Som nešťastná vo vzťahu

5. jún 2024

Ahojte MK ženy , potrebujem sa kus vyrozprávať. S mužom sme 16 rokov , máme dve deti na ZŠ. Veľa vecí som mu za tie roky prepáčila . Ale už proste nevládzem nedáva mi tento vzťah nič, je pre mňa až priam toxický ale problém je v tom , že posledný rok u mňa nastali zdravotné problémy a tým pádom nemám síl na rozvod a bojím sa ho ako čert kríža , že mi bude robiť prieky pri rozvode , bojovať o majetky a štvať proti mne deti . Preskákali sme si už kadečím asi ako veľa vzťahov . Ale odkedy som mu prišla na virtuálne nevery a možno boli aj nevery alebo to k tomu smerovalo som voči nemu úplne zablokovaná , nedôverujem mu a nefunguje mi s ním sex , doslova nasilu nemám z toho nič. Navyše je nervák voči deťom , strašne mi to vadí nič im nevie vysvetliť v kluďe a milo . Myslím si , že by ich aj bil hlava nehlava ak nezasiahnem ja.
Nevenuje sa im absolútne , všetko je na mne . Vždy sa vyhovorí na robotu , že on nestíha , že on to nedáva ,
že kde je napísané že on má ísť s nimi von a veľakrát im aj nadáva debil , imbecil ,psychopat ……a kadečo ine hnusné A ako bonus zistila som , že berie financie v mojej firme . Veľakrát som mu všetko vytýkala aj to , že nám to neklape a že nech odíde . On nechce odísť pritom má kde odísť do nášho ex bytu , teraz bývame v mojom . Deti stále hovoria rozveď sa s ním alebo že keď nie je doma otec že aký máme pokoj . Cítia to , všetko vnímajú. Včera mu mladší syn vykričal , že trýzni deti . No samozrejme ja som bola zlá, že to ja ich huckám , že odkiaľ by mal také slovo. Skúšala som to už kadejak podobrotky aj pozlotky . Neviem čo mám robiť som veľmi vyčerpaná z tohto vzťahu .

martul
5. jún 2024

Ty veľmi dobre vieš, čo máš robiť. Len treba nabrať silu a odvahu.

nops
5. jún 2024

Už keď ti dieťa povie "rozved sa", to by už bola posledná kvapka. Lenže ja by som to nenechala zájsť tak ďaleko. Ak som nešťastná,chlap ubližuje mne aj deťom, nie je o čom. Bože,nebuď hlupa,byt je tvoj,firma asi tiež. Na čo čakáš. Zdravie máš len jedno,práveže zostať s ním ti stav ešte zhorší a verím tomu,že tvoje zdrav.problemy nastali práve vďaka nemu,z toho vypätia a nervov

melanta
5. jún 2024

Budem veľmi zlá a nebudem za to písať prepáč. Lebo je potrebné ti to asi povedať na rovinu. Ale spamätaj sa a prestaň byť svojim deťom zlá mater. Ako môžeš ostávať v takomto vzťahu, kde chlap toto robí deťom? Prečo im ubližuješ tým, že s ním ostávaš? A to, že s ním máš sex aj keď nechceš, tak to ani nebudem komentovať. A že ti berie peniaze z firmy? Podala si trestné oznámenie? Nie? Prečo? Zdravotné problémy máš z tohoto. Ak sa nemáš za úplnú handru (pretože aktuálne ňou si) a ak máš rada svoje deti, odídeš a následne vyriešiš rozvod. Je mi ťažko, keď si predstavím, ako dovolíš, aby tvoje deti trpeli, že samé chcú, aby ste odišli od neho a ty nie, ty ich nechávaš žiť s takýmto človekom. TY a iba TY si zodpovedná za to, že tvoje deti trpia. Čo si to za ženu???? To ani zvieratá sa takto nesprávajú voči svojim deťom. Aký iný signál potrebuješ, ak už deti chcú váš rozvod. Čo myslíš, prečo? Lebo chcú mať konečne kľud a nežiť v strese a v strachu, v ktorom ich ty svojou nečinnosťou nechávaš.

personality
5. jún 2024

@melanta presne. Vlastne teraz si opísala moje detstvo a moju mamu.

melanta
5. jún 2024

@personality to ma veľmi mrzí, že si toto zažila. To by nemalo zažívať žiadne dieťa. Verím a dúfam, že o to spokojnejší život teraz riadiš sebe a svojim deťom (ak ich máš). ❤

januska12323
5. jún 2024

Akú radu čakáš? Máš za muža debila, necháš ho ubližovať deťom a sebe ale tebe sa rozvádzať nechce? Akože táto situácia je lepšia ako pár naťahovačiek na súde?

h2
5. jún 2024

Ale veď ničoho z toho, čoho si písala, že sa bojíš, sa báť nemusíš. Píšeš, že každý z vás má svoj vlastný byt, teraz bývate v tvojom, máš svoju vlastnú firmu a deti sú na tvojej strane. Tak smelo do toho, ja verím, že po rozvode sa ti zlepší aj zdravotný stav.
A s tým sexom nasilu prestaň, hneď!

magic08
5. jún 2024

precitaj si to čo ti napisala @melanta niekolkokrat a potom vždy, ked sa budes bat podat o rozvod. Nechapem, že v tomto nechas žiť svoje deti. To ti vobec nezalezi na ich psychickom zdravi?

