Som príliš poctivá, preto nemám vo svete miesto

13. jún 2023

Ahojte. Donedávna som bola večný optimista. Aj keď sa mi občas nedarilo, vždy som si našla dôvod na úsmev, dôvod začať znova, dôvod začať niečo nové…mala som v sebe silu vidieť svet ako pekné miesto. To sa ale zmenilo. V poslednej dobe ma sprevádza neúspech za neúspechom, odmietnutie za odmietnutím, útok za útokom. Snažím sa nájsť odpoveď prečo sa mi to deje. Pýtam sa ľudí že čo robím zle? Veď sa snažím najviac ako viem. Nezávisle od seba mi bolo povedané že: ty chceš veľa od života ale si príliš poctivá. Ty si príliš dobrá. Nesmieš byť taká, svet ťa zožerie zaživa. Neverila som tomu. Musí stačiť že je človek šikovný a ochotný. Proste musí.
Nestačí. Nechcela som sa nechať vtiahnuť do toho negatívneho sveta kde je všetko čierne. Teraz však vidím že všetko bola pravda. Len ja som bola príliš naivná. Príliš som v seba verila. Verila som že som dobrá partnerka, že som dobrá kamarátka, že som dobrá kolegyňa a zamestnankyňa. Že som šikovná a že ľudia ma majú radi. Bola som hlúpy snílek. Mala som rada život, myslela som že všetko zvládnem. Začala som ale zlyhávat. Postupne vo všetkom. Teraz sa cítim menejcenná. Môj život vyzerá tak, že chodím do roboty, prídem domov a ľahnem si. Väčšinu voľného času prespím. Neviem sa ani vyplakať. Mám pocit že ani nežijem už.

viera27
13. jún 2023

To je blbost. Nesuvisi so sikovnostou,ochotou a poctivostou. Skor mas depresiu.

doriiis
13. jún 2023

1.Mysliet si o sebe,že si naj v úplne všetkom je toxické,choré a nie milé a pozitívne.Na takýchto ľudí si dávaj sakra veľký pozor.Mozes byť šikovná ako chces ale keď ti chýba pokora a nohy na zemi,tak sama zo seba robíš toxic človeka.Nikto není naj vo všetkom.Ten,kto si to myslí o sebe,klame.
2.Nemoze ťa mať každý rád! Nikdy!Pretože ani ty nemáš každého rada.Ked tvrdí niekto,že má každého rád,tak klame. Stavím sa,že vtedy keď si si myslela,že ťa má každý rad si mala najviac nepriatelov v živote.Nemaj každého rada,nevypláca sa to....väčšine ľudí si ty ukradnutá

sickynickyobsadene
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
13. jún 2023

Vyhľadaj lekára. Toto čo tu píšeš je choré

lavender94
13. jún 2023

Toto čo popisuješ, môžete byť kľudne začínajúca depresia. Niečo ti v živote asi nevyšlo, zažila si veľký neúspech a položilo ťa to. To sa stáva, treba sa vedieť cez to preniesť, spracovať to a začať žiť. Rozpadol sa ti vzťah? Áno, boli to, ale nie je to posledný chlap na planéte. Čokoľvek sa ti v živote deje, nie je to konečná. Musíš sa zdvihnúť a žiť, pretoze keď sa budeš ľutovať, utečú ti tie príležitosti, vďaka ktorým sa budeš môcť opäť cítiť dobre.
Neviem, koľko máš rokov, ale neúspech patrí k životu a je prirodzené, že a aj napriek tomu, že si objektívne si dobrá a šikovná, nie každý ťa tak bude vnímať.

doriiis
13. jún 2023

A ešte jedna rada:...práve pri neúspechoch,pádoch a sklamaniach sa človek učí a posúva vpred najviac.Dodnes ďakujem za každú ,,facku" od života.Lebo vďaka nim dnes žijem život,aký som vždy chcela zit

luccija
13. jún 2023

Koľko máš rokov?čo Ti teda nevyšlo vzťah?

