Zdravím všetkých, píšem anonymne nakoľko by tu mohli byť ľudia, ktorí ma poznajú. Dnes mi bolo povedané jedným človekom,že som preňho a pre niektorých ľudí v práci "too much". Neviem ako si to mám vysvetliť, snažím sa byť milá, zapájať sa do rozhovoru, posrandujeme,ak niekto potrebujem pomôžem. Čím ďalej mám však pocit,že väčšina kolegov sa pretvaruje,hrajú sa na to čo nie sú a za chrbtom iba hľadajú na iných chyby a ohovárajú. Ako by ste si prosím vysvetlili ak by vám niekto povedal niečo takéto,kde robím chybu?
tazko povedat, ked ta nepozname, vies... to moze znamenat xx veci, prilis ukecana? prilis senzitivna? prilis hrr do vsetkeho? prilis sebavedoma... spytaj sa priamo toho cloveka, co ti to povedal, aby to upresnil
Tym “too much” buď myslel otravná alebo moc pekná a inteligentná a tak trosku závidia 🤷🏽♀️ jedno z toho urcite
no zrejme ta tvoja "milota" je too much pre inych ... niektory ludia maju radi klud a niesu tak ukecany ako iny ... nevtieraj sa tam kde ta nechcu a obcas si skor kusni do jazyka a hlad si svojho .. nemozes vyhoviet kazdemua nie kazdy ta hold ma rad-to je zivot
No asi je ťa všade veľa.
Ja som mala spolužiačku, ktorá bola pre mňa too much. Bola všade, všetko musela vedieť, bola upistana, vopchala sa aj tam kde nemusela. Ale bola milá, ukecana, priateľská, vždy pomohla... Len som s nou nemohla byt často napr vonku, lebo keď som prišla domov tak som z nej bola ohucana 🤣
Nevravím, že je toto tvoj prípad, no toto je príklad osoby ktorá je PRE MNA too much
V skutocnosti sa to neda podla toho presne povedat co tym myslel. Moholo to byt -pridobra a mohlo to byt aj moc aktivna (najskor v zmysle, ze ich potom zahanbujes svojim vykonom). No netrap sa tym 🙂 Tvoj problem je mozno aj to ze vsetko riesis, lebo toto je uplne nepodstatne. Ak to chces riesit tak sa ho spytaj, ze co by ti odporucil ten co ti to povedal.
Ja by som povedala, ze je ta vsade vela a strkas nos aj tam kde nemusis.
No neviem ako je možné objektívne kvantifikovat správanie a určiť čo je ešte ok a čo je priveľa.
Nie si "príliš" pracovitá, iniciativna dobre naladená a zvyšok kolektívu v porovnaní s tebou vyzerá ako banda spomalenych lemrakov?
Hmmm, tak uz aj to je zvlastne, ze ked ti niekto uprimne povie, ze si "too much", tak mas hned pocit, ze sa vacsina kolegov pretvaruje a ohovaraju ta za chrbtom...
Hladala by som skor chybu v sebe, ako hned utocila na kolegov...este ak by si to myslel jedinec, ale tu sa jedna o skupinu ludi, ktori suhlasia s tymto nazorom o tebe. Takze to ries priamo s kolegami a nie s cudzimi ludmi na diskusnom fore, ktori nemaju ani sajnu, ako sa spravas. 🤷
Ďakujem za Vaše názory, osobne si nemyslím že by som bola ukecaná viac ako ostatní,skôr ak sme pri obede a bavíme sa prirodzene sa chcem zapojiť do témy. A správanie iných kolegov o ktorých si myslím že sa pretvarujú a ohovárajú ostatných som si všimla a aj počula na vlastné uši. Určite si u vašich rád niečo zoberiem. Chcela som len počuť názory iných,aby som si mohla v hlave ujasniť v akom zmysle to mohlo byť povedané. Ešte raz ďakujem 🙂
Ak si preňho a aj pre niektorych "too much" tak to znamena ,že ano rozoberali Ťa. Ja by som sa na to uprimne opytala toho kto ti to povedal za všetkych. Lebo evidentne to neberu pozitivne ak to rozoberaju medzi sebou. Keď niekto vyčnieva zo šedeho priemeru ,tak byva onalepkovany. Ale podla mna by ta to nemalo zarmutiť, ved kazdy sme nejaky. Ten kto je introvert, tak pre takeho budeš vždy too much. Ale pre extroverta budeš "parťak". Takže je to o tom, nesnažiť sa vyhoviet každemu a prisposobovať sa. Buď autenticka, lebo inak podraziš len samu seba.