foxanda
5. jún 2024

Napíšem to ako dieťa rozchádzajúcich sa rodičov. Moja mamina prišla otcovi na nevery keď som mala možno 7-8 rokov, nechala to tak, kvôli nám deťom. Samozrejme otec v tom pokračoval, moja mamina doslova trpela, že kde je a s kým je. Bolo to na nej vidieť nie len psychicky ale aj fyzicky. Keď som mala 16, prišla mu na to, že má nemanželské dieťa a ťahá to s jednou ženou skoro 8 rokov. Rozviedli sa a ja som ako 16 ročná dostala z tohto všetkého našťastie nezhubný nádor. Na mňa ako dieťa a tínedžer to malo takúto jazvu, pritom tá jazva je aj fyzicky viditeľná, mám ju cez skoro celý krk.
Teraz po tom všetkom je moja mamina šťastná a krásna žena, konečne slobodná a milovaná.
Týmto ti chcem povedať, že mysli nie len na seba ale hlavne aj na svoje deti! Nerob to sebe a ani im.

jumama
5. jún 2024

Tvoje telo ti ukazuje, ze uz to dalej nejde. Ak mas moznost, okamzite hladaj pre seba psychologa. Posilni ta, aby si vedela spravit ten spravny prvy krok - rozhodnut sa pevne pre koniec. Zelate si ho vsetci.
Druhy krok je, ze ked budes pevne rozhodnuta, zajdes na UPSAVaR a nechas si tam vysvetlit moznosti, ako ti zverit deti, ked este rozhod neprebehol, ale napr. je uz o rozvod podane.
Dalsi krok je, ze si najdes mediatora, ktory bude medzi tebou a muzom robit prostrednika pri rozhovoroch a pomoze vam vykomunikovat si, ako sa rozviest pokojne a ako zit po rozvode pokojne. Ak su deti vacsie, nuz, asi ani nebudu mat zaujem ku otcovi chodit.

amy2807
5. jún 2024

presne o tomto hovoril jeden lekar mojej kamaratke ked velmi vazne ochorela.." ta choroba vam prisla pre to aby ste sa spamatali a nieco zmenili v zivote, ak nie ste stastna odrazi sa to na zdravi co sa vam aj teraz stalo..tak bud sa spamatate a odidete zo vztahu, aj ked to bude tazke ale je to potrebne pre vase zdravie alebo si to zdravie znicite uplne a zomriete"...

moonlight1210
5. jún 2024

Problem je, ze nech sa budes kedykolvek rozvadzat, tak ti moze robit problemy.

A kedze tomu najskor neutecies, chop sa sance teraz.
Kym ta podporuju aj deti. Kym ta nezavrhnu aj oni. Stratia voci tebe respekt, doveru, ze nieco mozes zmenit, ochranit ich. Ze sa mozu spolahnut. Ze nevies vyslat signal, ze ak ta niekto nerespektuje, tak to riesis.

Ked sa stiahnu kazde do seba a za seba, budes tazko napravat este aj toto. Bude hrozne, ked sa na teba budu pozerat uz iba s lutostou. Alebo hnevom.

Zbytocne pretrpis este dalsie roky s tymto clovekom. Tvojmu zdraviu to nepomoze. A ked sa konecne odhodlas, budes si nadavat, ze si to neurobila uz davno. Ze uz si to mohla mat za sebou.

mk22
5. jún 2024

Deti vidia a cítia..
Tebe nie je ľúto, ako im nadáva, ako sa správa?
Ty si matka, máš deti chrániť.. Máš urobiť všetko preto, aby netrpeli.. Prosia ta o rozvod!!! To už by bola konečná.
A huckania sa neboj, to ho veľmi rýchlo prejde a deti vedia vyhodnotiť ktorý rodič bol aký..
A majetky?
Na ulicu ta nevyhodi..firma je tvoja.. To kvôli majetkom dopustis aby tvoje deti toto trpeli.?

rozculena
5. jún 2024

ako ti môže brať peniaze z firmy? prečo to nestopneš? keď žijete v tvojom byte,prečo nevymeníš zámky?

domkakvet
5. jún 2024

Ty si s nim este mala sex, tak k tomu sa nejdem radsej ani vyjadrovat, tak rovno k veci, nabrat odvahu, ak sa ti to nepodari mozes zajst na UPSVaR a takto im opisat situaciu, aby ti poradili.

gribka1
5. jún 2024

Zdraviu nepomáha takýto vzťah, skôr tá psychika pôjde dole. Takže, aj keď problémy s rozvodom, na konci by si si vydýchla. dostala by si ho z bytu, neverím, že by dokázal deti nahuckať proti tebe, aj oni ho majú dosť. Len odvahu, nemáš čo stratiť, len získať.

pomaranc24
5. jún 2024

Nebudem ťa súdiť. Ty nežiješ, len prežívaš a snažíš sa ochrániť deti. Bude to isto ťažké, ale choď do toho (rozvodu). Najmä keď má kam ísť (keďže čo viem, rozvod neznamená, že sa musí odsťahovať...). Držím palce

realny
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
realny
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
realny
Odpoveď bola odstránená
Zobraz