petronelag
13. jún 2023

Aj ja si myslím, že ak sa jedná o osobu od 20 do 30 rokov, tak môže mať takýto pocit, že napriek najlepším úmyslom to nevyšlo, keď niečo nevyjde. Ešte chýbajú životné skúsenosti, že keď niečo aj nevyšlo treba ísť ďalej, skúsiť novú prácu, vzťah a pod.
a nie začať myslieť takto, že všetko je len čierne.

lelelienka
13. jún 2023

Ja som snad etalon poctivca, absolutne neznasam opacne konanie a aj ked to niekedy mozno nie je take lahke, “miesto vo svete” som si nasla a nemusela som ani upustit zo svojich zasad. Never tomu, ze snaha a to vsetko co vymenuvas, nestaci - staci, len to mozno stoji viac usilia. Takze problem treba hladat inde. A co je najdolezitejsie, nikdy a tym myslim naozaj nikdy, sa netreba vzdat, ak nieco naozaj chces.

zmrzlinka2021
13. jún 2023

Lenze ty to mas popletene.

Ty si nebola poctiva, ty si si zo seba urobila len poloboha s vierou idealneho zivota. Pricom je normalne aj zlyhavat, aj byt vycerpana a uz vobec nie si povinna davat zo seba vsetko. a napriek vsetkemu mozes byt radostny a laskavy clovek, len mas nastavene hranice, vies povedat aj "nie" a vobec nemusis byt negativista.

autor
13. jún 2023

Ale nie. Ja vobec nemam nejake bohapuste sebavedomie. Nikdy som nemala. Bolo mi ctou ze kolegyne sa na mna obracaju. Rada som im pomohla. Ved…obracaju sa na mna stale. Aj im pomozem. Ale kedze uz viem ako o mne rozpravaju tak ma to strasne mrzi. Este ked mi na konci rozhovoru povie: dakujem zlaticko. Ty si nasa sikulka, co by sme bez teba robili? Naco toto? Spytaj sa, odpoviem ti. Ale nechval ma ak si to uprimne nemyslis. Vadi mi ta falos. Myslela som ze som v uprimnom a zdravom kolektive.
Vlastne presne prave o to ide. Ze ja som nikdy nebola sebavedoma. Skor zakriknuta, utiahnuta. A toto mi davalo tu silu verit v seba. Citila som sa dobre. Citila som sa potrebna. Nikdy som sa nepovysovala. Vzdy som kazdemu pomohla, vyhovela, pracovne i sukromne. Nikdy ma ta pomoc neobtazovala. Az mi prisla jedna kolegyna. Ty nevidis ako ta henta vyuziva? A co o tebe rozprava? Ok kecy. Prisla druha mi to iste povedat o inej. A dalsia o dalsej a potom ta posledna o tej prvej. A tak som postupne zistila ze vsetky o mne rozpravaju dost skaredo.

Co sa tyka osobneho zivota. No ano. Rozpadol sa mi vztah. To by sa asi stalo tak ci tak. Jednoducho dosluzil.

diewcatqoo
13. jún 2023

Nie, nie si prilis dobra pre tento svet. Si len naivna. Na tom sa da pracovat. Nauc sa povedat nie. Bez akychkolvek vycitiek, komukolvek, jednoducho nie.
Nauc sa vazit si samu seba a zacni tym, ze sa nebudes snazit spasit cely svet. Neries cudzie problemy, ries svoje problemy.

