Som milenka

7. mar 2022

Pisem sem s vedomím odsudenia a pohorsenia,ale aj tak potrebujem radu.S manzelom som bola 15 rokov. Posledne roky som zazivala nasilie,ktore som ospravedlňovala tym, ze nic strašné sa nedeje.pred siestimi rokmi mi vstupil do zivota iny muz, bohuzial ženatý. Ukazal mi coho som hodna a vdaka nemu som manželstvo ukoncila.avsak,ukoncila som ho len ja.Sme "spolu" sest rokov.ma 19 r dceru a manzelku s ktorymi byva.manzelka ma svoj zivot dovolenky zajazdy s istym muzom.na tieto akcie berie aj dceru.raz som jeho manzelku stretla s panom xy v meste.bozkavali sa,drzali sa za ruky. Takze moj milenec ma nevodi za nos tym,ze by mi tvrdil ze s manželkou nema dobry vztah a realita by bola ina. Viem ze ziju spolu a sucasne kazdy svoj zivot avsak mne takyto zivot prestava stacit.ak som chora pride nakupi mi,donesie mi lieky,ale chyba mi ten bezny zivot,aky zazivaju ine pary,chyba mi zaspavanie a budenie sa vedla niekoho...ked som mu navrhla rozvod.nestotoznil sa s tym.vraj maju s manzelkou dom,a navzajom sa nemaju z coho vyplatit. Vraj co potom ak by sa rozviedol,vyplati ho,pride ku mne ale bohuzial za tu polku hodnoty,s ktorou by ho vyplatila nekupi nic a teda kde skonci ak by nam to nevyslo a vykopla by som ho. Ma 50 r. Ja 42.a neciem co robit.milujemho,vidim ze aj on mna ale mne takyto vzťah nestaci.chyba mi partner na kazdy den. S nim sa vidim tak 4 dni z 10..ak je chory,nevidime sa aj dva tyzdne.

ckocka
7. mar 2022

Keď nestačí musíš nájsť iného.

makakova
7. mar 2022

😃...milujes ho a vidíš ze aj on teba? Faaaaakt?

emm_i
7. mar 2022

A toto sa deje stále: muž na rovinu povie, čo je vo veci (je ženatý) a žena stále dúfa, že sa muž v tomto zmení (že sa rozvedie), ale pravda je taká, ty si preňho naozaj len milenka, s ktorou si užije, ale nič na tom meniť nechce a nebude. Mala by si si nájsť niekoho, kto si ťa bude vážiť a mať ťa úprimne rád 🙂

fleur1111
7. mar 2022

Nikdy spolu nebudete ako pár. Najdi si ineho (slobodneho) partnera.

eeffka
7. mar 2022

Ak je pravda co pises nemusi sa rozvadzat, ved nech sa k tebe nastahuje. A nebudes sama a on nemusi nikoho vyplacat a vsrtci spokojni... ci ? Aka vyhovorka bude?

zmrzlinka2021
7. mar 2022

Vies co nechapem?
Z nasilnickeho vztahu do vztahu so zenatym muzom. Zenaty chlap, co podvadza svoju manzelku je proste hovado - to ti je myslim jasne.
Cize od jedneho hovada k druhemu.
Mas 42, tak preco takato volba zivota? Povazujes za normalne, ze chlap zranuje svoju manzelku a ublizuje svojej rodine? Po takom cloveku tuzis vo svojom zivote?
Lebo ak chces mat normalny a plnohodnotny vztah, na to potrebujes muza, co ma urcite zivotne zasady a bude s tebou v dobrom aj zlom a budes pre neho jedina na cely zivot.

lienka434
7. mar 2022

Treba sa stale pytat ci to vyhovuje vam obom?teraz je vidieť ze tebe uz nie,ale obdivujem tych 6 rokov čo máte spolu prežitych-museli ste niekoľkokrát preberat tuto temu?no ak on vie o zeninych milencoch a oni spolu netravia cas,kazdy ma svoj život- preco potom nestavi cas-noc/den u teba?

ivca88
7. mar 2022

Mne je vždy vtipné no, že keď je človek mlady a zaľúbený, je ochotný obetovať celý svet za lásku ..
Avšak keď už nejaký ten majetok má, tak zväčša dá prednost peniazom/majetkom, než láske.
On môže odísť a ešte aj peniaze z predaja domu mať. Neodišiel by s holou ritou... A aj tak sa mu nechce .
Bohužiaľ, asi mu to za to nestojí .

