Som ja precitlivená, alebo to teta prehnala?

10. dec 2024

Ahojte boli sme na rodinnej oslave aj s 15 mesacnou dcerkou. Bola tam aj jedna teta z takej vzdialenej rodiny. Ta zacala hned horekovat ako to ze mala este sama nechodi ze to ju musime ucit (akokeby sme to neriesili furt dovtedy). Nad tym som len mavla rukou. No lenze potom ochvilu zacala zase ze ake to je cudne ze malo rozprava a jej Simonka (dnes 30 rocna zena btw.) v tomto veku uz spievala a recitovala cele basnicky a furt rozpravala. No nasa dcera zopakuje uplne vsetko po nas rozprava pekne aj trojslabicne slovicka niektore ale teda vo vetach naozaj nehovori a mne to pripada na jej vek az nadstandard. Celu tu oslavu mala nejake cudne pripomienky. Teraz po mesiaci ma volala mama nech idem niekam kde bude aj tato teta a povedala som jej ze nemam chut preto ze som mala pocit ze mi naschval rype do dietata a ze to len ja som aka prehaklivena a z komara robim somara. Ako co ja viem? Ja sa na nu nehnevam ale nechce sa mi ju uz pocuvat a nemyslim si ze som prehaklivena ale objektivne z nej mam cudny pocit...

lucka_ke
10. dec 2024

teta má spomienkový optimizmus, vôbec nič si z nej nerob, dcérka má kopec času naučiť sa rozprávať

kikusenka1
10. dec 2024

Kazde dieta je iné. Môj syn začal rozprávať až keď o rok mladšia dcéra začala. ...

simsalabim
10. dec 2024

Jednym uchom dnu, druhym von. Teta uz davno zabudla, ake deti v tomto veku su. Usmej sa, prikyvni a zabudni. Vobec si to neber osobne. Ja vobec netusim, co mi deti dokazali v 15 mesiacoch, len daco mi utkvelo v pamati.

ukgirls
10. dec 2024

vzdy sa najde niekto s podobnymi recami .. a ty pokial soi dospela sa nauct to brat jednym uchom dnu a druhym von,alebo jej narovinu povedat,nech si vyberie ine dieta a tvoje necha na pokoji...vyhybat sa rodinnym oslavam kvoly malichernosti je dedinske

diewcatqoo
10. dec 2024

Jasne, jej dcera v roku citala Shakespeara v originali a v roku a pol riesila kvadraticke rovnice. Na nocik chodila urcite od narodenia a v pol roku zabehla prvy maraton. 🙄

sisska96
10. dec 2024

No a teraz ?

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
negymama
10. dec 2024

som zvedava, co dnes ta 30 rocna tetkina dcera robi. Pri tej rannej detskej genialite tipujem aspon riaditelka CERNu 😅

ina2405
10. dec 2024

No tieto typy si nedajú pokoj až kým ich niekto nepošle tvrdo do zadku. Je to na tebe, koľko mentálnej energie máš na odolávanie. Ja by som išla a povedala by som jej, že úprimne pochybujem, že hovorí pravdu. Nech sa aj urazí. Že sa jej to v pamäti po rokoch trošku upravilo. Ja som proti pritakávaniu, len aby tetka bola spokojná.
Moja svokra tento víkend zas o cumli v mede začala, na čo ju môj muž stopol, že vďaka jej nápadom mali všetci vyhnité mliečne zuby a stíchla.

luccija
10. dec 2024

Ty si tu už písala však?teta a mama majú stále nejaký problém a porovnávajú. ..
Ja som bola v šoku, keď kamarátkina dcéra v 17 m už rozprávala skoro všetko moja pár slov, aj chodiť úplne sama začala v 15 m pritom popri nábytku od 11m každé dieťa je iné podporuje, motivuje, ale nie nasilu

lucia13022023
10. dec 2024

To sú také tetky, ktoré všetko vedeli, všade boli, vsekto vedia najlepšie a ich deti dupľom. Nestretávala by som sa s takou osobou... Reálne chodiť sa naučiť nedá. Ani rozprávať. Vieš dieťa motivovať, ale na všetko musí dozrieť a tvoje dieťa je v absolútnom poriadku, ale to ti písať nemusím, to si myslím, že vieš aj sama.

