Som introvertka študujúca na výške a trápi ma že som málo zhovorčivá. Ťažko sa mi naväzujú nové kontakty, vôbec neviem viesť komunikáciu. Nejaké tipy ?
ja ked som tiez mala kedysi takto tremu s niekym konverzovat, tak som si predstavila, ze ten druhy to ma mozno uplne podobne a tiez sa hanbi 😁😁
Ja som si v tom našla svoj “pokoj”.. nerada navazujem nové kontakty - v podstate o to ani nestojím, väčšinou som v novej spoločnosti ticho a potom ked sa vidím s niekým druhy, tretíkrát tak sa mi usta nezavrú, ak to je človek, s ktorým si mám, čo povedať a “sadne mi”. Predpokladam , že si nastúpila len teraz na VŠ, prešiel len mesiac, všetci sa spoznáte postupne, pre každého to je nové 🙂 venuj sa štúdiu, pomôž spoluziackam, ktoré nechápu niečo alebo popros ty o pomoc, nech ti vysvetlia 🙂
Ako keby som čítala príspevok od môjho syna.Nastupil na VŠ v BA a rieši to isté.Jeho kamarati išli do iných miest na výšku,tak sa cíti sám,a nie je ten typ,ktorý by len tak oslovil cudzích.Ja mu hovorim,ze to chce čas ...Aj Ty si v BA?
@ivanka0202 tak aspon v tom nie som sama 😄. nie, som na vychode
Škoda,ja že by ste spolu mohli trénovať komunikáciu a sa trochu podporiť.Tak držím palce .
Skus si doma na necisto predstaviť, že sa s niekym bavíš, ako by si ho oslovila, nájdi témy, v ktorých sa cítiš byť istá, niekedy stačí málo a to sebavedomie neberieš, stačí pár konverzácii a zistíš, že si len zbytočne mala strach