Babulky prosím pozorne citajte aby ste pochopili o co ide. S priatelom sme začali hladat spolocne byvanie pretoze chceme založit rodinu. Problém je,že mám pocit, že vsetko sa nám kazí. Od jeho rodiny nám najskor ponukli pozemok nech si mozeme postavit dom, už sme mali ako tak predstavu už to zrušili. Pobehali sme aj byty, domy atd. no nemáme stastie. Peniaze máme vymyslene lenze je tam zdlhavy proces atd. ale zatial nám vsetko zamietli. Nakonec sme sa rozhodli, že kupime teda sami pozemok a vybereme tu najlacnejsiu možnost. Nikto nedokáže pochopit, že nás tlačí čas. Máme už len rok na zobranie vyhodnej hypotéky, svadbu mozeme riesit až po spolocnom byvani a na založenie rodiny nás tiez už tlačí čas hlavne teda mna. Z toho som nervozna, nespím stále premyslam,plánujem. Priatel má chápe snaží sa hladat ale nikdy nám náš plán nevide. Já už som zoufalá on mi hovori, že som moc hrrr ale ak nekupime tento rok nieco svoje tak už nikdy. Som podla Vás ozaj moc hrrr?
@pribinak a ty by si co robila na mojom mieste
nič nie je horšie ako kupovať pod tlakom...
starší dom ? časom by ste urobili rekonštr.
A kam sa ponáhľaš?
Si hrrrr. Pre mna predstava, ze musim kupit barak aby som mohla otehotniet asap znie teda hrozne. Okrem toho, stavebne povolenie a podobne smakocinky su take procesy, z ktorych si aj vlasy vytrhas (ked vezmem do uvahy to, ze si uz len pri planovani takato hrrr).
Preco by ste nemohli aj o rok kupit? Veci,na ktore tlacis,sa nikdy nepodaria. Zvolni a nemusis vsetko vidiet tak cierne.
Nedávala si termin že mám na rak dôležitú vec ako je poriešiť bývanie len 1 rok
Treba to celé poriadne premyslieť a dohodnúť sa vy dvaja
Na tvojom mieste by som najprv poriesila svadbu,aby som neskončila s holou riťou a deckom na rukách na ulici.
Koľko máš rokov?
Ok vysvětlím. Hypotéku máme možnost zobrat už len tento rok ( nebudem rozvadzat preco sú to závazné veci ktore nepustila podmienky banky), AK by sme sa zobraly hypotéku nám už Vobec nedaju. Keby sme ho mali teraz nemáme ho kde dat. Nemáme momentalne na to podmienky a taktéž otehotniet mozem az ked to dovolí lékar. Som v priprave od septembra.
@ivkav5 já mám 38 priatel 33
Ziaden byt sa vam nepaci? Je to jednoduchsie ako stavat dom.
@beata_k ale ano páči ale je to komplikované a zatial každý majitel nás odmietol
Predavajuci vas odmietli? Preco?
Dievca, strasne mlžíš... co je komplikovane a preco vas odmietaju predavajuci?
Isto nejaké dlhy, exekúcie....
Tak ako píšu baby vyššie, keď tu už chceš radu tak poď s celou pravdou von a nie takto polovične..potom to všetko tvoj uhol pohľadu, ako aj naše rady tebe môžu byť veľmi skreslené..
Z jednej strany chapem ty už maš taky vek ze ked už dieta riešiť tak je čas,aj to clovek kedy ako to vyjde a hneď...z mojho pohladu sme v prvom rade riešili spolocne byvanie..ono to je tak nieje nad ro byvat vo svojom a riešiť v kľude.. Po rokoch nelutujem a to sme brali nakoniec byt ine možnosti sme vtedy nemali a napoly a brali sme sa až po dcerke ale mame byt napoly,neviem ..hlavne klud porozravat sa ake su moznosti a spravit kompromis
"Praca kvapna,malo platna"🤗Je to,to najhorsie,co mozete spravit,robit zivotne rozhodnutia pod tlakom...
Nedajú vám hypotéku ako manželom? A to už prečo?
Urcite treba riesit byt a nie dom, lebo ten by bol na dlho, co sa tyka bytu, treba upustit z narokov, po rokoch mozete byt predat a kupit pripadne iny.
Hypoteku nám nedaju pretoze já mám zmluvu na určitou, maklér nám ponukol ist buď cestou hypotéka pre mladých ( a tam splna poziadavky Iba partner) alebo cez nejaky fond státu či co a tam ked sme na obhliadke povedali možnosti odmietli nás, že nebudu cakat pól roka na peniaze
Ja by som sa vôbec nepúšťala do stavania domu, je to veľmi komplikovane a pri dnešných cenách strašne drahé. Ja by som uvažovala nad kúpou zatiaľ možno 2izboveho bytu, potom svadba a ak sa zadarí, tak dieťatko. A časom si v kľude všetko premyslieť a dosetrit a ísť do väčšieho
No si hrrrr