Som mesiac po rozchode a mám úzkosti

15. okt 2022

Dobry vecer, som mesiac od rozchodu a som uplne v …
mam hrozny spanok, uzkosti, neviem sa radovat, nic ma nebavi.. dojde mi, ze zivot nema zmysel.
Myslela som si, ze tento pocit prejde ale zatial nic. Neviem ako dlho trva dostat sa z rozchodu, viem, asi je to individualne ale takto dlhdobo nie som schopna fungovat a zit, lebo je to iba prezivanie.
Viac o rozchode, aby ste pochopili preco som totalne zlomena - chodili sme spolu rok, prvy pol rok pekny (klasika), potom prislo byvanie - prve hadky a vtedy uplne otocil, aj po zmiereni byval chladny, pesimisticky ci to ma vobec zmysel a to ma ubijalo
Snazila som sa, vysvetlovala, ze vztah nie je len o tom peknom a ze je to prirodzene, ze pridu nezhody ale nepomohlo.. hadali sme sa, vycitali si veci, ja som sa citila nemilovana, pochybovala som o sebe a cely vztah isiel postupne do … Dostal ma az do takej situacie, ze som si povedala ze hrdost mi je prednejsia a rozisla som sa s nim.
Vratila som sa k rodicom, prvy mesiac som bola na tom podobne ako teraz, po mesiaci sa mi vyskytlo nieco nove.. novy chalan, trocha som sa buchla aj ked to neslo hned len tak. Zacali sme spolu spavat, stretavat sa, chodil za mnou do prace (chodil tam aj pred tym), vyskytla sa mi moznost ist do prenajmu do jednoizboveho bytu za par korun tak som to zobrala, novy impulz, laska, byvanie.. risovalo sa to dost dobre.. presli dva mesiace, nebola som uplne z toho vonku, stale sme sa s novym objavom stretavali, zacala som byt prerabat a v tom sa objavil byvaly, chcel sa vratit, prosil, pisal dlhe spravy, bol na tom psychicky zle a mne ho bolo luto. Viete, take tie reci typu - nikdy som nedostal druhu sancu. Hlava a vlastne vsetci mi vraveli - kasli nanho ale niekde v srdci, niekde hlboko v srdci som ho stale milovala a kedze sa nic take nestalo, neublizil mi, po rozchode mi aj pomohol tak som mu ju dala. Rolu hralo aj to, ze novy objav bol o 10 rokov starsi, mal vlastny dom a to mi vadilo, uz by som nikdy nechcela byvat “u niekoho” a nakoniec aj to, ze som si s byvalym rozumela celkovo viac a boli sme si blizsi. Prisili mesiace kedy sekal doslova dobrotu.. dokonca aj to, co som po nom nechcela tak spravil. Ale viete ako to tak byva, casom na vsetko zabudol, po roku ma poslal v hadke do p… , zrazu uz zacal sklonovat rozchod, jeho vybuchy hnevu boli horsie a horsie a povedala som dost. Rozisla som sa s nim a aj ked viem, ze som spravila dobre tak mam pocit ze uz nemam preco zit. Byt som samozrejme po case co som sa vratila k nemu opustila, veci predala.. a tak som opat u rodicov, bez lasky, bez byvania, sama a ten clovek ma tak neskutocne zlomil ze proste neviem ci viem este ist dalej..
rozmyslam nad psychologom ale neviem si absolutne predstavit ako to prebieha, ako vlastne zacat.. :(

katjas8
15. okt 2022

Ahoj, potrebujes sa porozprávať s psychologickou. Najdi si nejaku dobru, empaticku, ktora ti v tom pomoze. Da sa aj cez poisťovňu

autor
15. okt 2022

@katjas8
viem, len mam strch urobit prvy krok.. neviem ako to cele prebieha..

deti95060810
16. okt 2022

no nič.. spravila si pár chýb, všetko hoď za hlavu a ideš ďálej...
Asi najviac by mi bolo ľúto toho bytu. Takto si u rodičov.
ak ste nemali spolu deti - chlapa nájdeš hoc kedy, byt po čase tiež... A skús rozmýšľať aj troška hlavou - nielen dávať všetko na city a srdiečko.

wheel
16. okt 2022

Vracat sa k niekomu, pricom vies ze to co ti na nom vadilo sa nezmenilo nema zmysel, vysledok bude vzdy rovnaky. Vztahy nie su jednoduche, po mesiaci je v poriadku ze si na tom psychicky zle, mne trva dostat sa z rozchodu asi aj rok.. Jedneho dna sa zobudis a zistis ze to preslo. Venuj sa aktivitam, konickom, pokecaj s kamoskami atd.. Chlapa odstrihni, zablokuj, v tvojom zivote vlastne zomrel, lebo kazdy kontakt len predlzuje dobu liecenia.

zanka777
16. okt 2022

Nič no.... Keď si sa nepoucila raz a ani druhýkrát tak ešte čakaj mesiac dva a keď mu svitne zas sa ozve bude sa ľutovať a prosikat a zas sa s ním dáš dokopy aby ťa zas zlomil a potom odkopol a toto bude robiť dookola kým si ty sama nepovieš že dosť...... To nie je o ňom.... Je to o tebe......

autor
16. okt 2022

@zanka777 a kto vravi ze som sa nepoucila alebo nebodaj ze by som sa k nemu vratila? nevratila.. vestecku gulu som nemala, clovek sa uci na vlastnych chybach..
ja tu riesim seba a to, ako mu odpustit a ako sa z toho dostat.. je mi uplne zle ale viem, ze keby prisiel tak by som ho urcite poslala kade lahsie.. asi ste nepochopili prispevok

lija22
17. okt 2022

pocuj ale ty to opisujes akoby bol toto nejaky neuveritelny svetovy problem. jezis no a co. skus to uz hodit za hlavu. ok skusili ste dva krat, nevydlo. vybavene. bytbol, bude dalsi no a co. mas kde byvat, si dufam zdrava, slnko svieti, pohodicka, ides dalej. sprav si nejaky plan na najblizsi rok trebars nasporim na hypo, ostriham si vlasy, budem chodit vencit do utulku atd

micusa2222
29. nov 2022

ináč medzii nami, keby ma partner poslal do p....i,,,tak to by mi za smútenie nestál, hulvát a chrapúň v priamom prenose...

svetlovlaska37
14. dec 2023

Ahoj..po akom case ta to preslo..prezivam to iste😐

luly36
1. jan 2024

Ahoj, ako si to prosím zvládla? ..vidím, že viaceré to zaujima 😔