Ty by si sa mala rozhodnúť, či ti to stačí, alebo si zaslúžis muža, pre ktorého budeš na prvom mieste ty.

dominika_sk
7. mar 2022

Nečitaj tuto nazory od zmrzlinky🙈 poznam mnohe pary ktore spolu žiju z pohodlnosti a zauživaneho systemu rodiny a pritom žiju svoje životy. On je pohodlny, zvyknuty a možno ma ešte citove vazby. Bohužial neodide nikdy. Uži si to kym ti to vyhovuje a potom si najdi slobodneho.

autor
7. mar 2022

Ono je pravda ze u mna je len vtedy ak je manzelka na vylete alebo dovolenke alebo sluzobke.Dovod? Lebo predtym nikdy tak nechodil tak co by jej teraz povedal kam akoze ide.ona sa s tym muzom stretava mozno 10 rokov,moj je stale v tom ze spolu s nim nic nema lebo ona je velmi pobozna,nechce mi doteraz verit ze som ich videla...velmi sa vo mne všetko zmieta..sest rokov nie je kratka doba,nie je to úlet.nie je to o sexe kedze on ma aj vaznejsie zdravotne problemy . Jednoducho som v nom nasla oporu.pomoze mi vzdy ked to potrebujem.ci fyzicky mentalne a dvakrat aj financne ked som mala neplanovane vydavky.nie je zly clovek len..ono v tom veku uz clovek asi nie je ochotný robit zmeny a radsej bude zit v zauzivanom a nestastny.ja,si to skutočne všetko uvedomujem len..problem je to ukoncit lebo je to pre mna skutočne velmi tazke pripustit si ze zrazu tu nebude a ostanem sama

emm_i
7. mar 2022

Nájdi si naozaj niekoho, kto ťa bude mať rád, lebo ja si myslím, že čím on bude starší, tým bude viac usadenejší, ale nie s tebou. Ostane práve v tom dome s jeho manželkou. Ak by od nej chcel odísť a chcel by byť s tebou, ver tomu, už by dávno bol. 🙂

sissy27
7. mar 2022

Povedal ti na rovinu, že rozvádzať sa nebude z praktických dôvodov. A aj ho chápem - má 50, najlepšie roky v prdeli, ceny nehnuteľností vystrelili veľmi vysoko, takú hypo už nedostane, a čo sa bude ešte 10 rokov nadrapovať s tehlami a svojpomocne niečo stavať aby mal na dôchodku kde bývať? Alebo sa do konca života ťahať po predražených podnájmoch? Alebo sa nasťahovať k tebe a šúchať nohami, aby si ho nedajboh nevykopla?
Čo si si vybrala to máš. On ti jasne povedal, kde je tvoje miesto a ty to buď akceptuješ alebo sa pohneš vlastnou cestou.

janickacrazy
7. mar 2022

No neurobíš nič, on je pohodlný, manželka sa oňho stará, nechce sa mu nič meniť. Rozid sa s ním. Možno sa potom rozhýbe, ale skôr asi nie.

zmrzlinka2021
7. mar 2022

@autorka
Ak ti na tom vztahu zalezi, chod k nim domov, a predstav sa celej rodine. A uvidis jeho reakciu, ako o teba zabojuje.

Ja fakt sa ti cudujem, ze vo veku 42 rokov sa ti chce takto s niekym natahovat a mozno prichadzas takto o moznost mat pri sebe muza, ktory ta bude lubit a vazit si ta a budes jeho jedinou.

Ako ti napisala @sissy27 - on ti jasne komunikoval, kde je tvoje miesto. Len ak chces viac, tak prichadzas o roky zivota.

mpg
7. mar 2022

Aj ja by som povedala, že tieto roky (6rokov?) sú stratené roky a taká celkom mladá žena si mohla nájsť muža oveľa lepšieho, s ktorým by aj spolu bývala, možno by mali už aj dieťa.

autor
7. mar 2022

Ja viem ze mate pravdu,viem ze so mnou nebude,vsetko by sa dalo posetrit,aj to aby neostal s holým zadkom ak by nam to nevyslo len...jemu sa to proste riesit nechce.postavil si dom vlastnymi rukami,je na to miesto naviazany,nema rad zmeny...avsak aj ja som mala strach.a obrovsky.ex mi robi peklo aj po rozvode ale aspon sa nebojim prist z prace domov. Tiez v podstate nemam nic.mam kde byvat ale mam mega hypotéku a predsa..nabrala som odvahu odist..avsak priznam sa ze v kutiku duse som dufala ze ma s rozvodom bude nasledovať..bohuzial sebaklam..tak ako sa klamem uz sest rokov ze mozno predsa,mozno manzelka odide s inym,mozno mozno mozno...a ako vravite,roky ubiehaju

rora
7. mar 2022

S manzelkou ma istotu byvania a aj opateru od nej.... tohoto sa chlapi neradi vzdavaju... zvlast ked uz je v zrelsom veku a zvyknuty na to "svoje"... by som s tym na tvojom mieste sekla.... zazila si pekne chvile, ale nema to absolutne buducnost a len sa trapis. ak sa s nim v momente rozides, uvidis ako nebude nijako bojovat.... (predpokladam)....

