Sme s priatelom spolu skoro desat rokov, bezdetny, ja mam 38 priatel 37, na zaciatku sme sa zhodli na tom, ze deti nechceme, nebudem rozoberat, v poslednej dobe nam to ale neskutocne skripe, ja chodim do prace, priatel zvykne pracovat v zahranici, ale momentalne je uz rok doma s tym, ze ma obcasne zamestnania, za posledny rok robil dokopy tri mesiace..aj napriek tomu, ze bol doma a ja chodila kazdy den do prace, mi vycita, ze nic nerobim, ze robim malo, ze nemam ziadne hobby a nic co by mi robilo radost, pozeral som na neho s vyvalenymi ocami, lebo aj napriek tomu, ze je doma, tak ja som bola ta, ktora chodila do prace, do obchodu, doma varila, upratovala a prala, on medzitym sedel doma na gauci..cakal na mna kym pridem z prace a obchodu a navarim, ked som skoncila bolo vela krat osem hodin vecer a on sa cudoval, ze som unavena a nemam chut sa venovat mojim konickom..tak som si povedala dost a tri dni som sa doma nicoho nedotkla a po troch dnoch toho, ze on robi vsetko mi vyhadzuje na oci aka som leniva a ako on musi vsetko robit a na vsetko mysliet..som ja ta zla?
Nie, nie si zlá. To len on je zakomplexovaný pako 😅 mám pocit, že trochu aj projektuje svoju neschopnosť na teba.
No evidentne je partner zena v domacnosti 🙂 tak by mu asi nemalo vadit, ze sa ma o tu domacnost starat
@michaela789 trochu viac ako trochu…
@michaela789 presne na toto som myslela, ze v poslednej dobe sa mi zda, ze to robi ale ze vo vsetkom
Takto nema vyzerat zdravy vztah a ty to dobre vies. Asi je najvyssi cas sa posunut, ked vam to neklape.
@petamich minuly rok sme boli spolu v zahranici, on pracoval a aj som bola doma, starala sa o vsetko, on ked prisiel domov tak si len vylozil nohy a oddychoval a ja som mu to dopriala, robila som prve posledne doma aj som mu to povedala a on mi na to povedal, ze a co chcem robit ja doma , ked pridem domov a vsetko bude porobene 💁♀️ tak som mu povedala ze to co on posledny rok, sediet na gauci a mackat si gule..
A jeho reakcia na to, co si mu povedala?
@0silvia0 s vaznou tvarou sa pozrel na mna a povedal mi, ze on to urcite nerobil, ze mam nejaku pokrivenu realitu
načo to trpíš... keď ochorieš tak ti nebude mať kto ani pohár vody podať.... lebo však si lenivá...
kopni ho do zadku aj s jeho blbými rečami.
čo robí celý deň keď ani do práce nejde...sa musí poriadne nudiť.
Ako máte poriesenu nehnuteľnost?
Vieš čo máš robiť, nepotrebuješ na to odobrenie.
keď si bola doma a on robil, všetko bolo urobené navarene upratane. keď je to teraz opačne, mal by byt doma rovnaký standard cize ty dojdes z roboty a bude vyrychtovane navarene upratane. pekne mu to pripomen
Ak je tam láska, treba sa vám úprimne porozprávať a jeho nakopnúť, nech so sebou niečo robí - lebo očividne si frustráciu zo seba vybíja na Tebe. Ak tam láska nie je, pošli ho do kelu.
Najvyšší čas kopnúť toho neschopného nespokojného povaľača do riti! 10 stratených rokov!
A ze som tak smela, nepracuje = nema prijem, ako sa teda financne podiela na fungovani domacnosti, teda platby za najom, energie, potraviny, drogeria atd? Ci ty okrem toho, ze pracujes a staras sa o domacnost, tak aj vsetko platis??
Byt tebou sa zacnem venovat tym konickom, prvym bude, ze tohto prizivnika vykopnem z bytu…
To musi byt ale poriadny kanec s riadne velkym... , ked ti stoji za to zivit ho, upratovat po ñom, varit mu..... A este o sebe aj pochybovat🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Zena, zena..... Kto ti tvoju hrdost zasliapal?
Aha, on nesedel na gauci a nemackal gule, ale prisiel z prace a fungoval v domacnosti? Takze jeho pokrivenu realitu hadze na teba? No pekne
tak uz len tym , ze v case ked ste obaja chodili do prace a ty si obstarala celu domacnost - si ho naucila a nadobudol presvedcenie, ze to je TVOJA praca, tak povediac zo "zenskej podstaty" a preco by to presvedcenie teraz menil, ked mu to maximalne vyhovuje.
a bude mliet hubou o kadejakej tvojej realite, len aby si ten status obsluhovaneho ponechal.
10 rokov si to znasala, tak je na tebe koldo dni minut sekund...to este budes znasat.
On nama dovod to menit. Zmena je len na tebe.
ako odporucali...kopnut do zadku, takeho najdes na kazdom rohu, a na kazdom druhom rohu ovela lepsieho.
Ja som mala.tolko rokov čo ty keď som dala.kopacky jednému rovnakému čo sedel doma celý rok a keď som došla z roboty a rýchlo išla robiť večeru tak mi povedal že jeho mamička kraja cibuľu inak ako ja, že to robím ja zle ..to bola posledná kvapka...a o tri roky som sa vydala za jeho kolegu. A sme spolu doteraz. Jak z románu že? Neboj sa toho koľko máš rokov ak tsi myslíš že máš svoj vek a možno už nikoho nenájdeš a to ti bráni v tom aby si si doma s tým pakom urobila poriadok.
A kto financuje domácnosť? Úprimne ak ty si v práci a in doma má.porobit. my robíme obaja ale keď ma.chlap voľno a ja som v práci tak ma ani nehne aby som niečo robila alebo varila.
Racionálne porozmyslaj co ti ten chlap/vztah dava. Súhlasím s ostatnými, sama vieš co mas robiť …
(samozrejme chapem ze nám sa to od klávesnice ľahko píše)
Skripe vam to, deti nemate, on sedi doma a zije z neviem coho a ty sa staras a robis a este je aj drzy …. Aky zmysel ma jeho existencia v tvojom zivote? Naco s nim stracas cas? Zo zvyku?
sama vieš že nie a že je problém na jeho strane. len si to asi nechceš úplne priznať, lebo to potom budeš musieť riešiť…