by som za svojím šťastím. A nech aj on nájde tú svoju správnu polovicu.

annamalaga
4. mar 2022

@babulkomale ohľadom žien v domácnosti sa nezhodneme, ale tuto stebou súhlasím.

babulkomale
4. mar 2022

@bociandy sebeckejsia si bola ked si si vzala cloveka, do ktoreho si nebola zalubena.
To ze ste nemali hadky, je pochopitelne, kde nie je vasen, tam sa nie je preco hadat.
Skor som sa vzdy chcela takych ako ty spytat, ako mozu mat sex s niekym, s kym nemaju "chemiu". Nehovorim, ze chemia je vsetko co je nutne do manzelstva, ale v posteli je nevyhnutna.
Ako sa mozes opakovane vyspat s niekym kto ta nepritahuje? My sme s muzom spolu celkovo uz 15 rokov, hadame sa ale ta vasen je vidno potom vsade. Proste si nie sme lahostajni...nechapem ako si mohla takto zit.

oliolijanka
4. mar 2022

Treba dookola citat Annu Kareninovu... ale v tazkych pripadoch pomoze aj pozriet film...😀
...a to tam este nie je popisane trapenie, ktore zazivaju deti, ked sa matka rozhodne krizu stredneho veku a nudu v zivote riesit blaznivym zamilovanim do uzasneho typka.

luccija
4. mar 2022

@bociandy si zaľúbená poblaznena nevidíš naľavo, napravo.Ked budeš s novým partnerom žiť a riešiť hádky deti, upratovanie aj tento vzťah chémiu stratí a príde všednost.Mozno o 4 r si budeš trieskať hlavu a kľudne môžeš zostať s deťmi sama.Uz si tých chýb urobila viac naco je žene, ktoru MD nebaví ďalšie dieťa?celá mi prídeš popletena a nie ako žena pred 40 tkou
Ja som minule čítala, že ženy su najviac neverne po nástupe do práce zrazu od deti a nudy stačí, že príde niekto vludný a sú hotové.
Áno si z môjho pohľadu sebec, ty túžiš po láske a čo deti?čo muž?Načo ste sa potom brali, keď roky spolu nespavate.To sa dalo čakať, že sa zaľúbis do prvého kde bude iskra.Ved ty sa rozhodni podľa seba, ale zaľúbený človek hotová opica.Preco chodíš k terapeutovi máš výčitky či nevieš ako sa rozhodnúť?
Ten nový má svoje deti?

0kristina0
4. mar 2022

Autorka, vobec ale vobec ta nechapem, ako sa da zit s niekym 13 rokov, urobit si s nim deti a nelubit ho? Neprajem ti nic zle, ale toto sa ti raz vrati.

bzucka4
4. mar 2022

@bociandy keď to cítite obaja rovnako, načo sa trápiť. Treba ísť od seba a určite odľahne obom

mpg
4. mar 2022

@bociandy Toto je zase ten prípad, kde sa žena s malými deťmi, miesto toho, aby si budovala svoju rodinu, snažila sa aj oživiť vzťah so svojím mužom zamiluje do prvého, kto prejaví záujem. A onedlho sa aj v tomto novom vzťahu postupne otvorí problémov určite nie málo, ktovie aký by mal vzťah k deťom, ak aj on už mal vzťah a záväzky (problémy z tej strany) a môže to zaľúbenie hlavne z jeho strany - vydržať krátko.

ukulela
4. mar 2022

Sebecka mozno nie si. Ale blba teda az az. Nelubis, no aj tak sa vratis. Na materskej sa nudis, tak si urobis druhe dieta. A do toho milenca. Petspektiva jak rit....

mariejenka
4. mar 2022

Sebecka si bola od začiatku Vášho vzťahu.. "radšej s niekým,ako sama" nemilovala si ho...a on o tom urejme nemal ani tucha,ze je len z núdze cnosť, sama nevieš, prečo si sa 2x rozišla s nim,a 2x vrátila ..uz buď hlavne úprimná k sebe a ku každému, ale len jedno ti radím.. nakoľko uz niesi len ty,mas uz deti(malé? Koľko majú rokov) ...nepovýš- nesmieš povýšiť lásku k novému objavu,nad lásku k svojím deťom.

0kristina0
4. mar 2022

A este napisem, ze si jedna vypocitava zena. Keby ti neprisiel do cesty tvoj vysnivany sen, mala by si gule opustit svojho muza a priznat sa mu, ze ho nelubis a nelubila si ho? Nie neurobila by si to a tomu sa hovori vypocitavost. Lebo ako si napisala:"radsej byt s nim ako sama"

karhu
4. mar 2022

tvoj zivot, tvoje rozhodnutia

bociandy
autor
4. mar 2022

@babulkomale uplne beriem tento koment, kvalitne som to doje... a je mi to cele hrozne luto (aj ked to tak mozno na prvy pohlad nevyzera)

bociandy
autor
4. mar 2022

@simsalabim to beriem. Viem, ze najvacsia chyba bola, ze som vobec ostala v tomto vztahu, mala som to ukoncit velmi velmi davno ked este o nic neslo. Ja neviem, preco som to nikdy nespravila, fakt. Sprosta som...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bloger
4. mar 2022

@bociandy Mala si na to myslieť skôr. Obávam sa, že tvoj manžel má pravdu. To si musíš priznať aj sama. Deti ťa ale budú potrebovať. Možno by tá obeta stála za to. Najvyšší čas brať to vážne. Neskôr aj tá láska príde. Stále môžeš svoju chybu napraviť. Prajem ti všetko dobré.

bociandy
autor
4. mar 2022

@loginexistuje uz sa nejaky cas poznaju a tu problem zatial nevidim. On je bez zavazkov, k detom sa sprava velmi pekne a moje deti ho beru ako kamosa. Je ale pravda, ze spolu nebyvame a tak neviem, co od toho ocakavat v buducnosti. Myslim, ze tu sa musim pripravit na rozne scenare a iba cas ukaze, ci dokazeme "normalne" fungovat.

loginexistuje
4. mar 2022

@bociandy a tvoj muz nechce striedavku ?

bociandy
autor
4. mar 2022

@loginexistuje on tolko pracuje, ze nema sancu zvladnut striedavku... Takze nechce.

diamond007
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
loginexistuje
4. mar 2022

@bociandy a ty sa vies o eeti aj financne postarat ? a nikdy nevies mozno tu striedavku skusi kto vie

bociandy
autor
4. mar 2022

@diamond007 chapem. Ale deti su este velmi male. Skus sa na to pozriet z tejto strany: aky priklad im dame, ak budu vyrastat v prostredi, kde nebudu vidiet objatia, bozky, proste to, ze mama s tatom sa lubia... Budu si mysliet, ze je to normalne, ze tak to ma byt. A budu mat nefunkcne vztahy. Ja neviem... My tu s manzelom fungujeme ako take 2 roboty... Mne to nepride normalne. Ale chapem co pises a dakujem za komentar.