Som nevyliečená z predošlého vzťahu?

31. mar 2024

Pred vyše pol rokom som sa rozišla s priateľom, pre mňa bol veľká láska, všetkým. V mnohom sme si rozumeli, naozaj som myslela, že je pre mňa už ten pravý. Lenže, on to pravdepodobne necítil rovnako. Nemal na mňa už skoro nikdy čas, a stroskotalo to hlavne na tom. Po rozchode som si povedala, že sa už nechcem zalubit.
Pred 2 mesiacmi ma kontaktoval 1 muž, začali sme si písať, stretávať sa a v podstate sme vo vzťahu. Zo začiatku som bola síce aj opatrná, ale dala som tomu šancu. Všetko bolo fajn, rada som s ním trávila čas... No už je to pár dní, čo mi začínajú vadiť niektoré veci. A jedna veľmi podstatná vec, necítim tam až tak chémiu, nevonia mi... Ťažko sa to opisuje, ale mám pocit, že sa mi splnilo, čo som si priala, že sa už nechcem zalubit. Neviem, či to ešte môže prísť? Je to dobrý človek, ma dobrú prácu, vkusny aj keď menší byt, auto... (Tieto veci mám aj ja, určite by som nebola s niekým len kvôli tomu), vyhovovalo mi že nemá deti, ma na mňa čas, je aj romanticky, zdieľame podobne hodnoty... Len mi tam niečo chýba. A neviem či tomu dať ešte šancu, či sa môže z mojej strany niečo zmeniť. Nerada by som mu ublížila ale tak isto by som nechcela trpiet ani ja... Stalo sa vám niekomu, že ste to na začiatku takto mali a zmenilo sa to k lepšiemu?

vanilkovazmrzka
1. apr 2024

Ja si myslim ze druha moznost, ze este nie si ready na dalsi vztah. A ano, zamilovanie do tohto moze prist aj neskor. Ale teda ak tym, ze ti nevonia, nemyslis uplne doslovne to, ze jeho telesna vona ti nevonia, potom si nie som ista 😅

autor
1. apr 2024

@vanilkovazmrzka je možné, že nie som pripravená na ďalší vzťah.
No, čo sa týka tej telesnej vône, áno, nevonia mi. Nemyslím tým že by mi smrdel. Ale ex mi proste vždy voňal,aj keď zjedol niečo s cibuľou či cesnakom. A tu je to iné. Dokonca niekedy sa stalo že mu mierne smrdelo z úst, a na to som extrémne citlivá (na rôzne pachy). Mohlo to byť zapríčinené stravou,lebo nie vždy je to tak. Ale vtedy ma to dosť odradilo a nebolo mi to príjemné 😕

viera
1. apr 2024

Zeby 1.apríl😀

autor
1. apr 2024

@viera 🤔😕

dadka1997
1. apr 2024

Velmi krátka doba po takom krásnom vztahu aký si mala s bývalím.. nie je na tom nic zlé ostat v kontakte, ale netahaj ho nos

autor
1. apr 2024

@dadka1997 už som sa rozhodla a nemá zmysel to naťahovať. Bolo tam viac veci, ktoré mi mierne prekážali. V čase keď by to na začiatku vzťahu malo byť to najlepšie, ja to tak vôbec necítim a mám pochybnosti.
Samozrejme je sklamaný, možno sa aj hnevá. Ale vždy som myslela na druhých, už musím aj na seba.

gerber58
1. apr 2024

Podľa môjho názoru, ešte nie si uplne vonku zo vzťahu predtým. Hľadáš možno veci, ktoré si mala pri bývalom. Ale zase, keď si to zhodnotíš, tento človek, je uplne nieco iné ako ten predtým. Má plusy, a veľké...už v tom, že má na teba čas a venuje sa ti. Úplný opak.
Ale tá chémia tam má byť už na začiatku. Ja by som sa mu zdôverila a rozhodla sa, či to má zmysel vôbec.

sevrin
1. apr 2024

Ja som raz čítal, že žene muž musí proste voňať. Ak nevonia, tak to tam nemá zmysel.
A ak sa prichytíš pri tom, ako nostalgicky spomínaš na ex, tak potom asi fakt nemá zmysel niečo riešiť.
Ja som zažil toto, z opačného garde, keď som bol emočne naviazaný stále na ex, s novými známosťami to proste nešlo, mohol som sa aj rozkrájať. Na ex musíš myslieť ako na nejakého bežného kamaráta, bez emócií, až potom sa pohneš ďalej.

autor
1. apr 2024

@gerber58 viem že má plusy, viem že je to dobrý človek. Len je tam aj pár veci, drobnosti, ktoré mi na ňom aj vadia. Viem že každý človek je iný, každý, máme chyby, nesnažím sa ho ani porovnávať s bývalým. Len tu si úprimne neviem reálne predstaviť s ním budúcnosť.

@sevrin aj ja som toho názoru, že muž musí žene voňať, že tam musí byť tá správna chémia. Aj tu som sa snažila, dúfala že by to mohlo fungovať. Ale keď už v začiatkoch to nie je to pre mňa akoby "práve", tak to nemá asi zmysel. Nenažila som sa ho porovnávať s ex. Napriek tomu že som byvaleho ľúbila, rozum už vedel že to z dlhodobejšieho hľadiska nemalo zmysel a ex mi v podstate aj ublížil. Ale možno z toho naozaj nie som úplne vonku...

gerber58
1. apr 2024

Tak buď úprimná, povedz mu to, nie je tam iskra, nie si spokojná ako by si mala byť, necítiš to. Ste spolu krátko, nebude ho to tak bolieť.

autor
1. apr 2024

@gerber58 už sa stalo, zostal smutný, sklamaný asi aj nahnevaný. A mňa to trošku aj mrzí. Teda to ako sa cíti,lebo som mu nechcela ublížiť 😕

deti95060810
1. apr 2024

za mňa nie si "vyliečená" z predch. vzťahu...
ja by som ani do žiadneho vzťahu po tak krátkom čase nebola schopná ísť...aj keď viem že klin klinom sa vybíja... 😉 ale za mňa NIE. akoby to u mňa vôbec neplatilo.

gribka1
1. apr 2024

Nie žeby si nebola vyliečená z predošlého vzťahu (možno nie si), ale tento proste nie.

autor
1. apr 2024

@deti95060810 máš pravdu. Raz som už bola vydatá, po rozvode som rok aj trištvrte na žiadneho chlapa nevedela pozrieť. Ale to bol 10 ročný vzťah. Takže trvalo dlho, kým som sa z toho úplne dostala. Tak, ani teraz som si vyslovene nehľadala niekoho. Proste to prišlo a myslela som, že by som to skúsila. Ale asi nie som typ, čo vie tak ľahko zabudnúť či prekonať (aj keď ex aj kamoška aj plno ľudí s tým problém nemajú, hoci i po mesiaci).

@gribka1 možno máš pravdu, že mi len tento chlap nesadol. Alebo len potrebujem ešte nejaký čas byť sama a všetko si v sebe usporiadať 🤷🏼‍♀️

domkakvet
2. apr 2024

Este nie si pripravena na novy vztah.

autor
2. apr 2024

@domkakvet tiež si myslím