miadi
13. jún 2023

Tak mas falosne kolegyne ktore si nezasluzia tvoju pomoc. To ale neznamena ze nemas vo svete miesto . Asi si len Strasne mlada a mas naivne predstavy o ludoch nevies este uplne rozoznat faloš, ze ta Niekto vyuziva. Ale to nic neznamena Iba to ze este nemas dost skusenosti s ludmi. A ze v praci to nie je s kolegynami take ružove ako si si myslela. Nie su tvoje kamosky a nemusis nikomu pomahat sustred sa na pracu. A kamosky Snad mas mimo pracu, Nebavi ta chodit do prace Lebo si zistila ze “ zlaticko=blbka” tak ti praskla bublina. Ale to nic neznamena. Mozes si najst inu pracu a skutocne dobry kolektiv ,alebo ostat v tejto a byt viac samostatna jednotka. Vztah si zhodnotila racionalne - skoncil Lebo dosluzil. Mozno by ti pomohlo takto sa pozriet aj na pracu. Mozno dosluzila a je cas hladat inu.

zuzana76
13. jún 2023

@pribinak
@viera27 nemyslim si, skor mala preddstavu, ze s poctivostou dalej zajde a ono sa jej akurat ukazuje, ze na poctivych a dobrych ludi sa kazdy vys...rie

lilitela
13. jún 2023

mozno ani nieje chyba ze si prilis dobra, ako skor na seba prisna. Neuspech je prirodzeny, aj ked ma svoje dosledky. A asi mas depku. Takze teraz vies, ze sa musis naucit povedat NIE a zit nie z pocitu, aka si pre kazdeho potrebna, ale ze proste si taka aka si a moze ti byt jedno, co druhy. Ale chapem ta, musela to byt riadna facka.

zuzana76
13. jún 2023

@autor poviem ti ako to mam ja, tiez som taka, nie je to uplna naivita, pretoze ja viem, coho su ludia schopni a ze su zakeraci a zli. Musis sa s tym vysporiadat vo svojom vnutri. Tiez som pomohla a za chrbtom napr ohovorenie. Povedala som si, ze to je problem danej osoby, asi ma ona problem sama so sebou a takto reaguje. Ja budem konat dobro aj nadalej. Samozrejme treba rozlisovat konanie dobra a nechat sa vyuzivat, treba vediet povedat aj nie za danych okolnosti a je to uplne v poriadku. Pre mna je dolezitejsie byt dobrym clovekom, dobrym v srdci, ako uspesnym, co ide aj cez mrtvoly, robi podfuky na daniach atd... je bez chrbtovej kosti.

zuzana76
13. jún 2023

@autor maj realne ocakavania, nikde nie je napisane, ze ak ty urobis dobro, ze sa ti vrati od danej osoby, mozno sa ti ani tak skoro to dobro nevrati, ale je na tebe, budem pokracovat v konani dobra? Alebo ak su vsetci taki, neochotni, neprajni atd..., prisposobim sa aj ja a budem ako oni?

autor
13. jún 2023

Nie som mladučká. Som len hlúpa asi. Proste som chcela byť užitočná. Tou prácou som si zrejme kompenzovala že nikdy nebudem matkou. Asi som chcela aspoň niečo v živote dosiahnuť. Lebo už keď mi bolo najsmutnejšie, tak som sa ponorila do práce. A bolo dobre.
@lilitela Ano. Prisna na seba som. Velmi. To priznavam.

ckocka
13. jún 2023

Zvyšovať si sebavedomie tým že druhým slúžiš a pomáhaš nefunguje. Za prvé preto že si kupuješ vďaku tým čo robíš, namiesto aby si ťa ľudia cenili ako človeka. Za druhé ak tvoju pomoc odmietnu či nedocenia, alebo ocenia iba na oko, teba to utvrdzuje ešte viac v tom že nie si dosť dobrá a musíš sa teda ešte viac snažiť pomáhať. Sebavedomie je tvoj boj, musíš ho nájsť sama v sebe, nie v ocenení od okolia.

