Som veľmi žiarlivá a neviem co s tým. Uvedomujem si to a dosť sa hnevám na to za seba. Ziarlim na kamarátky ziarlim na to prečo mne kamarátka dala "menší " darček na narodeniny a našej ďalšej spoločnej o par dni na jej narodeniny dala väčší. Rozmýšľam v hlave pretože mi vraví že ma má najradšej a že som jej spriaznena duša ale ak sa niečo deje obchádza ma vysmeje sa mi hocikedy hocikedy ma vie nemiestne zhodiť. Beriem že je taká sarkasticka už som si zvykla iná nebude ale trápi ma to a aj to ze som taka hnusoba
V prvom rade ty nie si žiadna hnusoba. Je prirodzené, že túžiš aby ťa mal niekto rád. Všetci to máme tak nejako v sebe. Z toho pramení aj žiarlivosť. Vieš si priznať chybu a je ti to ľúto. A máš snahu s tým niečo robiť. Nuž nečakaj od ľudí dokonalú lásku. Hlavne si váž samu seba.
@bloger ako si mam samu seba vážiť?
Jednoducho prijať seba samú taká aká si. Nemáš iba negitívne vlastnosti. Len si skús spomenúť koľko aj dobrého sa ti podarilo. Ako si možno podporila kamarátku či niekomu z lásky pomohla. To všetko hovorí o tom, že si dobrý človek. Každý má v sebe vesmír farieb. A je vzácny a jedinečný. Nikto už nebude nikdy ako ty.
Ak skutočne sa s tým chceš zaoberať, tak to rozober so psychológom. Určite nájdeš príčinu v sebe, v minulosti a dokážeš na tom pracovať, aby sa to zmiernilo.
Taku kamaratku by som nechcela, moc sa vnucuješ preto ťa to tak žerie