My sme mali takúto jednu známu.. Usmievavá žena ktorá do každého rýpala. Keď som bola tehotná, mala som dlho malé brucho. V siedmom mesiaci som mala fakt ze ploche brucho, a ona stále do mňa išla.. Kde mam brucho, ona mala už obrovské, a to určite nemôže byť to dieťa v poriadku keď nemám brucho.
Potom malému neskoro vyšli zuby. Asi až v 14/15m prvý. A to bolo zase reciiii... Jej deti už mali 25 zubov 🤣 v tom veku, to musí s nim niečo byť... Za rok mu vyšlo 17 zubov... A ja viem, že takéto reči by mali ísť jedným uchom dnu, druhým von... Len to vytočí človeka.. Apson mňa áno 🤣

ina2405
10. dec 2024

@lucia13022023 kks ja by som jej povedala, že to nevadí s tými zubami, že mne narástlo v dospelosti 34 🤣

autor
10. dec 2024

@luccija nie nepisala asi si ma s niekym pleties
@ukgirls ja sa nevyhybam rodinnym oslavam ale cisto len stretnutiu s nou lebo vysava mi to energiu pocuvat ju aj ked to davam jednym uchom dnu a druhym von ale ona si najde vzdy chvilu kedy ti povedat tieto svoje mudrosti
@diewcatqoo jeziiiis ano aj nocnik okomentovala na to som zabudla.. ale tak to uspesne ma komanduje cela rodina za ten nocnik (asi on najblizsie dceru priviazem a budem na nu kricat ze ser!)🤣

autor
10. dec 2024

@lucia13022023 no presne toto... mne to skor len zere energiu ju pocuvat lebo ona sedi a hladi na teba a ocakava reakciu na tieto jej nezmysly a ked jej neodpovedas naschval tak sa este opyta ze nieeee?

tanyan
10. dec 2024

Nie si precitlivená, ale nie si ani sado-maso, aby si vedome išla do situácie, kde ti niekto bude spôsobovať diskomfort.

ina2405
10. dec 2024

Tak pozri na ňu a povedz "NIE" 😃 na hrubé vrece hrubá záplata

evcagabi
10. dec 2024

Preto moju malu nebudem tahat medzi kadejake vzdialene rodinne prislusnicky aby si o nu obtierali svoje papule 😊

lukbe
10. dec 2024

Nechodím tam, kde sa necitim dobre. Ak to tak cítiš a lezie ti na nervy, nechoď.

autor
10. dec 2024

@evcagabi vies no oslava bola mojej blizkej rodinnej prislusnicky ktoru mame velmi radi ale teta bola pozvana vtedy moc nenarobis musela by si vsade prestat chodit

evcagabi
10. dec 2024

Popravde, zatial sa mi to dari viac nez dobre 😅😅 ked ma niekto blbe reci alebo hoci len hojda alebo natahuje malu, vezmem ju a idem prec 😅😅 nie je ziadna cirkusova opicka a ja nemienim pocuvat sprostosti, lebo potom som v odpovediach dost agresivna 😅

