Som nešťastná

16. jún 2024

Ahojte, musim sa vyrozpravat. Som skratka nestastna so svojim zivotom. Mam 30 rokov, manzela, byvanie, pracu, rodinu…. No s nicim nie som spokojna. Ja viem, poviete si, ze co este chcem od zivota, mam vsetko….

Pracu mam prisernu, vobec ma nebavi, neviem karierne rast, som na manazerskej pozicii ale vobec ma ta praca nenaplna, mam hrozny kolektiv a ta praca ma od manazmentu na mile daleko.

Mam manzela, s ktorym nam to neklape, mam pocit, ze som urobila unahlene rozhodnutie ked som si ho vzala. Nechcem to dalej rozpisovat, proste nie som v manzelstve stastna.

Mam rodinu ale mame v rodine vela neprijemnosti, hlavne co sa zdravotnych komplikacii tyka, takze sa neustale musim zaoberat nejakymi lekarmi atd.

S manzelom mame vlastny byt, ale je maly. Byvame v Bratislave, a pri tychto cenach a urokoch si neviem predstavit, ze by sme si kupili nieco vacsie. Obaja pracujeme prevazne z domu a keby sme mali mat este dieta, tak ten byt musi mat spalnu, pracovnu a detsku + obyvacka samozrejme. Toto je uplne nedosiahnutelny ciel. Zarabame tak priemerne, mozno trosku vyssi standard, no neviem si predstavit, ze by sme si kupili byt a zili by sme do konca zivota od vyplaty k vyplate.

Uz dlhsiu dobu mam chut sa zobrat a odcestovat sama od vsetkych na nejaky cas prec, velmi by som chcela vypadnut z tohto zivota a aspon na pol roka neriesit tieto veci. Chcela by som zit aspin chvilu bez tychto vsetkych zavazkou, bez manzela, hypoteky a prace… bez starosti o rodinu atd…

biglovemom
16. jún 2024

Netreba fnukat, treba to zmenit 🤷🏼‍♀️

dadis
16. jún 2024

Nemas vsetko. Naco ostavas v manzelstve, ktore je zle a este uvazujes nad detmi? Chudak chlap. Naco ostavas v praci, kde pracujes s nechutou? Chudak zamestnavatel. Tvoja pasivita je vyslovene toxicka

babulkomale
16. jún 2024

A kedy v zivote si sa citila stastna?

hederamonstera
16. jún 2024

Uplne ta chapem, ja k tomu mam dve deti, takze uz vobec nemozem ujst. Ty este mozes😀 ale aj tak som niekde citala, ze pred samou sebou aj tak nikam neutecies.

S manzelom je to na rozvod ci? Vies, ide o to, co ta drzi. Vsetko okrem deti je slaba gula na nohe

pribinak
16. jún 2024

Daj výpoveď v práci, daj na súd rozvodové papiere, zrus sociálne siete a chod cestovať

Prečo si v práci ktorá tá nebavi? Prečo žiješ s chlapom ktorého nemiluješ?

Zmeň svoj život a buď šťastná

dominica27
16. jún 2024

Ja ťa tu nebudem hejtovať ako osadenstvo MK. Cítiť sa občas zle a vyhorená je v poriadku. Stereotyp vie niekedy poriadne skomplikovať život. V prvom rade skús tieto pocity prebrat aj s manželom. Možno sa niečo zmení z jeho strany. Ale odporúčam ti tráviť viac času sama so sebou. Chod niekam sama na víkend napríklad ;)

brendaa
16. jún 2024

Odporúčam hľadaj si psychologičku, čo robí individuálnu superviziu.... si vyhorená, nič ťa nebaví

gribka1
16. jún 2024

Nemyslím si, že je človek vo všeobecnosti šťastný. Stále je niečo zlé, čo nám nevyhovuje, stale chceme to čo nemáme. Záleží na tom či zvolíš radikálnu cestu, ktorá ti nemusí zaručiť, že budeš šťastná, alebo jednoducho začneš meniť veci postupne. Čo ťa najviac trápi, to, že nemáš po boku partnera, ktorý spĺňa tvoje potreby, či viac ťa trápi práca? Či je to nevhodné bývanie? Možno je to však buečo úplne iné, niekde tam v sebe to nájdeš.

marca12
16. jún 2024

Mala by si zmenit jednu vec v zivote a uvidis vyjasní sa ti. Najlepsie je zmenit pracu. Ja sama som mala prisernu pracu,do ktorej som chodila s odporom. Doslova ma nebavilo ani zit automaticky sa to prenasalo do vztahu. Zmenila som pred rokmi pracu a vsetka ta tazoba zmizla. Zrazu prisli slnecne dni,znova som pocitila,co je to byt stastna a uz som ani chyby na muzovi nevidela 😂 ono ked travime cas pracou,ktora nas nebavi a nevybalansujeme ten cas potesenim,tak to sklzne do takych kolaji,ze nevidime svetlo na konci tunela. A hlavne po kazdom zlom obdobi pride zase lepsie obdobie. Nezufaj a vzdy si povedz,ze je to len zle obdobie. Len nemozes cakat,ze sa to same spravi,trosku sa musis aj ty pricinit o zmenu.