@romiada ďakujem 🙂
Kokos... Okamzite som si pod týmto pojmom vybavila bývalú kolegyňu z pred 15 rokov! Ten vyraz too much je uplne výstižný a trefny.
Napriklad - hovorí ti niečo pojem - v každom hovne varecha? Tak to bola ona! Huba sa jej nezávislá. Všetko vedela všade bola, sama milota ochota, tlachala dve na tri (aj to ja som ze fakt ukecana!) Kolegovia po krátkom čase s nou už len očami gulali, keď s nou mali robiť projekt. Mna napriek mojej hubatosti a ukecanosti volali v rámci prestávok na kavu. Chodili sme na služobný a super pokecalu - s tými kolegami. Keď sa v robote pri káve zjavila tato kolegyňa, vacsinou sa všetci pi chvíľke rozprchli. Nikdy na nu nemal nervy proste.
A sme boli veľká hala a 450 kolegov, teda xy charakterov a nik z tých 450tich nebol tak špecifický otravný, ze by každý radsej nemal s nim kontakt. Ešte tam bol jeden dvaja a to. oli všetkým známi zakeraci - ok s tymi tiez nik kontakt mimo pracovnej nutnosti nehľadal. Ale nech už boli ostatni kolegovia akýkoľvek, s kazdym každý prehodil par slov a nemal chuť utiecť ako od tejto jedinej kolegyne zo 450.
Dali jej výpoveď po krátkej dobe, co v tom korporate fakt nebolo bežné, to už musel byť pruser riadny. Kolega prišiel 2x po akcii, Leader ho poslal hneď domov a dal voľno, nie výpoveď. Keď bol veľký oriešok, poisťovací aj Leader hodinové výpovede, napriek super výsledkom. Ale túto kolegyňu prepustili v rámci prvých 3 mesiacov, čo fakt bolo zriedkavé. Ona fakt nesadla snáď nikomu a pracovné zrejme bola tiež uplne mimo. A pritom bola skúšobná 6 mesiacov a mali všade dosť trpezlivý prístup v zaucani.
Ona zase nebola falošná zákerná hnusna alebo podobne. Ale Ona proste bola skratka Too much a to pre drvivú väčšinu firmy.
Máme jednu takú v práci. Premotivovana, všetko chce robiť, každému sa chce zapáčiť a zavďačiť, všetku prácu berie pre seba. Nesmierne ulisna a vtierava osoba, vopchana vedeniu v ritiach až po päty. Darčeky, pozornosti, sluzbicky, lichôtky, to je jej svet. Na tvári večne nasadená maska, falošný úsmev a láskavosť. 🤢 Je na to dobrý výraz - people pleaser. Vygoogli si to, či sa tam náhodou nenájdeš. A brzdi trošku.
Ked si too much znamena ze moc tlacis na pilu co sa tyka medziludskych vztahov alebo si preafektovana (v inom vyzname som to este nepocula nikoho pouzit)
Kašli na to, ak ti niekto povie, že si "too much." Je úplne v poriadku byť "too much." Hlavne buď sama sebou, a ak ťa niekto nazve "too much," to je jeho problém, nie tvoj. Nie je to nič, čo by si mala riešiť, pretože pre niekoho môžeš byť "too much" a pre iného presne akurát – dokonca ťa môže obdivovať za to, aká si.
Najdôležitejšie je, aby si bola spokojná sama so sebou. Keď to dosiahneš, prirodzene si okolo seba udržíš ľudí, ktorí ťa podporujú, a tí, pre ktorých si "too much," ťa vôbec nemusia trápiť.❤️
Tak buď little bit less... a máš po problému.