svetlonos
10. dec 2024

To 15 mesačná po vás opakuje slová, trojslabicne?? A jej dcéra recitovala basnicky😂 A teraz tu o červenej karkulke 😀 A ta jej dcérka teraz co robi, aspom riaditeľku zemegule?
Ja som v 9 mesiacoch uz sama chodila a od roka čítala do nosníka! Rozprávala som vraj skoro a veeela! Nie som ani menezerka ani riaditeľka, kurča kde ja stala chyba 🤪?!
Kamarátka ma nadačné dieta. On v roku a pol hovoril vvdvojslovnych vetach a o málo neskor viac. Hlavne keď som ho pocula CO hovorí, padla mi sánka a jej tiež. Takže áno sú aj výnimky ale ona to teda nedavala na bubon, len mi párkrát prekvapene rozprávala, co jej zase zaujímavé pov edal.
Nas ma presne 18 mesiacov a hovorí- mama, papa, nane (banane), da a keď vidí zviera tak veci ako lev - aj na somariny ci kohúta 😁 Ake teda chodi a stvera sa kade tade ale básničky?
Nie všetky deti začnú tak skoro som všetkým. Kamoskine dieta ma 16 mesiacov a ešte nechodi a co? Tety sa opytaj koľko deti jej prešlo rukami... Aj matka 5 deti ti povie, že každé bolo iné.
Povedz tete, ze jej chvalospevy nemáš náladu počúvať a vývoj a zdravie svojich detí riesis s komponentov dr., ktorá má dlhoročné skúsenosti v oboru aj znalosti.

svetlonos
10. dec 2024

@negymama
presne toto som ja mojim rodičom hovorila keď porovnávali tu našu genialitu s dnešnými detmi niektorými. Ja napriklad viem, že si pamätám mnoho aj ako jednoročna - co je vraj nemozne.
Ale ze by mi to v zivote výrazne pomohlo ako to chodenie a čítanie v roku na nočník, sa len smejem. Poznam mladú ženu, ktorá začala hovorit až v 3 rokoch - ale spisovné a celé rozbitých vetach, gramaticky správne. Dnes je na super pozícii a ozaj je to hlavička, ešte aj pekná.
Ale toto vychvalovanie akože géniov je hrozne.

kengurica
10. dec 2024

A čo dnes robí tá jej Simonka?
Predpokladám, že zrejme nebude profesorka či jadrová fyzička....
Zareaguj uštipačne aj ty. " A kedy sa Simonka zabrzdila vo vývoji?" alebo "no vidíte, chodila /rozprávala/ čítala do nočníka tak skoro, a dotiahla to len na...".
Takýmto ľuďom treba nastaviť zrkadlo, oni sami nepochopia, že druhých môžu aj uraziť, aj keď sú pri tom smiešni...

petamich
10. dec 2024

Toto je klasicka deformacia vyskytujuca sa u starsich ludi a este spomienkovy optimizmus 🙂 tie starsie generacie su take, porovnavanie, nevyziadane rady...jednym uchom dnu a druhym von

Alebo jej otvorene povedz, ze vyvoj tvojho dietata pravidelne sleduje odbornik, vas pediater a dieta je na svoj vek tam, kde na byt a dokonca sikovnejsie a ze tieto jej komentare si moze nechat pre seba.

petamich
10. dec 2024

@kengurica a preco by bol dobry napad urazat jej dceru za to, ze jej matka nevie co je ne/slusne? 🤷‍♀️

kengurica
10. dec 2024

@petamich máš pravdu. Dcéra za matkinej poznámky nemôže.... Beriem späť....

petamich
10. dec 2024

@kengurica ja uplne chapem ako si to myslela a uplne suhlasim s tym zrkadlom 🙂 ona nechape, ze to je nevhodne, len teda ta jej dcera chuda 😆

evaachesa
10. dec 2024

Jasné a ako 2 ročná určite vedela malú násobilku. 😁 Jedným uchom dnu, druhým von. 😏

autor
10. dec 2024

@kengurica viesco jej dcera je naozaj sikovna ma vysoku a nema zlu pracu nahodou aj ju mam velmi rada je mila no len mamu nevyhrala🤣🤣

terezkaarthuramax
10. dec 2024

Nie je rozhodne spravne taketo porovnavanie deti.. starším detom to moze aj ublížiť na psychike. Nestretavala by som sa s takou osobou,ktora by ma deptala a neskor i.moje dieťa.. smutne