bublinka1426
16. jún 2024

@gribka1 inac toto je pravda. vzdy sa najde nieco co nam nepasuje.
@dominica27 stereotyp zabija snad vsetko . preto sa hovori ze zmena je zivot.

bublinka1426
16. jún 2024

@babulkomale co je to stastie? pre kazdeho toto slovo ma iny vyznam. niekto je stastny ze rano otvori oci a niekto ze si vyvaluje nohy na dovolenke.

bublinka1426
16. jún 2024

1 porad sa s manzelom, pozna tvoje pocity?
maly byt viete prenajimat, mozete si dovolit vacsie a toboz ked mate obaha Homac, preco nevyskusat RD? nehovorim o RD na Kolibe ale hocikde blizko mesta sa da a ked denne nedochadzate,,,
2 mozno ta ubija HO, si stale doma a dokola dokola, zmena prace na fyzicke dochadzanie dakam?
3 dopraj si dovolenku - sama, par dni
4 kazdy mame podobne myslienky, kazdy bojujeme s vnutornymi demonami, stereotypom a tiez nas to nie vzdy bavi , nie si sama
5 zacni sportovat - endorfiny, zmen stravu na zdravsiu ( zelenina ovocie dost podporuju spravne kladne myslenie, menej cukru) - teda neviem ako sa stravujes

ale isto vypadni sama aspon dakam na vikend ci tyzden , potrebujes zjavne aj cas sama na seba, a ten mas mat kazdy den na seba , aj ked len 30minut ale byt sama...

autor
16. jún 2024

Pracu sa snazim zmenit uz vyse roka, nedari sa mi. Bud by som musela ist extremne dole s platom ( co by varzne zhorsilo ostatne body, ktore som spomenula) alebo by som musela zacat robit nieco uplne iny, od piky… co tiez velmi nechcem.

S manzelom to je narocne, je to skvely muz ale cim sme spolu dlhsie, tym viac sa nase zivoty vzdaluju. Vie o mojich pocitoch, no nerozumie im velmi. A nad detmi momentalne nerozmyslam, len rozmyslam nad novym byvanim a neoplati sa nam kupovat 3izb. byt ak by sme sa nahodou rozhodli v buducnisti pre deti, ked viem, ze by nam potom netacil. HO ma hlavne moj muz.

Na druhu stranu sa bojim, ze som len vyhorena alebo mam proste nejaku dlhodobu krizu a ked urobim nejaky radikalny krok ( rozvod, nova praca ( v inom dovetvi ) atd), ze to budem potom lutovat. Proste sa to cele na mna nabaluje

gribka1
16. jún 2024

Tebe sa v 30 rokoch nechce začínať od piky? No to znamená, že ti veľmi zmeny nejdú. Čo sa muža týka, ako veľmi sa vám životy vzdiaľujú a v čom?

mili2016
16. jún 2024

Odít kým nemáte deti. Život je len jeden tak prečo si ho neužiť na plno. Buď urob rozhodnutie alebo ďalej nevyplakvaj. Nechápem načo riešiš väčší byt? Akože vo väčšom sa tvoje problémy stratia?

alazala
16. jún 2024

Urob to, čo chceš urobiť a neodkladaj to

veselo_neveselo
16. jún 2024

No ved mozes! Nemas (okrem manzela) ziadne zavazky, tak sa zober a chod kam ta to raha. Nevidim ziadny dovod preco by to neslo - ty ano?

bublinka1426
16. jún 2024

ak ti muz nerozumie.....asi to nie je dobre. a ja som si myslela ze mate uz deti. toto je dost podstatný detail.

alickapusinka
16. jún 2024

Kto chce hľadá spôsob ako sa to da. Kto nechce hľadá dôvod A ty nechceš. Mnoho rodín tu na MK žije ťažko malo peňazí choré postihnuté dieťa, člen rodiny matka otec zomierajú. Samo živitelia kde sú ťažko chorý majú deti. Ostanú siroty deti a TY že nič nevieš zmeniť. Ak by si chcela dá sa. Ak si chodila s manželom tak si musela vedieť aký je. A nakoniec sa zistilo že si s ničím nespokojná. Mame v BA malý byt sú ľudia čo chodia celý život po prenájmoch na vlastný nemajú. Si zdravá zarábaš vieš koľko ľudí by chceli zarábať a sú chorý. SI zdravá máš najviac na svete. Váž si čo máš a nefňukaj si strojcom svojho šťastia. Ak si nešťastná v manželstve rozved sa nie si prvá a ani posledná. A nie je nikde napísane že nemôžeš začať odznova. Za mňa si veľmi nevdačna mnoho ľudí nemá také šťastie čo TY.