karolinakr
13. jún 2023

To, ze niekto berie od teba pomoc a potom ta ohovara, nie je tvoja chyba a vina.To hovori skor o ňom..Ludia su zli..nemusiš kvoli tomu ležat pod paplonom..Vsade je zlo, stači sa rozhliadnut okolo seba.Ked tužis byt matka, zvaž adopciu, nie že kolegyniam budes robit poskoka. A hlavne si hladaj priatelov, čo tvoje dobro ocenia

karolinakr
13. jún 2023

Dobra možeš byt, vzdy to niekto zneužije, takych si drž od tela..Ak maš samaritanske sklony, najdi si charitu, tam to ocenia

ninka297
13. jún 2023

Ty nemáš žiadne sebavedomie, a preto ti robí dobre, keď ťa pochvália. Problém ale nie je v tom, čo robíš alebo nerobíš, problém je v tých ženách. Aj keby si sa roztrhla alebo, naopak, nerobila nič, aj tak by si na teba vždy niečo našli. To sú proste ženy a ženský kolektív, viem, o čom hovorím. Tebe pomôže sa dať hore psychicky cez dobrého odborníka a naučiť sa hovoriť NIE.
A vidím tu ešte jeden problém..možno si vyhorela. Tou prílišnou snahou si sa zruinovala. Myslím, že aj príznaky na to sedia. Preštuduj si o tom niečo.

elisebah91
13. jún 2023

Ja ti rozumiem, verila si že svet je pekný, že keď sa ty sa spravas pekne a správne že to aj dostaneš. Aj ja som si to myslela, aj ja som bola snilek, naivná a hlúpa že všetci chcú len dobre, keď sa ja dobre chovám a pomáham. Musela som padnúť, museli sa mi otvoriť oči a pochopila som že svet nieje taký ako som si ho vysnívala, že ľudia sa nechovajú tak ako by som očakávala vzhľadom k môjmu chovaniu. Prišla som na to, že na svete neexistuje spravodlivosť. Že svet je len taký pekný aký si ho urobím, že keď si pustím k sebe veľa toho zlého tak ma to prevalcuje, že nemám byť hlúpa naivka, že mám brať svet aký je aj sedy, aj ružový, aj biely...kadejaky...

bloger
13. jún 2023

Ty máš vo svete svoje miesto. Veľmi sa mýliš. Pre svet si darom taká aká si. Si krásna, šikovná, jedinečná. Nikdy už nebude nikto ako ty. Oplatí sa robiť dobro a pomáhať. Hoci sa to človeku nie vždy vráti. Lebo tým prinášaš medzi ľudí to dobré. A to sa nedá ukryť všimnú si to. Veľmi ťa povzbudzujem aby si sa nedala znechutiť. Aby si znovu našla ten dôvod na úsmev. Lebo ten ti pristane najviac. A poteší všetkých čo ťa majú úprimne radi.

autor
13. jún 2023

Zienky. Temu dieta ja som uzavrela. Nechcem sa k tomu vracat. Ale aj tak zaboli ked sa dozvedam ze poza moj chrbat koluju ohladne toho blbe reci.
Ale mate pravdu. Mozem si pomoct iba sama. Bola som uz aj v minulosti ohladne tohou psychologicky. Ta mi celkom pomohla. Povedala ze moje pocity su v poriadku. A nejako som sa s vecou vyrovnala. Posledne som bola tiez ale u inej, lebo ta co som bola vtedy uz nerobi…ale ta bola dost taka. Povedzme ze mi nesadla. Aj ked citala som si neskor recenzie. Moja chyba ze potom, nie predtym. Chystam sa samozrejme aj teraz, len viete ako je to s terminom. Mala som potrebu dostat to teraz zo seba von, lebo ozaj uz neviem komu sa vyzalovat aby sa mi neskor nesmial. A pomohlo. Dakujem vam. Precitala som si vsetky komentare. Kazdy jeden mal nieco do seba.

anjelik107
13. jún 2023

Napíš mi správu, môžeme sa o tom porozprávať a poviem ti môj pohľad na vec.
Jedna vec ide o naše podvedomé správanie a druhá vec o to, čo sa máme naučiť.