ivca88
7. mar 2022

Mňa by zaujímalo, ako by sa jemu žilo, keby bola situácia opačná .
Že on je slobodny a ty vydatá a ešte by si mu mala "drzosť" neveriť, keď by videl tvojho muža bozkávať sa s druhou...
Určite by nebol tolerantný ani trpezlivý.
Ty zaspavas osamote, zatiaľ čo on možno spí vedľa jeho ženy ..
Koľko rokov ešte prejde, kým ho opustis?.
Zaslúžis si viac než občasný záujem v štýle " aby manželka nezistila"...

lenkakravcova
7. mar 2022

Navrhni mu toto:
- nech sa rozvedie a požiada o vyplatenie. Ty predáš svoju nehnuteľnosť a spoločne každý pol na pol dáte na nákup novej spoločnej nehnuteľnosti po svadbe.
Bude mať teda zázemie, ty ho nikam nevykopnes. Rovnako tak ty. Budete to mat férovo.
Ak to odmietne, tak budeš vedieť že sa nerozvedie nikdy.

autor
7. mar 2022

@ivca88 viem ze je to irelevantné ale manzelka ma v dome vlastny "byt" kde prebyva.bola som u neho.maju rozdelene domacnosti,len jednu kuchynu.ale vravim je to nepodstatné.pozrela som si dnes nejake "motivacne" videa a usudila som,ze mi chyba sebalaska.nevazim si samu seba. vraj za to moze prevazne detstvo a chybajuci otec v rodine,co sa aj stalo.preto sa tak "viazem" a beriem aj to malo co mi je ponuknute a tak strasne sa bojim straty a samoty

spadnutaslivka
7. mar 2022

a ty chodíš k nim obzerať jeho ženu alebo sa ti chválil jej fotkami? Možno to vôbec nebola ona, ale len nejaká baba, čo sa na ňu podobala. Neviem, či žena pomaly s 50-kou na krku má nutkanie sa bozkávať s milencom niekde na verejnosti. Každopádne ako ti tu baby povedali- si len milenka, on sa rozvádzať nechce, takže buď sa s tým zmieriš a počkáš, že možno raz ovdovie alebo sa rozídete a nájdeš si konečne človeka, čo si ťa bude vážiť a bude chcieť žiť s tebou.

autor
7. mar 2022

@lenkakravcova ja som chcela navrhnut aby mi splatil hypo a ja ho dam ako spoluvlastníka.ale uz sa asi k tomu nedostaneme...

spadnutaslivka
7. mar 2022

inak tie rozdelené domácnosti- to kľudne môže byť pre tú dospelú dcéru 😉

zmrzlinka2021
7. mar 2022

@autorka
Niekedy byt sama je lepsie ako byt v nejakom pseudovztahu kde trpis a v podstate si sama.

elenka74
7. mar 2022

Tvoj priateľ je slaboch, z jednej strany ťa ľúbi, z druhej strany sa nechce rozviesť. Možno sa bojí svojej manželky, pravdepodobne by mu spravila cirkus, ako si dovolil mať inú ženu. Chápem ťa, je krásne mať spriaznenú dušu, ale ja by som takto nevedela žiť.

autor
7. mar 2022

@spadnutaslivka to nie, dcera ma vlastny priestor..ale to je jedno.mame spolocnych znamych ktori mi to potvrdili tiez. V tomto ma za nos nevodi

spadnutaslivka
7. mar 2022

zbožňujem film "It´s complicated" - pozri si. Je o rozvedených a je skvelý. Trošku ti možno pomôže uvedomiť si niektoré veci, aj keď oni nie sú presne v takej situácii ako ty

autor
7. mar 2022

@elenka74 ano vystihla si to

luccija
7. mar 2022

Tak si len milenka a aj budeš.Doma má kľud oddelené bývanie načo by išiel k tebe?je vypocitavy

luccija
7. mar 2022

Asi by som tak žiť nechcela čakať...aj, keď neviem naco