yoxinka
16. jún 2024

Kamošku extrémne nebavila jej práca, zarábala super, kariérny postup tam bol, ale ubíjalo ju to. Počas materskej pochopila, čo ju napĺňa. Popri dvoch deťoch si porobila nejaké kurzy a pomaly rozbehla vlastný biznis úplne mimo jej pôvodné smerovanie. Teraz má 40 a ide si robiť vysokú školu, aby mala vyššiu kvalifikáciu v odbore a ešte viac z toho vyťažila. Žiješ v klietke, ktorá je LEN v tvojej hlave. Hľadaj, čo ťa naplní a to rob. Ak to vo vzťahu neklape ani kým nemáte deti, rozhodne si s mužom žiadne nerob, bude to celé HORŠIE. Ako … na prvú by som povedala, rozveď sa a choď do sveta hľadať svoje šťastie, lebo zjavne tam kde si, to šťastie nemáš.

majlo1234
16. jún 2024

@yoxinka ak to nie je tajne, co zistila, ze ju naplna? Alebo ako? 😇
Ja mam tiez taku pracu, ze meh. Nie je hrozna, ale absolutne ma nebavi. Myslela som, ze pocas materskej ma mozno osvieti, zatial sa tak nestalo. Este mam pred sebou max tri roky, a potom sa uvidi😂
Ale mne napriklad pride, ze troizbak by vam mohol stacit, pracovny kutik si vies zriadit aj v spalni, ak budete pottebovat izbu pre dieta. Ale primarny problem pre mna by bol vztah s muzom, ak uz teraz nefunguje, dieta ho preveri tak ze dovidenia

personality
16. jún 2024

Zbaviť sa všetkého naraz by bola priveľká nálož, ale skús postupne sa zbavovať veci, čo sa Ti nepáčia. Či už prvé zmenis chlapa alebo prácu.

yoxinka
16. jún 2024

@majlo1234
Spravila si kurz laktačnej poradkyne a kurz pre duly, kurz masáže bábatiek, kurz manipulácie s bábatkami. Momentálne sprevádza ženy pri pôrodoch, robí predpôrodné kurzy, kurzy masáží bábatiek a manipulácie s bábatkami. Momentálne začína študovať fyzioterapiu a chce sa špecializovať na fyzioterapiu v gynekológii 😉.

hederamonstera
16. jún 2024

@veselo_neveselo strach je svina

majlo1234
16. jún 2024

@yoxinka super, presne nad tou laktacnou/dulou som rozmyslala, ale chcela som profi a nechce sa mi ist spat do skoly😂 takze som spat na nule. Aj to fyzio je v dnesnej dobe vyborny napad, ved koho uz dnes nic neboli, ze ano

lenkakravcova
16. jún 2024

Musíte kupovať byť v Bratislave?
Iné časti Slovenska neprichádzajú v úvahu? (Nižší plat ale ani nižšie ceny nehnutelností..)

kafedame
16. jún 2024

@yoxinka Krásne,klobúk dole 🥰🩷🩵💪👍

jania023
16. jún 2024

@yoxinka akoby si o mne hovorila. Mam 43 a ken teraz som skoncils vysku a rozhodla som sa ze pojdem dalej na doktorat. Zalozila som si firmu a som spokojna

domkakvet
17. jún 2024

Zly kolektiv v praci, ale prevazne pracujes z domu, asi ide u teba len o kratkodobe vyhorenie.

mantilka
17. jún 2024

Máš málo rokov na to, že nechceš začať od piky. Dnes sa pracuje do 65 rokov, veľmi ľahko sa ti môže stať o 10 rokov, že naozaj začneš od piky...lebo budeš musieť. Ja by som zmenila prácu, máš to dobre že máš manžela ktorý ťa podrží v začiatkoch a ešte nemáte deti. Ten stereotyp a ponorka z HO vám spôsobuje problémy. Musíš vniesť niečo nové do života. Práca alebo koníček....a nepozeraj stále dopredu...ako to bude, máme malý byt. Sustred sa na prítomnosť. Nájdi si dobrú psychologickú alebo Popracuj na duchovnom raste...keď si veriaca alebo hladas poobzeraj sa po nejakom spoločenstve. Rozvod by som neriesila. Utekať niekde preč nie je zrelé. Vždy budú pred nami výzvy, ktore bude treba zdolať...taký je život. Čo ťa nezabije, to ťa posilní. ♥️ A začni od piky v práci, zahod obavy a nekalkuluj s pohodlnostou...nemáš na to narok, máš nízky vek na uhniezdenie v jednej práci 🤓