@fajnova my pracujeme spolu? Ja mam tiez taku, este je aj uskriekana, urehotana, ked pocujem ten jej skreklavy preafektovany hlas, tak mi je hned horsie. A este vsade bola, vsetko vie a kde este nebola, odtial uz ma kluce.
to je zas vymysel nejakeho korporatneho blbecka s malym pindurom... sebavedomy človek toto nikdy o nikom nepovie
mna by zaujimalo, ci sa v praci spravas prirodzene, alebo ci to trocha hras. mozno si too much preto, lebo z teba citit, ze to nie je autenticke?
a teda spytala by som sa toho kolegu, ako je to myslene, tiez by ma to na tvojom mieste zaujimalo.
@muchotrafka298 normálne som sa musela pozrieť do tvojho profilu, že odkiaľ si, či nepracuješ aj so mnou 😂 lebo aj ja mám takú kolegyňu 😭 pre mňa je to strašne vyčerpávajúce...
@zabina27 ja normalne chodim ine dni do kancelarie ako ona a zamerne. Kludne to tutok napisem. lebo mna ona tak vycerpava,ze ja sa davam cely vecer dokopy. Ohucana som z nej, ja ju pocujem cez celu firmu, ked je v robote. Najmudrejsia, uz som jej minule normalka povedala, ze prosim Ta, nerozpravaj o veciach, s cim nemas skusenost a o miestach, kde si nebola. Kolega co ma stol vedla nej sedi v sluchatkach cely den.
@muchotrafka298 ja sluchátka nemôžem, robíme s ľuďmi... Každý deň, celý týždeň 😤 ja nezvladam preafektovanych ľudí, ktorí sú uchvátení svojou dokonalosťou ☹️
@zabina27 toto si ako super napisala, ze preafektovani ludia, ktori su uchvateni svojou dokonalostou. Ty si bola dneska u mna v robote alebo co? Lebo toto je presny opis tej mojej kolegyne. Nikto nie je krajsi, dokonalejsi, mudrejsi a uzasnejsi od nej...ona to ale povysila este na vyssi level, nasla cloveka, co za nu veci porobi. Lebo ona nevie, nerozumie, fakt toto nie je pre nu tak jej line manager to za nu spravi. Ona sa venuje len blbostiam ako vianocny vecierok, firemny vylet a podobne.
@muchotrafka298 😂 ako tá moja nie je zlý človek, ani zákerná, ani neschopná, len mi proste tá natura nesedí (a úplne beriem, že je to len môj problém). Ešte keby bola debil, už ma fakt odvezú 😂
@autorka prepáč, že ti to tu spamujeme 😉 ja si pod názvom "toto much" osoba predstavujem niečo ako moja kolegyňa
Ja som tiež mala takú kolegyňu, o ktorej by som teraz povedala, že bola too much. Všade bola, všetko vedela, votrela sa do všetkých konverzácii, bola hlučná, lebo aby ju počuli aj ženy, ktoré sú na druhej strane miestnosti, proste stred vesmíru bola, alebo si to aspoň myslela, neznášala som pocit, že ona dýcha v tej istej miestnosti, tak mi z nej bolo zle. Myslim, že ona bola extrémne too much.
@autorka píšeš, že ak ste pri obede, snažíš sa zapojiť do témy. Ako toto vyzerá? lebo mne zablikala kontrolka práve pri tomto, možno to im vadí, že sa bez ich vyzvania zapajas do niečoho o čom sa chcú baviť len oni. Resp nemusíš sa zapájať do všetkého za každú cenu, trochu proste zvolni.
Ale toto je len môj pohľad, radšej sa kolegu spýtaj ako to myslel, nech ti povie v com je naozaj problém a popracuj na tom 🙂
Za mna je too much chovanie, ktore sme tu viacere popisali. Prilisna hlucnost, upozornovanie na seba, preexponovany prejav celkovo.
If i am too much, go find less. ;)
Záleží od situácie v akej to bolo povedané. A najlepšie by bolo sa spýtať priamo v ten moment, že čo tým konkrétne myslí. Takto môžeš len hádať...